Neden bu fiziksel mesafe?

Patafix

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
26 Temmuz 2010
1.629
986
248
Çok uzun zamandır kafama takılan birşeydir bu. Anneme, babama, kardeşlerime bir türlü sevgimi gösteremiyorum. Oysa onlardan birine en ufak zarar gelse kahroluyorum. Ve biliyorum ki bir gün birini kaybedersem (Allah'ım sen koru) bu huyum yüzünden kendimi hiç affetmeyeceğim.

Anneme babama içim gidiyor mesela, sarılıp koklayıp öpmek istiyorum ama yok, yapamıyorum. Nedir bu anlayamadım ki! Oğlumu alıp bi içime sokmadığım kalıyor. Eski eşime ya da önceki sevgililerime veya kız arkadaşlarıma sarılıp öpmek hiç zor gelmezken, aileme karşı bu mesafe neden?

Halbuki her biri beni ayrı ayrı seviyorlar, hele babam. Ahhh babam... Tek kızıyım ben onun, hep ayrı bir yere koymuştur beni, gözümün içine bakar. Ama gelin görün ki yapamıyorum. Neden kızlar? Çok pişman olacağım bir gün çok! Aranızda bu durumu yaşayan var mı? Neler yapabiliriz bu konuda???

Aynı ben:82: Bende ailemden kimseye sevgimi belli edemem ne fiziki ne de sözlü. Artı ailemden uzağım, gurbete gelin olanlardanım. Gittiğim zaman kardeşlerime sarılasım geliyo ama onlarda beniim gibi hoşgeldin deyip iki yüzümü öpüyolar bitti.

Son düzenleme:
kızlar bende sizler gibiyim ve bu huyuma çok sinir oluyorum ama yapamıyorum sarılıp öpemıyorum nedenini de çözemıyorum

aynen cnm bende sevgimi belli edemem içimden severim. bu huyumu bende sevmiyorum ama yaradılışmıdır nedir bende anlamadım. artık insanlar bizi böyle kabul etsin napalım..:2:

aynen cnm bende sevgimi belli edemem içimden severim. bu huyumu bende sevmiyorum ama yaradılışmıdır nedir bende anlamadım. artık insanlar bizi böyle kabul etsin napalım..:2:

Herkese karşı böyleyseniz bunda bir problem yok. Ama belli bir gruba ya da kişiye yönelik olunca sorun haline geliyor. Çözülmesi gereken bir sorun. Ama işte nasıl???

belki yetiştirilme tarzımızdandır. Ben bazen suçu annem ve babamda buluyorum, çünkü onlarda sarılıp öpmezlerdi. Annem zaten bebekken bile öpmezmiş, yüzümüz solar diye. Ama böyle olunca soğuk yetişen insanlar oluyoruz sanki.

canım bence kendi içinden öyle geliyor olabilir bazı insanlar çekingen olabilir aileye yada arkadaşlara karşı, ben arkadaşlarıma çekingenim ama
durup duruken anneme sarılırım öperim gıdıklarım aynı şekilde kardeşimide:83: bazende babamı zorlarım artık niye beni sevmiyon diye sonrada öperim

Son düzenleme:
ben de öyleyim
sinir oluyorum kendime
genel olarak mesafeli bir insanım
yani arkadaslarımla da öyle cok sarılmam etmem ama
anneme babama yapmadıgım icin cok pisman olacagımı bile bile yapamıyorum .

Psikoloji bilgisi olan biri şu durumu bir açıklığa kavuşturabilse keşke. Neden, neden diye düşünür düşünür bulamam sebebini.

ailenizde böyle bişey yoksa normal canım ya, demek ki alışmamışsın çocukluğunda, bence bunun için kendini suçlama

Tamamen karakterle ilgili bişey sanırım bende hiç bilmem gidipte anneme yada babama sarılayım öpeyim mıncıklayım ..
Yapmamız lazım bunları ama yapamayıncada elden bişey gelmiyor ..
Benim kızım öyle değil bana yada babasına yapar gelir sarılır öper sırnaşır içinden geldiği için yapıyor bunu..

Alışkanlık,karakter ve yetişirilme tarzı...
Ben de hiç bir zaman anne babayı öpücüklere boğan bir evlat olamadım..
Hatta annem bazen yanıma gelir "beni öper misin?" der..
Ben değil de annem çok üzülüyor bu duruma..

Oğlum her zaman sevgisini belli eder, gün içinde onlarca kez söyler ve cidden öpücüklere boğar beni, ben de mest olurum tabii. Büyüyünce yapmazsa çok üzülürüm. Zaten anne olduktan sonra aileme mesafeli duruşum canımı sıkmaya başladı. Empati yapıyorum sürekli...

ailenizde böyle bişey yoksa normal canım ya, demek ki alışmamışsın çocukluğunda, bence bunun için kendini suçlama

Pişman olmamak için bir yerden başlamak gerek. Kendi seçimimiz olan kişileri bir nevi elde tutma biçimi de olabilir belki. Kendi paramızı kazandığımızda daha dikkatli harcarız ya onun gibi birşey.

Ne tuhaf şu insanoğlu...

bak bu hiç aklıma gelmemişti, onlar kendi aralarında öyle mi peki, sadece sen farklı değilsindir diye düşünüyorum, erkek kardeşin falan.... o kesin annesine öyledirde babanada öylemi mesela

Doğrudur..
Ben anne olmayacağım için bu kadar ayrıntılı düşünmemiştim..
Kendinizi biraz zorlayın bence..
Belki bir iki adım atınca gerisi gelir..

bence sevgisinden emin olduğumuz kişilere karşı gösterilen bir tutum bu. insanoğlu garip bişekilde karşısındakinin sevgisinden emin olunca veya çok sevildiğini bilince bir uzaklaşma gösteriyor.nasılsa beni seviyor bende onu göstermeye ne gerek var diyebiliyor çoğu kez.belki bununla alakalı bir durumdur.

Yaşadıklarımızn etkisi olduğunu düşünüyorum. Bilinçaltından kaynaklıdır herhalde. Düşünsene en çok sevdiklerimiz incitti bizi hep eşimiz gibi... Aileniz sizi üzdü zarar verdi demiyorum ama sizde o korku basgöstermiş olabilir patafix. Aynı durum bende de var cünkü. Durupdururken mesafe koydum. Korkuyorum incitilmekten bu yüzden uzak duruyorum belki...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…