- Konu Sahibi carmina000
-
eşiniz ne iş yapıyor? ne kadar maaş alıyor?Arkadaşlar uzun zamandır bu formu takip ediyorum ve önerileri ve tecrübelerini paylaşacak arkadaşlara şimdiden çok teşekkür ediyorum.Ben evleneli 6 ay oluyor .2500 TL gibi bir gelire sahibim. memurum.Esimle evlendigimizden itibaren her şeyi ortak alıyoruz, ortak birikim yapıyoruz, ortak harcıyoruz. Ama esim giyim , makkaj , ayakkabi gibi kisisel haracamalarimdan memnun olmadigini , cok gereksiz harcadigimi soyluyor.kendisi hic harcamiyor nerdeyse.orta okuldaki kazagini evde giyiyor hala .ama asla cimri birisi diyemem.Bu arada tavir yapacak diye korkumdan birçok almak istediğim şeyi birakiyorum. Kişisel harcamalarım için 300 350 gibi bir meblağı her ay haclik olarak istediğimi ve bu fiyata bir müdahalede bulunmamasını istedim.50 lira bile harcarken bunu almak istiyorum diyordum.sesini cikarmiyordu. alma demiyordu ama benim zoruma gidiyordu .ve yuz ifadesi memnuniyetsiz oluyordu.Senin istediğin olmaz benim istediğim olacak .o zaman sen kendin harca ben kendim harcayayim ,ortak giderleri karşılayalım gerisi senin olsun dedi.biriktir ne yaparsan yap dedi.sinirle tavırlı tavırlı konuştu ev hanımlarının böyle bir talebi olurmuş. Benim olmamalıymis. Benden böyle soğuyormuş, ilişkiye girmek bile istemiyormuş. .. o kadar ağrıma gitti ki ben çok mu anormal birşey istedim.hiç mi tanıyamamışım onu .
Umarım öyle olmaz canım,iyi düşün iyi olsun.ama zaten bazı şeyler az çok nişanlılıkta sözde belli olur diye düşünüyorumBen bir cok konuda memnunum benimkinden Allah var..
Ama herkes diyor ya evlenince erkekler degisiyor diye, hepsi mi kopruyu gecene kadar ayiya dayi diyor diyorum icimden..
Cinsellikle alakali konulara denk gelmedim pek ben aslinda, hep kv gorumce elti uclusu...
"Ummadik tas bas yarar" hayat felsefem olcak artik az kaldi
Bence eşin seni çok korkutmuş,ilişkin para için yara alıyorsa zaten ortada bir ilişki yoktur kadından para bekleyen adam kadar da itici birşey yokturFarklı bir bakış açısı. Daha az yipranirsiniz ama işte ilişkiniz yara alır mı bundan dolayı.
Evet vermişsin ama sana çok psikolojik baskı yapmış, kendine gel sen üzüleceğine o üzülsün ömür gençlik su gibi gidiyor istediğin gibi yaşayamayıp yarın 60 yaşına gelir çok pişman olursunBen taviz mi vermiş oldum acaba diye düşünüyorum. Taviz vermek olarak düşünüyor musunuz sizlerde 3.gözler olarak.?
Bence de öyle kendine müslümanCanim ben bütün yorumları okuyaclmadim. Belki yaniliyorumdur veya konusulmuştur.
Bu adam kendine veya eve alınacak fonksiyonel şeylere gayet rahat para harcarken kendisi dışındaki ihtiyaçları görmezden geliyor olabilir mi? Yani kendine değil ama kendi dışındaki herkese herseye cimridir. Yani senin maaşının sadece yüzde 10-15 lik bir bölümünü bile kendi istediğin gibi harcayamamak çok can sıkıcı. Sen sakin işten çıkma yoksa kendine bir çöp bile alamazsın.
