- Emoji Skoru
- 55.584
- Puanlar
- 798
- Konu Sahibi BenYildirim
-
Konu sahibinin dün milleti deli etmiş olması10 yıl önceki konuyu hortlatma motivasyonunuz ne acaba çok merak ettim?
10 senede bir arpa boyu yol almamış. Deyimin sözlük anlamı resmen.Konu sahibinin dün milleti deli etmiş olması
Yine içim bayıldı konusunu, yorumlarını okurken
Kendince marjinal, entel görünme çabası 10 sene öncesinde de aynı imiş, yazık
Ya tamam da kalkıp hiç üşenmeyip 10 yıl sonra buraya böyle kimsenin aklına gelmemiş bir yorum yapmak da çok sağlıklı gelmedi bana. Kadın güncel konusunu kapattırmışken bu bana sınır ihlali gibi geliyor.Konu sahibinin dün milleti deli etmiş olması
Yine içim bayıldı konusunu, yorumlarını okurken
Kendince marjinal, entel görünme çabası 10 sene öncesinde de aynı imiş, yazık
Olayı nüfus cüzdanındaki bir ibare olarak görüyorsan zaten evlenme, evlenmek zorunda değilsin ki.Bu başlığa uygun mu sorum bilmiyorum, fakat benzer sorularla daha önceden karşılaştığım için konuyu buraya açmaya karar verdim.
Ve sanırım, özellikle tüm evli insanların bu konuda bir fikri vardır. Açıklamasını gerçekten merak ediyorum.
Bir eylem özünde kötü ise, hangi koşullar altında gerçekleştirilirse gerçekleştirilsin (zorlama- tehdit vb olmaksızın) yine kötüdür. Yani, eğer karşı cins ile belirli bir sınırı geçen iletişim, birliktelik yanlış ise, atılan bir imza bu gerçeği değiştiremez.
Bir kısmınız zaten bunu yanlış olarak görmüyor olacaksınız, o halde eğer evliyseniz neden bu yolu seçtiğinizi, zaten hakkınız olduğuna ve aynı zamanda yanlış olmadığına inandığınız birlikteliğinizi imza atmadan, yüzük takmadan da devam ettirmediğini merak ediyorum. Nüfus cüzdanınızda ki ibare değişmeden de beraber gezebilir, aynı evde yaşayabilir kısacası şu anda yaptığınız her şeyi yine yapabilirdiniz.
Diğer taraf ise, yanlış olduğunu, bir resmiyete dökmenin gerekliliğini söyleyecek. Ki bu durumda, yukarıda belirttiğim "yanlış eylem" olayı devreye giriyor. Devlete verilen haber, bir işi meşrulaştırabilir mi?
Evlenmiyor zaten 10 yıldır saçma sapan bir ilişkiyi aşk sanıyor roman okumayı azalatması lazımOlayı nüfus cüzdanındaki bir ibare olarak görüyorsan zaten evlenme, evlenmek zorunda değilsin ki.
Tamamda yorum yapan arkadaş konuyu hortlatmamis baskasi yazmis oda cevap vermişYa tamam da kalkıp hiç üşenmeyip 10 yıl sonra buraya böyle kimsenin aklına gelmemiş bir yorum yapmak da çok sağlıklı gelmedi bana. Kadın güncel konusunu kapattırmışken bu bana sınır ihlali gibi geliyor.
Hortlatan hangi motivasyonla yaptı bilemiyorum (ki bence konu sahibinden kaynaklı oldu bu) ama sınır ihlali olduğunu düşünmüyorum. Konu yoruma açık ve sitede böyle bir kural da yok, hem isterse bu konuyu da kapattırabilir.Ya tamam da kalkıp hiç üşenmeyip 10 yıl sonra buraya böyle kimsenin aklına gelmemiş bir yorum yapmak da çok sağlıklı gelmedi bana. Kadın güncel konusunu kapattırmışken bu bana sınır ihlali gibi geliyor.
