- 19 Şubat 2010
- 9.066
- 5.689
- 398
- Konu Sahibi carmina000
-
ataerkil toplumlarda bayan çalışmıyor deyin siz deAtaerkil toplumlarda parayı erkek yönetirmis aynen bunu söyledi bugün
C carmina000 yaşadıklarınızın aynını hatta çok daha ağırını yaşıyorum. ben 3,5bin alıyorum eşim 2bin kredi kartım maaş kartım eşimdeydi bana harçlık verir gerisini o hallederdi( birikim yapıyor ev almak istiyoruz). Burda başka bi konu açtığımda kızlarında gazıyla almıştım kartları( daha önce de kartları almayı çok denemiştim ama olmamıştı en son çok büyük kavga çıkardım deliye yattım, üzerine yürüdüm, basbas bağırdım komşuları falan tınlamadım, az daha boşanıyorduk ama ucundan döndük). Kartları aldım ama hiç bir şey değişmedi. Adamın kafası değişmeyince olmuyor. Anlattıklarınız birebir bizdeki durum. Ona sormadan bi şey alamıyorum. Bi convers aldım diye ki yanımdaydı ihtiyacım var dedim bi sürü ayakkabın var diye trip atmişti ( onlar yaz kış herşeyin altına aynı ayakkabıyı giyince anlamıyorlar, her ayakkabı her pantolonun altına bile gitmiyo yani). Velhasıl ayda 400 tl harçlığım var burdan yol ve yemek hatta bazen mutfağa ufak tefek pazar harcı yapıyorum hatta sadece bunlara ancak yetiyo kendime bi sey alamıyorum. Kendime bi sey alacağımda sormadan alamıyorum. Öyle zoruma gidiyor ki bu durum. bunu defalarca konuştum, ben bu evin reisiyim tabiki de sormadan almayacaksın diyor. Sorunca da işine gelmedi mi hayır alınmayacak. İkna ediyorum almaya belki ama inanın göbeğim çatlıyo, tatlı dille demagoji yaparak ağlayarak, o da zaten hemen alınmıyo benim onu ikna etmem gerekiyor önce bi.
Dün bu sorunlar yüzünden kavga ettim, plates malzemeleri istiyordum internette ucuzdu araştırdım gittim yanına alıcam diye( hamileyim çalışıcam evde biraz 32. haftadayım bu arada) tamam alırız diye geçiştiriyo tam 2 haftadır, 2 gün önce tekrar söyledim bağırdı ne acelesi var diye bende surat yaptım küstüm iki gündür konuşmuyordum dün geldi yanıma al hadi ne istiyorsan diye dün tam dört beş kere o bana yalvardı al hadi diye özür diledi sen benim ani çıkışlarıma bakma diye falan. Ama iş işten geçti ki kırıldım bi kere üstelik ben bunu 2 haftadır kafama koymuşum vakit kaybediyorum ilk söylediğimde alıversem ne var sanki, sürekli bir şeyleri ertelemekten çok yoruldum kafamda yer ediyorlar. Bende dün sana inat bundan sonra sana sormadan ne istiyorsam alacam sen de karışmayacaksın dedim. Bağırdı çağırdı çalışıyorum diye triplere giriyorsun diye ben bu evin erkeğiyim bana sormadan hiç bir şey alınmayacak bilmem ne. İnsanın çok zoruna gidiyo ya istediğini parası varken alamaması. Ben çözemedim bu sorunu çünkü çözüm için adamın kafasının değişmesi gerekiyo. 1,5 yıldır uğraşıyorum, kavga edip inada dökünce hiç olmuyo, tatlı dille de her zaman olmuyo üç kuruşluk şey alacam diye adamın huyuna gitmek her seferinde onun keyfinin yetmesini beklemek insanın çok zoruna gidiyor.
Bi çözüm bulursanız benimle de paylaşın lütfen
ataerkil toplumlarda bayan çalışmıyor deyin siz de
Benim eşimin verdiği cevap buna o zaman istifa et çenenden kurtulurum diyo. Bunu ciddi ciddi diyo ha öyle tehdit falan değil. Uyuz az harcıyım diye 3,5 kazandığım işimden olmama razı. Ne kadar mantıksız demi. Kesse sesini karışmasa gül gibi geçinip gitcez de işte.