Eşin istediği olmayınca kırıp döken hatta kovan biriyken bu sözler iyi sayılırKızlar oturup sakince konuştum. Anlamak istemiyor direniyor. Haksız olmak ona göre değil. Ne istedin de almadım. Bu birikimi bizim için istiyorum.ayrı ayrı biriktirelim.sonra gel deki 6 ay sonra birşey alınacaksa bu kadar birikti buda benden. Aklıma yattı. Baktım başka türlü ikna edemeyeceğim. İnatlastikca daha kötü olacak .peki dedim.bunun araba bittikten sonra bu 700 lirayı gönlümce harcayacağım diye bir hayali varmis 4 yıldır. Banada bahsetmişti. Hayallerimde sana yer verdim.daha çoğunu damla harcar dedim deyince üzüldüm açıkçası. Bana onyargi ile davranma dedi. Ben harcasam benimde ihtiyacım çok ama harcamıyorum dedi.senin paran üzerinde tasarruf etme hakkım yok dedi ben zaten şok bu cümleye. Bende dedim ki tamam senin dediğin gibi olsun herkes kendi harcarsın kendi biriktirsin.giderler ortak olsun.bundan sonra sana karşı oluşturduğum onyargargilari silmeye çalışacağım ve bana nasıl davranmanın istiyorsam sana öyle davranacağını ve yaklaşacagim.ben bütün yolları denemeden pes etmeyeceğim çok emek verdik dedim. Tamam dedi.onyargilarini yık dedi.gittim sarıldım. Burnu havadaydi yine çok kırdın filan dedi.tam sarilmadi erkeklik bende kalsin edasinda.ama olsun .birbirimizi değiştirmeye çalışmayacagiz böyle kabullenecegiz.başka türlü de olmaz hayat orada zindan olur banada .en son ayrılırım ama tüm yolları denemenizi lazım. Herkese çok teşekkür ederim.
O da memurmuş konu sahibinden 300 TL az alıyomuş yani 2200 TLeşiniz ne iş yapıyor? ne kadar maaş alıyor?
saol canım cevap verdiğin için :)O da memurmuş konu sahibinden 300 TL az alıyomuş yani 2200 TL
C carmina000 yaşadıklarınızın aynını hatta çok daha ağırını yaşıyorum. ben 3,5bin alıyorum eşim 2bin kredi kartım maaş kartım eşimdeydi bana harçlık verir gerisini o hallederdi( birikim yapıyor ev almak istiyoruz). Burda başka bi konu açtığımda kızlarında gazıyla almıştım kartları( daha önce de kartları almayı çok denemiştim ama olmamıştı en son çok büyük kavga çıkardım deliye yattım, üzerine yürüdüm, basbas bağırdım komşuları falan tınlamadım, az daha boşanıyorduk ama ucundan döndük). Kartları aldım ama hiç bir şey değişmedi. Adamın kafası değişmeyince olmuyor. Anlattıklarınız birebir bizdeki durum. Ona sormadan bi şey alamıyorum. Bi convers aldım diye ki yanımdaydı ihtiyacım var dedim bi sürü ayakkabın var diye trip atmişti ( onlar yaz kış herşeyin altına aynı ayakkabıyı giyince anlamıyorlar, her ayakkabı her pantolonun altına bile gitmiyo yani). Velhasıl ayda 400 tl harçlığım var burdan yol ve yemek hatta bazen mutfağa ufak tefek pazar harcı yapıyorum hatta sadece bunlara ancak yetiyo kendime bi sey alamıyorum. Kendime bi sey alacağımda sormadan alamıyorum. Öyle zoruma gidiyor ki bu durum. bunu defalarca konuştum, ben bu evin reisiyim tabiki de sormadan almayacaksın diyor. Sorunca da işine gelmedi mi hayır alınmayacak. İkna ediyorum almaya belki ama inanın göbeğim çatlıyo, tatlı dille demagoji yaparak ağlayarak, o da zaten hemen alınmıyo benim onu ikna etmem gerekiyor önce bi.
