Neden bu bakış açısı?!

Benim çalıştığım yerde güzellik ölçütü beyaz olmak. Ben esmerim sanki çok çirkinmişim gibi davranıyorlar. Artık moralim bozuluyor. Güzellik ölçütü beyazlık mı? Elimde olsa değiştirsem ama ne yapabilirim ki.
Ten renginizi değiştiremeyeceğinize göre işinizi değiştirin en iyisi🤷🏻‍♀️

Genelde erkekler için esmer uzun boy yakışıklı tanımı yapılır ,kızlara da pamuk gibi yorumu. Böyle olduğundan değil ama kim demişse artik kalmış bu.
Size şöyle söyleyeyim hayatım da gördüğüm en güzel yüz bir tane siyahı kız cocuğuydu. Kapalı carsının orda geziniyorken görmüştüm. Allah ne kadar güzel yaratıyor maşallah dedim içimden minik suratı burnu gözleri kaş goz bu kadarmı güzel olur. Dönüp dönüp baktım . Kaç yıl geçti hala söyleriz nasıl güzeldi diye.
Beyaz tenlinin, esmer olanın da güzeli olabiliyor yüz hatları ile alakali.
Ama malesef bu nedense esmerlerde çok oluyor. Gorumcem bildiğin esmer ve gayet güzel ,kardeşimin eşı de esmer oda baya guzel . Ama ten renklerinin ısrarla buğday tenli olduklarını savunurlar. Yeğenim esmer kara kızım zeytinim dedim sevdim öptüm diye kaş göz ayrı oynadı .(zeytin çok severim bilinir) Üzülüyor muş çocuk öyle denildiğinde. Halbuki bende çocuğumu kara cocuğüm diye severim.çocuğa nasıl yansıtılarsa esmerliğin çirkin olduğunu sanıyor.
Ben beyaz biriyim kardeşimin eşı benden daha güzel . Sırf ten rengimden dolayı benim daha güzel olduğumu sanıyor. Çirkin değilim ama kardeşimin eşı çok güzel .

Ben bembeyaz bi insan olarak esmer olmayı aşırı isteyenlerdenim. Koronadan yazın brOnzlaşamıcam diye üzülüyorum mesela.ama bronzlaşmak bile mesele önce kızarıyorsun çünkü günlerce😂Herkes sahip olmdığını istiyor. Düz saçlı kıvırcık sever gibi. İş yerinizin genelinde böyle bi algı olması beni şaşırttı

Son düzenleme:
Ne alaka yahu.
Bembeyaazz bir hatunum.
Zerre yararını gördüm desem yalan olur.
Kışın bile güneş kremi sürüyorum, yazı sen düşün.
Azıcık yansam eziyetin dibi.
Cildim çok hassas ve sürekli korumam gerekiyor,.daha anlatayım mı.

Hiçbir zaman esmerlerden daha güzel olduğumu da dusunmedim, açıkçası alaka bile kuramadım..

Esmer tenli olmanın devavantajı nedir bilmiyorum. Ama beyaz tenli olmanın dezavantajıyla paragraf yazabilirim
Kirli görünmek ne yazık ki. kaşın gözün dudakların güzeliği açık tende daha net görünüyor. Koyu ten güzelliği kapatıyor.

Ben de işe başlayınca ilk defa böyle şeyler duymuştum. Bi arkadaş var esmer ve çok çok güzel.Bi büyüğüm" ........ bi esmer güzel seni gördüm" falan derdi şaşırırdım..Ki bunu diyen mevki sahibi biri ama içten varoş..Kara cahil dediklerinden..Eskilerde varmış bence beyaz ten güzellik algısı diye ama daha da eskiye gidersek şişman kadın güzeldir algısı da vardı..Bu algılar yıldan yıla değişebilir ama kişisel fikrime göre çirkin kavramım yok örneğin.Ama bu biraz da anneannemin küçükken beynimi yıkamasından kaynaklanıyor:))))) Muhakkak herkesin bi yerini beğenirim,kaş olur,göz olur,burun olur.Parçada güzelliği genele de yaydım mı değme keyfime..Hele bir de iyi huylu, sevdiğim biriyse baktıkça güzelleşiyor.Sağ ol anneanne:)))

Back
X