Kk'da hala bir şeylere şaşırıyor olmama şaşırıyorum ama bu yazdıklarınız gerçek mi?3.500 maaşınız var ve bir converse alırken bile sıkıntıya mı giriyorsunuz ciddi ciddi?Neden izin istiyorsunuz ki?Baştan alttan aldınız ondan mı böyle oldu.Tamam tabii ki birikim yapın,ev alın.Ama izin istemek ne ya! Bana annem bakıyor,daha bir kere demedi şunu neden aldın bunu neden aldın.alacaksın tabii diyor,gömmeye mi geldik diyor yani.ki annemin hesap sorma hakkı var da kocaya ne oluyor be? üstelik ev hanımı da değilsiniz!hayır pilates malzemesi almanıza karışıyor yarın öbür gün hamilelikten sarksanız çatlasanız kilo alsanız dır dır edecek,kendinize bakıyorsunuz diye gurur duyuyorum ben karımla diyeceğine bir de söyleniyor,PES.
Öyle bir anlattınız ki sanki ebeveyniniz.Allah sabır versin.Benim eşimin öyle şeyleri yoktur hiç yani kendime bakayım güzel görüneyim gurur duysun hak getire. Kıyafetmiş, saç sakalmış hiiiç önemli değil onun için. saçımı boyatmayıp para harcamadığım için mutlu bile olur. İyi ki evlenmeden önce gitmişim lazere falan diyorum yoksa hayatta göndermezdi. Ama şu da var şimdi hakkını yemeyeyim, bir çok erkeğin kabul edip gitmeyeceği doğum öncesi hazırlık eğitimine gitmeye ikna ettim onu ve gittik. He nasıl oldu önce tamam deyip beni geçiştirdi, sonra eğitim zamanı geldi, gitmicez bitti dedi kestirdi attı bende çok bozuldum ama ısrar da etmedim. Eğitimi verecek kişiye gelemiyoruz dedim Allah tan eşim gerçekten şehir dışındaydı da onu bahane ettim, ( insanları yarıyolda bırakmış olacaktım başta katılcam deyip sonra nasıl diyim eşim vazgeçti diye) aradan bi kaç gün geçti eğitimci tekrar aradı bizim için günü değiştirmiş ben talep etmediğim halde. Bende dudak büzerek böyle böyle dedim anlattım eşime son kez şansımı deniyim diye ama o aradaki sürede hiç israr etmedim sadece çok bozulduğumu anlasın diye az biraz soğuk durdum o kadar, ve eşim tamam gidelim dedi ve gittik. Resmen son anda oldu yani gidemicem diye üzülürken. Eşim o kadar uzaktır böyle şeylerden ona özenti gelir hava atmak için mi gidiyoz der beni hep abartmakla etrafıma özenmekle suçlar almak istediklerimde bile. Ama eğitime geldi ya o kadar mutlu oldum ki. Çaktırmadı ama kendi de beğendi. Yani sağı solu hiç belli olmayan bir eşim var bugün tamam dediğine yarın asla der. nasıl hareket edeceğini bilemez insan. İki gün sonra ikna olur istediğim oyun halısını alır mesela. Tabi başta hayır dediği için benim zoruma gidiyo bu durum
hafta sonu çok samimi arkadaşım aradı.bana sürekli laf vuruyor artık senin kendi paran var diye sinirlerimi bozmak için. dün kaç kere söyledi çok bunaldım. akşam dedim ki bak böyle konuşma üzülüyorum .benim üzülmeye bile hakkım yok diyor. bugünde internetten sipariş ettiğim ayakkabılarım geldi.aynı işyerindeyiz gördü.gelip yanıma bana neden söylemedin alışveriş yaptığını diyor.bende kavgalıydık söylemek istemedim dedim . işyerindeydik çok açıklama yapmama müsade etmedi zaten. buna iyi bir ders vermek farz oldu ne yapmam gerektiğini düşünüyorum .
Off bu ne ya. Darlıyo insanı yani. İçtiğin suya bişey demiyo allahtan. Herşeye karışan koca; benden uzak olsun. Nasıl katlanıyosun??bana sürekli laf vuruyor artık senin kendi paran var diye sinirlerimi bozmak için. dün kaç kere söyledi çok bunaldım. akşam dedim ki bak böyle konuşma üzülüyorum .benim üzülmeye bile hakkım yok diyor. bugünde internetten sipariş ettiğim ayakkabılarım geldi.aynı işyerindeyiz gördü.gelip yanıma bana neden söylemedin alışveriş yaptığını diyor.bende kavgalıydık söylemek istemedim dedim . işyerindeydik çok açıklama yapmama müsade etmedi zaten. buna iyi bir ders vermek farz oldu ne yapmam gerektiğini düşünüyorum .
yeter artık bunaldım .ay başında sadece kirayı yolluyorum demeyi düşünüyorum. boşanma davasını açabilirsin de diyeceğim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?