Erkek İnfertilitesi neden eşlerimiz azosperm' li olabilir....

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi

elacandy

Guru
Kayıtlı Üye
21 Ağustos 2011
85
2
296
İstanbul
arkadaşlar merhaba,

hergün burada erkek infertilitesi forumlarına yeni bir arkadaşın eklendiğini görüyorum, neden eskiden yoktu bu kadar
isteyen hemen herkesin çocuğu oluyordu, şimdi ki erkeklerin yanlış yaptığı şeyler olmalı???

okuduğum ve anlayabildiğim kadarı ile teknik sorunu olanlar var( yumurtalık, hormon, morfoloji,kemotarapi vb.)
Onların sebebi belli ve zaten tedavi yolunda ilerliyorlar, allah hepimizin yardımcısı olsun evlatlarımızı kucağımıza almayı nasip etsinn

Bunun dışında benim eşim gibi hiçbir neden olmayıp eşi azospermli olan arkadaşlar bilgi paylaşımında bulunursak,
belki ortak yaptıkları hataları bulabiliriz diye düşünüyorum

bunların içerisinde çoğunlukla biline şeyler vardır tabi ama arada da çıkabilir ortak bilinmeyen hatalar
ve bize bu tedavi sürecimizde yardım edebilir

(daha önce böyle bir forum açılmışmıydı bilmiyorum, bu sitede yeniyim)

Canım benim eşim azosperm değil ama sperm sayısı ve kalitesi çok çok düşük..
Yani yine buna da şükür ama bende hep sormuşumdur neden diye ?
Eşimin sigara dışında kendine veridği bir zarar yok, o kesinlikel etkiliyor ama sayıyı bu kadar düşürecek yada azosperm durumuna geireceğini sanmıyorum ..
Küçükken geçirilmiş ateşli bir hastalık , inmemiş yada geç inmiş testis , homrmonal bozukluklar azosperm yapabilir..
Peki bunlar yoksa sebep ne ? Bunu bende bilmiyorum ..
İnşallah bir bilen vardır ..
Eşimin hormon değerleri çok güzel, sağlıklı beslenir , kürler vitaminler gırla ama yinede 1.5 milyon ile 5 milyon arasında ..
Buna şükür ama bu sayısının da %98'i hasarlı olunca , sayınında pek bir önemi kalmıyor galiba ..
Yinede azospermli olarak sizin mücadelenizi takdir ediyorum , rabbim sabırlar versin ..
Ben eşimin sperm sayısının neden bu kadar düşük olduğunun cevabını bulamadım , ama siz inşallah bulursunuz..
Rabbim yar ve yardımcınız olsun.

Son düzenleme:

canım bizimde görünürde hiç bi problemimiz yok.FSH sınırda sadece...
ama genetik test yaptırmadık daha.
görüştügümüz doktorlar da bu durumdaki azolularda genetik sorun olduğunu söylediler.
o da suanda bizim için çok önemli değil..
yeterki sperm üreten hücreler olsun vucütta.
tesede veya inşAllah normal yolla sperm çıkışı olsun ki...
evlat sahibi olmaya biraz daha yaklaşalım.
ama tespitin gerçekten doğru..
özellikle son yıllarda çevresel etkilerden dolayı erkeklerin sperm sayısında büyük düşüş varmış...
sıcaklık,radyasyon çok etiliymiş mesela...
ve artık benim eşim yediklerine çok dikkat ediyo...
banyosuna ve giydiği kıyafetlere..

merhaba bilgemm.
öncelikle bizi takdir ettiğin için teşekkürler...
siz herhangi bi tedavi uygulamadınızmı?
%98 hasar var derken morfolojisimi bozuk.
bilmediğim için soruyorum bunu..
ama yinede şükret canım çünkü vucüt üretiyo..
bunu biliyorsunuz..ve tüp bebek yaptıırma imkanınız var...
biz daha vucudun sperm üretip üretmediğini öğrenemedik.
çünkü daha tese olmadı eşim..daha tüp bebek yaptırıp yaptıramayacağımızı bile bilmiyoruz....
ilaç tedavisindeyiz suanda...
şubat gibi düşünüyoruz teseyi de...
Allah hepimiizin yardımcısı olsun...

ben bahsedeyim
1-ortaokuldan belir sigara içiyormuş,azospermle tanışında bıraktı
2-slip giyerdi, artık boxer giyiyor
3-ani kilo alışverişleri yaşar(evlenmeden azyıftı kilo aldı, askerde zayıfladı, gelince yine aldı
benimle alakası yok;şuanki iş arkadaşları ile çık yiyor
4-telefonunu ön cebine koyardı, artık koymuyor
5- evde koblosuz modem var; ama değiştiremiyoruz; çünkü cep telefonları çok zor çekiyor evde kabloluda da evi dolaşması zor
6-normalde sakin bir insandır ama stersi son derecesinde yaşar; mesela askerde konutanı çok zordu
sinirde ağlardı ve o dönem zayıfladı. Kendini çok sever konforu çok önemlidir dolayısı ile konfor alanında çıkınca ya da istemediği
bir şey oldunca, dayatılınca yada mecbur kalınca deliye dönüp kendi kendini yerr

