neden boyle ya neden

Komşunun tavuğu komşuya kaz görünür ya da davulun sesi uzaktan hoş gelir. Randevu almak zor. Gerçekten hastaysan 1 ay sonra anca tedavi olabilirsin devlet için. İşsizler ordusu olduğu için ülkemiz, hastaneye gitmeyi hobi yapmışlar

Yine de evet dışarıya göre iyi durumda olduğumuzu düşünüyorum bende, haklısın.

Konu sahibine tamamen katılıyorum. Her ay yüzlerce dolar sağlık sigortası veriyorsunuz bazen belli bi miktAr (3000-4000$) cepten çıkmadan sigorta karşılamıyor ve o parayı harcarsanız bu sefer hastane veya ilaç masraflarının %80 ni ni karşılıyor. Hala hepsini karşılamıyor. Aylık sigortaya ödenende 600 $ falan. İlaçlar Türkiye’de 10 dolar olan bi antibiyotik burda 1000 dolar 7 lira olan göz damlası 125 dolar. Ben Türkiye de bir tek sağlık sistemini özledim. Acile gitsen binlerce dolar dikiş attırsan binlerce dolar !

Kapitalist devlet olduğu için öyle bide Obama sağolsun sistem iyice bozuldu. Avrupa gibi sosyal devlet olsa devlet karşılardı masrafları. Maalesef kaşıkla verip kepçeyle alır Amerika!!!

Kapitalist devlet olduğu için öyle bide Obama sağolsun sistem iyice bozuldu. Avrupa gibi sosyal devlet olsa devlet karşılardı masrafları. Maalesef kaşıkla verip kepçeyle alır Amerika!!!
avrupada kanada sa tanidiklarim var oralarda oyle bedava mesela ama cokkkk sira bekliyosun. turkiye col daha iyi col dzhz onde. bakmayin yurtdisi denmesine. turkiye cok dzha gelismis. hersey elimizin altindzydi

aynen oyle o yuzdeb cennet vatan ama donucem ins kurtulucam

Ama bir de şöyle birşey var, ABD'desiniz sanırım. Orada insanlar şöyle düşünüyor, benim vergim neden benim işime yaramasın? Neden 7/24 hastaneden çıkmayan insana harcayayım paramı? Sonuçta bu hizmetlerin parası vergilerden ödeniyor. Şimdi ben her ay maaşımın 1/3'ünü vergi olarak ödüyorum ama hastaneye senede 1 bile gitmem. Neden hastaneden çıkmayan insanlar için para ödeyeyim? Bir gün işim düşerse diye ödüyorum ama verilen hizmette de kalite çok iyi sayılmaz ciddi bir hastalık söz konusuysa. Bunun yerine özel sağlık sigortası primi öderim, ciddi birşey çıkarsa da ona göre toplu para öderim gibi.

Onlar daha bireysel, birşey elde etmek istiyorsan kendi çarene bak kafasındalar. Bizde ise daha duygusal yazık, aman bizim de başımıza gelebilir falan filan. Bir de biz ne kadar vergi ödediğimizin farkında değiliz, maaşımız elimize geçen kadar ama brüt üzerinden nakit olarak alıp vergiyi kendimiz ödeseydik o zaman Türkiye'deki sağlık sistemine isyan edebilirdik.

olabilir bilmiyorum ama bildigim tel sey turkiye bir numara her konuda

Yani Türkiye'de 4 bin TL alan kişinin maaşı aslında 7 bin civarında. Adam 7 bin TL'yi elden alıp senede bir defa 3*12=36 bin TL vergi ödeseydi devlete, sağlık sistemi de batar, sokakların hali de batar. Batar herşey yani

Kesinlikle katılıyorum.
Yurtdışında sgklıyım, bağkurluyum, emekli sandığıyım deyip sağlık hizmetlerinde bedava yararlanmak yok.
Paşa paşa her ay yüzlerce dolar sağlık sigortası primi ödüyorsun doktora git ya da gitme.

