- 13 Ekim 2010
- 8.139
- 4.871
- 373
- Konu Sahibi carmina000
-
Donuna kadar alir bu."Ataerkil toplumlarda kadın parası da yemezler" diyeydin.
Şu sayfaya kadar okudum, canım senin kocan para konusunu yatağına taşıyacak kadar cimri bir adam.
Değil çalışmak, çalışmasan dahi aylık belli bir bütçenin ayrılması lazım kadının kişisel bakımı için.
Yazık ya... Çalışıp bütçeye katkı sağlayan kadını bulmuş da elinden son kuruşuna kadar alma derdinde.
Arkadaşlar uzun zamandır bu formu takip ediyorum ve önerileri ve tecrübelerini paylaşacak arkadaşlara şimdiden çok teşekkür ediyorum.Ben evleneli 6 ay oluyor .2500 TL gibi bir gelire sahibim. memurum.Esimle evlendigimizden itibaren her şeyi ortak alıyoruz, ortak birikim yapıyoruz, ortak harcıyoruz. Ama esim giyim , makkaj , ayakkabi gibi kisisel haracamalarimdan memnun olmadigini , cok gereksiz harcadigimi soyluyor.kendisi hic harcamiyor nerdeyse.orta okuldaki kazagini evde giyiyor hala .ama asla cimri birisi diyemem.Bu arada tavir yapacak diye korkumdan birçok almak istediğim şeyi birakiyorum. Kişisel harcamalarım için 300 350 gibi bir meblağı her ay haclik olarak istediğimi ve bu fiyata bir müdahalede bulunmamasını istedim.50 lira bile harcarken bunu almak istiyorum diyordum.sesini cikarmiyordu. alma demiyordu ama benim zoruma gidiyordu .ve yuz ifadesi memnuniyetsiz oluyordu.Senin istediğin olmaz benim istediğim olacak .o zaman sen kendin harca ben kendim harcayayim ,ortak giderleri karşılayalım gerisi senin olsun dedi.biriktir ne yaparsan yap dedi.sinirle tavırlı tavırlı konuştu ev hanımlarının böyle bir talebi olurmuş. Benim olmamalıymis. Benden böyle soğuyormuş, ilişkiye girmek bile istemiyormuş. .. o kadar ağrıma gitti ki ben çok mu anormal birşey istedim.hiç mi tanıyamamışım onu .
Bizimse ortak hesabımız yok duyan şok geçiriyor, kadının parası kadınındır isterse eve harcar hayatın müşterek olduğuna inanmıyorum bu konudasuan ''cevremde '' bıtek ben karşıyım şu para ortaklığı olayına..Kpss'ye calısıyorum atanacagım da nasıp meselesi ama eşim şimdiden almış agzına bı kart meselesini neymişte herkes eşine veriyomus..Ve biz ciddi ciddi tartısıyoruz en son çalışıp senın elıne vereceğıme çalışıp babamın evınde yerim bey gibi dedim..Şu maas kartı olayı sahsıma hakaret gıbı gelıyor..Ben mı yanlış dusunuyorum bilmiyrm ..Şu adamlara öle yüz veriyosunuz ki sizin paranıza bile sahip çıkıyo..Ki arastırdım İslamiyette bile erkeğin hakkı yok eşinin parasında..
valla ben rahatladım şurada oh be! öğrenci halimle benim aldığım ayakkabının,çantanın haddi hesabı yok,siz 1 babet alırken hesabını veriyorsunuz...KREDİ KARTIMI KULLANMAMI İSTEMİYOR ÇÜNKÜ BÜTÇE TEK OLSUN GİDER TEK OLSUN İSTİYORMUŞ TAKSİDE KARŞIYMIŞ BLA BLA BLA. BENDE BEKARLIKTAN KALAN KARTIM VARDI.KAPATMAK İÇİN GİTTİK LİMİTİ ÇOK İYİ DURUMDA KAPATMAYIN ZARARINIZA OLUR KART ÜCRETİ YOK DİYE İKNA ETTİLER CEKMECEMDE DURUYORDU. DÜN İLK İŞ O KARTI ÇIKARIP CÜZDANIMA KOYDUM VE OH BE DEDİM. 2 TANE BABET ALDIM EN İYİSİNDEN ,TAKSİTTE YAPTIRDIM VE PİŞMAN DEĞİLİM....!
