- 10 Mayıs 2021
- 179
- 63
- 18
- 54
- Konu Sahibi sosyalmesafe
-
çok iyi yapmışsınız, çok takdir ettim.Kaç senelik evlisiniz bilmiyorum ama ben yeni evlendiğim zamanlarda bu sebeplerim de etkisiyle boşanma eşiğine gelmiştim. Bende aile evinde rahat büyümüş biriydim birden tüm evin sorumluluğu ağır gelmişti. Eşim de ailesinde ne gördüyse bu gemi öyle yürüyecek sandı, annesi yapar çoğu şeyi. Misal mangalı bile kv yapar kp yer masada bekler o derece. Erkek işe gider gelir kafası vardı. Bende dedim bu evde ikimiz yaşıyorsak elini taşın altına koymalısın. Çok çatıştık bende dedim kusura bakma ben mutfaktayken bi salona makine tutamayacaksan veya ben toz alırken çamaşırlar yıkandıysa asmayacaksan yol yakınken bitirelim çünkü eş olmak yardımlaşmaktır her konuda dedim. 1hafta ayrı kaldık sonra herşey konuştuğumuz gibi oldu. Aylar geçti aradan şu an o çoğu şeye yardım eder. Çay demler makineye çeker evi, beraber cam sileriz. Hatta bugün çamaşır atıcam makineye dedim tamam benim gelmeme yakın at asarım dedi, yok ben asarım dedim yorma kendini ben hallederim dedi bugün pek işim yok hallederim canım dedim. Eğer bu düzeni baştan kuramasaydım sonradan değiştirmem çok zor olabilirdi. Çünkü ev işi diyip hafife almamak lazım. Üstelik ev büyükse iş hiçbir zaman bitmiyor. Yontmak lazım o da çokça sabır istiyor
Günlerdir bende bu soruyu düşünüyorum ama net bir cevabı yok inan.
Eşim yardımcı olduğu halde bitmeyen ev işi yapıyorum.
İşten eve gidiyorum sanki her gün evde 10-15 kişi ağırlamışım gibi dağınık.
Bende bıktım inan
Böyle bir arkadaşım var...Her ayın 15i eşi arar alacaklı gibi hemen havale yap parayı der.Ev isi yapmayan erkege calisan kadin maasindan bes kurus vermemeli ev icin de harcamamali. Hayat musterekmis yersen. Turkiyede evliliklerin buyuk cogunlu kadin sömürüsünden ibaret. Bir de kadin calisiyor ve maasini esine gonderiyorsa. Bu devirde erkek olmak varmis.
Üstelik ben çalışmıyorum şu an. Bulunduğum bölgede iş bulma oranı çok sıkıntılı küçük bi ilçedeyim. Demiştim ki bende başka bi ilçede iş bulurum sabah 7de çıkar akşam 8de gelirim hazır yeriz eve de haftada 1 yardımcı alırız madem sen babandan öyle gördün bende ailemde böyleydim işe gider gelirdim iş yapmazdım dedim. Ondan sonra algılamaya başladı sanırım durumu. Şimdi yemek ve ütü yapsam otur çok yoruldun hayatım bende sana kahve yapayım diyor. Geçen cam siliyorduk o da ulaşamadığım yerleri siliyordu annesi bizim ordan geçiyormuş bi geri çekildi dedi annem geçiyor devam edicemçok iyi yapmışsınız, çok takdir ettim.
ben işe güce elini sürmeyen bir erkek olsam ve eşim benden sırf bu yüzden boşanmak istese
yahuu pisi pisine kadını kaybediyorum der boşanmaya izin vermez ve ne yapmam gerekiyorsa yapardım.
öyle biz babadan böyle gördük diye bir dünya yok.
hele ki çalışan kadınlar için imkansız.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?