- 31 Ağustos 2016
- 616
- 288
- 53
- Konu Sahibi ilginc Kiz
-
bence pencereyi daha genişletin.
mesela evliyim çocuğum var sağlıklı hamdolsun işim bence iyi. ama gelgör ki sağlığım yerinde değil ve bunu kimse bilmiyor.
mesela kardeşimde sizin gibi düşünürdü. bir arkadaşı vardı. ya bir insanın hayatı bu kadar mı tıkırında olur derdi. iş okul aile maddi yok yok. güzellik de öyle. sonra bir musibet geldi her şey tepetaklak oldu.
o yüzden siz kendinize bakın. herkesin farklı sınavı vardır illa. ha bundan ders çıkarır çıkarmaz orası ayrı ve onun sorunu
teşekkür ederim. Rabbim bütün hastalara bana da versin inş. amin duanız içinHastaliginiz icin acil sifalar diliyorum.Umarim daha iyi olursunuz orneginiz icin tesekkurler.
Emin ol o cok begendigimiz tikirinda gidiyor dediklerimizinde derdi var. Allah dagina gore kar verirmis ,kaldirabilcegin kadari yasicaksin Buda senin imtihanin. Eger bu imtihanlarina sabredip basarabilirsen ,bir daha ayni sekilde sinanmicaksin. Yok sabredemezsen ayni seylerle tekrar tekrar sinaniyor insan. Sen kendi karakterin dogrultusunda yasicaksin ona gore isi arkadasini seciceksin. Is ortaminda kimseye bulasmayarak kendi halinde olupta sivrilmezsen durduk yere bulasmazlar . He birde Sabret dediysemde haksizliga karsi susma tabiki. Cokta igrenerekte bakma zaten onlar hayasizligi alismis arsizlardir. Herseyin ortasi guzeldir ne demisler,cok yaklasma yanarsin cokta uzaklasma donarsin.. hayirli gunler
hayatta her şeyin bedeli olduğuna nerden inandınız? yani çok mutlu olan insanların günün birinde büyük bi acı yaşayıp durumu dengeleyeceğini falan nerden düşündünüz? illa ki herkesin sıkıntısı olur ama bazılarınınki ağır bazılarınınki hafif.ciddi ciddi her işi rast gidip ömrü boyunca mutlu yaşayan çok insan var, ama hakederek ama hak etmeyerek. yani ssizin dediğiniz şey ancak filmlerde olur fakat gerçek hayat farklıdır.Yaa boyle demeyin hayatta hetseyin bedeli olduga inaniyorum onlar neden odemiyor??Belki de cook ilerde oderler.Herkesin hayatta cektigi sikinti farkli zamanlarda ya da oteki dunyasi var o zaman yasamin anlami ne surekli birileri sansliysa bilmiyorum.
Ama ben de bakiyorum yanlis yapiyorlar.Ben kucucuk bir hata yapsam buyuk sikinti yasiyorum.Onlarin hatasi sanki odullendiriliyor daha iyisini elde ediyorlar ilginc.
hayatta her şeyin bedeli olduğuna nerden inandınız? yani çok mutlu olan insanların günün birinde büyük bi acı yaşayıp durumu dengeleyeceğini falan nerden düşündünüz? illa ki herkesin sıkıntısı olur ama bazılarınınki ağır bazılarınınki hafif.ciddi ciddi her işi rast gidip ömrü boyunca mutlu yaşayan çok insan var, ama hakederek ama hak etmeyerek. yani ssizin dediğiniz şey ancak filmlerde olur fakat gerçek hayat farklıdır.
bana kalırsa böyle şeylere takılmayın. kimin ne yaptığı nasıl mutlu olduğu bizi ilgilendirmez. mesela bi arkadaşım vardı, kız arkadaşlarına karşı çok yüzeyseldi öyle samimi davranmak yardım etmek dostça fedakarlıklar yapmak falan hak getire, ama nedense herkes ona karşı çok ilgiliydi bildiğiniz pervane olurlardı. sevgilisi vardı bunun bi tane, çocuk öl dese ölür ama kız "sıkıldım ayrıldım" diye çocuğu terk edip başkasıyla çıktı. sonra yeni sevgilisi eski sevgilisnii dövdü seni özledim sensiz olamıyorum diye mesaj attı diye, bu kız hiç tepki vermedi, umrunda olmadı. sonra bu yeni çocuğu da bıraktı eski sevgilisine döndü. ve onunla evlendi. mis gibi meslekleri var şu an, çocukları oldu falan. gayet mutlu mesut yaşayıp gidiyorlar. yani bazı insanlara hayat hakikaten torpil geçiyor. ben mesela onun yaptıklarını duygusallığım ve vicdanım yüzünden yapamam, arkadaşlarıma hep fedakarlık yaptım uykusuz kaldım yardım edeyim diye vs vs ama ne onun gibi bi arkadaş çevrem oldu, ne de beni öyle koşulsuz sevecek erkek arkadaşlarım. hep de terkedildim.
