Neden bu hırs anlamadım

TuzluCekirdek

Burası soğuk odalar!!!
Kayıtlı Üye
7 Eylül 2007
3.734
94
358
İstanbul
selam kk nnın güzel bayanları. evliliğimde 3 yılı doldurmak üzereyiz eşimin kendi işi, ne öyle çok harcayacak paramız, nede sıkıntılıyız ortahalliyiz işte he bu arada bir de dünya tatlısı tosunumuz oldu 3 aylık odagamyoncuiremsu
iş arıyorum oğluş zaten anne sütü almıyor annem bakacak oğluma ama bende nedeninin bilmediğim enteresan bir hırs başladı çalışmak ve bir an önce birşeyler yapmak istiyorum eşim eğer sende çalışırsan arabamızı değiştiriiriz diyor(bu arada araba dediğim lüks değil ama şükür ayağımızı kesiyor) çalışıp araba ve tek hayalimiz bi ev alı şuan otuduğumuz evden çıkmak istiyoruz ailelerin yanında değil kendi başımıza ayakta durmak istiyoruz bunun içinde dediğim gibi çalışmam lazım piyasa malum eşimin işleride piyasa gibi ama ben çalışırsam enazından bi takım soumlulukları üzerinden alırım.hep birşeyler yapmak istiyorum ama bi yandada kanadım kırık tosunumu nasıl bırakıcam diye ama benim en fazla çalışacağım zaten 5 yıl şakkıdı bi ev parasının ortalama peşinatının yaısı hazır ama daha fazlası geekmekte malum. bana nolur aç gözlü muamelesi yapmayın insan oğlu gözü doymuyor demeyin herşey oğlumuz için anlayın bazen kendime şaşırıyoum ben böyle hırslı bi insan asla değildim neden böyle oldum bilmiyorum belki eşmle birlikte birşeyle yapabileceğimizi insanlara göstermek isteyişimden belki başka neden bende bilmiyorum inanın. buayada neden konu açtığımı bilmiyorum sadece anlatıp ahatlamak istedim bi akıl veren olur dedim veya iş imkanı ne biliyim açtım işte:çok üzgünüm:

Ne güzel işte hırslı olmak.Açgözlülükle zerre kadar ilgisi yok.ınsanın hayatını daha iyi koşullarda idame ettirmek istemesinden doğal ne olabilir ki ? cokacimcoook
Benim çocouğum olsa ve ona annem bakacak olsa gözüm arkada kalmazdı.Giderdim rahat rahat işime.
Para kazanmak,emeğinin karşılığını maddi -manevi almak çok güzel bir duygu.
Bir ev,sonra iki ev...Yazlık,kışlık...
Bir araba ,başka bir araba...
Bankada para... Görüldüğü gibi ben de hırslıyım.:smiley-cool: Bu hırsın bir zararı da yok üstelik.:içelim:

çalışma..
bebeğinin sana ihtiyacı var..
üstelik eşinden sormluluk falan alma..yeterine sorumluluğun var zaten..
hele araba markasını değiştirmek için çalışacaksan boşver..
ev için çalşacaksanda erken bence..
eşinin önceliğiyle senin önceliğin ortak olamalı..

hırslı olmak kötü bişey değil ki tabii dozunda olduğu sürece.... orta halliyiz demişsin madem çocuğuna annen bakarım demiş çalışmak istiyosan çalış ne var ki bunda :CüvCüv:
hangimiz hırslı değiliz ki insanın istekleri hiç bitmiyo şimdi birde çocuğunun geleceği söz konusu hem kim daha fazlasını istemezki............

evin yoksa ev almak istemenden,oğluna ve kendinize sağlam bi zeminde gelecek kurmak istemenden daha doğal ne olabilirki:sm_confused: bence hiç de açgözlülük deil,ben bekarım,annemle birlikte oturuyorum,ama paramı çok dikkatli harcıyorum her kuruşunu değerlendirmeye çalışıyorum,çünkü nolur nolmaz hayat bu ne getireceği belli olmaz,bir ev almak istiyorum kendime."benim" diyebileceği birşeyleri olmalı insanın hayatta,geleceğini daha net görmek ister,çok doğal bence canım.

çok kötü birşey değil bence bu anlamda hırslı olman
yanlız bebeğin çook ufak bana göre benimki 4 yaşında ben hala kıyamıyorumŞeniz
bence biraz daha yanında olmalısın

Reklam Metin Yazarlarının Gelir düzeyleri ne olur bilemem canım.

ben yazında bitek suna takıldım. Neye göre 5 yıl calıssam yeter diyosun???
benim annem ve babam eğitimci.yuksek düzeyde maas alıyorlar. yani günümüz türkiyesinin aclık sınırı üstündeyiz.Fakat annem emekli oldu babam hala calısıyor. Ve hala bir ev sahibi olamadık.
Har vurup harman savuracak bir halimizde yok.2 kardesiz.ben 2 yıldır işsizim.ablam muhasebeci ve o kendine bakıyor.
biliyosun bir aile aylık 1000ytl gelir altındaysa aclık sınırında olarak acıklamalar yapıldı.
Üstelik istanbulda kömürlük gibi kümes gibi evlerin kiraları en dandik semtlerde bile 450 den baslar.Satin almaya kalkarsan fiyatlar dahada fahiş bir hal alıyor
daha bi kac aydır alanyadayım ben.istanbulluyum aslen.
demem o ki.
sana tek tavsiyem.Hırsından biraz uzaklaş ve eline kagıt kalem alıp daha sonra plan yap. planını "5 yıl calıssam yeter " demenle ben yetersiz gördüm.
hırsınla ailene bile zarar verebilirsin. eşini farketmeden kırabilirsin bana göre.

