- Konu Sahibi ilginc Kiz
-
ben de çoğu zaman düşünürüm bunları. evet arkadaşım, var böyle insanlar. bazıları gerçekten şanslı, aşkta da şanslı ailede de şanslı iş hayatında da şanslı. azınlık olabilirler ama gerçekten pek haketmeden mutlu olan insanlar var. üniversiteden bi arkadaşımdan biliyorum bunu. ama bizler de her şeyi tırnaklarımızla kazıya kazıya elde ediyoruz. hatta bazen çok emek vermemize rağmen de olmuyor. yapıcak bir şey yok.Arkadaslar bunu bir nevi dertlesmek ic dokmek icin actim.
Son zamanlarda hersey anlamsiz gelmeye basladi soyle ki benim hep dogrularim, deger yargilarim oldu ve bunlar uzerinde hayatim ilerledi.
Ornegin bakiyorum ben is icin surekli ugrasir ve tirmalarken bazi insanlar bunu bakkaldan ekmek alir gibi gerceklestiriyor ve bunun nedeni arkasinda guclu kisiler olmasi torpil vb yoksa herkes iyi olsun oyle bir insan degilim.
Ben sevemedigim veya kafamin uyusmadigi kisilerle iliski kurmazken bazi kizlar iki uc kisiyi ayni anda idare ediyor ve o kiz iyi oluyor.
Arkadas ortamlarinda da ben hicbir arkadasima kotu niyetli bakmazken arkalarindan konusan kiz iyi oluyor.Ben sasirip kaliyorum.Ben kimsenin birseyini kiskanmazken ki benden daha iyi seylere sahipler benim sahip olduklarim gozlerinde buyuyor.
Insanlar genel boyle ve tiksindim artik.Ben duygusalim ondan mi daha cok etkileniyorum bilmiyorum.
Ugrasmadan birseyler elde edenleri gordukce ve yoruldukca cabalayasim gelmiyor.
Etrafima bakiyorum adam kizla parasi icin evleniyor.Kizi da aldatiyor.Diyorum oh ne ala hem parasini kulllaniyor hem gonlunu eglendiriyor.
O zaman dogrularin anlami kalmiyor.
Imtihan diyenler olucak ama soyle bir bakinca insanlarin davranislarindan imtihani taktiklari ve bu dogrultuda ilerlediklerini dusunmuyorum.
Hatta bazen yanlis yapanlarin bile yaptigi dogruya cikiyor.Ben de bir sanssizlik mi var lanetlenmis gibi hissediyorum.
Gercekten benim gibi hisseden ve beni anlayan insanlarin yorum yapmasini istiyorum belki benim goremedegim seyleri gorenler vardir.
Aynen böyle oluyor, işi benim öğrettiğim adam öyle yazacağına öğle yazan adam, arz rica ayrımı yapamayan 2 senelik memur tak diye uzmanlık sözleşmesi imzaladı maaşı 2 katına çıktı helal olsun valla cidden işinde uzman
5 sene iş bulamamak için fazla uzun bir süre illaki bir iş olurdu diye düşünüyorum. Ya sen tecrübesizsin ya yeteri kadar basvuru yapmıyorsun vazgeçtin ve bekliyorsun. Yani 5 yılda illaki bir iş bulurdun. Belki şartlarını yüksek tutuyorsun bir gözden geçir canım
ben de çoğu zaman düşünürüm bunları. evet arkadaşım, var böyle insanlar. bazıları gerçekten şanslı, aşkta da şanslı ailede de şanslı iş hayatında da şanslı. azınlık olabilirler ama gerçekten pek haketmeden mutlu olan insanlar var. üniversiteden bi arkadaşımdan biliyorum bunu. ama bizler de her şeyi tırnaklarımızla kazıya kazıya elde ediyoruz. hatta bazen çok emek vermemize rağmen de olmuyor. yapıcak bir şey yok.
bu insanların sırrı, yani çevremde gördüğüm kadarıyla pek kimseyi umurmamaktan, cool davranmaktan her şeyi oluruna bırakıp çok telaş yapmamaktan geçiyor sanırım. bu kişiler olursa da olur olmasa da olur amaaan banane diye düşünüyorlar. hayatlarının merkezine kendilerini koyuyorlar, kimse için fedakarlık yapmıyorlar. olmayınca çok üzülmüyorlar başka kapılar deniyorlar ama coolluğu elden bırakmadan. çok duygusal insanlar değiller sanırım. belki de doğru yapan onlar.
