Neden byle anlam veremiyorum?

e yetmiyo cnm benim
30bin tl bile bankadan kredi alsan 120 ay 500küsür ödüyon, mezara kadar kredi öderim ben,

Çevremde birçok kişi bu şekilde ev sahibi oldu arkadaşım.10 sene vadeli kredi çektiler hep..
120 ay çok gibi geliyor ama zaman çabuk geçiyor..

Bu kadar kafaya takma bence, sağlık olsun gerisi olur..

Topic sahibi arkadaşım birşey söyliycem sen bu konuya çok takılmışsın ya..Açıkca eşin ya da sen kayınpederine söyleyin madem; bizi zora sokmayın nasıl olsa tüm parayı verecek gücünüz var, siz verin..deyin bakalım ne diycekler?

Bu şekilde arkadan kendini yıpratarak eline birşey geçmez..

:lepi:
kendimi yıpratmak konusun da biraz haklı olabilirsin, ama çok ta takmıyorum açıkçası,
şu bir gerçekçi burdakilerin çenesi ben de olsa idi değil bi ev sahibi bütün dünyaya sahip olurdum herhalde, söz gümüşse sükut altınmış, ben ortamlarda lap lap konuşan tiplerden değilimdir.
tşk ederim, ama ne ben ne eşim evlat statümüz ile böyle birşey sormayız, hernekadar başkaları sövdü bizi ama seviyemizi biliyoruz bizde,
şu siteyi bi de ben deneyeyim dedim, hamileliğimde çok şay paylaştm, bi de bunu paylaşayım istedim, ama yazılanlarla moralim düzeldi walla hihoyyyt
kendinizi tanıyanlarla böyle dertleşmek çok daha mantıklı,

ortamlarda lap lap konuşan biri olarak ben şey demek istiyorum...
kk moral vermek için değil fikirleri tartışmak paylaşmak doğru sonuca ulaşmak için...
kuralları okuduğunuzda her derdi olana haklısın süpersin deyin yazmıyor...
sizi hayal kırıklığına uğratmak istemezdik...

lap lap konuşuyorum ama henüz bir çöpüm bile yok.
demek ki çenem henüz yeterli seviyeye ulaşmamış.
daha çoook çalışmam gerek çoooookkkk

CADIARZU

millet kafayı yemiş, lap lap konuşuyor, burdakilerin çenesi bende olsa idi falan..
bu laflardan sonra sizin saygınlığınızı konuşmaya gerek yok ki zaten...

aslında konuyu açan arkadaşa hepimiz teşekkür borçluyuz sanırım ........kendi adıma ; ben arkadaşın konusunu ve yorumlarını okuyunca kendime olan saygım, sevgim ve güvenim bir kat daha arttı

bir şeyi çok merak ettim ve sormak istiyorum..
kayınvalidenize - kayınederinize anlam veremediğinizi söylüyorsunuz...çünkü size göre anne-baba başka türlü olmalı...onlar gibi anne baba sizin çıkarlarınıza ters düşüyor anladığım kadarıyla...
evladını düşünen ve iyi anne-baba olan kişiler sadece erkek evlat sahibi olan anne-babalar mıdır?
sadece erkek anne - babası mı düşünmek zorundadır çocuğunun istikbalini...
madem anne-baba ile var olmayı seçiyorsunuz, neden sadece eşinizin anne- babasına kızıyorsunuz ki..

Bence konu sahibi arkadas kayinpederinin once "ustune para isteseler de sorun degil" demesine ragmen sonradan "aramadilar ama zaten arasalar bile ustune para isterler" demelerine takilmis. Yani burada bir tutarsizlik var gercekten bence. Acaba buradaki durumu ben mi yanlis anladim? Boyle bir tutarsizligi esim de yapsa ben esime de bozulurum mesela. Ayrica arkadasin ille de bize ev alin diye tutturdugunu veya icinden "vay cadı kaynana, kaynata. ne cimriler versinler bi anahtar sabiler otursunlar" diye dusundugunu sanmiyorum. Anladigim kadari ile teklif kayinpeder ve kayinvalideden gelmis. Niye herkes bir kisiye bu kadar yukleniyor ki? Burada yorum yapanlar bence kendilerinin ne kadar iyi, ne kadar sahane insanlar ve hayirli evlatlar oldugunu ispat etme cabasina girmisler bir sure sonra, konuyu acana yardimci olunmasi gereken yerde.

kesinlikle beni anlamışsınız tşk.