şuan aklıma gelenler bunlar sizlerde yazdıkça çıkacak inşallah

Merhaba arkadaşım ..
Benim eşimin ilk tesk sonucunu aldığımızda çok düşük çıktı ama seninde dediğin gibi hiç yoktan iyiydi , en azından tüp bebek yaptırabilirdik..
Evliliğimizin 2. yılında varikosel ameliyatı oldu eşim sayı iyice düştü ..
Hormonlarına bakıldı hiç bir sorun çıkmadı , bu arada 3. yılımıza girmiştik ve ben hiç doğal yoldan hamile kalamadım ..
3. yılımıza girdiğimizde ilk tüp bebek tedavimize başladık , ben hamile kaldım fakat bebeğimizin kalp atışı olmadığı için 8-9. haftalarda kürtaj oldum ..
Bebeğimizin gelişimi ultrasonda 6. hfatada takılıp kalmaıştı ve büyümüyordu ..
Bunun üzerine ben çok yoğun bir araştırmaya girdim , eşim klomen , keçiboynuzu kürü , kk'da okuyacağınız aklınıza gelen herşey , proxeed plus vs hepsini denedik , sayı 18 milyona çıktı çok sevindik ama bırakınca 1 ay sonra yine aynı sayıya düştü , tekrar test yaptık yine aynı ve tekrar yine aynı ..
Anladık ki, iğne ilaç kullanınca artıcak ..
Kaan Hoca ile tanıştık belki kk'da duymuşsundur adını , eşimin hormonlarının normal olduğunu söyleyince sperm dna testi istedi , sperm örneği verdik 1 ay sonra çıkan , çokd erinlemesine bir test , ve o teste spermleirn %98'nin dna hasarının olduğu ve yumurtayı dölleme kapasitesinin olmadığını öğrendik ..
Dna hasarlı sperm demek , spermin baş kısmının su toplaması , yaralı yada hasarlı olması demek..
Bunu öğrendikten sonra umutlarımız iyice yıkıldı , artık doğal gebelik biizm için zaten hayaldi ama en azından tüp bebek ile yavrumuza kavuşmak istiyorduk ..
Ben preseed jel , ovl testi , ateş ölçme gibi yöntemlerle o umutsuzluğa karşı yinede yumurtalama günlerimi değerlendiriyordum ..
Bugün 4 yıl 3 aylık evliyim ama olmadı ve ben 2. tüp bebek denememe başladım .. Cumartesi opum oldu , perşembe günü Allah nasip eylerse transferim var ..
Bu aşamayı yaşamak bile çok büyük birşey diyeceksin , çok haklısın !
Ama yumurtalarımın sağlıklı spermlerle döllenip döllenmediğini bilmiyorum ..
Ya ilki gibi kalbi hiç atmazsa diye çok korkuyorum ..
Azospermli olmak çok zor , bu durumla asla kendimi durumumuzu mukayese bile etmem ..
Ama bebeğimi kürtaj masasında elimden almalı onu benden söküp almalrıda çok acı ve ben yine aynı şeyi yaşarım diye çok korkuyorum ..
Bizim şansımız spermi secen andrologun ellerine bağlı , tabi önce Yüce Allah'a sonra ona ..
Şimdi 12 tane labratuarda beni bekleyen yavrum var , perşembe günü 1 tanesini içime alacağım , dilerimki sağlıklı bir spermle döllenmiş olsun ..
O acaıyı bir daha yaşamayım ve herkese Rabbim anne baba olma duysunu yaşatsın ..

aynen bizde henüz tese yaptırmadık sonuçtan korkuyoruz, şimdi tedavi sürecindeyiz
eşinde benim maddelediğim gibi şeyler varmıydı ?
ortak hataları ya da yeni hataları bulmak için soruyorum..

inşallah çok sağlıklı bir sperm bulunur, en mükemmel yumurtanla birleştirilir allahın izniyle
transferden sonra güzel yavrun sana tutunur ve kalbinin sesini önce duyurur, onu içinde büyütür ve de hayırlısı ile onu kucağına alırsın

keske bunun sebebının ne oldugu bılınse
bızımde sorun yok hormonlar gusel varıkosel yok
tup tıkanıklıgı yok
o yok su yok
ama spermde yok denecek kadar az
rabbım bu yolda olan herkese sıfa versın
hayırlı zamnda hayırlı br evlat versınnnnnnnn

Sağolsın arkadaşım ..
Rabbim herkese nasip etsin inşallah ..

esımde doğustan sperm kanalları yokmuş yada gelişmemiş dedı doktorumuz.normal cıkıs olmaz tüp bebek asamasına gececez gecmeden once genetık test yaptırmamızı soyledı kan verdık sonucu beklıyoz 1-2 aya ancak cıkarmıs.test duzgun cıkarsa tup bebek yapılcak.