Dün bu sorunlar yüzünden kavga ettim, plates malzemeleri istiyordum internette ucuzdu araştırdım gittim yanına alıcam diye( hamileyim çalışıcam evde biraz 32. haftadayım bu arada) tamam alırız diye geçiştiriyo tam 2 haftadır, 2 gün önce tekrar söyledim bağırdı ne acelesi var diye bende surat yaptım küstüm iki gündür konuşmuyordum dün geldi yanıma al hadi ne istiyorsan diye dün tam dört beş kere o bana yalvardı al hadi diye özür diledi sen benim ani çıkışlarıma bakma diye falan. Ama iş işten geçti ki kırıldım bi kere üstelik ben bunu 2 haftadır kafama koymuşum vakit kaybediyorum ilk söylediğimde alıversem ne var sanki, sürekli bir şeyleri ertelemekten çok yoruldum kafamda yer ediyorlar. Bende dün sana inat bundan sonra sana sormadan ne istiyorsam alacam sen de karışmayacaksın dedim. Bağırdı çağırdı çalışıyorum diye triplere giriyorsun diye ben bu evin erkeğiyim bana sormadan hiç bir şey alınmayacak bilmem ne. İnsanın çok zoruna gidiyo ya istediğini parası varken alamaması. Ben çözemedim bu sorunu çünkü çözüm için adamın kafasının değişmesi gerekiyo. 1,5 yıldır uğraşıyorum, kavga edip inada dökünce hiç olmuyo, tatlı dille de her zaman olmuyo üç kuruşluk şey alacam diye adamın huyuna gitmek her seferinde onun keyfinin yetmesini beklemek insanın çok zoruna gidiyor.
Bi çözüm bulursanız benimle de paylaşın lütfen[/QUOT
Kalbim çok kırık ona karşı ,bir çok şeyine sabredebildim ama parayı mesele yapabileceği hiç aklıma gelmezdi. ben kartımı vermemiştim canım. sadece her ay havale yapıyordum ona belli miktarı kalanı kullanma demiyordu 600 lira filan kalıyordu ne zaman istersem kullanıyordum ama kıyafet vs. gereksiz gördüğü için almamı istemiyordu .eee ben niçin kullancam kalanını zaten ek karttan yiyecek vs alıyorum sorun olmuyor. bunu ona söylemem çok agrına gitti ben sana yetemiyor muyum ,ihtiyaçlarını karşılayamıyor muyum diye. çok hassas bir yapısı var .kabul edemedi ve bundan sonra maaşının tasarrufu sana ait dedi. ben istemiyorum .kiraya giderlere katıl ortadan ikiye bölelim eve gelen masrafları gerisi sana ister biriktir ister harca. bu sistem bana göre çok saçma ve bu şekilde düzenli para biriktireceğimizi düşünmüyorum.ama inat bir yapısı var .şimdilik bir şey demedim. eskisi gibi yakın değilim ama soğukluk girdi.ama bunu istemeden yapıyorum.çünkü içimde güven kalmadı .hele bana dediği sen 300 lira harcayacaksan ben ne olacağım bu haksızlık olur demesi beni uzaklaştıran temel düşüncelerinden. diğer hiç bir konuda sıkıntı olmadı .bak mesela altınlarımız bile ortak hesapta .demedi benim hesabıma yatacak .yada bana demedi ben şunu istiyorum dediğinde hayır alamazsın .sadece surat yapıyordu .ve gereksiz alışveriş yaptığımdan yakınıyordu alırken değil başka zamanlar. işlemek için yada öyle alıştırmak istiyordu bilmiyorum. şu an çok üzgünüm çünkü bu konuları sıkıntı yaptı günlerdir. çok gururlu stresten başı dönüyor eve gitti dinleniyor. naz mı bilemiyorum ama üzülüyorum ikimiz adına keşke bir psikologa ikna etsemde bu inatlarını bir kırabilsek .
bu arada 400 lira yetmiyor sana anladığım kadarıyla ?
