• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Neden boyleyim ve neden herkesle iyi olmak zorunda hissediyorum?

Eminim durduk yere engellendiğini görünce hiç havaya girmez. Şu an bu lafı edebilecek biri değilsiniz, çünkü siz aman bana ne diye geçebilecek bir insan değilsiniz.
Bakın 1 günde sitede 2 konu açmışsınız sırf eltiniz durumlarını sizden gizledi diye. İçiniz içinizi yemiş, eşinizin de başını şişirmişsiniz tüm gün dert edinmişsiniz en son da dayanamayıp siz onu engellemişsiniz.
Böyle bir durumdayken neden ben seni umursamıyorum havası vermeye çalışıyorsunuz?
Karşı tarafın sizi engellediğini fark edersiniz ama durum gizlediğini fark etmezsiniz. Belki kadın sadece aileden birilerinin görmesini istemedi, laf söz olsun istemedi. Belki ilk sizi tanıdığı an gizlemişti de sonra açmayı unuttu. Yani ne gerek var böyle triplere girmeye? Kafanıza takıyorsanız düzgünce gidip sorun. Ben birini bir sebepten dolayı gizliye alsam, o da gelip bana aynen üstteki yorumumda size yazdığım gibi bir cümle kursa bir tarafım kalkmaz, "istediğimi almış" olmam. Siz gerçekten iyi bir niyetle karşıya sorarsanız sağlıklı hiçbir insan bunu kötüye yormaz zaten, ya da sizi gurursuz görmez
Birde durduk yere engellenmediki o beni durumlardan engellemiş ben de yaptığı şeyi iade ettim

O da seni engellememiş miydi? Nasıl görecek veya gösterecek beni engelledi diye. Ayrıca bundan ne çıkar yani sövmemiş iftira atmamış engellemişsin alt tarafı. Bu kadar dert oluyorsa kaldır engelini kıza da sen sor hayırdır canım bi sorun mu var aramızda engellemişsin diye
Eşinden görür belki durumlarimi ben de gözükmüyor derse ordan anlar

Şöyle soyleyeyim konu burda elti degil aslında. Bunu başka birisi yapsada canim sıkilirdi. O kadar güzel ve özel ağırladım ki onu evimde hatta bazı arkadaşlarım kimse bu kadar inceliği haketmez pişman olacaksın dediler.Takildigim nokta birisi bana böyle davransa ben mesela gidip onu helede bi sebep yokken asla engellemezdm

Sizce sebep olmayabilir ama onun için var. Kardeşimin eşide sanırım beni engelledi. O ara açıp kapatıyordu sanırım tamamen engelledi. Artık resmi filanda çıkmıyor. Engel nasıl anlaşılıyor onu bile bilmiyorum. Resim gidince dedim engelledi galiba 😆

Birde mesela annemi kapatmıyor ama beni, eşimi, kız kardeşimi kapatıyor umursayan var mı yok? Bende zaten sonda paylaşım yapsada görmem ki hikaye bakmak çok huyum değil.

Canı ne isterse yapabilir. Bende canım ne isterse yaparım. Paylaşımlarımı kimseye beğendirmek, göstermek zorunda değilim. Kimsede bana beğendirmem, göstermek zorunda değil. Bunun için konu açtığınıza göre nick namenizin hakkını veriyor olmalısınız. Ama hayat böyle çok yorucu değil mi? Destek almak iyi gelebilir.

Çoook fazla her şeyi takıyor, büyütüyor, sorun haline getiriyorsunuz. Huzursuzluktan korkuyorum diyorsunuz huzursuzluğun en alasını yine siz çıkarıyorsunuz.
Yapmayın böyle, çok yorulmuyor musunuz?
Durumunu sizden gizlemiş sadece, sizi tamamen engellememiş.
Olabilir yani o an paylaştığı hikayeyi sizin görmenizi istememiştir.
Bu öyle korkunç düşmanca bir hareket değil ki. Ne kafaya takacağınız, ne soğuk yapacağınız bir şey var ortada.
Kimseye alınmam böyle bir şey için açıkçası. İnanın dert edilecek şeyler değil bunlar. Eğer görmesini istemeyeceğiniz bir paylaşımınız yoksa sizin de gizlemeniz oldukça gereksiz.
Çok rahatsız ettiyse sizi görüştüğünüz zaman sorarsınız ki bence bu da gereksiz.
Konu elti de değil tamamen sizin hassaslığınız.
Gerçekten terapi size çok iyi hissettirir.
Nickinizi de takikgirl yerine rahatgirl ya da gamsizgirl yapın mesela. Salın geçin bunları. Keyfinizden, mutluluğunuzdan önemli mi?

Sizce sebep olmayabilir ama onun için var. Kardeşimin eşide sanırım beni engelledi. O ara açıp kapatıyordu sanırım tamamen engelledi. Artık resmi filanda çıkmıyor. Engel nasıl anlaşılıyor onu bile bilmiyorum. Resim gidince dedim engelledi galiba 😆

Birde mesela annemi kapatmıyor ama beni, eşimi, kız kardeşimi kapatıyor umursayan var mı yok? Bende zaten sonda paylaşım yapsada görmem ki hikaye bakmak çok huyum değil.

