Neden boyleyim

Aşık olmak istiyorum, hayatı biriyle paylaşmak istiyorum diyen insanları anlayabiliyorum ama ille de evlenmeliyim yok evde kaldım yok yuvam olmayacak mı diyen insanları anlayamıyorum. Bakış açınızı ve beklentilerinizi revize etmenizi öneriyorum aksi taktirde sırf evlenmiş olmak için yanlış kararlar alabilirsiniz.

3 sene once arkadaşımın ablası 30 yaşında tam da sizin psikolojinizdeyken evlendi. 30 yaşına geldim ne zaman çocuk yapicam evde kaldım diye. 6 ayda biriyle evlendi. 2 hafta sonra boşandı. Evlendiği adam uyuşturucu bağımlısı cıktı. Ona gore tercihlerinizi iyi yapın. Evde kalmak nedir ayrıca ? Çok abes bir bakış açısı. Yani aşık olmak istemek baksa evlenmek istemek başka. Bence hayatın en enn önemli kararlarindan.

3 sene once arkadaşımın ablası 30 yaşında tam da sizin psikolojinizdeyken evlendi. 30 yaşına geldim ne zaman çocuk yapicam evde kaldım diye. 6 ayda biriyle evlendi. 2 hafta sonra boşandı. Evlendiği adam uyuşturucu bağımlısı cıktı. Ona gore tercihlerinizi iyi yapın. Evde kalmak nedir ayrıca ? Çok abes bir bakış açısı. Yani aşık olmak istemek baksa evlenmek istemek başka. Bence hayatın en enn önemli kararlarindan.
evli misiniz ya da düzenli bi ilişkiniz var mı bilmiyorum ama böyle olanlar daha rahat konuşuyor gibi geliyor
içimdeki endişeyi acıyan yerleri benim kadar hissedemezsiniz
ben kötü evliliklere bakıp yanlızlığıma şükretmek istemiyorum
güzel evliliklere bakıp öyle evliliğe sahip olmak istiyorum

Öyle bir can havliyle yazmışsın ki nefes alsın yeter gibi algılanmış😁 hayırlısını dile canım sosyal medayada takıl bunu söylediğime inanamıyorum ama artık bu tarz tanışıp evlenen epeyce var. Aileniz uzakta sanırım. Akrabalar komşu kadınlar falan bu işi iyi becerir. Yokmu sizi tavsiye edenler falan..

Bizim burda oyle komsuluk yok gunaydin diyosun duymamis gibi yapiyolar
Öyle bir can havliyle yazmışsın ki nefes alsın yeter gibi algılanmış😁 hayırlısını dile canım sosyal medayada takıl bunu söylediğime inanamıyorum ama artık bu tarz tanışıp evlenen epeyce var. Aileniz uzakta sanırım. Akrabalar komşu kadınlar falan bu işi iyi becerir. Yokmu sizi tavsiye edenler falan..

Bizim burda oyle komsuluk yok gunaydin diyosun duymamis gibi yapiyolar
akrabalar, düğün, nisan törenleri,bayram gezmesi,kadın günleri vs bunlarda.mi.yok. hani sizin aile yaşantınızı sorgulama değil maksadım. Bu tip toplantılarda görür begenirler tavsiyede bulunanlar olur. Onun için dedim.

Akraba yok
Cevremizde evlilik yasinda olup evlenmeyen dolayisiyla dugun de yok
Aktaba olmadigi icin bayram gezmesi de yok
Tek yasiyorum kadin gunu de yok
akrabalar, düğün, nisan törenleri,bayram gezmesi,kadın günleri vs bunlarda.mi.yok. hani sizin aile yaşantınızı sorgulama değil maksadım. Bu tip toplantılarda görür begenirler tavsiyede bulunanlar olur. Onun için dedim.

konu sahibi evlilere söylemesi kolay diyorsun bak ben de bekarım. 30 larımdayım. diyorsunuz ya arkadaşlarımın hepsi evlendi eeee bazıları da evlenmeyecek malesef. ben etrafıma baktığımda hemen hemen 30 lu yaşlardaki, özellikle çalışan kadınların 3 te 1 bekar. belki daha fazla.bu bekarların az bir kısmı denk gelirse evlenecek tabi beklentiler düşürülerek. önemli bir kısmı evlenemeyecek üzgünüm.şimdi evliliğin yaşı yok diyenler olacak ama malesef yaş ilerledikçe çıkan profiller nitelik ve nicelik anlamında düşük olacak. bu zamanımızın bir realitesi. yalnız değilsiniz. burda bile açılan 3 konudan biri evlenemedim, ya da ilişkim evliliğe gitmiyor temalı.malesef bizim evlenme yaşımız zor zamanlara denk geldi. keşke 20-30 sene önce doğsaydık.

