- 23 Mart 2017
- 1.623
- 3.146
- 53
- Konu Sahibi Hayalperest5
-
avrupada kanada sa tanidiklarim var oralarda oyle bedava mesela ama cokkkk sira bekliyosun. turkiye col daha iyi col dzhz onde. bakmayin yurtdisi denmesine. turkiye cok dzha gelismis. hersey elimizin altindzydiKapitalist devlet olduğu için öyle bide Obama sağolsun sistem iyice bozuldu. Avrupa gibi sosyal devlet olsa devlet karşılardı masrafları. Maalesef kaşıkla verip kepçeyle alır Amerika!!!
aynen oyle o yuzdeb cennet vatan ama donucem ins kurtulucamYine de evet dışarıya göre iyi durumda olduğumuzu düşünüyorum bende, haklısın.
aynen oyle o yuzdeb cennet vatan ama donucem ins kurtulucam
olabilir bilmiyorum ama bildigim tel sey turkiye bir numara her konudaAma bir de şöyle birşey var, ABD'desiniz sanırım. Orada insanlar şöyle düşünüyor, benim vergim neden benim işime yaramasın? Neden 7/24 hastaneden çıkmayan insana harcayayım paramı? Sonuçta bu hizmetlerin parası vergilerden ödeniyor. Şimdi ben her ay maaşımın 1/3'ünü vergi olarak ödüyorum ama hastaneye senede 1 bile gitmem. Neden hastaneden çıkmayan insanlar için para ödeyeyim? Bir gün işim düşerse diye ödüyorum ama verilen hizmette de kalite çok iyi sayılmaz ciddi bir hastalık söz konusuysa. Bunun yerine özel sağlık sigortası primi öderim, ciddi birşey çıkarsa da ona göre toplu para öderim gibi.
Onlar daha bireysel, birşey elde etmek istiyorsan kendi çarene bak kafasındalar. Bizde ise daha duygusal yazık, aman bizim de başımıza gelebilir falan filan. Bir de biz ne kadar vergi ödediğimizin farkında değiliz, maaşımız elimize geçen kadar ama brüt üzerinden nakit olarak alıp vergiyi kendimiz ödeseydik o zaman Türkiye'deki sağlık sistemine isyan edebilirdik.
Konu sahibine tamamen katılıyorum. Her ay yüzlerce dolar sağlık sigortası veriyorsunuz bazen belli bi miktAr (3000-4000$) cepten çıkmadan sigorta karşılamıyor ve o parayı harcarsanız bu sefer hastane veya ilaç masraflarının %80 ni ni karşılıyor. Hala hepsini karşılamıyor. Aylık sigortaya ödenende 600 $ falan. İlaçlar Türkiye’de 10 dolar olan bi antibiyotik burda 1000 dolar 7 lira olan göz damlası 125 dolar. Ben Türkiye de bir tek sağlık sistemini özledim. Acile gitsen binlerce dolar dikiş attırsan binlerce dolar !
hemde cok yersiz cunku ne avrupa ne abd ne kanada onde degil bu konuda2. okadzr bulus yapan bu devletler nasil olurda ssglikta bukadzr gerilerKesinlikle katılıyorum.
Yurtdışında sgklıyım, bağkurluyum, emekli sandığıyım deyip sağlık hizmetlerinde bedava yararlanmak yok.
Paşa paşa her ay yüzlerce dolar sağlık sigortası primi ödüyorsun doktora git ya da gitme.
Yurtdışında öyle kafana göre istediğin doktora gidemezsin, öncelikle aile hekimi, ki ona gitmek için bile randevu alıyorsun ve o gerekli görürse uzman hekime yönlendiriyor.
Ülkemizde sağlık hizmetlerine ulaşmak bu kadar kolay olduğu için zaten sağlık çalışanlarına şisdet bu kadar fazla.
En basit örneği yurtdışında grip-nezle olursun doktor sana parasetamol verir ve bol bol ılık su iç der, ülkemizde grip için antibiyotik yazmadı diye doktor döverler.
Sağlık hizmetlerine erişme konusunda Türkiye’yi eleştirmek yersiz.
Öksürük acil bir durum değil, beklemeniz doğal. Yurt dışı sigorta geçiyor devlet kurumlarında. Tr vatandaşı değilseniz sağlık ocağından hizmet alamazsınız. Suriyelilerin özel sistemi var bilgisayarda, harcamaları sağlık bakanlığı tarafından karşılanmıyor. Uzun yıllar Londra'da yaşamış tanıdıklarımiz var. Aile hekimleri ile bile görüşmek için günlerce randevu bekliyorlar. Suriyelilere 1. basamak sağlık hizmetini vermek zorundayız ayrıca. Yoksa tüm hastalıkları ülke vatandaslarimiza bulaşır. Sağlık sistemini ovmuyorum ama orta direk bir aile baz alındığında Amerika ve Avrupa'ya göre doktora ulaşım ve hizmet alımı çok daha iyi. Ha biz çalışan açısından bakarsan rezil durumdayız. Günde 90-100 hasta ile. ..Sen nediyorsun ya. TRde nikah günü alabilmek icin saglik ocagina gittim alman vatandasiyim diye kanimi almadilar. Neymis sisteme TC nosu girmek zorundaymis yoksa olmuyormus.
Baska bir sene TRde gece öksürmekten nefes alamicak duruma geldim. Esim beni acile götürdü. Türk vatandasi degilim diye para aldilar benden. Suriyelilere gelince bedava ama.
Orda bekledigimiz 2 saatten hic bahsetmiyorum bile. Kendi ülkemden sogudum.
Türkiyede aman hasta olmayasin ölürsün valla.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?