Ben evlenene kadar evlilikten çok korkuyordum kendi evim vardı, işim vardı, bir çok yeri gezip görmüştüm, eğitimimi tamamlamıştım, dil öğrenmiştim herkes bana evlenince bu rahatı bulamazsın diyordu. Özgürdüm ve özgürlüğüme düşkündüm de sonra hayatıma bir adam girdi seneler geçti ve ben hala onunla yeni şeyler öğreniyordum onun tecrübelerinden yararlanıyordum tekne yarışlarına çıkıyordum, araba tamiri öğreniyordum, motor festivallerine katılıyordum ben demiştim bu adam kocam olursa sıkılmam 5 yıl geçmişti o dönem hala sıkılmadım hala onu çok seviyorum evlendim inan çok mutluyum iyiki bu adam benim kocam olmuş diyorum her gün şükürler olsun ve ne düşünürdüm biliyor musun içten içe eğer doğumda ölürsem çocuğuma bakar mı çocuğuma babalık yapabilir mi bu adam dedim yapabilir. Şu an 6 aylık hamileyim hep düşündüğüm şey bebeğim çok şanslı harika bir babası olacak diyorum. Yeğenlerine yaptığı babalığı merhametini gördükçe. Hayat inişli çıkışlı tabiki bir sürü olaylar yaşadık acı tatlı hâlâ yaşıyoruz. Ama yaşamaya değer evde yalnız yaşadığım günleri istemiyorum evli olduğum günlerimi gördükçe.Bu başlığa uygun mu sorum bilmiyorum, fakat benzer sorularla daha önceden karşılaştığım için konuyu buraya açmaya karar verdim.
Ve sanırım, özellikle tüm evli insanların bu konuda bir fikri vardır. Açıklamasını gerçekten merak ediyorum.
Bir eylem özünde kötü ise, hangi koşullar altında gerçekleştirilirse gerçekleştirilsin (zorlama- tehdit vb olmaksızın) yine kötüdür. Yani, eğer karşı cins ile belirli bir sınırı geçen iletişim, birliktelik yanlış ise, atılan bir imza bu gerçeği değiştiremez.
Bir kısmınız zaten bunu yanlış olarak görmüyor olacaksınız, o halde eğer evliyseniz neden bu yolu seçtiğinizi, zaten hakkınız olduğuna ve aynı zamanda yanlış olmadığına inandığınız birlikteliğinizi imza atmadan, yüzük takmadan da devam ettirmediğini merak ediyorum. Nüfus cüzdanınızda ki ibare değişmeden de beraber gezebilir, aynı evde yaşayabilir kısacası şu anda yaptığınız her şeyi yine yapabilirdiniz.
Diğer taraf ise, yanlış olduğunu, bir resmiyete dökmenin gerekliliğini söyleyecek. Ki bu durumda, yukarıda belirttiğim "yanlış eylem" olayı devreye giriyor. Devlete verilen haber, bir işi meşrulaştırabilir mi?
Olay kesinlikle bu. Miras ve diğer haklar.yoo ayni seyleri yapamam
misal eşimin arabasi yabanci plakali, bekarken adam yanimda kalp krizi gecirse arabasini kullanamam 52 bin tl cezasi var. ama simdi soyadimiz ayni ve rahatlikla kullanabilirim. Ayni sekilde o bir ev alsa icinde on sene keyifle yaşasa, hık deyip gitse evden gram hakkim olmaz. hatta yasayan anasi babasi yoksa ev yedi kat ele ya da devlete gider, ben icini keyifle döşedigim evde bir gram hak iddia edemem.
ya da hastanelik olsam acil ameliyat risk kagidini imzalamaya yetkisi olmaz, tam olarak bir yabanci oldugu icin koma gibi durumlarda görüş hakki bile olmaz, ailem kabul etmezse. ya da bir kredi cekecek olsan "hane geliri" beyan edersin kazandiginin iki katini kazaniyor gibi gorundugun icin daha yuksek limitli kredi cekebilirsin:)))
yani evliligin hukuksal olarak da pek cok artısı var.
"yurtdisinda boyle degil, hersey ne medenice, ne guzel bekar da olsa ayni hayati paylasiyorlar hukuksal olarak da sorun yok" diyenler de var ama bence oyle degil. beraber yasadigi kisi ölünce mirascisi yok diye kisinin evi devlete gecen ve acik arttirmayla oldukca ucuza satilan insanlar var. ya da tüm malı mülkü sevgilisinin kendi evladina kaldigi icin ileri yasta evinden olan. bu ihtimalin önüne geçmek icin genc yasta gidip mirasini duzenlemen vs gerekir burokratik yollardan , imza atman falan gerekir ama alt tarafi bir belediye imzasini atmayi bile gereksiz goren insan gidip de miras icin buroktasiyle ugrasip imza atar mi? ya da henuz genctir olumu kendine yakistiramaz, ya da sizi seviyordur ama evladini daha cok seviyordur zamaninda oglunu buyuttugu evin yine ona kalmasini istiyordur - alt tarafi 60indan 80ine kadar birlikte yasadigi evi birakmak istemez vs vs.