Niye mi o da sizin gibi düşünüyordu aynıydı kim boşanmak için evlenir ki siz şu an bu düşünceyle karşınıza biri çıkarsa duygusal bakıp belki yanlış bir adım atmayın diye söylüyorum yanlış anlamayın yaş falan takılmayın gayet genç bir yaş
Katiliyorum.Kendinizi mutlu etmeye calisin.yoksa gozunuze perde iner saglikli degerlendiremezsiniz.yasadim o yuzden.tavsiye gibi dusunun.

konu sahibi evlilere söylemesi kolay diyorsun bak ben de bekarım. 30 larımdayım. diyorsunuz ya arkadaşlarımın hepsi evlendi eeee bazıları da evlenmeyecek malesef. ben etrafıma baktığımda hemen hemen 30 lu yaşlardaki, özellikle çalışan kadınların 3 te 1 bekar. belki daha fazla.bu bekarların az bir kısmı denk gelirse evlenecek tabi beklentiler düşürülerek. önemli bir kısmı evlenemeyecek üzgünüm.şimdi evliliğin yaşı yok diyenler olacak ama malesef yaş ilerledikçe çıkan profiller nitelik ve nicelik anlamında düşük olacak. bu zamanımızın bir realitesi. yalnız değilsiniz. burda bile açılan 3 konudan biri evlenemedim, ya da ilişkim evliliğe gitmiyor temalı.malesef bizim evlenme yaşımız zor zamanlara denk geldi. keşke 20-30 sene önce doğsaydık.

Kesinlikle birazda devirle alakalı. Özellikle Maddi durumu iyi eğitimli insanlar geç evlenmek istiyor. En basiti 30dan önce evlenen yok neredeyse.
Önceki gibi okul bitsin askere gideyim ise başlıyim yuva kurayım kafası bitti. En azından ben istanbuldayım ve burada benim etrafimda bu şekilde. Özellikle erkekler iş güç yerindeyse falan kafadan 30 35e kadar eğlenmek gezmek derdinde. Etrafımda o kadar çok kadın var ki 30larda olup evlenmeyen ya da seneler önce boşanmış ama tekrar evlenmek isteyip evlenememis.
Yaşanılan şehre göre değişiklik gösterebilir ama büyük şehirler de bu şekilde genelde.
Çalıştığım yerlerden gördüğüm kadarıyla genel anlamda asgari ücret alan erkekler 20lerinde evli oluyor ama onlarda cidden aşırı geçim sıkıntısı çekiyor. Burada da var evliyim 25 yaşındayım çocuğuma bez alamıyorum eşim asgari ücret alıyor şeklinde çok konu. Bana gore bu şekilde sıkıntilar yasayacagim evlilik yapacağıma hiç yapmam daha iyi.

Kesinlikle birazda devirle alakalı. Özellikle Maddi durumu iyi eğitimli insanlar geç evlenmek istiyor. En basiti 30dan önce evlenen yok neredeyse.
Önceki gibi okul bitsin askere gideyim ise başlıyim yuva kurayım kafası bitti. En azından ben istanbuldayım ve burada benim etrafimda bu şekilde. Özellikle erkekler iş güç yerindeyse falan kafadan 30 35e kadar eğlenmek gezmek derdinde. Etrafımda o kadar çok kadın var ki 30larda olup evlenmeyen ya da seneler önce boşanmış ama tekrar evlenmek isteyip evlenememis.
Yaşanılan şehre göre değişiklik gösterebilir ama büyük şehirler de bu şekilde genelde.
Çalıştığım yerlerden gördüğüm kadarıyla genel anlamda asgari ücret alan erkekler 20lerinde evli oluyor ama onlarda cidden aşırı geçim sıkıntısı çekiyor. Burada da var evliyim 25 yaşındayım çocuğuma bez alamıyorum eşim asgari ücret alıyor şeklinde çok konu. Bana gore bu şekilde sıkıntilar yasayacagim evlilik yapacağıma hiç yapmam daha iyi.
ama ilginç bir şekilde asgari ücret alanlar ya da genel olarak sosyoekonomik durumu daha düşük olanlar daha kolay evleniyor. eğitimli, kariyerli yüksek maaşlılar daha zor. inanın küçümsemek için söylemiyorum ama bu böyle. sanırım fazla beklentisi olmayanlar,aza kanaat edenler daha kolay birşeyleri elde ediyor. konu tamamen seçicilik ve beklentilerle alakalı.

ama ilginç bir şekilde asgari ücret alanlar ya da genel olarak sosyoekonomik durumu daha düşük olanlar daha kolay evleniyor. eğitimli, kariyerli yüksek maaşlılar daha zor. inanın küçümsemek için söylemiyorum ama bu böyle. sanırım fazla beklentisi olmayanlar,aza kanaat edenler daha kolay birşeyleri elde ediyor. konu tamamen seçicilik ve beklentilerle alakalı.

