Neden evlenilir?

10 yıl önceki konuyu hortlatma motivasyonunuz ne acaba çok merak ettim?
Konu sahibinin dün milleti deli etmiş olması
Yine içim bayıldı konusunu, yorumlarını okurken
Kendince marjinal, entel görünme çabası 10 sene öncesinde de aynı imiş, yazık

10 senede bir arpa boyu yol almamış. Deyimin sözlük anlamı resmen.

Ya tamam da kalkıp hiç üşenmeyip 10 yıl sonra buraya böyle kimsenin aklına gelmemiş bir yorum yapmak da çok sağlıklı gelmedi bana. Kadın güncel konusunu kapattırmışken bu bana sınır ihlali gibi geliyor.

Olayı nüfus cüzdanındaki bir ibare olarak görüyorsan zaten evlenme, evlenmek zorunda değilsin ki.

Konu sahibesi diger konuna yazamadim buraya yazayim tamamiyle izole yasiyorsun. Biraz disari cik, hayata karis. Yillardir ayni adama takilip kalmissin cunku sadece onu gorup taniyorsun. Baska insanlar tani. Olmuyorsa birak, adam bariz sekilde istemiyor bu sekilde hayat tuketme.

Konu sahibi, merak ettim acaba 10 yılda fikirlerin değişti mi? Yoksa hala aynı noktalarda mısın?

Konuya gelecek olursam, soru çok laf olsun diye sorulmuş gibi. İnsanın evlenmek için hukuki, dini, geleneksel birçok sebebi olabilir. Hani bunların farkında olmama olasılığınız yok. Sanırım siz o zamanlar bu sebepleri mantıksız buldunuz. O da sizin sorununuz.

Ayrıca herhangi bir gerekçeye ihtiyacımız da yok. Canımız öyle istemiştir evlenmişizdir. Ne yapalım yani oturup sizi de gerekli bir kurum olduğuna ikna mı edelim?

Tamamda yorum yapan arkadaş konuyu hortlatmamis baskasi yazmis oda cevap vermiş

Hortlatan hangi motivasyonla yaptı bilemiyorum (ki bence konu sahibinden kaynaklı oldu bu) ama sınır ihlali olduğunu düşünmüyorum. Konu yoruma açık ve sitede böyle bir kural da yok, hem isterse bu konuyu da kapattırabilir.

Ben evlenene kadar evlilikten çok korkuyordum kendi evim vardı, işim vardı, bir çok yeri gezip görmüştüm, eğitimimi tamamlamıştım, dil öğrenmiştim herkes bana evlenince bu rahatı bulamazsın diyordu. Özgürdüm ve özgürlüğüme düşkündüm de sonra hayatıma bir adam girdi seneler geçti ve ben hala onunla yeni şeyler öğreniyordum onun tecrübelerinden yararlanıyordum tekne yarışlarına çıkıyordum, araba tamiri öğreniyordum, motor festivallerine katılıyordum ben demiştim bu adam kocam olursa sıkılmam 5 yıl geçmişti o dönem hala sıkılmadım hala onu çok seviyorum evlendim inan çok mutluyum iyiki bu adam benim kocam olmuş diyorum her gün şükürler olsun ve ne düşünürdüm biliyor musun içten içe eğer doğumda ölürsem çocuğuma bakar mı çocuğuma babalık yapabilir mi bu adam dedim yapabilir. Şu an 6 aylık hamileyim hep düşündüğüm şey bebeğim çok şanslı harika bir babası olacak diyorum. Yeğenlerine yaptığı babalığı merhametini gördükçe. Hayat inişli çıkışlı tabiki bir sürü olaylar yaşadık acı tatlı hâlâ yaşıyoruz. Ama yaşamaya değer evde yalnız yaşadığım günleri istemiyorum evli olduğum günlerimi gördükçe.

Olay kesinlikle bu. Miras ve diğer haklar.

Eşimin yeşil pasaportundan yararlanıyorum mesela, sevgili olsak devlet ay sen yıllarını vermişsin ona aşk çok güzel bir şey, al sana da yeşil mi diyecekti?

