- Konu Sahibi Shirin seyler
Babamın 5 tane dairesi var ve ben o evleri alırken ailemin çektiği sıkıntıları çok iyi biliyorum. Şimdi onların rahat etme zamanı, kazandıklarını yeme zamanı. Allaha şükür elim ayağım tutuyor bende onlar gibi savaşmak ve hayatın zorluklarıyla başetmek zorundayım.
Babam evlenirken gidin oturun dediği halde gitmedik, çünkü bir kira eksik olacaktı ve ben sırf evlendim diye babamı bundan mahrum edemezdim. 4-5 sene kirada oturdum birikim yaptım bir ev aldım. İnanın ilk aldığım evde hiçbiriniz oturmazdınız, binaya giriyor ve 2 kat aşağıya iniyorsunuz, sadece oturma odam güneş alıyordu, her ay verdiğim kirayı gene veriyormuş gibi bir kenara attım ve 2. çocuğum olurken o evi satıp biriktirdiğim parayla evimi değiştirdim. 2 çocukla hala 2+1 bir evde oturuyorum. Hala babam söylemesine rağmen eşimde bende kabul etmiyoruz. Babama "çok sıkıntılar çektin şimdi sefasını sür" diyorum.
Kendimi anlattım çünkü bende kimsenin ailesinin ev alma zorunluluğu olduğuna inanmıyorum. Haaaa durumu iyi olur alır başka ki bu durumda bile ben kabul etmem, tıpkı babamın verdiğini kabul etmediğim gibi. Allah razı olsun eşimde aynen benim gibi düşünür 19 yıldır 1 gün bile lafını etmediği gibi kayınvalidemi ev sahabii evden çıkardığı zaman bana gelip baban bir daireyi bize versin dediğinde şiddetle karşı çıktı.
Sonuçta insanlar yaşlılıklarında rahat etmeliler, elim ayağım tutuyorken sahip olacağım evi neden anne babadan bekliyeyim ki.
aman hiç te katılmıyorum...:umursamaz:
benim babam da tek başına çalışarak sahip oldu neye olduysa...
yarın kardeşim evlenirse sahip olduklarını satıp gelin hanımın şeyini kaldırmasına gerek olmadan önüne sermesi şart...yoksa kötü kayınpeder olur...kaydirigubbakcemile2
kayınvalidem ve kayınpederm de öğretmen emeklisi...kadın emekli maaşıyla yatırım olsun diye ankaradan ev almış...30 senenin karşılığı...bize de gelin oturun niye kira veresiniz dedi...biz de geldik oturduk...zaten demeseydi ben evlenmezdim ki kocemle...ne münasebet...

zaten oturtmasaydı derdim kayınvalideme...güzelliğine güvenme bir sivilce yeter, malına güvenme bir kıvılcım yeter derdim...
sen 30 yıl emek vermişin, kim için benim içiiiinnn derdim...
ben yediğim önümde yemediğim arkamda çift maaşla keyif yapacam...sen nakkaaa kötü bir kadınsın ki benim keyfime engel oluyorsun derdim...
hee bir de arabamız da yok bizim....kayınpederimin var mesela...onunkine el koysak mı...ayıp yani biz genceciğiz arabamız yok, ama onların var...peeehhhhh....
öperin burbukcuğum...süpersin...tabiki anlayana...alkisalkisalkisalkisalkisalkis