neden cocuk yapiyorlar ki ?

18 yasina gelince yallah demiyorlar.

Sorumluluk alsin, buyusun, birey olsun ki ozgur olsun diye zemin hazirliyorlar. Kimseye mudanasi olmasin diye, ezdirmesin kendini, yapayalniz kalsa da ayakta dimdik durabilsin diye....
Kendim de turk degilim ve 17 yasimdan itibaren ailemden ayri yasadim.

Ego tatmini varsa oglunun sectigi ese karisan, gittigi tatile aldigi mobilyaya karisan, hala bebek gibi davranip koca insanlari yoneten ailelerde vardir.

alakası yok. bağımlı değiller ama bağlılar. kalabalık aile partilerini haftasonları etkinliklerini çok sever amerikalılar. barbekü partileri meşhurdur. ha evet biz de oldupu gibi hadi gelinle kaynana atnı evde otursun mantığı yok. :) ama 18 deyince yallah denilmesi de yanlış bir genelleme. onların kültürü ekonomileri hakları refah seviyeleri bizümkinden farklı... kendi kültürünü baz alma. çocuk yapma tercihi aileden aileye fark gösterir. rn azından 18 yaşına kadar bakıp büyütüyırlar. birey olma bilinci ile. bizim ülkemizde de doğurup doğurup sokağa salan dilendiren var. napalim. bunu mu masaya yatırsak mesela

Son çocukları beşiz.
1 tane de ablalari var.
Yani kadin arka arkaya 6 cocuk doğurmadi.
Besiz olacagini öğrendiklerinde kendileri de cok şaşırdılar.
Yani 18 olunca nereye sallarlar bilmiyorum ama cok cocuk dogurayim mantığıyla dogmayan cocuklardan kendileri.
Cocuklarin beşiz olduğu da programda elli kez söyleniyor.
Istenmeyen çoğul gebelik

Buradaki konuların hepsi neden “gurbetteyim dil yok” üzerine kurulu o zaman? Ayrıca dil bilmemek sorun zaten normal olan öğrenmeleri gerektiği?! Marifet değil yani bahsettiğiniz.

18 olunca yallah mı diyorlar yoksa kendi hayatını kurması için destek mi oluyorlar? Emin miyiz bağlılıklarının olmadığına?
Bizim 50 yaşında bile birey olamamamız mı yoksa garip olan?
Söylediğin cok doğru. 18 yaşına gelene yallah diyen aile çok nadirdir. Bunu bilerek ve görerek söylüyorum. Eger 18 yaşına gelen ergen calisiyorsa ondan aile bütçesine(gelirine gore) katkida bulunmasi istenir. Yine bu da her aile icin geçerli degil. Onların farki su; eğer 18 yaşındaki ergen evden ayrılıp kendi düzenini kurmak istiyorsa, arkadaşlarıyla veya kiz/erkek arkadaşıyla yasamak istiyorsa buna ailelerin bir itirazı olmaz. Aileler 18 yaşına gelen cocuklarini yetişkin bir birey olarak gördükleri icin onların kararlarına ve tercihlerine saygı duyarlar. Insanlar burda birey olmayı erken öğrendikleri icin çabuk olgunlaşıyorlar. Ayrıca 30 kusurlarına gelip de hala aileleleriyle yasayan da bir çok kisi var, genelde amac aileyle yaşayarak ev almak icin deposit biriktirmek. Burada ev almak çok ama çok pahalı.

Bi arkadaşım annesi belçikalı babası urfalı kadın 7 tane doğum yapmış 3 erkek 4 kiz kardeşiz anneannemin 11 çocuğu var dedi çok şaşırdım sadece türkler çok çocuğu sever biliyordum
Aile bağlarımız çok kuvvetli dedi yaz tatilinde 3 ay gidiyorum belcikaya aynı turkiye den farkı yok ailemizin dedi

Yani kulaktan duyma bilgiler biliyoruz
Avrupa yada başka ülkeler hakkında

Açtığınız konuyla alakası yok ancak üstünkörü bir baktım da konularınıza, kuzum Allah aşkına neden evlendiğiniz adamdan nefret ediyorsunuz? Az bi sevmeyi deneyin bence.

Bu konuya gelecek olursam yurt dışında bizim için de deveye biniyor ve arapça konuşuyor derler bilir misiniz? Biz de onlara çocuklarını atıyorlar diyoruz. Ve işin aslına gelecek olursak bir çok bakımdan onların çocuk yetiştirme tarzı bizimkinden bin kat daha iyi. En basitinden bizim 3 yaşındaki bebeler bile ana babasına parmağını takıp oynatırken onlarda çocuk çocukluk yapıyor, anne baba anne babalığını yapıyor. Bahsettiğiniz aile 5 ayrı çocuk yapmamış bu arada. Bir kız evlatları varken ikinci hamilelikte 5iz bebekleri olmuş. Bakabilecek maddi manevi güçleri varmış ki doğurmuşlar. Her şeyi geçtim o kadar emeğe karşılık 18 yaşında kapıya atmazlar çocuklarını merak etmeyin.