Alt tarafı imza üç iq erkek argümanı. Toplum sözleşmesi denen bir şey var. Para da kağıt parçası o zaman.

kesinlikle. esim burada yasayabilmek icin 3 vize reddi aldi biz sevgiliyken. her vize uzatma zamani yogun stres yasadik hatta adam tutuldu dunya para verildi isleri halletsin diye. E simdi evlendik hangi hükümet benim nikahli kocamı ülkeden kovabilir? bir sonraki ikamet randevusu icin hic stresli degiliz cunku artik evliyiz.
iki bucuk sene sonra isterse vatandas olabilir. şart şurt bile yok, 3yildir evli misin? al bu kimlik kartin. oy bile verebilirsin (bence sacmalik bu kadar kolay olmasi ama hak sonucta bu da) . 13 yil sevgili kal, 23 yil sevgili kal 3 de cocuk yap yine boyle bir hakkin yok.
ayni sekilde gün olup ben onun memleketine tasininca evlilik defterimiz yetecek orada bir hayat kurmama. normal birinin shengen randevusu icin sarf edecegi emekle ben kalici oturum alacagim.
tabii ki evlenmeden de beraber yasanir vs ben ona olumlu bakiyorum ama yolun bir yerinde evlenmek gerektigini de dusunuyorum.

Ya konu sahibinin derdi evlilik kurumu da değil, illa farklı görünecek, marjinal olacak aklınca, derdi o Diğer konuda bahsettiği kişi evlenelim dese koşa koşa kabul etmeyecek sanki.

Gerçek evlilik mi dandik evlilikmi ? Gerçek evlilik ise düşünerek uyumlu olup olmadığına bakarak ve telaş etmeden emin olarak denk olarak iki tarafında emek zaman harcayarak sorunları çözerken aynı dili konusmayi becererek yaptığı sevgi kadar saygı ve önemsenmenin de beraber olduğu sadakatli ortaklık genelde iyi sonuç veren budur .Anne olmak için .Yaşım geçti diye .Onsuz yapamam diye.Çalismayayim biri bana baksın diye .Her kadın yapıyor evli desinler diye .Yapacak başka birşey yok diye .Aile evinden kaçmak için diye yapılanları istisnai durumlar hariç pek güzel sürmüyor yada şarkıda da dediği gibi kişiye cehennemi aratmıyor .

Ya konu sahibinin derdi evlilik kurumu da değil, illa farklı görünecek, marjinal olacak aklınca, derdi o Diğer konuda bahsettiği kişi evlenelim dese koşa koşa kabul etmeyecek sanki.

Ya cinsellik bile yok adamla. Saçma sapan bir şey.

Çok saçma akıl yürütmeler, şaşırdım cidden. Evlenmeden sevişen insanlar neden evleniyor zaten sevişiyorlar diye bir mantık olabilir mi? Evlilik toplumsal bir sözleşmedir. Zaten toplumsal düzeni sağlamak için ortaya çıkan bir şey. Evlenince birbiriniz üzerinde bazı haklarınız oluyor. Ortak edinilen mallar veya müşterek çocuk vs gibi.
Kötü/yanlış eylem her şartta kötüdür/yanlıştır o halde evlilik dışı seks yanlışsa evlenince de yanlıştır gibi bir fikir daha da abuk. Böyle bir bağlantıyı nasıl kurdunuz mesela? İnsan öldürmek bile normalde dini anlamda günah veya kanunen suçken, suç olmadığı durumlar var, nefsi müdafaa gibi. Evlilik dışı sekse karşı olan insanlar sekse komple karşı değil inançları veya fikirleri gereği resmi birliktelik olmadan olmasına karşılar. Başka üyeyle karıştırmıyorsam geçen günkü konunuz da bir garipti. Orda kitap okumaktan ve karşıdaki adamla birbirinizi büyütmekten falan bahsetmiştiniz, memlekette okuyan böyleyse okumayanların bu kadar saçmalaması normal sanırım dlldld. Haddime değil belki ama size hayata karışmanızı tavsiye ediyorum.

Ülkemizin zor vize verdiği ülkeler olmasına şaşırdım

`