ha bizim durumumuzun sorumlusu bu şanslı insanlar değil. onları kötülemek de yersiz. allah şanslarını artırsın deyip geçmek lazım. kendi hayatımızı güzelleştirmek için uğraşmalıyız aslında diğer insanların hayatını izlemek yerine.
sen yine de iste. eski konularıma bakar mısın ben de işsizlikten muzdariptim çoook uzun zamandır. ama şimdi kendi mesleğim olmasa da başka bir memurluğa atandım çok şükür. umuyorum sen de gönlüne göre güzel bi iş bulacaksın. eş ve çocuğa gelince, onlar zamanı gelince seni bulur demek istiyorum.bu zamanda en önemli şey para, para kazanınca sosyallik de aşk da beraberinde geliyor.Yok canim ben zaten onlar iyi olsunlar diyorum ama onlar bu kadar yol alirken ben hic almayinca kotu oluyorum.Mesajimi dogru anlamani istiyorum.
Kendimi birakip gidesim var ben de onlar gibi olsam sans yonunden ne guzel olurdu.Ailem de emek verdiler ve benim boyle olmam onlari da uzuyor tek beni etkilese takmam.Hayat sanki bana is,es cocuk isteme yoksa canini yakarim diyor ve ben de isteyemiyorum artik.
Su an hic istemeyerek ve elimden geleni yaptigima ragmen bu durumda olmak beni uzuyor.
Ama ne desem bos olanlari ve olcaklari degistirmiyor.
Yorumun icin cook tesekkurler umarim hak ettigin guzellikler seni bulur.
Nedense bende durum hiç oyle olmadi. 8 yildir para kazaniyorum. Aşk teğet gecti bi ara -bi bes yil once- sonra gitti bi daha gelmemek uzere. Sosyallik var şukur. Ama aşk yok. Bir de butun sorunlu insanlar beni buluyor. Isyan etmiyorum tabiki ama bu genellemeniz her insan icin gecerli degilpara kazanınca sosyallik de aşk da beraberinde geliyor.
İnsani değerlerde ve ilişkilerde yozlaşma öyle bir hale geldi ki, aklı ve yüreği sağlam bireylerin hoş ve normal görmesi mümkün değil.Temel değerleri yok edici empozelere yoğun şekilde maruz kalmış bir toplumuz ve ne yazık ki tüm toplımsal ve insani normlarımızdan kopmaktayız. Artık doğrular yanlış,yanlışlar doğru olarak algılanır oldu. Yani algısı marazlanmış bir toplum olduk. Sadece bizim toplumumuz değil, globalleşme denen illet ufaktan yaygınlaşmaya başladığında yani çoook uzun yıllar önce başlayan ve acımasızca süren eylemlerin sonucu sakat doğum oldu Tükenmiş. Ve manzara gerçekten tükenmişliğe doğru hızla gidiyor.Arkadaslar bunu bir nevi dertlesmek ic dokmek icin actim.
Son zamanlarda hersey anlamsiz gelmeye basladi soyle ki benim hep dogrularim, deger yargilarim oldu ve bunlar uzerinde hayatim ilerledi.
Ornegin bakiyorum ben is icin surekli ugrasir ve tirmalarken bazi insanlar bunu bakkaldan ekmek alir gibi gerceklestiriyor ve bunun nedeni arkasinda guclu kisiler olmasi torpil vb yoksa herkes iyi olsun oyle bir insan degilim.
Ben sevemedigim veya kafamin uyusmadigi kisilerle iliski kurmazken bazi kizlar iki uc kisiyi ayni anda idare ediyor ve o kiz iyi oluyor.
Arkadas ortamlarinda da ben hicbir arkadasima kotu niyetli bakmazken arkalarindan konusan kiz iyi oluyor.Ben sasirip kaliyorum.Ben kimsenin birseyini kiskanmazken ki benden daha iyi seylere sahipler benim sahip olduklarim gozlerinde buyuyor.
Insanlar genel boyle ve tiksindim artik.Ben duygusalim ondan mi daha cok etkileniyorum bilmiyorum.
Ugrasmadan birseyler elde edenleri gordukce ve yoruldukca cabalayasim gelmiyor.
Etrafima bakiyorum adam kizla parasi icin evleniyor.Kizi da aldatiyor.Diyorum oh ne ala hem parasini kulllaniyor hem gonlunu eglendiriyor.
