• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Neden böyle yapıyorlar..

kayınvalidemi aylar önce yine uyardım hem bizi istemiyorsunuz hemde neler yaptığınızı nasıl eğlendiğinizi anlatıyorsunuz neden anlatma gereği duyuyorsunuz sadece oğlun ve benmi fazla geldik oraya diyorum ama bir iki ay sonra yine aynısını yapıyorlar sanki ben hiç öyle bir konuşma yapmamışım gibi... bunlar insanı çatlatır yaaa çok doluyum.

Ben olsam iyiki beni cagirmadilar diye evde göbek atardim, cünkü esimle yanliz olmaktan ve belki kendi arkadaslarimizi evimize cagirmaktan daha cok zevk alirim. En azindan kendi yasitlarim ve kendi arkadaslarim. Oh gel keyfim gel.
Ikincisi kimse kimsenin cocuguna bakmak mecburiyettinde degil, bebegin banyo yapmasinida o 9 aylik hamilelik döneminde ya kitapdan yada arkadaslardan ögrenmissindir.
Hatta bana kayinvalidem telefonda ne güzel eglendiklerini anlatsa ben onun adina gercekten cok sevinirdim, bizde sunu sunu yaptik anne bizimde cok güzel gecti diye ayni sevincle ona bende kendi yuvamda yasadiklarimi anlatirdim.
Yapmayin ya, cocuk degilsinizki artik, madem evlendiniz madem cocuklariniz var . kendi ailenize odaklanin artik ya.
Yok görümcem sunu yapti, yok kaynanam sunu yapti. Ne kadar meraklisiniz aci cekmeye ve moralinizi bozmaya.
Artik siz esinizle bir aile oldunuz, kendi ailenize, kocaniza, yuvaniza, evinize konsantre olun artik. Baska türlü mutlulugu yakalayamzsiniz, benden abla tavsiyesi. :)))

Demek ki evliliklerdeki mutluluk kriterleri kişiden kişiye çoooook değişiyor..:sm_confused:
Ben evliyken kendi ailem de dahil olmak üzere tüm aile büyükleri ile minumum seviyede görüşürdüm..
Sıkılırım ben büyüklerin,akrabaların yanında.
O ne demiş,bu ne pişirmiş.. Bayar beni böyle vıcık vıcık işler..akannehir
Kendi arkadaşlarımızla doya doya muhabbet etmek,eğlenmek,gezmek varken ne yapıyım akrabaların yanında..
Allahım herkesin gönlüne göre versin inşallah ne diyim..:teselli:

ben kendimi ifade edemedim sanırım ben başka bir şehirde oturuyorum arkadaşalarımdan çevremden uzaktayım küçük çocuğum var pek dışarıya çıkma fırsatı bulamıyorum hafta sonları eşim ve çocuğumla geziyoruz bunda bir sorun yok. kayınvalidemler var en yakınım ve onların akrabaları.. sürekli bir yerde toplanmıyorlar ayda bir yada iki kere toplanıyorlar.. eşim ben ve çocuğum hiç akıllarına gelmiyoruz bile kayınvalidem o ortamda görümcemin çocuğunu nasıl sevdiklerini nasıl hediyeler aldıklarından bahsediyor bana... bu durum beni rahasız ediyor bende de çocuk var o da senin torunun eeeee damattan olan daha tatlı tabii damat her türlü terbiyesizliği yapsa bile..

Son düzenleme:
Sizde kayınvalidenler nereye gidiyorsa, onlardan önce gidin oturun..
Yada sonradan haberiniz olursa,peşlerinden gidin..
Davet edilmedik ama yine gelelim dedik deyin..
Birkaç kez böyle yaparsanız belki çağırmak gerektiğini ,düşünürler çağırırlar..

Çok ta üzülecek,kafaya takılacak bir konu değil..boşver..