Kk'da hala bir şeylere şaşırıyor olmama şaşırıyorum ama bu yazdıklarınız gerçek mi?3.500 maaşınız var ve bir converse alırken bile sıkıntıya mı giriyorsunuz ciddi ciddi?Neden izin istiyorsunuz ki?Baştan alttan aldınız ondan mı böyle oldu.Tamam tabii ki birikim yapın,ev alın.Ama izin istemek ne ya! Bana annem bakıyor,daha bir kere demedi şunu neden aldın bunu neden aldın.alacaksın tabii diyor,gömmeye mi geldik diyor yani.ki annemin hesap sorma hakkı var da kocaya ne oluyor be? üstelik ev hanımı da değilsiniz!hayır pilates malzemesi almanıza karışıyor yarın öbür gün hamilelikten sarksanız çatlasanız kilo alsanız dır dır edecek,kendinize bakıyorsunuz diye gurur duyuyorum ben karımla diyeceğine bir de söyleniyor,PES.C carmina000 yaşadıklarınızın aynını hatta çok daha ağırını yaşıyorum. ben 3,5bin alıyorum eşim 2bin kredi kartım maaş kartım eşimdeydi bana harçlık verir gerisini o hallederdi( birikim yapıyor ev almak istiyoruz). Burda başka bi konu açtığımda kızlarında gazıyla almıştım kartları( daha önce de kartları almayı çok denemiştim ama olmamıştı en son çok büyük kavga çıkardım deliye yattım, üzerine yürüdüm, basbas bağırdım komşuları falan tınlamadım, az daha boşanıyorduk ama ucundan döndük). Kartları aldım ama hiç bir şey değişmedi. Adamın kafası değişmeyince olmuyor. Anlattıklarınız birebir bizdeki durum. Ona sormadan bi şey alamıyorum. Bi convers aldım diye ki yanımdaydı ihtiyacım var dedim bi sürü ayakkabın var diye trip atmişti ( onlar yaz kış herşeyin altına aynı ayakkabıyı giyince anlamıyorlar, her ayakkabı her pantolonun altına bile gitmiyo yani). Velhasıl ayda 400 tl harçlığım var burdan yol ve yemek hatta bazen mutfağa ufak tefek pazar harcı yapıyorum hatta sadece bunlara ancak yetiyo kendime bi sey alamıyorum. Kendime bi sey alacağımda sormadan alamıyorum. Öyle zoruma gidiyor ki bu durum. bunu defalarca konuştum, ben bu evin reisiyim tabiki de sormadan almayacaksın diyor. Sorunca da işine gelmedi mi hayır alınmayacak. İkna ediyorum almaya belki ama inanın göbeğim çatlıyo, tatlı dille demagoji yaparak ağlayarak, o da zaten hemen alınmıyo benim onu ikna etmem gerekiyor önce bi.
Dün bu sorunlar yüzünden kavga ettim, plates malzemeleri istiyordum internette ucuzdu araştırdım gittim yanına alıcam diye( hamileyim çalışıcam evde biraz 32. haftadayım bu arada) tamam alırız diye geçiştiriyo tam 2 haftadır, 2 gün önce tekrar söyledim bağırdı ne acelesi var diye bende surat yaptım küstüm iki gündür konuşmuyordum dün geldi yanıma al hadi ne istiyorsan diye dün tam dört beş kere o bana yalvardı al hadi diye özür diledi sen benim ani çıkışlarıma bakma diye falan. Ama iş işten geçti ki kırıldım bi kere üstelik ben bunu 2 haftadır kafama koymuşum vakit kaybediyorum ilk söylediğimde alıversem ne var sanki, sürekli bir şeyleri ertelemekten çok yoruldum kafamda yer ediyorlar. Bende dün sana inat bundan sonra sana sormadan ne istiyorsam alacam sen de karışmayacaksın dedim. Bağırdı çağırdı çalışıyorum diye triplere giriyorsun diye ben bu evin erkeğiyim bana sormadan hiç bir şey alınmayacak bilmem ne. İnsanın çok zoruna gidiyo ya istediğini parası varken alamaması. Ben çözemedim bu sorunu çünkü çözüm için adamın kafasının değişmesi gerekiyo. 1,5 yıldır uğraşıyorum, kavga edip inada dökünce hiç olmuyo, tatlı dille de her zaman olmuyo üç kuruşluk şey alacam diye adamın huyuna gitmek her seferinde onun keyfinin yetmesini beklemek insanın çok zoruna gidiyor.