"Kısmetin kapanmış bu konuda."Bulamadim canim sanki kismetim kapanmis bu konuda.Bir de issizlik orani cok yuksek o da var.Senin is yerindeki kizlar her ortamda oluyor ben de denk geldim ve sinir bozucu oluyorlar. @maviay55
Bakın burda da yine diğer üyeleri eleştiriyorsunuz.Size göre saçma sapan ama onlara göre öyle değil demek ki yorum yapıyorlar başka konulara.Yani dünya üzerinde bir tek doğru yok.İki üç erkeği aynı anda idare eden kızları ben de kesinlikle tasvip etmiyorum , ama onlar da öyle insanlar.Herkes çok yanlış , ben en doğruyum ama yine de onlar mutlu işleri tıkırında ben neden mutsuzum ve işlerim yolunda değil diyerek ömür geçmez.Tesekkur ederim canim beni anliyorsun.
Burada sacma sapan konulara bile yorum yapiyorlar bu konuya yorum yapilmaz veya tersleme tarzi mesaj gelir.
"Kısmetin kapanmış bu konuda."
"İşsizlik oranı çok yüksek."
"Ben de denk geldim ve sinir bozucu oluyorlar."
Cümlelerinize dikkat ettiniz mi bilmiyorum ama hep olumsuzluklar üzerine yoğunlaşıyorsunuz gibime geldi açıkçası.Kızla parası için evlenen adamlar , torpille işe giren insanlar , dedikodu yapanlar vs vs hep ama hep kötü örnekler.Haklısınız böyle çok fazla insan var ve çoğu da mutlu görünüyor.Kötü örnek , örnek değildir diye bir söz vardır.Torpille işe girmeyen insanlar da var.Torpille işe girenleri düşünüp kahredeceğinize başka yollar deneyebilirsiniz mesela.Bakın sizi yargılamıyorum ya da siz hak vermiyor değilim.Ama düzen bu.Düzeni şikayet edip kahretmenin sizin işinize yarayacağını düşünmüyorum.Hayata bakış açınızı değiştirmeniz gerektiğini düşündüm.
Bakın burda da yine diğer üyeleri eleştiriyorsunuz.Size göre saçma sapan ama onlara göre öyle değil demek ki yorum yapıyorlar başka konulara.Yani dünya üzerinde bir tek doğru yok.İki üç erkeği aynı anda idare eden kızları ben de kesinlikle tasvip etmiyorum , ama onlar da öyle insanlar.Herkes çok yanlış , ben en doğruyum ama yine de onlar mutlu işleri tıkırında ben neden mutsuzum ve işlerim yolunda değil diyerek ömür geçmez.
Bakın yine bir önyargı.Yaşamadan yargılamamak lazım yazmışsınız.Yaşamadığımı nerden biliyorsunuz? Ben de sizin geçtiğiniz yollardan geçmişimdir belki.Belki de sizin gibi düşündüğüm dönemler olmuştur da bu düşüncelerin size bir fayda sağlamayacağını ben de yaşadığımdan biliyorumdur.Ruhen bu donem iyi degilim kaygi bozuklugu teshisi kondu.
Soyledikleriniz psikolojisi duzgun ruhen iyi insana soylenicek sozler oldugunu dusunuyorum.
Ard arda surekli ayni insanlarla karsilasmak insani boyle yapiyor.
Ben bekarim ama burda esinden siddet goren,aldatilan,cocugu olmayan veya dusuren insanlara bile onlarin yerine kendimi koyup oyle yorum yapiyorum.
Yasamadan yargilamamak lazim insan yasayinca anliyor.
Önce bir yorum yazıp küçümsesinler , sonra cevabını verirsiniz kim öyle yorum yaparsa.Daha yapmadan "Yaparlar." demek yine olumsuz bir önyargı maalesef.Eger benim konuma yorum yazarak yasadigimi kucumsuyor ve baska konuda tirnagi kirilan kiza ahh canim diyerek yorum yapiyorsa ayni kisi o zaman hakliyim.
Bir sey yapicaksan arkasinda olucaksin bakin ben arkasindayim
Önce bir yorum yazıp küçümsesinler , sonra cevabını verirsiniz kim öyle yorum yaparsa.Daha yapmadan "Yaparlar." demek yine olumsuz bir önyargı maalesef.
Yorumunuz icin cok tesekkur ederim.Hayatın düzeni tam olarak bu diyemem ,çünkü çok çalışıp başarılı,iyi olan insanlar da var,umursamayıp kazananlar da ,şanslılar da .Hayatta her şey var .