O zaman dogrularin anlami kalmiyor.
Imtihan diyenler olucak ama soyle bir bakinca insanlarin davranislarindan imtihani taktiklari ve bu dogrultuda ilerlediklerini dusunmuyorum.
Hatta bazen yanlis yapanlarin bile yaptigi dogruya cikiyor.Ben de bir sanssizlik mi var lanetlenmis gibi hissediyorum.
Gercekten benim gibi hisseden ve beni anlayan insanlarin yorum yapmasini istiyorum belki benim goremedegim seyleri gorenler vardir.
Nedense bende durum hiç oyle olmadi. 8 yildir para kazaniyorum. Aşk teğet gecti bi ara -bi bes yil once- sonra gitti bi daha gelmemek uzere. Sosyallik var şukur. Ama aşk yok. Bir de butun sorunlu insanlar beni buluyor. Isyan etmiyorum tabiki ama bu genellemeniz her insan icin gecerli degil
İnsani değerlerde ve ilişkilerde yozlaşma öyle bir hale geldi ki, aklı ve yüreği sağlam bireylerin hoş ve normal görmesi mümkün değil.Temel değerleri yok edici empozelere yoğun şekilde maruz kalmış bir toplumuz ve ne yazık ki tüm toplımsal ve insani normlarımızdan kopmaktayız. Artık doğrular yanlış,yanlışlar doğru olarak algılanır oldu. Yani algısı marazlanmış bir toplum olduk. Sadece bizim toplumumuz değil, globalleşme denen illet ufaktan yaygınlaşmaya başladığında yani çoook uzun yıllar önce başlayan ve acımasızca süren eylemlerin sonucu sakat doğum oldu Tükenmiş. Ve manzara gerçekten tükenmişliğe doğru hızla gidiyor.
Yaşadıklarını yoğun şekilde gözlemleyen ve esefle değerlendiren bir büyüğün olarak seni çok iyi anlıyorum. Tek önerim sen doğru kalmaya azimle devam et. İmtihan faslına değinmişsin ve haklısın. Sınanıyoruz. Kişiliğimiz, vicdanımız, insanlığımız ve kulluğumuzla sınanıyoruz. Bu hayat gerçekten fani. Hiç bir kötülüğe, hırsa, ihtirasa,yalana,dolana,yolsuzluğa,entrikaya değmeyecek kadar kısa. ne kadar uzun yaşarsan yaşa sonun toprak oluyor,bu ibret anlayana yeter.
Acizane önerim; sabırlı ol,kötüleri boş ver ve sen dürüst olarak kal.Emin ol önünde sonunda kazanacaksın.
Senelerdir is arıyorum. Üniversite mezunuyum. İş tecrübem de var. Alanımda donanımlıyım da.. en son marketlere kasiyer olarak, lokantalara garson ya da lcw magazasına gireyim bari dedim ordan bile geri döndüm. Bulaşıkçılık bile düsündum.. Eşim de onu kabul etmedi. Üniversite mezunusun bulaşıkçılık olmaz diye kestirip attı. Ama bence işsizlikten iyidir.. Ögretmenim. 3 senelik tecrübem var. Tek eksiğim arkamda kimse yok. Merak etmeyin tek degilsiniz. Bu konunda çok dertli varArkadaslar bunu bir nevi dertlesmek ic dokmek icin actim.
Son zamanlarda hersey anlamsiz gelmeye basladi soyle ki benim hep dogrularim, deger yargilarim oldu ve bunlar uzerinde hayatim ilerledi.
Ornegin bakiyorum ben is icin surekli ugrasir ve tirmalarken bazi insanlar bunu bakkaldan ekmek alir gibi gerceklestiriyor ve bunun nedeni arkasinda guclu kisiler olmasi torpil vb yoksa herkes iyi olsun oyle bir insan degilim.
Ben sevemedigim veya kafamin uyusmadigi kisilerle iliski kurmazken bazi kizlar iki uc kisiyi ayni anda idare ediyor ve o kiz iyi oluyor.
Arkadas ortamlarinda da ben hicbir arkadasima kotu niyetli bakmazken arkalarindan konusan kiz iyi oluyor.Ben sasirip kaliyorum.Ben kimsenin birseyini kiskanmazken ki benden daha iyi seylere sahipler benim sahip olduklarim gozlerinde buyuyor.
Insanlar genel boyle ve tiksindim artik.Ben duygusalim ondan mi daha cok etkileniyorum bilmiyorum.
Ugrasmadan birseyler elde edenleri gordukce ve yoruldukca cabalayasim gelmiyor.