Bi çözüm bulursanız benimle de paylaşın lütfen
Senin benim olayına karşı biriyim normalde amaC carmina000 yaşadıklarınızın aynını hatta çok daha ağırını yaşıyorum. ben 3,5bin alıyorum eşim 2bin kredi kartım maaş kartım eşimdeydi bana harçlık verir gerisini o hallederdi( birikim yapıyor ev almak istiyoruz). Burda başka bi konu açtığımda kızlarında gazıyla almıştım kartları( daha önce de kartları almayı çok denemiştim ama olmamıştı en son çok büyük kavga çıkardım deliye yattım, üzerine yürüdüm, basbas bağırdım komşuları falan tınlamadım, az daha boşanıyorduk ama ucundan döndük). Kartları aldım ama hiç bir şey değişmedi. Adamın kafası değişmeyince olmuyor. Anlattıklarınız birebir bizdeki durum. Ona sormadan bi şey alamıyorum. Bi convers aldım diye ki yanımdaydı ihtiyacım var dedim bi sürü ayakkabın var diye trip atmişti ( onlar yaz kış herşeyin altına aynı ayakkabıyı giyince anlamıyorlar, her ayakkabı her pantolonun altına bile gitmiyo yani). Velhasıl ayda 400 tl harçlığım var burdan yol ve yemek hatta bazen mutfağa ufak tefek pazar harcı yapıyorum hatta sadece bunlara ancak yetiyo kendime bi sey alamıyorum. Kendime bi sey alacağımda sormadan alamıyorum. Öyle zoruma gidiyor ki bu durum. bunu defalarca konuştum, ben bu evin reisiyim tabiki de sormadan almayacaksın diyor. Sorunca da işine gelmedi mi hayır alınmayacak. İkna ediyorum almaya belki ama inanın göbeğim çatlıyo, tatlı dille demagoji yaparak ağlayarak, o da zaten hemen alınmıyo benim onu ikna etmem gerekiyor önce bi.
ev geçindirmek için kendine güvenemeyen,karısının parasını yiyen ev erkeği mi olurmuş?C carmina000 yaşadıklarınızın aynını hatta çok daha ağırını yaşıyorum. ben 3,5bin alıyorum eşim 2bin kredi kartım maaş kartım eşimdeydi bana harçlık verir gerisini o hallederdi( birikim yapıyor ev almak istiyoruz). Burda başka bi konu açtığımda kızlarında gazıyla almıştım kartları( daha önce de kartları almayı çok denemiştim ama olmamıştı en son çok büyük kavga çıkardım deliye yattım, üzerine yürüdüm, basbas bağırdım komşuları falan tınlamadım, az daha boşanıyorduk ama ucundan döndük). Kartları aldım ama hiç bir şey değişmedi. Adamın kafası değişmeyince olmuyor. Anlattıklarınız birebir bizdeki durum. Ona sormadan bi şey alamıyorum. Bi convers aldım diye ki yanımdaydı ihtiyacım var dedim bi sürü ayakkabın var diye trip atmişti ( onlar yaz kış herşeyin altına aynı ayakkabıyı giyince anlamıyorlar, her ayakkabı her pantolonun altına bile gitmiyo yani). Velhasıl ayda 400 tl harçlığım var burdan yol ve yemek hatta bazen mutfağa ufak tefek pazar harcı yapıyorum hatta sadece bunlara ancak yetiyo kendime bi sey alamıyorum. Kendime bi sey alacağımda sormadan alamıyorum. Öyle zoruma gidiyor ki bu durum. bunu defalarca konuştum, ben bu evin reisiyim tabiki de sormadan almayacaksın diyor. Sorunca da işine gelmedi mi hayır alınmayacak. İkna ediyorum almaya belki ama inanın göbeğim çatlıyo, tatlı dille demagoji yaparak ağlayarak, o da zaten hemen alınmıyo benim onu ikna etmem gerekiyor önce bi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?