- 21 Eylül 2007
- 101
- 8
- 96
- Konu Sahibi Shirin seyler
-
Ben iki tane kız evlat sahibi bir anneyim,
Eğer durumum müsait olursa, ikisinede birer ev alıp hazır etmek istiyorum
Erkek tarafı- kız tarafı diye birşey yok günümüzde kimin maddi imkanları müsaitse evlatlarına sahip çıkmalıdır bence,
İmkan varken evlada sunulmayan maddiyat yerin taa dibine batsın.
Arkadaşın anne babasında demekki maddi durum fazla yokki, kayınvalidelerinde olduğu için onlardan yardım beklemiş bence bunda bir gariplik yok,
Sonuçta belki evi kira olmasa, arkadaşta çalışmayacak, çocuğunu kayınvalidesi bakmak zorunda kalma
yacak
Evladı sıkıntı çekerken hiçbirşeyinden ödün vermeyen anne babalara hayret ediyorum!!!
Ben ve eşim 14 senelik evliyiz kendi çabalarımızla dükkan araba aldık şimdide evimizi ödüyoruz Rabbim inşallah oturmayı nasip etsin. Allah izin verirse daha sonra emekli olurum.
Şimdii benim oğlum Allah nasip ederse büyüyecek okuyup adam olacak evlenecek ve gelen gelin diyecekki oğlan anası-babasısınız bize ev alın veya varsa elinizde verin... Olduuu güzelim başka derdin derim ben valla herşey karşılıklıdır gelen gelin beni sayar sever kızım gibi olursa iki evladıma hak geçirmeden ne gerekiyorsa yaparım ama kimse bana emrivaki yapamaz, benim 30 yıllık emeğime göz dikemez herkes haddini bilecek. Bende bir evladım, bende bir gelinim ben niye kendi ailemden veya eşimin ailesinden ev mal para talep etmiyorum haddim değil.
Ben iki tane kız evlat sahibi bir anneyim,
Eğer durumum müsait olursa, ikisinede birer ev alıp hazır etmek istiyorum
Erkek tarafı- kız tarafı diye birşey yok günümüzde kimin maddi imkanları müsaitse evlatlarına sahip çıkmalıdır bence,
İmkan varken evlada sunulmayan maddiyat yerin taa dibine batsın.
Arkadaşın anne babasında demekki maddi durum fazla yokki, kayınvalidelerinde olduğu için onlardan yardım beklemiş bence bunda bir gariplik yok,
Sonuçta belki evi kira olmasa, arkadaşta çalışmayacak, çocuğunu kayınvalidesi bakmak zorunda kalma
yacak
Evladı sıkıntı çekerken hiçbirşeyinden ödün vermeyen anne babalara hayret ediyorum!!!
bizde etmedik hanfendi,
eşim; ailesi ile ev planlarına girdi, babası bir miktar veriyor, biz biraz katıp, üstüne kredi falan alalım diyor, ama ben bıktım artık, ödemekten, imkanları bile varken neden hepsini onlar yapmıyo anlamıyorum,
bizde etmedik hanfendi,
bizde etmedik hanfendi,
sanırım kırmızı işaretli olan yer size yeterli cevap olur hanımefendi...
ben de neden herkesin savunma avukatlığına soyunduğunu anlamıyorum...
burda size kendimizi kanıtlasak ne kanıtlamasak ne...
tamam siz alın hazır edin zaten...
fakat şöyle düşünün diyelim edemediniz o zaman ne olacak... ters gitti bir şeyler hastalık var sağlık var...evladınız size cephe mi almalı, ya da geliniz ya da damadınız size anlam mı verememeli...
kendi anne babasının durumu iyi-kötü... benim merak ettiğim o değil...kayınvalidesine kayınpederine bu kadar kızarken kendi anne babasıyla ilgili fikri nedir...
sonuçta her iki tarafta evlat sahibi de mi?
hanimefendi ben bu siteye kimseye cevap vermek ya da kimseden yeterli cevap almak icin uye degilim. hicbir yeri kirmizi ile isaretlemenize gerek yok. siyah ile yazilinca da okuyabiliyorum. ben konu sahibi arkadasin konusunun konusulmasindan cok herkesin kendi ailesini anlatip ne kadar caliskan, kendi ayaklari uzerinde durabilen, ailesinden hicbirsey istemeyen insanlar olduklarini anlatma cabalarina takildim sadece. kimseyi savundugum falan yok. benim yaptigim savunma ise diger yorumcularin yaptigini da saldiri diye adlandirabiliriz bu durumda sanirim. kanitlayip kanitlamama isteginiz sadece sizi ilgilendirir. ben gozlemlerimi yazdim.
ayrica, bizim toplumumuzda , kisisel olsarak yuzde yuz dogru bulmasam da, ebeveynlerin buyuk cogunlugu evlatlarina maddi manevi yardimci olurlar. bundan da gurur ve mutluluk duyarlar. bu yuzden de evlenen evlatlarina cogu anne baba ev esyalarini hatta imkan varsa evlerini de alarak hayata biraz daha rahat baslamalarini ister. hatta bu sadece anne baba ile sinirla da kalmaz; yakin akraba, es dost, konu komsu dugunlerde altin veya para takarlar. bence bu çocuğunun yerine herşeyi yapmak degildir. kendi adima cevremde evlenecek olan hickimsenin baba bana ev alacaksin dedigini duymadim. ama evet maddi durumu varken almamasi bizim toplumumuz icin cok alisilmis birsey degil. konu sahibi arkadas da biz yan gelip yatmak istiyoruz. bana harcasin o paralari demek istemiyor burada bence. annesi babasi araba hatta ev hediye eden ancak ayni zamanda ayaklarının üstünde durabilen, istediği bişeyi elde etmek için çabalayan bir cok arkadasim var cevremde ayrica. hayat bunlarla bitmiyor cunku, yeter ki insanin yasama istegi, evden arabadan farkli doyum noktalari olsun.
Konu sahibi arkadaş sanırım çok sinirli, yazılanları sağlıklı okumuyor, ben yukardaki yazımda ona hak vermiştim ama yazdıklarıma ne cvp vermiş bir bakın..
bakın bi özet daha geçeyim size:
Eşimle ben özel isteğimiz üzerine 3+1 eve geçelim dedik, kiralık başka bi ev bulduk.
eve baktık beğendik, konuyu eşim ailesine açtı, tutacağımızı taşınacağımızı falan,
babam; kiradan kiraya mı gezeceksiniz kendi evinize geçersiniz, ben de size yardım ederim şukadar veririm dedi,
geçen 1-2 sene kendi arsası için müteahitlerle görüştü anlaşamadılar, kat karşılığna veremedi,
Bize siz arsanızı satın madem, üstüne o nakit verecek, dahada üstüne lazım, e geriye kredi almak kalır tabi, e iyi dedik, satılığa çıkardık,
geçen hafta birine o kendi malını takasa teklif etti anlatmıştım, ....
yani ortada biçok teklif, bi çok yöntem, bi ev alma muhabbetidir gidiyo, biz para ,ev istemedik anlayacağınız, olaylar onların yönlendirmesiyle hep bu şekilde aktı gitti..
ben ce bi tane ortak bi karar alınır, ve o yönde ilerlenir değil mi yani, on tane şeyi satılığa çkarmazsınki,
e bende karıştım bu arada tabi, bu iş nasıl çözülecek diye... olay budur arkadaşım....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?