Demek ki evliliklerdeki mutluluk kriterleri kişiden kişiye çoooook değişiyor..:sm_confused:
Ben evliyken kendi ailem de dahil olmak üzere tüm aile büyükleri ile minumum seviyede görüşürdüm..
Sıkılırım ben büyüklerin,akrabaların yanında.
O ne demiş,bu ne pişirmiş.. Bayar beni böyle vıcık vıcık işler..akannehir
Kendi arkadaşlarımızla doya doya muhabbet etmek,eğlenmek,gezmek varken ne yapıyım akrabaların yanında..
Allahım herkesin gönlüne göre versin inşallah ne diyim..:teselli:

bu mesaj duygularıma tercüman oldu valla.
senin yerinde olsam oh o kadar kişi evime doluşmuyor rahatsız etmiyor diye sevinirdim üstüne.
hele ki eşimin akrabalarıyla aman Allahım bayramdan bayrama görüşmek bile bana fazla geliyor.

canım ben yat kalk şükrediyorum eşimin fazla akrabası yok diye.bayramdan bayrama bile bir teyzesi var ona gideriz. o bile batıyor ya. ama emin ol görümce ve oğulun çocuğu arasındaki ayrım heryerde var. bizimkiler de öyle idi. ama şimdi ben herşeyi kafama takmıyorum bu yüzden biraz daha sevecen oldum. onlar da sanki beni biraz daha fazla sevmeye başladılar. çocuğuma da şimdi daha fazla ilgi gösterip görümceminkinden daha çok seviyorlar. bunu hissediyorum ne yalan söyleyeyim... hoşuma gitmeye başladı bu durum. takmayınca daha sevecen yaklaşmaya başlayınca inan herşey yoluna giriyor ve sevildiğini de hissetmeye başlıyorsun.

aşkitom sen demişsin ki kaynanam lohusalıkta gelsin yanımda kalsın. gelsin de gör gününü sen gör:( sana dünyayı dar edecekler.görümcenler de gelecek. her haltınıza karışacaklar. ben ikinci çocuğumu sırf lohusayken kaynanam yanıma gelmesin diye yapmayı düşünmüyordum.ama kaza ile oldu. 5 aylık hamileyim.şimdi ne halt edeceğimi düşünüyorum bu yapışkan kadından kurtulmak için:( ne kadar şuan iyi olsak da yanımda kalınca boğazına sarılasım geliyor. her şeye maydanoz. kendi evimde aç kalıyordum sayesinde. ahhh o günler aklıma geldikçe deliriyorum. yalnız ol bebeğine tüm sevginle baskarsın merak etme. hiç olmazsa hguzurun olur kafan yerinde olur. kolay gelsin hepinize...

Boşver. Umursama. Onların sana ihtiyacı yoksa senin hiç yok. Sende eşinle çocuğunla çık gez eğlen. Ben olsam iyi ki çapırmadılar diye birde göbek atarım üstüne :) Yarın öbür gün bi ihtiyaçlarında çağırdıklarında gerekeni yaparsın sende.

aynen canım ya bosver en azından senın kızdıgın seylere esınde kızabılıyor onlara tavır alabılıyor. esı manevı olarak yanında olmayıp boyle bır cok seye maruz kalan esıne olayları anlarıp bıde esınden destek alamayan daha nıce kısıler var (orn: ben) sınırlendıgını kızdıgını bellı etme ,ınsan sınırlendıgını bellı edınce daha cok yapıyorlar. onlar gelınce kalk evıne gel , kaynanan arayınca ıyı yapmıssınız de anne ıs yapıyorum kapatmam lazım de kapat. dınleme yanı . sana soyleyecegım daha fazla bısey yok bende aynı durumdayım ama yalnızım . yanı bıseylerın ters gıttıgını , nayıp edıldıgını sadece ben dusunuyrum . bugın o kadar doluyum kı saaha kadar uyumadım ama ne oldu herkes uyurken ben uykusuz kaldım kendı kendıme ezıyet ettım :(:(

ne güzel bende böyle kayınvalide arıyorum ama bizimkide tehdit vari geleceksiniz
emirbaki şanslısın benimki herşeyime karışır sanki o gelin ben kaynana şanslıymışsın
üzülecek bi durum yok bence

