- 21 Ocak 2018
- 1.998
- 4.409
- 48
- Konu Sahibi Hayalperest5
-
buzzy ailesini bilirisnz . bes kiz cocugu var . benim anlamadigim bu yabancilarin aile iliskiler cok zsyif cocuk 18 olunca yallah diyolar. bizim gibi birbirlrine bagli degiller. niye cocuk dogurup okadar bakip sonra eyvallah diyolar. cocuk yapmalarnin mantigi ne ? sadece ego tatminimi . bizler 50 olsak bile anne babamiz icin bebek gibi gorulruuz ne bilim gelir gideriz vs onlarda oyle seyler you Pek niye zahmet cekiyolar ki
alakası yok. bağımlı değiller ama bağlılar. kalabalık aile partilerini haftasonları etkinliklerini çok sever amerikalılar. barbekü partileri meşhurdur. ha evet biz de oldupu gibi hadi gelinle kaynana atnı evde otursun mantığı yok. :) ama 18 deyince yallah denilmesi de yanlış bir genelleme. onların kültürü ekonomileri hakları refah seviyeleri bizümkinden farklı... kendi kültürünü baz alma. çocuk yapma tercihi aileden aileye fark gösterir. rn azından 18 yaşına kadar bakıp büyütüyırlar. birey olma bilinci ile. bizim ülkemizde de doğurup doğurup sokağa salan dilendiren var. napalim. bunu mu masaya yatırsak meselabuzzy ailesini bilirisnz . bes kiz cocugu var . benim anlamadigim bu yabancilarin aile iliskiler cok zsyif cocuk 18 olunca yallah diyolar. bizim gibi birbirlrine bagli degiller. niye cocuk dogurup okadar bakip sonra eyvallah diyolar. cocuk yapmalarnin mantigi ne ? sadece ego tatminimi . bizler 50 olsak bile anne babamiz icin bebek gibi gorulruuz ne bilim gelir gideriz vs onlarda oyle seyler you Pek niye zahmet cekiyolar ki
Buradaki konuların hepsi neden “gurbetteyim dil yok” üzerine kurulu o zaman? Ayrıca dil bilmemek sorun zaten normal olan öğrenmeleri gerektiği?! Marifet değil yani bahsettiğiniz.Amaan size de nerde denk gelsem cok bilmis gibi birseyler yaziyorsunuz.
En azindan boyle boyle diye tahmin yuruterek yazin.
Dedikodu yokmus. Turklerde de dil yokmus. Salladiniz resmen
Avrupada yasayan yabancilar dedikodunun alasini yapar. E yil olmus 2018 artik avrupadaki genc turk nesiller univeristeye gidiyor gayet dil de biliyorlar yani.
Ayrica yabanci aileler oyle 18 yasindasin yallah demiyorlar.
Ha varmi oyleleri var tabi.
Ama cogunun derdi cocuklarim kendi ayaklarinin uzerinde dursun uzerine. Yoksa 25 yasina kadar ailesiyle yasayanlar da var vsvs...
Söylediğin cok doğru. 18 yaşına gelene yallah diyen aile çok nadirdir. Bunu bilerek ve görerek söylüyorum. Eger 18 yaşına gelen ergen calisiyorsa ondan aile bütçesine(gelirine gore) katkida bulunmasi istenir. Yine bu da her aile icin geçerli degil. Onların farki su; eğer 18 yaşındaki ergen evden ayrılıp kendi düzenini kurmak istiyorsa, arkadaşlarıyla veya kiz/erkek arkadaşıyla yasamak istiyorsa buna ailelerin bir itirazı olmaz. Aileler 18 yaşına gelen cocuklarini yetişkin bir birey olarak gördükleri icin onların kararlarına ve tercihlerine saygı duyarlar. Insanlar burda birey olmayı erken öğrendikleri icin çabuk olgunlaşıyorlar. Ayrıca 30 kusurlarına gelip de hala aileleleriyle yasayan da bir çok kisi var, genelde amac aileyle yaşayarak ev almak icin deposit biriktirmek. Burada ev almak çok ama çok pahalı.18 olunca yallah mı diyorlar yoksa kendi hayatını kurması için destek mi oluyorlar? Emin miyiz bağlılıklarının olmadığına?
Bizim 50 yaşında bile birey olamamamız mı yoksa garip olan?