Ben iki tane kız evlat sahibi bir anneyim,
Eğer durumum müsait olursa, ikisinede birer ev alıp hazır etmek istiyorum
Erkek tarafı- kız tarafı diye birşey yok günümüzde kimin maddi imkanları müsaitse evlatlarına sahip çıkmalıdır bence,
ımkan varken evlada sunulmayan maddiyat yerin taa dibine batsın.
Arkadaşın anne babasında demekki maddi durum fazla yokki, kayınvalidelerinde olduğu için onlardan yardım beklemiş bence bunda bir gariplik yok,
Sonuçta belki evi kira olmasa, arkadaşta çalışmayacak, çocuğunu kayınvalidesi bakmak zorunda kalma
yacak
Evladı sıkıntı çekerken hiçbirşeyinden ödün vermeyen anne babalara hayret ediyorum!!!

sanırım kırmızı işaretli olan yer size yeterli cevap olur hanımefendi...
ben de neden herkesin savunma avukatlığına soyunduğunu anlamıyorum...
burda size kendimizi kanıtlasak ne kanıtlamasak ne...

nedir anne baba olmak...
çocuğunun yerine herşeyi yapmak mı...
herşeyi önüne sermek mi...
nedir yani....?
çocuğumu okuturum, büyütürüm, sevgimi veririm sonuna kadra...öğrenim hayatı boyunca herşeyimi sererim önüne...
ama her istediğini de yapamam kusura bakmayın...o da sorumluluk nedir bilecek...elini taşın altına koyacak...istediği şeyler için fedakarlık yapacak...armut piş ağzıma düş yapmayacak...
çocuğum büyümüştür evlenmiştir, belli bir birikimi vardır gelir derki anne ben şu kadar biriktirdim şu kadar eksik bana yardım et...istediği an çıkarır veririm...
ama oğlum/kızım ya da gelinim/damadım bıktım borç ödemekten siz ev alın bize derse sağ kulağımdan sola bile geçmeden uçaaar gider...
kötülükse evet ben kötü anne olacağım...ama ayaklarının üstünde durabilen, istediği bişeyi elde etmek için çabalayan bir evladım olacak...inşallah....

Ben ve eşim 14 senelik evliyiz kendi çabalarımızla dükkan araba aldık şimdide evimizi ödüyoruz Rabbim inşallah oturmayı nasip etsin. Allah izin verirse daha sonra emekli olurum.

Şimdii benim oğlum Allah nasip ederse büyüyecek okuyup adam olacak evlenecek ve gelen gelin diyecekki oğlan anası-babasısınız bize ev alın veya varsa elinizde verin... Olduuu güzelim başka derdin derim ben valla herşey karşılıklıdır gelen gelin beni sayar sever kızım gibi olursa iki evladıma hak geçirmeden ne gerekiyorsa yaparım ama kimse bana emrivaki yapamaz, benim 30 yıllık emeğime göz dikemez herkes haddini bilecek. Bende bir evladım, bende bir gelinim ben niye kendi ailemden veya eşimin ailesinden ev mal para talep etmiyorum haddim değil.

Aileleriniz bile sizin evinizin dışında biraraya gelmiyormuş.Sizi bir istemişler ,bir istememişler.Zaten aranızdaki ilişkinin sıcaklığı tartışılır.Bu durumda bırakın onlardan ev istemeyi,çocuğumu bile baktırmazdım.:1closedeyes:
Diyelim ki size ev aldılar ,yarın öbür gün huzurunuzu kaçırmayacakları ne malum ki size ev aldıkları için size müdahele etme hakkını kendilerinde daha çok görecekler.
Sonra ''Evlerini alsınlar başlarına çalsınlar '' diye topik açarsanız hiç şaşırmam.:1closedeyes:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…