Açıkcası ben de pek fazla takarak yaşamıyorum,şansım da çoğu zaman yaver gitmiştir.Ama şunu biliyorum bir şeyi ne kadar çok istersen nedense o an olmuyor :)
Biraz takmayacaksın yani,pes de etmeyeceksin ama ,gerçi huy değişir mi bilmem ,en azından o huyunuzu köreltin :)
Kendimden gene örnek vereyim ,çalışabildiğim,yapabildiğim kadar yaparım ,olursa ne ala ,olmazsa gene denerim.İnsan ilişkileri için de öyle ,kendimce ve karşımdaki insan buna değiyorsa çabalarım .Olmazsa da giderse gitsin.Kimse bulunmaz hint kumaşı değil :)
Ve şöyle düşün,gerçekten yarının garantisi yok ,o yüzden bugünü hep güzel yaşamaya çalışıyorum. :)
"Dün geçmişte kaldı,yarın ise muamma,ama bugün bir armağan " bu sözü çok severim,sevgiler ( :
Bir de son olarak değer yargılarınızla ilerlemeye devam edin bence,diğer insanlar sahte çünkü,yalan mutlulukları var ,öyle iyilerin kazanmadığına falan da inanmıyorum ben
Valla kimse kimseyi kandırmasın. Birilerinin kızı oğlu yeğeni olanlar sıkıntı çekmiyor hiçbir konuda. İşsizlik nedir, elenmek nedir bilmiyorlar. İş bulamayan insanlara hayret ediyorlar. Kendileri gibi şanslı doğanlarla rüya gibi düğünlerle evleniyorlar. Geçim sıkıntısı zaten yok. Ha mutlular mıdır orasını bilemem. Kesin mutsuzlardır da diyemez kimse. Ama zorluk çekmedikleri kesin.
O söylediklerin saçma sapan sorunlu ve değersiz insanlar neden böyle insanlar için kendini üzüyorsun ki bir de sana ne ne yaparlarsa yapsınlar kendi çamurlarinda boğulsunlar sen kendi hayatına bak kendi yolundan yürü herkesin hayatı kendineArkadaslar bunu bir nevi dertlesmek ic dokmek icin actim.
Son zamanlarda hersey anlamsiz gelmeye basladi soyle ki benim hep dogrularim, deger yargilarim oldu ve bunlar uzerinde hayatim ilerledi.
Ornegin bakiyorum ben is icin surekli ugrasir ve tirmalarken bazi insanlar bunu bakkaldan ekmek alir gibi gerceklestiriyor ve bunun nedeni arkasinda guclu kisiler olmasi torpil vb yoksa herkes iyi olsun oyle bir insan degilim.
Ben sevemedigim veya kafamin uyusmadigi kisilerle iliski kurmazken bazi kizlar iki uc kisiyi ayni anda idare ediyor ve o kiz iyi oluyor.
Arkadas ortamlarinda da ben hicbir arkadasima kotu niyetli bakmazken arkalarindan konusan kiz iyi oluyor.Ben sasirip kaliyorum.Ben kimsenin birseyini kiskanmazken ki benden daha iyi seylere sahipler benim sahip olduklarim gozlerinde buyuyor.
Insanlar genel boyle ve tiksindim artik.Ben duygusalim ondan mi daha cok etkileniyorum bilmiyorum.
Ugrasmadan birseyler elde edenleri gordukce ve yoruldukca cabalayasim gelmiyor.
Etrafima bakiyorum adam kizla parasi icin evleniyor.Kizi da aldatiyor.Diyorum oh ne ala hem parasini kulllaniyor hem gonlunu eglendiriyor.
O zaman dogrularin anlami kalmiyor.
Imtihan diyenler olucak ama soyle bir bakinca insanlarin davranislarindan imtihani taktiklari ve bu dogrultuda ilerlediklerini dusunmuyorum.
Hatta bazen yanlis yapanlarin bile yaptigi dogruya cikiyor.Ben de bir sanssizlik mi var lanetlenmis gibi hissediyorum.
Gercekten benim gibi hisseden ve beni anlayan insanlarin yorum yapmasini istiyorum belki benim goremedegim seyleri gorenler vardir.
https://www.kadinlarkulubu.com/forum/threads/gokten-para-yagsa.922891/
Okurken çok tanıdık hissettim meğer aynı konudan açmışım :)
Düzen böyle maalesef..
Yine de zor kazanılanın kıymeti bilinir diyerek avutuyorum kendimi ben..
Yanlışlar yürüyüp gidiyor diye doğrumuzdan sasmayalim.
Biz öyle mutlu olamayız bence..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?