Allah yardımcın olsun inşallah...
çok haklısın ben sana sonuna kadar hak veriyorum.bizi anlamana da çok ssevindim inanki..
belki senin yaşadığın daha byük bi tarvmadır.
bunu bilemeyizki..
ama su konuda hemfikir oldugumuzu düşünüyorum..evlat sahibi olma arzusu....
Rabbim o güzel duyguyu hepimize en kısa zamanda tattırsın inş..
demişsinki yazında yumurtlama günlerimi takip ediyorum..
belki imkansız gelecek sana olması..ama bende takip ediyorum biliyormusun...
neden mucizemiz gerçekleşmesin diye dşünüyorum..
herşeyin yüce Rabbimin ''ol'' deemesine bağlı olduğunu bilyiroum..
inş..transferin de en kaliteli embriyolar yerleştirilir ve sana sıkı sıkı tutunurlar...
bu arada bizde kaan beyin hastasıyız...

Güzel sözlerin beni çok mutlu etti arkadaşım ..
Sebep ne olursa olsun dediğin gibi ortak noktamız aynı , anne olmak ..
İnşallah bu güzel duyguyu bir tadarız hepimiz..
Rabbim büyük ..

Güzel sözlerin beni çok mutlu etti arkadaşım ..
Sebep ne olursa olsun dediğin gibi ortak noktamız aynı , anne olmak ..
İnşallah bu güzel duyguyu bir tadarız hepimiz..
Rabbim büyük ..

umarım transferin kolay geçmiştir..
Allah yardımcın olsun..bebeklerin sana sımsıkı tutunsun
inş....

yulafı deneyin arkadaşlar,erkek için çok iyiymiş

ARKADASLAR BENIM ESIMDE AZO 22AYLIK EWLIYIM 5AYDIR BUNU BILIORZ HORMON DEGERLERIMIZ NORMAL SADECE VARIKOSEL TESHISI KODU ESIMDE AMELIYAT OLDU(gerce doktorlar onermedı azoya faydası olmaz dedı ama bız yıne denemek ıstedıkk bır ayı gectı bekleme asamasındayız) SOKTOR AZOYA KARSI VERILEBILECEK BI ALAC OLMADIGINI BEKLEMEKTEN VE TESE DEN BASKA SANSIMIZ OLMADIGINI SOLEDILER.SIZLERE SORMAK ISTIORUM SIZLERE ONERILEN YA DA KULLANDIGINIZ ILACLAR VARMI COKKKKK ACIL CVP YARDIM HANIMLAR BILDIKLERINIZI PAYLASIN LUTFEN.

sedacım merhaba.benim eşimde azosperm.
ama bizde varikosel yok.
kaan aydosun hastasıyız.
3,5 aydır ilaç tedavisindeyiz.
endol,prox0eed ve klomen kullanıyoruz.
ayrıca arıstü bal polen.
bal,tarçın çörek otu.
ısırgan çayı.
keçiboynuzu tozu.
üzümçekrdeği toozu.
zeytinyağında bekltilmiş incir.
hafta da brkez balık ve nohut yemeği.
bol yeşillik..
ayrıca kırmızı et yemiyoruz.
bukadar canım..
umarım yardımcı olmuşumdur..

elizabethhh benim eşimdede aynı sorun var.tıkanıklığa bağlı azosperm.doğuştan sperm üreten kanallardan bir tanesi yokmuş.bizde şu anda genetiklerin sonucunu bekliyoruz ondan sonra tüp bebk aşamasına geçilecek.inş hepimizde en kısa zamanda mucilerimize kavuşuruz.

cıktı mı peki genetık testi sonucunuz?inş.bebeklerımıze kavusuruz

hayır henüz çıkmadı bu ayın 15 gibi brinin sonucu diğeride ocak gibi çıkacak ondan sonra tekrar çapadan randevu alıcam tüp bebek aşamasına geçilecek ben epey araştırdım bizim durumumuzda olanlar yanı tıkanıklığa bağlı azospermlerde sperm bulunma şansı iyi ama yinede nasip kısmet canım.allah cümlemize en kısa zamanda bebklerine kavuştursun inş amin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…