Kendimi hiç iyi hissetmiyorum.
dün iftar için eve gittiğimde bizimkiler evde yoktu bizim bağ evimiz var oraya bakmaya gitmişler diğer amcamlarda gidince geri dönememiş orada iftar yapalım demişler.
Tabi ben eve geldim yemek yok annem gelecek sanıyorum yok. aradım annemi siz bir şeyler hazırlayın dedi biz gelemiyoruz.
çok sinirlendim nasıl böyle bir şey yapar diye ben de bir sürü bağrındım kadının kalbini kırdım. Oysa ufak tefek şeyler yap ye değil mi. ne gerek var kadını orada huzursuz etmeye .Hep böyle yapıyorum. Evde yemek olmadı mı annemin kalbini çok kırıyorum. çok huysuzum.
Zavallı annem benim mutlu olmam için çok şey yaparken ben onun kalbini kırıyorum.
Akşam eve geldiğinde ablamla konuşuyorlardı telefonda. Bana bir şey olursa bu elif yüzünden dedi.
O kadar ağrıma gitti ki. Napıyorum ben diyorum. Neden böyleyim. Bağırdıktan sonra çok pişman oluyorum . kendime engel olmaya çalışıyorum ama yapamıyorum. Hep sevdiklerimin kalbini kırıyorum.
O kadar dua ediyorum ki Allah'ım al bu kötü huyumu benden diye ama yine aynı. Ne yaparım ne ederim nasıl sakin bir insan olurum bilmiyorum.
Siz böyle sinirli anlarınızda yatışmak için neler yapıyorsunuz.
Yardıma ihtiyacım var sanırım
üzüldüm.herkes o noktadan geçti.keşke daha sakin olabilseniz.oruç oruç böyle davranmak orucun sevabını da alıp götürmüş.benim de kızım var.terbiye de bir sorun var sanırım.anneniz yumuşak başlı sanırım o yüzden tepesine çıkmışsınız.
canım annem bazen benide sinirlendirir ama hiçbir zaman onu kırmam.odama geçerim hemen ya sabır çekerim bol bol.kimsenin kimseyi üzmeye kırmaya hakkı yok özelliklede senin için her fedakarlığı yapan anneni.
kusura bakmada elin ayağın tutuyor bakılmaya muhtaç değilsin yumurta kırmak çok zor birşey değil annenden bekleme. yemek için ne annen nede bir başkası kimse üzülmez yazık kadına.Rabbim içini anne merhametiyle doldursun.ablana dert yandırcak kadar ne çektiriyorsun kimbilir kadına.yazık
kaç yasındasın?
Sadece yemek konusunda bu kadar sinirliyim. normalde annem istemiyor diye arkadaşlarımla dışarı çıkmayan bir insanım. ki bunun da bir hata olduğunu biliyorum
tamam sinielerine bir şekilde hakim olabilirsihn. benim yaptığımı yap baktın sinirleniyorsun git odana kapan 10 dk sonra zaten birşeyin kalmaz. yazık kadınıda üzme. herkezin kendine göre başkalarına açamadığı sorunları olabiliyor belki anneninde vardır yapamamıştır yemek. olumlu taraflarını düşünelim biraz. yaşın daha küçük belki sende dışarıda olan problenlerinin bütün sinirlerini annenden çıkartıyorda olabilirsin.
oruc oldugun ıcınmı bu kadar kızdın , oruc olmasaydında aynı davranırmıydın bılmıyorum ama varsayalım oruc tuttugun ıcın kızdın peygamber efendımız orucluyken sadece hurma ve suyla ıftar edermıs keske bunu hatırlasaydınız o an yanı bı yumurta kırsaydınız terayaglı gayette guzel bı ıftar olurdu
Sadece yemek konusunda bu kadar sinirliyim. normalde annem istemiyor diye arkadaşlarımla dışarı çıkmayan bir insanım. ki bunun da bir hata olduğunu biliyorum
canım, bende böyleyim sadice açken böyleyim, sadice anneme karşı değil açken herkese karşı böyleyim,belki biraz daha depresifim
hatta e.arkadaşım olayı çözdü ,şimdi bluştuğumuzda ben trip atıyor her lafına kızıyor ağlayacak gibi oluyorsam,oo sibel acıkmış diyip sokuyor beni bir restorana işin kötüsü yemiycem diye kızıyorum olsun tabakta dursun diyor bi 10 dakka bekliyorum sonra yiyorum bitince yüzümde güller açıyor . bu aile terbiyesi ile alakalı değil şekerini ,gizli şekerini ölçtürmeni tavsiye ederim, açlık kan şekerin düşüyordur belkio an sinirli olmayı biz seçmiyoruz o an herşey zorumuza gidiyor ters geliyor asabi oluyoruz işte, bana arkadaşım önermişti bende çok sinirlendiğimi hissedince Lâ havle ve lâ kuvvete illâ billâhil aliyyil azîm diyorm bol bol içimden , dilimden kırıcı bi laf çıkmasını engellediğini fark ettim Güç ve kuvvet, sadece Yüce ve Büyük olan Allahın yardımıyla elde edilir. demek manası.. ama dediğim gibi şekerine falan baktır
Bir zamanlar bende senin gibiydim annemi çok kırardım sadece annemi değil herkesi çok kırardım aşırı sinirliydim gerçi hala huyumda bir değişme yok hala çok sinirleniyorum bazen bazı insanları öldürme isteği duyardım ciddi anlamda öldürme şaka değilTakii ;
Namaz kılmaya başlayana kadar ...
Namaz seni bütün kötülüklerden alıkoyacak şimdi annemin sabah namazında ayaklarını kuruluyorum annem bir hatam için en ağır kelimeyi de kullansa ağzımı açmıyorum gidip yanaklarından öpüyorumsakinleştiriyorum onu. oyüzden eğer başlamadıysan namaza başla bence
Canım,yaptığının bilincinde olup pişman olman,çare araman bile senin ne kadar iyi bir evlat olduğunun göstergesidir.Sana birkaç tavsiye
-Açlık kan şekerini ölçtür.
-Kendin boş zamanlarında yemekler yap.Yemek yapmaya alışırsan ve seversen,bulamadığın zaman bile annenden beklemek yerine kendin birşeyler üretebilirsin.
-Annenle konuş.Hissettiklerini ona da söyle.Eminim yardımı olacaktır.
-Dua et.Sadece sinirlendiğinde değil,her an.Evden çıkarken,eve girerken,yatarken,kalkarken.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?