neden cocuk yapiyorlar ki ?

Busby ailesinin hikayesi var. Ilk evlatları tedavi ile oluyor. Ikinciyi istiyorlar olmayınca tekrardan tedavi defalarca. En son tüp bebek diyor doktor bir kez daha femara protokolü istiyor Daniel. Ve öyle 5izlere hamile kalıyorlar. Aile bağları vok kuvvetli hatta Dale diye bi enişteleri var çocukların ikinci babası gibi. Dikkatli izleyin. Çocukların geleceği için yatırım vs yapmaya calisiyorlar

Bizim ulkemizde dogurup, sokaga salanlar, buyudugu zaman para getirsin mantigiyla dogaranlar var.
Bunun haricinde cocuklarini cok guzel yetistiren aileler de var.
Ne kadar emin dusunceler bunlar.
Onlarin bizimkilerden farki ozgur bireyler yetistiriyorlar. Sen yanls anlamissin.

Asıl ego tatmini çocuk doğurup yanı başında durmasını beklemek. Bir çocuğun 18 yaşından sonra kendi hayatını çizmeye başlaması gerekir. Bende yabancıyım ve bizde de bu şekilde.. reşit olduktan sonra kendi hayatını kendi seçimlerini çizmeleri gerektiğini düşünüyorum.
Aile bağı dediğiniz önemli elbette ama türkiyede daha çok aileye bağımlı! Olarak büyüyorlar..

evet var ya acayip birbirine bagliyiz biz Turkler olarak. haklisin. ozbabasi 3 kiz 1 erkek cocuguna yillarca tacizde bulunuyor 14 yasindaki oz kizini 1 yildir taciz ediyor. dedesini torununu taciz ediyor... 18 yasinda yallah diyormus. 18 yasinda kendi aileme eyvallah dedim evden okumak icin ayrildim. pisman degilim. bukadar gucluysem once Allah ima sonra da ailemle olan bagsizligima borcluyum...

Buzzy ler kim bilmiyorum.
Ama Avrupalilar, Katolik ulkeler haric, genelde fazla cocuk yapmiyorlar. Nufusu dusen ulkelerin ortak notasi , kadin isgucune katildikca ve egitim seviyesi yukseldikce cocuk yapmamayi tercih ediyor. Bkz Iskandinav ulkeleri, Ingiltere.
AB nin Katolik ulkelerinde dogum kontroluna sicak bakilmadigi hatta kurtaj yasak oldugu icin ve de toplumda planli ebeveynlik gunah sayildigi icin seri cocuk uretimi var. Italya ve ISpanya haric. Italya'da ciddi nufus yavaslama problemi muhtemelen cok yuksek refah seviyesi ve kadin istihdami, Ispanya'da da yukselen feminizm hareketi olabilir.
Gelelim ABD'ye. Nufusun yine Katolik (Irlanda, Meksika) kokenli kismi ayni nedenlerden dolayi cocuk yapma konusunda adeta yarisiyorlar. OZellikle kurtaj konusunda cok hassaslar. Bir kadin 7'ye kadar cocuk sahibi oluyor ve ailenin erkegi icin bu iftihar kaynagi oluyor. Ayrica ergenlik yasindaki hamilelik olayi cok fazla. Dogum kontrolu parayla oldugu icin ve doktora gitmek cok pahali oldugu icin vs dogum kontrolunde problem oluyor. Kizlar adeta evlilik disi cocuk yapma yarisina girmisler.
Cin'de yakin zamana kadar tek cocuk politikasi vardi , simdi kaldirildi , ama sanirim onlarda nufus artisi yavaslamasi var, cunku kadinlari calisiyor ve cogunun egitim ve refah seviyesi cok yukseldi.
Su anda cok hizli artan nufuslar Hindistan ve Afrika ulkeleri, ikisinde de ciddi kadin ve cocuk haklari ihlali olan ve guvenli olmayan ulkeler. Savas geciren ulkelerde de siddet yoluyla nufus artisi var.

Evet 18 yaşında yallah deniyor da, o yaşa kadar işte de çalışması isteniyor.
Üni bursu kazanması için çeşitli alanlarda kendini geliştirmesi de gerekiyor.
Ev içerisinde yaşama katkıda bulunması da gerekiyor, hayatında olan sıkıntıları kendi başına aşması da.
Hayatta kalma sorumluluğunu vermek, ne zaman yallah oldu tartışılır.
Ayrıca biz mıç mıç ana babanın evinden çıkmayan milletiz de, bayramı tatil fırsatı görüyoruz yanlış mıyım?
Elin gavuru dediğiniz kesim çok büyük bir aksilik olmadıkça bütün dini bayramlarını ailesiyle hatta sülalesiyle geçiriyor, birkaç gün şölen tadında bir kutlama yaşıyorlar.
Biz 40 yaşına geliyoruz hala ailemiz ne derse onu dinliyoruz, 1 semt uzağa oturamıyoruz, bikaç gün şehir dışına çıksak yüz kere arıyoruz falan filan.
Hiçbir zaman hem fikren hem bedenen birey olamıyoruz ki!

