• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Neden bu ayrımcılık?

menetrier

Guru
Kayıtlı Üye
23 Nisan 2014
378
1.014
313
26
bugün otobüste ayakta gidiyordum. Kalabalıktı baya. Bir kaç durak sonra kapalı bir kız bindi otobüse. Anında yan tarafımdaki adam kalktı yer verdi kıza. Tamam istediğine verir yer ama kendimi kötü hissettim. Başım açık diye herhangi bir taciz olayında o kızdan daha mı fazla hak ediyorum tacizi? Üzüldüm çok. Ki bu ilk değil. O kıza da yer vermese inanın takmazdım. Zaten niye vericek yer bana. Ama sanki sen namussuzsun sen ayakta git denmiş gibi hissettim kendime. Öyle işte. Paylaşıp rahatlamak istedim. Sizce adamın yaptığı ayıp değil mi?

Bazi erkeklerde boyle bir dusunce var iste, evet yanlis bir dusunce ama tesetturlu kadinlari daha saygideger buluyor bazilari. Tacizi hicbir kadin hak etmez, hakli bir sebebe de dayandirilamaz. Kendini uzmene gerek yok, toplulumumuzdaki bozuk namus algisi yuzunden bunlar ne yazik ki.

bugün otobüste ayakta gidiyordum. Kalabalıktı baya. Bir kaç durak sonra kapalı bir kız bindi otobüse. Anında yan tarafımdaki adam kalktı yer verdi kıza. Tamam istediğine verir yer ama kendimi kötü hissettim. Başım açık diye herhangi bir taciz olayında o kızdan daha mı fazla hak ediyorum tacizi? Üzüldüm çok. Ki bu ilk değil. O kıza da yer vermese inanın takmazdım. Zaten niye vericek yer bana. Ama sanki sen namussuzsun sen ayakta git denmiş gibi hissettim kendime. Öyle işte. Paylaşıp rahatlamak istedim. Sizce adamın yaptığı ayıp değil mi?
Adama sorsaydiniz,neden bu tavri sergilemis hep birlikte ögrenir kendi kendimizi kurup kışkırtmazdik....

Konu provoke etmek icin acilmistir ya da konu sahibi samimidir bilemem de, boyle bir sey gercekten var, bizzat sahit de oldum hatta birkac erkekten de duydum bunu. Tabi bunun tesetturlu kadinlarla hicbir ilgisi yok, toplumdaki bazi erkeklerin yozlasmis dusunceleri sadece.

İlk kez böyle birşey duyuyorum yani görüyorum.Kadını hamile sanmış olmasın.

Bu alakayı nasıl kurdunuz belki gözüne yaşlı geldi?belki inmeye niyetlendi?

Bir gün bende böyle bir şeye şahit oldum.
60 yaşına merdiven dayamış annemle ayakta yolculuk ederken, adamın teki türbanlı bir genç kıza yer verdi.
Zihniyet belli başka diyecek bir şey yok...
Ne ayıp çok şaşırdım.

Evet bu oluyor maalesef. Doğru değil, her kadın eşit, sizin o kadından daha çok oraya oturmaya hakkınız vardı çünkü önce binmiştiniz ama işte bazıları öyle maalesef.
Yapacak bir şey yok. Biz eşimle toplu taşımaya bindiğimizde gelen ilk kadına yer vermesini söylüyorum.
Benim de zoruma giden şu, riskli gebeliğim var ve riskli gebelikler bölümüne gidiyorum Çapa’da. Ve ordaki bütün gebelerin hamileliği riskli. Eşim asla oturmaz ki bir hamile gelir diye. Ama kaç kere başıma geldi adamlar eşlerinin yanında oturuyor saatlerce ayakta kalıyordum. Göbeğim de çok belli. Bir tanesi kalkıp yer vermiyordu. Attan düşenin halinden attan düşen anlar diyorlar ama hiç anlamıyorlar. Düşünün ya bu da bana çok onur kırıcı iğrenç bir davranış geliyor. Benim eşim hamile kadın ayakta durmasa bile oraya oturmuyor. Riskli gebeliğim ya nasıl başka hamile kadını saatlerce ayakta bekletebilirsiniz. !
İnsanlık nereye gidiyor bilmiyorum.

Ben de kapalıdan ziyade açik bayana yer verildiğine şahit oldum bunun altinda nasıl bi anlam var..sen kapalisin deger vermiyorum nasil gidersen git banane gibi bi sey mi acaba...bence her cinsten insan var çok da takmamak lazim herkesin ozgür iradesi bi turban kimseyi namuslu yapmaz..ne varsa kalbindedir insanin..ha dinen gereklidir o da kul ile Allah arasindadir..

Evet böyle insanlar çok fazla ancak boşverin onlar kadına, yaşa değil türbana saygı göstermeyi öğrenmişler.

Sonuçta o otobüsten indin ve bir daha karşılaşmayacaksın o insanlarla.
Başka derdin mi yok allasen bunu dert edip yazmışsın bide üşenmeden.

Ben de kapaliyim fakat bu tarz olaylara ben de birkac kez sahit oldum. Kimisi kapaliya degil acik olana yer veriyor kimisi de kapali olana.(Her ne kadar bana verilmemis olsa da)
Bunu sizin acik oldugunuz icin tacize acik olmaniz falan diye degil fakat o adamin inanci veya yasamı geregi kapalilara daha fazla deger verebildiginden veya aksine acik olanlara, kaynaklandigini dusunuyorum.
Yanlis mi evet yanlis. Bence ayakta duramayacak durumda birisi yoksa cinsiyetinden dolayi yer vermenin cok da gerekli olmadigini dusunuyorum ki kapali acik ayrimi yapilmasi basli basina hata

Back
X