"bir imza" diyoruz ama notere de bir imza atiyoruz yani, imza önemsiz birsey degil
kesinlikle. esim burada yasayabilmek icin 3 vize reddi aldi biz sevgiliyken. her vize uzatma zamani yogun stres yasadik hatta adam tutuldu dunya para verildi isleri halletsin diye. E simdi evlendik hangi hükümet benim nikahli kocamı ülkeden kovabilir? bir sonraki ikamet randevusu icin hic stresli degiliz cunku artik evliyiz.Olay kesinlikle bu. Miras ve diğer haklar.
Eşimin yeşil pasaportundan yararlanıyorum mesela, sevgili olsak devlet ay sen yıllarını vermişsin ona aşk çok güzel bir şey, al sana da yeşil mi diyecekti?
Alt tarafı imza üç iq erkek argümanı. Toplum sözleşmesi denen bir şey var. Para da kağıt parçası o zaman.
Ya konu sahibinin derdi evlilik kurumu da değil, illa farklı görünecek, marjinal olacak aklınca, derdi okesinlikle. esim burada yasayabilmek icin 3 vize reddi aldi biz sevgiliyken. her vize uzatma zamani yogun stres yasadik hatta adam tutuldu dunya para verildi isleri halletsin diye. E simdi evlendik hangi hükümet benim nikahli kocamı ülkeden kovabilir? bir sonraki ikamet randevusu icin hic stresli degiliz cunku artik evliyiz.
iki bucuk sene sonra isterse vatandas olabilir. şart şurt bile yok, 3yildir evli misin? al bu kimlik kartin. oy bile verebilirsin (bence sacmalik bu kadar kolay olmasi ama hak sonucta bu da) . 13 yil sevgili kal, 23 yil sevgili kal 3 de cocuk yap yine boyle bir hakkin yok.
ayni sekilde gün olup ben onun memleketine tasininca evlilik defterimiz yetecek orada bir hayat kurmama. normal birinin shengen randevusu icin sarf edecegi emekle ben kalici oturum alacagim.
tabii ki evlenmeden de beraber yasanir vs ben ona olumlu bakiyorum ama yolun bir yerinde evlenmek gerektigini de dusunuyorum.
Ya konu sahibinin derdi evlilik kurumu da değil, illa farklı görünecek, marjinal olacak aklınca, derdi oDiğer konuda bahsettiği kişi evlenelim dese koşa koşa kabul etmeyecek sanki.
ama çok özel bir bağ, lütfenYa cinsellik bile yok adamla. Saçma sapan bir şey.
Ülkemizin zor vize verdiği ülkeler olmasına şaşırdımkesinlikle. esim burada yasayabilmek icin 3 vize reddi aldi biz sevgiliyken. her vize uzatma zamani yogun stres yasadik hatta adam tutuldu dunya para verildi isleri halletsin diye. E simdi evlendik hangi hükümet benim nikahli kocamı ülkeden kovabilir? bir sonraki ikamet randevusu icin hic stresli degiliz cunku artik evliyiz.
iki bucuk sene sonra isterse vatandas olabilir. şart şurt bile yok, 3yildir evli misin? al bu kimlik kartin. oy bile verebilirsin (bence sacmalik bu kadar kolay olmasi ama hak sonucta bu da) . 13 yil sevgili kal, 23 yil sevgili kal 3 de cocuk yap yine boyle bir hakkin yok.
ayni sekilde gün olup ben onun memleketine tasininca evlilik defterimiz yetecek orada bir hayat kurmama. normal birinin shengen randevusu icin sarf edecegi emekle ben kalici oturum alacagim.
tabii ki evlenmeden de beraber yasanir vs ben ona olumlu bakiyorum ama yolun bir yerinde evlenmek gerektigini de dusunuyorum.