Yurtdışında öyle kafana göre istediğin doktora gidemezsin, öncelikle aile hekimi, ki ona gitmek için bile randevu alıyorsun ve o gerekli görürse uzman hekime yönlendiriyor.

Ülkemizde sağlık hizmetlerine ulaşmak bu kadar kolay olduğu için zaten sağlık çalışanlarına şiddet bu kadar fazla.

En basit örneği yurtdışında grip-nezle olursun doktor sana parasetamol verir ve bol bol ılık su iç der, ülkemizde grip için antibiyotik yazmadı diye doktor döverler.

Acile gidip saatlerce sıra bekliyoruz diyen halkımızda suçu kendinde arasın, 5 gündür devam eden başağrısı, 1 haftadır bel ağrısı, nezle, diş ağrısı gibi polikliniklerde tedavi edilebilecek hastalıklar için acili işgal edip gerçekten acillik hastaların mağduriyetine sebep oluyorlar. Bu konuda kimse sistemi yada sağlık çalışanlarını suçlayamaz.

Sağlık hizmetlerine erişme konusunda Türkiye’yi eleştirmek yersiz.

Son düzenleme:
hemde cok yersiz cunku ne avrupa ne abd ne kanada onde degil bu konuda2. okadzr bulus yapan bu devletler nasil olurda ssglikta bukadzr geriler

Sen bir psikiyatriste git iki kurus biriktirde.. dil yok, yol yok, iz yok.. onu birak konustugun dili bile yazamiyorsun.. her gun bdv ye konu aciyorsun tasininca ayni icerikte baska konu aciyorsun dikkat cekmek icin.. saglik sistemi tr de o kadar iyi de kac kere gittin psikiyatriste? gideli kac ay oldu da sanki 20 yildir yurtdisindaymissin gibi yazmissin.. senin ana karnindaki gunlere ozlemin var arkadas bir insan nickini bu kadar mi temsil eder.. allah evlatlarinin yardimcisi olsun ne diyim..

Ayrica insanlar tedavi olmaya Amerikaya, sac ektirmek icin de Turkiyeye geliyorlar.. bu derece sahaneyiz saglikta evet, tipki hayallerindeki gibi hayalperest

:) nerde yaşıyorsun kardeşim sen?
Avrupanın hangi yerinde düzgün dr yokmuş? Hangi yerinde sağlık sektöründe hizmet yokmuş? Ben görmedim de (yabancı uyrukluyum kendi ülkemde bile dr lar iyidir. )
Türkiyede özel hastaneler sömürüyor.
Türkiyede dr bulmak mesele asıl.

Ayrıca diş yaptırmak daha uygun başka ülkelerde. İlgilenen biri olarak hem Türkiyeden hem İtalyadan fiyat almış biri olarak arada baya fark var...

Öksürük acil bir durum değil, beklemeniz doğal. Yurt dışı sigorta geçiyor devlet kurumlarında. Tr vatandaşı değilseniz sağlık ocağından hizmet alamazsınız. Suriyelilerin özel sistemi var bilgisayarda, harcamaları sağlık bakanlığı tarafından karşılanmıyor. Uzun yıllar Londra'da yaşamış tanıdıklarımiz var. Aile hekimleri ile bile görüşmek için günlerce randevu bekliyorlar. Suriyelilere 1. basamak sağlık hizmetini vermek zorundayız ayrıca. Yoksa tüm hastalıkları ülke vatandaslarimiza bulaşır. Sağlık sistemini ovmuyorum ama orta direk bir aile baz alındığında Amerika ve Avrupa'ya göre doktora ulaşım ve hizmet alımı çok daha iyi. Ha biz çalışan açısından bakarsan rezil durumdayız. Günde 90-100 hasta ile. ..

Abd'nin saglik sistemi gercekten batmis durumda, konu sahibi bu konuda hakli ve dedigi gibi araban yoksa yandin.
Ben Ab vatandasiyim, Avrupada yasiyorum.
Burda saglik sistemi tikir tikir isliyor, araba olmadan cok kolay ulasim saglaniyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…