neden boyle ya neden

bi de ilacı aile hekimine yazdırırsan 2 liralık ilaca 15 lira katkı payı mı ne zımbırtıysa ondan ödüyorsun.
ben gidince lütfen reçete yazmayın bende ondan var diyordum

geçen ishal oldum afedersin. reflör yazmış doktor. 26 lira verdim, sigorta karşılamıyomuş. bilsem direkt patates haşlar bi tencere onu yerdim.

geçen ishal oldum afedersin. reflör yazmış doktor. 26 lira verdim, sigorta karşılamıyomuş. bilsem direkt patates haşlar bi tencere onu yerdim.

Ben de maflor aldim yeni o da 26 tl :)
Cocugu asiya goturuyordum doktor hemen bir calpol yazayim aksama ateslenir diyor, yazma kurban olayim, recetesiz calpol 5 lira, receteyle alirsan muayene ucreti katki payi 15 lira

Ben de maflor aldim yeni o da 26 tl :)
Cocugu asiya goturuyordum doktor hemen bir calpol yazayim aksama ateslenir diyor, yazma kurban olayim, recetesiz calpol 5 lira, receteyle alirsan muayene ucreti katki payi 15 lira

sağlık sistemine bak. hele bi de beşinci köprüyü yapsak kim bilir neler olacak.

şöyle ki Türkiye'de ki sağlık sistemi Amerika'dan çok daha iyiymiş bu bir gerçek, lakin Avrupa ile falan kıyaslanmaz.

Diş demiş bir de bir implant kac euro (TL değil) burada haberin var mi?

Öve öve bitirilemeyen randevu sistemimizde evlere şenlik. Randevu alana kadar iyilesirsin zaten. Randevu alamayıp acile gitsen doktordan fırça yersin niye acile geldin diye. Özele gideyim dersin orada da para konuşur.

merak etmeyin sağlıkta verdiklerini başka şeyden çıkarıyorlar. evine yakın iş bulamıyorsun, işine yakın uygun ev bulamıyorsun saatlerce yol gitmek zorundasın araba lazım araba alıyorsun vergisi kol gibi giriyor kasko yaptırmak zorundasın benzn masrafları maaşının yarısına bedel. bebeğini 3 aylıkken bırakıp çalışmak zorundasın ona bakıcı bulacaksın. süt izni dedikleri hikaye. başka ülkelerde bırak anneyi, babalar bile 2 ay ücretli izne çıkıyor. hiç sağlık demeyin bana. rezil bir sistemde yaşıyoruz bütün maaşımız oraya buraya gidiyor birikim yok bişey yok hayat standardı berbat ömrümüz çalışmakla geçiyor.

Ne bileyim surekli saglik sistemini oven tek kisi var
Gerçekten haklı bu konuda
Abd herkes dişsiz geziyormuş yaptiramiyorlarmis. Avrupada 3 4 kati dis tedavileri mesela. Normal bir isciysen ozele girme sansin bile yok cunki kimse okadar para vermez veremez. Ama şöyle bi değişiklik var. Fakirsende zenginsende hastane ayı özeli devleti yok

Ayrıca diş yaptırmak daha uygun başka ülkelerde. İlgilenen biri olarak hem Türkiyeden hem İtalyadan fiyat almış biri olarak arada baya fark var...
Canim avrupadan toplu halde turkiyeye estetik olmaya gelenler var. Dis tedavisini saymıyorum bile. Cunki avrupaya bakılırsa komik bir fiyat ortaya cikiyo

Evet devlet genel sağlık sigorta primi kesiyor farkındayım, örneğin benden 345 TL kesiliyor her ay. Yaklaşık 90 dolara denk geliyor.

Hangi dünya ülkesi vatandaşlarından hiç ücret almadan sağlık hizmeti veriyor, cidden merak ettiğim için soruyorum?

Amcam bir avrupa ülkesinde yaşıyor, her ay 300-350 euro sağlık sigorta primi ödüyor ve üstelik ek tetkik istenilince ya da bazı hastalıklar sigorta kapsamına girmediği için ekstradan ceplerinden para çıkıyor. İlaçlara da ücret ödüyor.

Amcamın kayınvalidesi yabancı, kadın göz ameliyatını gelip Türkiye'de oldu çünkü ülkesinde sağlık sigortası bu ameliyatı karşılamıyordu ve ücret olarak 1000 euro istenmişti. Kadın burda çok daha uygun fiyata ameliyatını oldu.

Oysa ki o hastalığın ameliyatını ülkemizde 5 kuruş ödemeden oluyoruz bizler.

Ülkemizde her şey dört dörtlük değil ama sağlık hizmetlerine ulaşma konusunda bir çok ülkeden daha iyiyiz.

Son düzenleme:
Bakın cidden düşünün biraz yaa bedava değil sizin dediğiniz gibi 15 lira ne ki hiçbişey modunda değil her şey
o kıyasladığınız avrupa yaşam standartını getirirsen onların maaş seviyesini sonra övünürsün sağlık sisteminle
sağlık sistemi avrupadan iyi falan değil her şeyi kıyaslıyorsunuz hayat kalitesine de bir bakın bi zahmet
vatandaşa değer vermek önemli zaten kesilen primlerden dolayı bedavaymış gibi geliyor insan gibi hizmet beklersen özele para bayılmak zorundasın tabi

bende aynı dertten müzdaribim, ama tam tersi yönde.
sağlık sigortasıyla yinede yüksek ama verilebilecek bir ödeme ile yurtdışında ilk doğumumu yaptım. prensesler gibi ilgi gördüm (bana değil herkese aynı ilgi vardı). şimdi Türkiyede kendime doktor hastane bulamıyorum. ordaki verdiğimin fazlasını bile vermeyi göze aldım ama yinede içim rahat değil.

15 lirz neki hicbisey sukredin bence

size göre hiçbir şey,
asgari ücretin 1500 tl olduğu bir ülkenin vatandaşları için ise çok şey.
bakın siz Türkiye de yaşayanların gelirini avrupayla kıyaslayarak sağlık sistemine ucuz diyorsunuz.
mesela bir diş implantı 2000 tl desek, ortalama bir çalışanın 1 aylık maaşından fazla,
e sizde de 1 implant 3 maaş değildir herhalde...
yani kendi paranızın değerine göre değil türk insanının ortalama gelirine göre düşünürseniz çok daha objektif bir bakış açısı kazanabilirsiniz.

Hayir yani bir de oyle bir yazmis ki
Sanki 15 lira veriyoruz omur boyu saglik hizmeti aliyormusuz gibi.
Ona 15 buna 25 derken soyulduk sogana cevrildik. Turkiyede akli basinda,belli bir egitim ve kultur seviyesindeki insanin saglik hizmetleri icin omur boyu odedigi paraya avrupada yeni insan yaparlar yahu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…