E bunlar beşiz doğmuş.Bu aileyi diyo arkadaş
Buradaki konuların hepsi neden “gurbetteyim dil yok” üzerine kurulu o zaman? Ayrıca dil bilmemek sorun zaten normal olan öğrenmeleri gerektiği?! Marifet değil yani bahsettiğiniz.
Allah Allah, aynı insanlardan mi bahsediyoruz? Ben orada bile yaşamıyorum sadece tatillerde avrupaya-slav ülkelerine gidiyorum herkes çok Candan. Bana cekyatini verip kendi yerde yatan var. Tren garinda telefonunu kullandığım teyze '(yerel) paran var mı?' diye sormuştu, sadece eurom var deyince zorlanmayayim diye cebinden metro bileti için para çıkardı verdi. Bu kadın mı soğuk? Metroda tanıştığım Fransız amca bana gönüllü rehberlik yapmıştı, sonra arkadaşınin kafesine oturduk, dünya kadar yöresel meze yedim, fiçi dolusu şarap içtim, para bile almadilar. Kendim tip box kutusuna para attım, mahcup hissetmemek için. Yetmedi elli yaşında adam metro saati bittigi için beni koşa koşa otobüsüme yetistirdi. Hiçbir soğukluk görmedim kimseden. Siz Güler yüzlü ve samimi olursanız enerjiniz de onlara gecervalla cogusu Boyle dusunuyo .avrupa kanada amerika soguk iliskiler soguk cikara dayali. sosyal hayat yok vs vs vs donmuyolar o ayri
Bazi Turkler butun yabancilari ayni kefeye koyuyor ama hangi ulkeden oldugu onemli. Ornegin benim tanistigim guney Avrupalilar (buna guney Fransa da dahil) genel olarak cok sicakkanliydi. Ukraynalilar da cok sicakkanliydi ama aynisini bir Norvecli/Isvecli/Alman icin soyleyemem mesela.Allah Allah, aynı insanlardan mi bahsediyoruz? Ben orada bile yaşamıyorum sadece tatillerde avrupaya-slav ülkelerine gidiyorum herkes çok Candan. Bana cekyatini verip kendi yerde yatan var. Tren garinda telefonunu kullandığım teyze '(yerel) paran var mı?' diye sormuştu, sadece eurom var deyince zorlanmayayim diye cebinden metro bileti için para çıkardı verdi. Bu kadın mı soğuk? Metroda tanıştığım Fransız amca bana gönüllü rehberlik yapmıştı, sonra arkadaşınin kafesine oturduk, dünya kadar yöresel meze yedim, fiçi dolusu şarap içtim, para bile almadilar. Kendim tip box kutusuna para attım, mahcup hissetmemek için. Yetmedi elli yaşında adam metro saati bittigi için benimle koşa koşa otobüsüme geldi. Hiçbir soğukluk görmedim kimseden. Siz Güler yüzlü ve samimi olursanız enerjiniz de onlara gecer
Denk geldiklerinizin hepsi soğuksa bence biraz kendinizi sorgulayin derim.
Evet 5 iz bide 4 yada 5 yaşlarında kızları daha var 6 tane kızE bunlar beşiz doğmuş.
Sanki kadın kendi mi istemiş? Aldırmaya kıyamamistir birkaçını.
Ben de sandım ki birkaç yıl aralıklarla doğuruyor...
Öyle olan da var gerçi, brittany diye bir kadın var mesela . 2006da bloğunu takip ediyordum 4. Oğluna hamileydi. Sonra ikiz kızları oldu...aradan yıllar geçti ,blogu kapatmış...en son Instagram'da karşıma çıktı. Simdi iki oğlu daha olmuş, 6 oğlan 2 kız bal gibi yaşıyorlar(kadın da taş gibi,kirismadi bile onca yılda) Merak edenler için ismi :homegrowntribe
Bızde de var üçüzler dorduzler. Ben takip ediyorum KK'nin çoğul gebelik sayfasındanEvet 5 iz bide 4 yada 5 yaşlarında kızları daha var 6 tane kız
Konu sahibi atlamış beşiz +bir kızları daha olduğunu ay çok zor valla biz bi yada 2 çocukla zor baş ediyoruz Allah verince oluyo demekki
Hatta bazisi oyle bi hak goruyor ki kendinde, evlensin ama karisi/kocasi da benim emrimde olsun, hayatlarinin başkomutanı ben olayim istiyor.. Milletin evlenirken tek hayali elin ana babasina köle olmakmis gibi..sağlamlık değil bizimki yapışmak
Bıraksak anneler çocukları ölene kadar aynı evde yaşayacak.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?