Canı ne isterse yapabilir. Bende canım ne isterse yaparım. Paylaşımlarımı kimseye beğendirmek, göstermek zorunda değilim. Kimsede bana beğendirmem, göstermek zorunda değil. Bunun için konu açtığınıza göre nick namenizin hakkını veriyor olmalısınız. Ama hayat böyle çok yorucu değil mi? Destek almak iyi gelebilir.
Yani şu yüzden sebep yok dedim aramızda hiçbir şey olmadı zaten olmaya vakitte olmadi Sadeve evimde ağırladım birde kv de gördüğümde hal hatır sordum.Hatta birisinin dikkatini çekmiş hep sen x e laf atiyosun ağırdan al biraz demişti haklıymış

Yani şu yüzden sebep yok dedim aramızda hiçbir şey olmadı zaten olmaya vakitte olmadi Sadeve evimde ağırladım birde kv de gördüğümde hal hatır sordum.Hatta birisinin dikkatini çekmiş hep sen x e laf atiyosun ağırdan al biraz demişti haklıymış

Enerjiniz tutmamıştır, görmenizi istemiyordur, sesinizin tonunu beğenmemiştir, gözünüzün üstünde kaş vardır. İnsana sebep mi yok ?Önemli olan siz niye önemsiyorsunuz. Boşver gitsin.

Roman okumayı seviyorsanız gidin roman okuyun. İyi gelir.

Çoook fazla her şeyi takıyor, büyütüyor, sorun haline getiriyorsunuz. Huzursuzluktan korkuyorum diyorsunuz huzursuzluğun en alasını yine siz çıkarıyorsunuz.
Yapmayın böyle, çok yorulmuyor musunuz?
Durumunu sizden gizlemiş sadece, sizi tamamen engellememiş.
Olabilir yani o an paylaştığı hikayeyi sizin görmenizi istememiştir.
Bu öyle korkunç düşmanca bir hareket değil ki. Ne kafaya takacağınız, ne soğuk yapacağınız bir şey var ortada.
Kimseye alınmam böyle bir şey için açıkçası. İnanın dert edilecek şeyler değil bunlar. Eğer görmesini istemeyeceğiniz bir paylaşımınız yoksa sizin de gizlemeniz oldukça gereksiz.
Çok rahatsız ettiyse sizi görüştüğünüz zaman sorarsınız ki bence bu da gereksiz.
Konu elti de değil tamamen sizin hassaslığınız.
Gerçekten terapi size çok iyi hissettirir.
Nickinizi de takikgirl yerine rahatgirl ya da gamsizgirl yapın mesela. Salın geçin bunları. Keyfinizden, mutluluğunuzdan önemli mi?
Cook güzel yazmışsınız. Ama benim asıl takıldığım şey şu yani ince düşündüğümüz insanlar neden karşılığını vermez?Ben mesela çok vefalı bi insanım yapılan en ufak bi şeyi unutmam karşılıksız bırakmam tamam evet herkes aynı olmak zorunda değil ana bilemiyorum

Size terapi öneriyorum. Özellikle şema terapi veya bilişsel davranışçı terapiyle şemalar. Sorduğunuz neden böyle sorusu ve nicelerinin cevabı sizde ve geçmişinizde/tecrübelerinizde/öğrendiklerinizde saklı. hem sebeplerini bulup hem de sebeplere çokk takılmadan şuan neler yapılabileceğini terapi size gösterecektir.
Anam iyi olacak hastanın doktor ayağına geldi... yardımcı olursanız çok sevinirim. özellikle çocukları konusunda Evhamlı tedirgin biri olduğum için annemle çocukluktan gelen durumları aşamadığım için psikoloğa gittim ama hangi ekolü benimsediğini bilmiyordum ya da bilmem gerektiğini bilmiyordum mezun olduğu üniversiteye bakarak gittim. 6-7 seans gittim verim alamadım ben anlattım dinledi sadece gözü de saatte idi ve bu beni rahatsız etti yorum yapmadan dinleyip peki bu size ne hissettirdi deyip durdu. Bu hafta bunun üzerine düşünün dedi her seans sonunda..7. Seanstan sonra devam etmedim edemedim. Psikolog seçerken neye dikkat etmeliyim

Yani gidip ben engelledim o da beni engelledi demezki anladığım kadarıyla gayet akilli birisi
E sen dersin o zaman? Kaynının tavırlarında tuhaflık sezersen hayırdır neden böyle yapıyorsunuz bak karın beni engellemişti diye onu engelledim şimdi de sen garip davranmaya başladın derdiniz ne sizin dersin mesela. Tabii en güzeli hiç kafaya takmamak. Henüz ortada bir sorun yokken bu kadar kafaya takıyorsun yarın aranız bozulsa napacaksın

E sen dersin o zaman? Kaynının tavırlarında tuhaflık sezersen hayırdır neden böyle yapıyorsunuz bak karın beni engellemişti diye onu engelledim şimdi de sen garip davranmaya başladın derdiniz ne sizin dersin mesela. Tabii en güzeli hiç kafaya takmamak. Henüz ortada bir sorun yokken bu kadar kafaya takıyorsun yarın aranız bozulsa napacaksın
Yani bozulursa bozulsun demem gerekir demi ama ben bunu diyemiyorum bunu çözsem her şey hallolacak

Siz neden engelledinizki?Ben olsam özel bir şey paylasmiyorsam engellemezdim.Yarin öbür gün bir sorun olursa sen beni engellemissin benim bir sorunum yok engellemedim der gecerdim.Kavga çıkacaksa her türlü çıkar engel olamazsiniz şimdiden çıkacak kavgayı düşünmekte çok saçma.Belki gün gelir iyi olursunuz.

Siz neden engelledinizki?Ben olsam özel bir şey paylasmiyorsam engellemezdim.Yarin öbür gün bir sorun olursa sen beni engellemissin benim bir sorunum yok engellemedim der gecerdim.Kavga çıkacaksa her türlü çıkar engel olamazsiniz şimdiden çıkacak kavgayı düşünmekte çok saçma.Belki gün gelir iyi olursunuz.
Ben iliskilerin başı nasılsa sonunun öyle olacağını düşünüyorum sanırım yildizi uyusmadi artık kendisi bilir.

Back
X