Son düzenleme:

tatlım sorun araba markası değiştirmek değil. bu yaşta birşeyler yapamazsak ileride hiç olmaz ne kadar eken birşeyler yaparsak bizde hayatımızı ona göre yaşarızsengözlerimebaksanab

sevom öncelikle bebiş hayırlı olsun..Şeniz
benim annemde 2 aylıkken dönmek zorunda kalmış işine.babannem büyütmüş beni.aynı şekilde kardeşimide.Allaha şükür anneciğimize sevgimizde fazla var;belki de bir çok büyüğün sahip olamadığı hassasiyete sahibiz.gördüğün üzre bir şey kaybetmedik..şakkıdı
aileden birilerine güveniyor olman çok güzel.bakacaklarsa da ne ala. sende evine gelince tüm sevgi ve sefkatinle kucaklarsın bebeğini,eksikliğini gidermiş olursun.
erken kalkan erken yol alır güzelim.dert etme.:teselli:
benim baktıracak kimsem olsa bende anında dönerim işime.çalışan insana ev temposu yaramıyor çünkü!:bbo:

bi ev parasının ortalama peşinatının yaısı hazır ama daha fazlası geekmekte malum.

e çalışma isteği sebebınız aslında ortada, yani keyiften çalışmıyorsunuz kendinizi rahat hissedin bence:) çok rahatsınız calısmanıza gerek yok dıye bır durum söz konusu değil evde ogluşa bakarken zaten sütten kesilmiş işte çalışmak istemeniz çok normal, hemçocuk büyüdükçe masrafları artıcak bunu unutmayın, yavastan iş bakmaya başlayın bence de sonucta kriz malum. Ama guzel karar desteklıyorum :) a.s.

not: şimdi tekrar okudum bebeğiniz bide 3 aylıkmış 3 yaş sandım ben biraz küçük aslında, sahsen ben basından ayrılamazdım mecburen iş için aldıgım izin bıtmıs olsa belkı belkı ama yıne bıle işi bile bırakmayı düşünüp zorla gıderdım işime, 3 ay bıraz kücükmüş şekerım yahu,
bır de evet o 5 yıllık kalkınma planı gıbı olmus :)) calısma planları genelde ömürlüktür cunku malum Türkiye koşulları...

Son düzenleyen: Moderatör:
bence olumlu bir hırs bu...
insan neden daha fazlasını istemesin ki..
yeni bir ev,yeni bir araba elbet seninde hakkın..
bunlara sahip bir kocayla evli değilsen tabi ki sende çalışacaksın..
umarım bebek etkilenmez bu durumdan...size allah kolaylıklar versin diyorum..

Canım açgözlülük olur mu? çalışmak en güzel şey ki sizin ıhtıyacınız da var,ev almak ıstıyosunuz..

inş. gonlune göre bı ıs bulursun,gözün yukseklerde değilse mutlaka bulursunz.allah yardımcın olsun

kesinlikle çalışmalısın..eşininde anlayış göstermesi çok güzell evde oturup üretememekden çok daha iyidir.. çok doğru düşünüyorsun..5 değil 10 yıl çalış ama hayatın garanti olsun oğlunun ileride maddi sıkıntısı olmasın

Sevo bunun neresi hırs anlamadım ben. Tamam bebek daha küçük, en azından 6 aylık olana kadar dursaydın diycem ama zaten ortada iş de yok. Sen iş bulana kadar o 6-7 aylık olur. Hem çalışan anneler 2.5- 3 aylıkken bırakıp, çalışmaya başlıyorlar. Düşündüklerin kötü değilki gayet olumlu. Aferin kız sanaalkisalkisalkis

Hayat müşterektir.Çok doğru bir karar vermişsin.Ben bebeğimle ilgileniyorum diye çalışmıyorum.Ama annem bakıyor olsaydı durmaz çalışırdım.
Kendini evde duvardan duvara vurmaktansa, ki şu andaki halimi öyle adlandırıyorum :1no2:,çalış ve kazan.Kaznmak için uğraşmanın,oğluşuna bir gelecek inşa etmek için didinmenin nesi yanlış güzelim:sm_confused:
Eviniz olsa da arabanız güzel olsa da çalış,çünkü çalışmak insanı güçlü kılar her açıdan,sadece para değildir meselea.s

siziiiii çooooooooooookkkkkkkkkkkkk seviyorummm bana destek olduğunuz ve olumlu yönde tetiklediğiniz için çok tşk ederim iyiki varsınızzz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…