bize ne
kendi dertlerimiz bitti elalem niye çocuk yapıyor diye araştırma mı yapalım..
Evet cunku neyin gercekten dert oldugunu anlamamiz icin dunyadaki yeriimizi ve gercekleri bilmek gerekiyor.
Cehaletle yeteri kadar bogustuk sonucu biliyoruz.

50 yaşına kadar çocuguma bakacaksam asıl neden doğuruyoruz?Bence en mantıklısını onlar yapıo.Simdikileri bir yola sal ne yapacağını bilmior.onlar cin gibi.Ayrica yallah demiolar.Sadece kendi duzenlerini kurmalarina izin veriolar.

Ayrica Japonya'da hic couk dogmuyor neredeyse cunku kimse evlilik istemiyor. Kadinlar isyan bayragini evlenemeyerek ve ebeveyn evinde yasarken para kazanarak cekmisler. Zaten evlenen ciftler de maddi olarak gecinemeyince, eskiden sadece ev kadini olan kadin calismaya basliyor, orada da mesai en az 10 saat , calisarak olmek diye bir sey varsa resmen calismaktan olen bir millet (Tum saygimi kazanan millet). Cocuk icin enerjileri kalmiyor sanirim.

Elalemin derdi ....gerdi muhabbeti ,çok afedersin

Ben seri üretime baglayacaktim benden bi 5 10 tane daha olsun diye ama 3 de pes ettim :) ikisi hayatta ,yetiyorlar ..on sekizde yallah demiycem ama sorumluluk bilincini fazlasıyla vericem ..

Beni bebek gibi büyüttüler de noldu (burdan aileme sevgiler ) evlendim , ne yemek yapabiliyordum ne temizlik ..Hee herşey evlilik mi dersen ,hayatın bütününü kapsıyor bu durum . Çok el bebek gül bebek olmak iyi değil . En ufak bir pürüzde depresyona giriyor daughtjfjdjjdkskdk yani insan çok şükür evrim geçirdim de şuan zırhlı araçlar gibiyim ,duvara toslasam da azıcık çiziliyorum ,bişey olmuyor ..eski ben olsam eşimin bir bakışı bile köprüden atlamama sebepti ..şimdi tutar eşimi atarım tek kızım diye fazla simarttilar sonra elalemin başına bela oldum

Busbylerin 5 iz kızları daha 3 yaşındalar evden şutladıklarını nerden gördünüz acaba kızlarının üniversite masrafları için şimdiden birikim yapıyorlar ayrıca onların 3 yaşındaki beşizleri bizim 40 yaşına gelip hala anasından kopamayan asalaklardan çok daha fazla bireyler :)

Aile bağları düşük dediniz 5 izler doğduklarından beri bütün aile el birliğiyle adam ve daniele yardımcı oluyorlar 40 yaşına gelip su içtiği bardağı bile annesinin kaldırmasını bekleyenlerin aksine bebeklerini özgür ve birey olarak yetiştirdikleri için bebekleri kendi kendilerine yemek yiyorlar süt içiyorlar ayakkabılarını giyiyorlar dağıttıklarını topluyorlar

Kim evladına yallah diyebilir ki sadece özgür bırakıyorlar hayata karşı daha güçlü olsun daha fazla sorumluluk sahibi olsun diye ama şu doğru bizler gibi yetismedikleri icin aradaki bağ biraz daha rahat olabiliyor ve bence en sağlıklısı onların yaptığı...ona bakarsan bizim ülkemizde doğurup atanda var ömrünü evladına adayanda var...mesela genç yaşta boşanıp sırf çocuğu icin birdaha evlenmeyen var yada mutsuz bir evlilik yaşayıp sırf anne babası üzülmesin diye mecbur devam edende var sanırım bağlılık olarak sorunlu olan bizleriz çok aşiriyiz

Turkiye'de cogu okul yasi cocuk aile gecindirmek icin calisiyor idi, genelde en buyuk cocuk feda edilir idi kucukler okusun diye, ama sanirim degisen ekonomik dengeler sonucu araya baska oyuncular girdi ve cocuklara "burs" veren kurumlar hem toplum dokusunu degistirdi hem de aile baglarini.

Bizimkiler de çocuk dört-beş yaşına girince sokağa salıyor.
Evlendikten sonra da geri eve almaya çalışıyor. Ne olacak bizim bu halimiz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…