Bu aileyi diyo arkadaş
E bunlar beşiz doğmuş.
Sanki kadın kendi mi istemiş? Aldırmaya kıyamamistir birkaçını.
Ben de sandım ki birkaç yıl aralıklarla doğuruyor...
Öyle olan da var gerçi, brittany diye bir kadın var mesela . 2006da bloğunu takip ediyordum 4. Oğluna hamileydi. Sonra ikiz kızları oldu...aradan yıllar geçti ,blogu kapatmış...en son Instagram'da karşıma çıktı. Simdi iki oğlu daha olmuş, 6 oğlan 2 kız bal gibi yaşıyorlar(kadın da taş gibi,kirismadi bile onca yılda) Merak edenler için ismi :homegrowntribe

Onların mantığıyla bakarsak daha kolay aslında. Biz de okuluydu okul bitsin evlenmesiydi düğünüydü yakışırdı dünürüydı geliniydi damadıydı sonrasında torunuydu falan derken bizim iş daha zor. O mantıkla onların bir beş tane falan daha yapması lazım. Adamlar 18 ine kadar baktımı üzerinden sorumluluğu atıyor. Bizde ömür boyu bizimle.

Yanlis biliyorsun canım bilakis yabancıların özellikle İngilizlerin aile bağları cok kuvvetlidir. Öyle 18 olunca ayır falan değil olay eğitim ve yetiştirme tarzı. Bu arada herşeye de inanma oku biraz istersen o zaman anlarsın kim nasıl neden davraniyor.

Buradaki konuların hepsi neden “gurbetteyim dil yok” üzerine kurulu o zaman? Ayrıca dil bilmemek sorun zaten normal olan öğrenmeleri gerektiği?! Marifet değil yani bahsettiğiniz.

Vooav sakin ol sampiyon.
Dil bilmemek sorun degil demedim ki zaten?

Bu arada yabancilar derken kimi kastediyorsunuz? Bir Turk'e gore Italyan da, Arap da, Alman da yabanci; ne kadar benziyorlar?

valla cogusu Boyle dusunuyo .avrupa kanada amerika soguk iliskiler soguk cikara dayali. sosyal hayat yok vs vs vs donmuyolar o ayri
Allah Allah, aynı insanlardan mi bahsediyoruz? Ben orada bile yaşamıyorum sadece tatillerde avrupaya-slav ülkelerine gidiyorum herkes çok Candan. Bana cekyatini verip kendi yerde yatan var. Tren garinda telefonunu kullandığım teyze '(yerel) paran var mı?' diye sormuştu, sadece eurom var deyince zorlanmayayim diye cebinden metro bileti için para çıkardı verdi. Bu kadın mı soğuk? Metroda tanıştığım Fransız amca bana gönüllü rehberlik yapmıştı, sonra arkadaşınin kafesine oturduk, dünya kadar yöresel meze yedim, fiçi dolusu şarap içtim, para bile almadilar. Kendim tip box kutusuna para attım, mahcup hissetmemek için. Yetmedi elli yaşında adam metro saati bittigi için beni koşa koşa otobüsüme yetistirdi. Hiçbir soğukluk görmedim kimseden. Siz Güler yüzlü ve samimi olursanız enerjiniz de onlara gecer
Denk geldiklerinizin hepsi soğuksa bence biraz kendinizi sorgulayin derim.

Bazi Turkler butun yabancilari ayni kefeye koyuyor ama hangi ulkeden oldugu onemli. Ornegin benim tanistigim guney Avrupalilar (buna guney Fransa da dahil) genel olarak cok sicakkanliydi. Ukraynalilar da cok sicakkanliydi ama aynisini bir Norvecli/Isvecli/Alman icin soyleyemem mesela.

Evet 5 iz bide 4 yada 5 yaşlarında kızları daha var 6 tane kız
Konu sahibi atlamış beşiz +bir kızları daha olduğunu ay çok zor valla biz bi yada 2 çocukla zor baş ediyoruz Allah verince oluyo demekki

Evet 5 iz bide 4 yada 5 yaşlarında kızları daha var 6 tane kız
Konu sahibi atlamış beşiz +bir kızları daha olduğunu ay çok zor valla biz bi yada 2 çocukla zor baş ediyoruz Allah verince oluyo demekki
Bızde de var üçüzler dorduzler. Ben takip ediyorum KK'nin çoğul gebelik sayfasından
Zor valla ya, çocuk hasreti çeken sessiz bir yuvayken bir anda böylesine kalabalık gürültülü bir aileye kavusmak Allah sabır versin

Siz ilerde bana baksın diye mi çocuk yapıyorsunuz? Çocuk büyütmek istersen, aileni büyütmek istersen çocuk yaparsın. 18 yaşından sonra bir daha hiç görüşmüyor da değiller. Mantığınız çok alakasız geldi bana. Çocuğuna yetişkin gibi davranıyorlar bu görüşmeyecekleri veya sevmedikleri anlamına gelmiyor. 50 yaşındaki yetişkine bebek muamelesi yapmak daha garip geliyor bana.

sağlamlık değil bizimki yapışmak
Bıraksak anneler çocukları ölene kadar aynı evde yaşayacak.
Hatta bazisi oyle bi hak goruyor ki kendinde, evlensin ama karisi/kocasi da benim emrimde olsun, hayatlarinin başkomutanı ben olayim istiyor.. Milletin evlenirken tek hayali elin ana babasina köle olmakmis gibi..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…