Hiç sormayın aynenBurada takila takila evlilik fobisi olustu bende..
Yana yakila kavusalim diye gun sayan ben, o imzayi atmaya korkar oldum..
Hiç sormayın aynenciddi ciddi fobi oluştu bende de. Özellikle 3 konudan birinde erkeklerin cinsellik sorunlarını okudukça hiç evlenmeyeyim diyorum.Ne gerek var madem böyle libidoları aşırı düşükse,trip atıp bununla tehdit ediyorlarsa.Bekarlık sultanlık yani o zaman,ne anladım ben evlilikten.Aldığın sorun,yaptığın sorun,rahat rahat gezemiyorsun da evlenince,eskiden kadınlar başım ağrıyor moduna girerlerdi şimdi erkeklere bir şey olmuş.Üstelik bir de bunu kullanır olmuşlar,pes.
suan ''cevremde '' bıtek ben karşıyım şu para ortaklığı olayına..Kpss'ye calısıyorum atanacagım da nasıp meselesi ama eşim şimdiden almış agzına bı kart meselesini neymişte herkes eşine veriyomus..Ve biz ciddi ciddi tartısıyoruz en son çalışıp senın elıne vereceğıme çalışıp babamın evınde yerim bey gibi dedim..Şu maas kartı olayı sahsıma hakaret gıbı gelıyor..Ben mı yanlış dusunuyorum bilmiyrm ..Şu adamlara öle yüz veriyosunuz ki sizin paranıza bile sahip çıkıyo..Ki arastırdım İslamiyette bile erkeğin hakkı yok eşinin parasında..
bende inanmıyorumBizimse ortak hesabımız yok duyan şok geçiriyor, kadının parası kadınındır isterse eve harcar hayatın müşterek olduğuna inanmıyorum bu konuda
Farklı bir bakış açısı. Daha az yipranirsiniz ama işte ilişkiniz yara alır mı bundan dolayı.bende inanmıyorumEşime degil maaş kartı hesabımda kac para oldugunu bile bilemezsin dedm ..Eşim de tamamıyle bnm tersimi düşünüyo çunku yetıstıgı cevrede herkes böyle hep bi erkeğe bağımlılık ..bizim bu konu cok su götürür eminim ama ne olursa olsun ben kararımdan vazgecmem istediği kdr tartışsın..onun dogrusu bana göre yanlışsa sonuç yanlıştır:)
alsın eşim para ugruna beni yaralayacaksa bu işin sonunda onun yarası daha derin olur..Ben ztn ortak bişeyler yapıldıgında misal araba mı alıcaz yardımcı olurum hatta teklif ederim su kdr veririm her ay falan diye ama asla kendi param hakkında söz sahibi edemem..O parayı ben verırım elıne gıdıp kendi kafasına göre cekemez:)Arkadaslarım var bnm memurlar annelerine anneler gununde hediye alacagı zmn bile eşine danışıp izin alan ..Böle olup eşimle aram ii olucagına aramın kötülüğünü tercıh ederım..Ztn böle olunca ben kendım mutsuz olurum ..Farklı bir bakış açısı. Daha az yipranirsiniz ama işte ilişkiniz yara alır mı bundan dolayı.
alsın eşim para ugruna beni yaralayacaksa bu işin sonunda onun yarası daha derin olur..Ben ztn ortak bişeyler yapıldıgında misal araba mı alıcaz yardımcı olurum hatta teklif ederim su kdr veririm her ay falan diye ama asla kendi param hakkında söz sahibi edemem..O parayı ben verırım elıne gıdıp kendi kafasına göre cekemez:)Arkadaslarım var bnm memurlar annelerine anneler gununde hediye alacagı zmn bile eşine danışıp izin alan ..Böle olup eşimle aram ii olucagına aramın kötülüğünü tercıh ederım..Ztn böle olunca ben kendım mutsuz olurum ..[/QUOTE kendini daha fazla düşünen insalar mi mutlu oluyorlar acaba ?
Girdim gece 2 tane babet aldım. Oh be dedim özlemişim kendimi .yok böyle bir lüks. :)valla ben rahatladım şurada oh be! öğrenci halimle benim aldığım ayakkabının,çantanın haddi hesabı yok,siz 1 babet alırken hesabını veriyorsunuz...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?