Evet kesinlikle bende bundan bahsettim. Ama çokta zorluk yaşanıyor yani burayı bile okumamız yeterli. Hergün konu var. Çocuğuma bakamıyorum şeklinde. Evlilik ve çocuk içinde ekonomik guc lazım.
Ekonomik yönden güçlü insanlar da hayatlarını gezerek eğlenerek geçirmeyi tercih ediyorlar orta yaşlara gelene kadar.
Benim etrafımda çok var aileden ekonomik durumu iyi erkekler genel itibariyle bunlar 25 30 arası ve hicbirisi evlilik kafasinda degil. Sürekli eğlence mekanlarında gece clublerindeler zaten. Boyle adamların evlilik yasi ortalama 35 40 arası oluyor genelde.
Cidden cok eskiden kaldı 30 olmadan evleneyim aile kurayim olayı.

Ben 32 yasinda evlendim hatta 33 den gun almistim. Bu sekilde bir depresyona hic girmedim. Evde kaldim diye hic dusunmedim. Mutsuz bir evliliktense, mutlu bir bekar hayatini tercih ederim mantigindaydim.

Senin suanki psikolojin karsina evlenmek icin kim gelse kabul edecekmissin gibi. Bu durum baya tehlikeli. Umarim bu psikoloji yanlis bir karar almana sebebiyet vermez..

Cok samimi soyluyorum ben esimle anasamasaydim mantigima uymasaydi 40 ta olsam evlenmezdim.

evli misiniz ya da düzenli bi ilişkiniz var mı bilmiyorum ama böyle olanlar daha rahat konuşuyor gibi geliyor
içimdeki endişeyi acıyan yerleri benim kadar hissedemezsiniz
ben kötü evliliklere bakıp yanlızlığıma şükretmek istemiyorum
güzel evliliklere bakıp öyle evliliğe sahip olmak istiyorum

Güzel evlilik biraz şans, biraz da seçimlerle alakalidir. Boyle "evde kaldim, evlenmeliyim" derdine fazlaca düşmüş kadinlar bir an önce evlenebilmek adina YANLIŞ secimler yapmaya musait olabiliyorlar ve mutsuz evlilikler yapiyorlar, siz de ayni " yalnizlik panigine" kapilip yanlis secimlere yonelmeyin diye soyluyor arkadaslar, yoksa
boşanmislara bak yalnizligina sükret meselesi degil.

Lütfen karamsar düşünmeyin :) artık 30 35 yaşında evlilik düşünüyorlar siz ise daha gençsiniz malesef kader kısmet meselesi aldatıldığınızıda söylediniz güven problemlerinizde vardır biliyorum bende aldatıldım güven sorunları yaşadığım için evlilik düşünmüyorum artık ilişki bile düşünmüyorum, kim bilir belki hiç ummadığınız bı anda tanıdıklarınız vasıtasıyla biriyle tanışabilirsiniz size meditasyon programını da öneririm ruhunuzu arındırır indirmeniz yeterli kökten bı değişim getirecektir size moralinizi ve motivasyonuzu duvarlarınızı önyargılarınızı stresinizi endişelerinizi meditasyon uygulamasıyla yatıştırabilirsiniz. Ben kendimi böyle değiştirdim hiç inanmadım ama cidden yeniden doğdum meditasyonla sana şiddetle öneririm farkı yaptıkça farkedeceksin umarım hayatın güzel olur :)

👎🏻

Nasil tanistiniz esinizle Kac yas buyuk sizden
Ben 32 yasinda evlendim hatta 33 den gun almistim. Bu sekilde bir depresyona hic girmedim. Evde kaldim diye hic dusunmedim. Mutsuz bir evliliktense, mutlu bir bekar hayatini tercih ederim mantigindaydim.

Senin suanki psikolojin karsina evlenmek icin kim gelse kabul edecekmissin gibi. Bu durum baya tehlikeli. Umarim bu psikoloji yanlis bir karar almana sebebiyet vermez..

Cok samimi soyluyorum ben esimle anasamasaydim mantigima uymasaydi 40 ta olsam evlenmezdim.

Canım evet yalnızlık bı yerden sonra tak ediyor artık. Ama sakın bu duygulara kapılıp gitme yanlış seçimler yapma lütfen yalnız olmiyim de nolursa olsun diye düşünüp biriyle samimi olmaya kalkma derim bence herşeyin hayırlısını iste çünkü zaman zaten kötü zaman kimin ne olduğu belli değil .. onun için lütfen biriiyle birlikte olmayı dusunuyorsan da doğru kisi olmasına özen göster canm

Back
X