evt yaa bende kafama takmayayım diyorum ama olmuyor işte. beni dışlanmak rahatsız ediyor açıkçası ben sürekli kayınvalidemle biryerlere gideyim diyen biri değilim sadece beni eşimi ve çocuğumu neden dışlarlar anlamıyorum.. bütün aile toplanır eşim ben ve çocuğum kimsenin aklına gelmeyiz.. sonrada kayınvalidem olan biteni anlatır bana... bari anlatma be kadın bilmesem daha iyi olur ama olmuyor işte..

Son düzenleme:
evt yaa bende kafama takmayayım diyorum ama olmuyor işte

Anladığım kadarı ile kayınvalidenizi çok seviyorsunuz karşılığını az görünce üzülüyorsunuz..
Bence eşiniz ve çocuğunuzla mutlu olmaya çalışın...
Bir başkasına odaklı yaşamayın..
Kafanız daha rahat olur.
O niye aramadı,bu neden çağırmadı gibi sorularla ömür geçmez..
Herkesin ayrı bir hayatı var,anlaştığı ve sevdiği kişiler farklı farklı işte..
Ben bunu ayrımcılık olarak değerlendirmem,tercihleri böyle der,geçerim..
Mecbur değilsiniz onlarla beraber olmaya..

Keşke siz gitseydiniz. Hem gelen misafirlere hoşgeldin demiş olurdunuz hemde sizin gitmenizle rahatsız olup olmadıklarını anlamış olurdunuz.
Eğer tüm aile tarafından dışlanıyorsanız belki de onların hoşuna gitmeyen bir şeyler vardır da siz farkında değilsinizdir. Şimdi tüm sülaleyi suçlu ilan etmek bana biraz anlamsız geliyor. Belki uyuşmuyorsunuz, belki mesafelisiniz belki de (benim eşim gibi) eşiniz aile tarafından pek tutulmuyor olabilir. Benim eşimin huyundan dolayı pek ortamlara çağırmazlar, ama ben olduğum için katlanırlar eşime. Yani birazda kendinize bakın bakalım, onlarla ortak noktalarınız var mı yok mu?

buna katılmıyorum maalesef. senı tanımak ıstemeyen kıslere kendını zorla tanıtamazsın yada esını ıztemıyorlar dıye senıde ıstemem gıbı durum olmamalı. sans ıkı taraflı verılmelı. hem cagrımazlar hemde arayıpta anlatmalrını anlayamam,anlamlı gelmıyor cunku.

buna katılmıyorum maalesef. senı tanımak ıstemeyen kıslere kendını zorla tanıtamazsın yada esını ıztemıyorlar dıye senıde ıstemem gıbı durum olmamalı. sans ıkı taraflı verılmelı. hem cagrımazlar hemde arayıpta anlatmalrını anlayamam,anlamlı gelmıyor cunku.

bu durum böyle devam edecek... hepinize teşekkür ederim kafama takmamaya çalışacağım umarım başarılı olurum.

oğullarındanda kaynaklanıyo anacım..

benim kayınvalidem sürekli kızının bebeğine bakmaya gidiyo.

bizim bebek yok ama eşim diyoki olursa annem bakamaz çünkü hasta..

ay gelde sinirlenme.. oğlu böyle derse kaynana ne yapsın..

birazda eşlerimizde aramamız lazım.

neden böyle anlamıyorum herkesten aynı şeyleri duyuyorum bu kaynanalar damatlara yaranmayamı çalışıyor anlamadım? kayınvalidemin elinde olsa kızını karşı dairesine alır yemekleri yapar kızı damat onda yer sadece yatmaya evlerine giderler.. bütün ihtiyaçları karşılanır çocuğuna bakılır vs.vs.vs....

Damadan yaranmanın sebebi benim geline ettiklerimi kızıma etmesinler düşüncesi olabilir :uhm:

Back
X