Neden Bu Kadar Aptalım..

Arkadaşımızın derdini anlatması, hatalarını biliyor olması ve akıl danışması kimseye hakaret etme hakkı vermez!

Bundan sonraki hayatınıza bakın. Dövünmekle vakit kaybetmeyin. Kendinizi hangi mesleği yaparken hayal ediyorsunuz? Ya o mesleği ya da onun en azından yan dallarını hedefleyin. Önce hayatınızı düzeltin, düzelmiş, oturmuş hayatınıza göre arkadaş seçin. Herkesi hayatınıza sokmayın. Hedeflerinize ufak adımlarla yürüyün. Ufak da olsa birşeyler başarmaya başladığınızı gördükçe özgüveniniz de yerine gelecek.

Şimdiye kadar bu hatalarınızla yüzleşip bi yol çizmiş olmanız gerekmiyo muydu sizce?
Biraz fazla takıntılısınız gibi geldi bana

Ne nazar yahu?? Kendim ettim kendim buldum hesabı seninkisi. Kimseyi de suçlama zor gelmiş dersler yiyip içip gezmissin. Nazar vs bunları geç te şimdi ne yapabilirim diye yeni başlangıç yap. Kendine acimayi da bırak. Yeterince yan gelip yatmış sin bir an önce açığını kapat çok çalış..
Hayatta kendimizden başka dostumuz yok. Ne aile,ne anne baba,ne de kardes çocuk.. İnşallah kendine layık olduğun güzel bir hayat kurmayı basarirsin. Bol şanslar..

üniversite sınavı tek şans vermiyor. şimdi yapmanız gereken "nazar değdi bana" bahanesinden sıyrılıp silkelenip yeni bir sayfa açıp güzel bir yeri kazanmak. ama lisede yaptığınız hataları üniversitede yapmamak koşuluyla. bırak yalnız geçsin günlerin yeterki etrafındaki insanların maşası olma! kimseye muhtaç değilsin kendine güven dik dur ve kararlı bir şekilde ilerle yolunda.

Her seçiş bir vazgecistir. Sen tercihlerini kendin yapmışsın ve bunun bedelini ödüyorsun. Hatalarının sorumluluğunu almaya başlayarak hayatinin kontrolünü ele alabilirsin. Bu hataları sen yaptın. Bu kimsenin nazar degdirmesinden dolayı olmadı. Bu yolu sen seçtin bunu unutma. Simdi tek caren hatalarından ders alıp onları tekrarlamamak ve zararın neresinden dönsen kardır diye düşünerek hayatına çeki düzen vermek.

Bir başına senin sucun mu bunlar ? Ailen neredeydi sen bu sözlü tacizleri yaşarken ? Lisede aileler ilgisizse kız çocuklarının başına neler neler geliyor. Benim okuduğum lisede öğretmenler sağ sol kavgasından birbirini yumruklardi. 80ler falan değil bu dediğim, 2010 falan. Okulda erkekler bile birbirine hallenirdi, yani bayağı bayağı birbirlerini taciz ederdi. Bu ortamdan ne cikabilirki zaten. Ben mesela aileme kızarım,eğitimci bir aile kendi kızını böyle bir yere gönderir mı Diye. Neyse,yani tek senin suçun değil. Kalk silkelen çalış ,neyi başaracak san başar. Hiçbir şey için geç değil. Abin de çok biliyormuş madem vaktinde alıp karşısına bir müdahalede bulunsaymis.

evet yaptın hatalısın ama ozmankar ergendin daha toydun en azından bunu bil. zagen egitim sistemi insanların delikanlı oldukları cagda onları sürekli calısmaya baskılıyor.

yaptıgın yanlıstı bunun telafisi için gec kalmadım bugunden basla kendine ders calısma disiplini olustur bu yıl olmassa seneye iyi bir bölüme gir.

nazar nazar bende nazara inanaırım ama senin tüm bu yaptıklarını nazara baglaman sacma sen calısıp didinip sınav günü ayagın kırılıp sınava giremeseydin aksilik derdin nazar derdin ama bu baska

Nazar değil de zaaflarina yenilmissin her neyse de okumanin yaşı yoktur geçmişinden ders al ve önüne bak hayatini güzel geçir kendine güvenin kırılmış oyüzden öyle hissediyorsun.

Evet senin bir suçun yok hep nazardan. Bu zihniyette olduğun sürece sana daha çook nazar değer. Bugün dönüm noktan olsun. Kendine bir çeki düzen var gerekirse destek al .

Naza değilki be kuzum tam da ergenmişsin o yüzden
Ergenlikte oluyor bunlar
Bence hala toparlama şansın var

Hicbi sey icin gec kalmis degilsin. Simdi calismaya basla yapabildigin kadar yap olmazsa seneye olur. Bir iki sene kayip cok onemli degil

sorumsuzluğunuzun suçunu bile başkalarına atıp nazar vs demişsiniz

başarının ilk adımı sorumluluk almaktır ve bahane olarak görmemektir hiçbir şeyi.

kafa yapınızı değiştirmedikçe başarı size uğramaz.

nazar değil ergenlik bebişim...

bende aynı halttım..sana söyliyim bu sene toparlandın toparlandın...aksi halde ömrün boyunca aaaaaah vah diye gezineceksin...imza tecrübe .............

nazar degil canim. sen secimlerini yanlis yapmissin. donusun.imkanin.varsa en kisa zamanda don bence. nazarla zerre alakasi yok.
lutfen kabiz olsa b*k uma nazar degdi diyen insanlardan olma...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…