Etrafima bakiyorum adam kizla parasi icin evleniyor.Kizi da aldatiyor.Diyorum oh ne ala hem parasini kulllaniyor hem gonlunu eglendiriyor.
O zaman dogrularin anlami kalmiyor.
Imtihan diyenler olucak ama soyle bir bakinca insanlarin davranislarindan imtihani taktiklari ve bu dogrultuda ilerlediklerini dusunmuyorum.
Hatta bazen yanlis yapanlarin bile yaptigi dogruya cikiyor.Ben de bir sanssizlik mi var lanetlenmis gibi hissediyorum.
Gercekten benim gibi hisseden ve beni anlayan insanlarin yorum yapmasini istiyorum belki benim goremedegim seyleri gorenler vardir.
Senelerdir is arıyorum. Üniversite mezunuyum. İş tecrübem de var. Alanımda donanımlıyım da.. en son marketlere kasiyer olarak, lokantalara garson ya da lcw magazasına gireyim bari dedim ordan bile geri döndüm. Bulaşıkçılık bile düsündum.. Eşim de onu kabul etmedi. Üniversite mezunusun bulaşıkçılık olmaz diye kestirip attı. Ama bence işsizlikten iyidir.. Ögretmenim. 3 senelik tecrübem var. Tek eksiğim arkamda kimse yok. Merak etmeyin tek degilsiniz. Bu konunda çok dertli var
Zira bana dokunsanız ağlarım.
Secici degilim aslinda. Cevremdeki arkadaslarim bile diyor nerden buluyor tuhaf insanlar seni diye:) evet. Iyi yerden bakmak lazim her zaman. Ama malesef basaramiyoruz. Saglikli olmak bile iyi yerden bakmak icin en buyuk sebep.Evet o isler degisiyor bazen.Bir arkadasim var kiz sosyellikte bir numara ama o da yalniz.
Is cevre onemli ama bazen olmayinca olmuyor bir de sen seciciysen ondan da olmuyor olabilir.
Isin varsa o da guzel canim iyi yerden bak bu zamanda sikinti.
İnsanın derdini büyüten en büyük etken, o derdin sadece kendinde olduğunu sanmasıdır. Herkesi çok normal zannederek,derdi nedeniyle kendini tuhaf,garip veya farklıymış gibi hissetmek insanın sıkıntısını arttırır. Atalarımız derdini söylemeyen derman bulamaz diye boşuna dememişler . Senin gibi düşünen, senin yaşadıklarını yaşayan,aynı şeyi düşünen insan sayısı az değil buna inan. Zaten herkes anlattığın o insanlar gibi olsa dünya bugün batar yani insanoğlu kendi kendini imha eder :)) Durumu iyiler kurtarıyor anlayacağın. Sevgiler.Cok guzel anlatmissiniz durumu gunumuzun hastaliklari daha cok ruhsal yonde oluyor.
Bazen belgesel izledigimde denk geliyorum yasli insanlar depresyon ne bilmiyorlar garipsiyorlar cagimizin hastaligi oldu bu tukenmislik.
Desteginiz ve anlayisiniz icin cook tesekkurler
Ben de zaten ic dokmek ve benim gibiler var mi farkli bakis acilari neler diyerek konu acmistim.
Sen kendi doğrularından vazgeçme iyiler hayatta mutlaka kazanır .
İnsanın derdini büyüten en büyük etken, o derdin sadece kendinde olduğunu sanmasıdır. Herkesi çok normal zannederek,derdi nedeniyle kendini tuhaf,garip veya farklıymış gibi hissetmek insanın sıkıntısını arttırır. Atalarımız derdini söylemeyen derman bulamaz diye boşuna dememişler . Senin gibi düşünen, senin yaşadıklarını yaşayan,aynı şeyi düşünen insan sayısı az değil buna inan. Zaten herkes anlattığın o insanlar gibi olsa dünya bugün batar yani insanoğlu kendi kendini imha eder :)) Durumu iyiler kurtarıyor anlayacağın. Sevgiler.
olabilir, belki eksik yazdım. şöyle ki para olmayınca evden çıkamıyorsunuz sosyalleşemiyorsunuz yeni insanlarla tanışamıyorsunuz böylelikle aşık olacağınız kişiyi de bulamıyorsunuz. para ve sosyallik var diye illa aşk da gelecek değil ama bunlar olmadan da hiç olmaz. :)Nedense bende durum hiç oyle olmadi. 8 yildir para kazaniyorum. Aşk teğet gecti bi ara -bi bes yil once- sonra gitti bi daha gelmemek uzere. Sosyallik var şukur. Ama aşk yok. Bir de butun sorunlu insanlar beni buluyor. Isyan etmiyorum tabiki ama bu genellemeniz her insan icin gecerli degil
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?