- Emoji Skoru
- 4.617
- Puanlar
- 133
- Konu Sahibi BenYildirim
-
Amacını pek anlamış değiliz henüz ve sanırım jassenin banlanmasına sebep olduğu için de mutludur...hanımefendi bir sürü kişi size cevap yazmış konunuzun asıl amacıyla ilgilenmek yerine neden insanlarla polemiğe girme peşindesiniz? baştaki arkadaşlarıda haklı çıkarıyorsunuz resmen kendiniz polemik yaratarak.bende konudaki derdinizi tam olarak anlamadım açıkçası
Amacını pek anlamış değiliz henüz ve sanırım jassenin banlanmasına sebep olduğu için de mutludur...
Polemik çıkarmak açılmış bir konu ve sonuç polemiğe girdiği kişinin banlanmasına..
Amaç için fazla düşünmeye gerek kalmıyor sanırım... Akşam akşam atraksiyon..
sizi şoyle avuçlarım kızarırcasına alkışlamak istiyorum. İki durumu da yaşayıp ancak bu kadar guzel ifade edilebilirdi..Konu aslında evlilik olmasaydı sanırım fikir bu kadar marjinal görünmezdi. 1 yıl kadar birlikte yaşayıp evlenmiş birisi olarak söyleyeyim; evlilik benim yaşantılarımı zenginleştirdi. Çevrem genişledi, çocuk sahibi oldum, hayatımı düzene koydum ve çok güzel anılar edindim. Ha çocuk meselesine gelecek olursak evlilik şart mı evet. En basiti soyların karışmaması için. Kimse tanımadığı kardeşiyle yatmak istemez sanırım. Herhangi bir dini, ahlaki felsefe ya da inanca değinmiyorum bile. Toplumda ve resmiyette de elbette bir statü ediniyorsunuz, bu tartışılamaz bir artı.
Birlikteliğin resmileştirilmesi "evet, siz artık sevişebilirsiniz" demek değildir. Herhangi bir şeyin resmileştirilmesi insanlara bazı haklar tanır. Misal resmiyet olmadan da bir işte çalışabilirsiniz ancak kurum kimliği, sigorta bilgileri ya da bordro istemeden gözü kapalı devam etmezsiniz sanırım. Emekliliğiniz resmiyete binsin istersiniz. Ya da amiriniz "madem hastasın, git istediğin kadar dinlen gel" demez, aksine sizden rahatsızlığınıza dair bir RESMİ rapor ister. Yahut bir evi satın aldığınızda "tapusu sende kalsın, nasılsa evi aldığımı ikimiz de biliyoruz" demeyiz mesela evi satan kişiye. Bankada sıra beklerken önümüze geçmeye çalışan bir insandan sıra fişini göstermesini bekleriz. Maddi, manevi her tür ilişkide resmiyet isteriz. Mesele evlilik olunca resmiyet beklenmesinin tuhaf karşılanması bana hakikaten "çok tuhaf" geliyor. Sanırım bunu tuhaf görünce bazı insanlar kendini marjinal ya da entelektüel hissediyor. Resmileştiremiyorum ama bana göre çooooooook saçma!
evlilik sadece imzaysa eger nikahli ya da nikahsiz yasantidan farki yoksa neden hayati monotonlastirip istekleri dizginlesin, sinirlar koysun ve hatta insani uyutmak icin bir yol olsun ki? bence sinirlar insanin zihninde, baktigi yerde, siz de evliligin bunlara sebep oldugunu dusunerek evlilige sinir koyup, kaliplara sokmus olmuo musunuz?En kötüsüde devletin hak iddia etmesi. Ve insanın kendi kendine sınırlar koyması, isteklerini dizginlemesi, hayatını monotonlaştırması. Evliliğin, özgür insanı uyutmak için bir yol olduğunu düşünüyorum.
arttırıyorum. biz insanlar olarak teknolojiye sahibiz. en ilkel mağara ev yaşantısında bile bir teknoloji vardı. mülkiyet sadece insanlar özelinde kıymetli bir kavram. benim ürettiğim(yahut satın aldığım) teknolojiyi eşim dahi olsa kullandığında benden eksilttiği şeyler oluyorsa bir çözüme ihtiyaç duyarım. bu çözüm de sürü liderlerinin(insanlar için bu din adamı, siyasetçi, kabile reisi gibi örneklere tekabül eder) benim hukukumu koruyarak hem sürüyü güçlü ve güvenli tutmasından hem de düzeni sağlamasından geçer. sürü liderinin bunu yapabilmesi için de kişilerarası ilişkilerin tanımlanmasına, belirlenmesine ihtiyacı vardır. mülkiyetin korunması sürünün korunması anlamına geliyor bir nevi(sağ sol kavgası ilkel versiyon skmdldmdl)İşin dini toplumsal duygusal kısmını bir kenara bırakalım (onlar da ayrı ayrı bilimlere konu) insanların içinde üreme içgüdüsü vardır ve hayvanlardan farklı olarak belirli şartlar altında üremek isterler (toplum önünde anne baba belli ve çocukların başında duracak) çünkü insanoğlu belirsizliği sevmez.
Çünkü bizi hayvanlardan ayıran şeyler var. Hayvan olsaydık yalnızca üreme içgüdüsüyle hareket eder belli mevsimlerde dişi ve erkek bir araya gelir çiftleşme gerçekleştikten sonra erkek gider dişi de yavruyu azıcık büyüttükten sonra doğaya salar o da giderdi. Ama biz insanlar bu kadar basit değiliz.
Bence böyle yani.
Vay be 10 yil onceki mesajimi alintilamissiniz, zamanda yolculuk yaptim sayenizde sagolun.arttırıyorum. biz insanlar olarak teknolojiye sahibiz. en ilkel mağara ev yaşantısında bile bir teknoloji vardı. mülkiyet sadece insanlar özelinde kıymetli bir kavram. benim ürettiğim(yahut satın aldığım) teknolojiyi eşim dahi olsa kullandığında benden eksilttiği şeyler oluyorsa bir çözüme ihtiyaç duyarım. bu çözüm de sürü liderlerinin(insanlar için bu din adamı, siyasetçi, kabile reisi gibi örneklere tekabül eder) benim hukukumu koruyarak hem sürüyü güçlü ve güvenli tutmasından hem de düzeni sağlamasından geçer. sürü liderinin bunu yapabilmesi için de kişilerarası ilişkilerin tanımlanmasına, belirlenmesine ihtiyacı vardır. mülkiyetin korunması sürünün korunması anlamına geliyor bir nevi(sağ sol kavgası ilkel versiyon skmdldmdl)
diğer yandan benim üremem neticesinde doğan canlı diğer tüm hayvanlardan farklı olarak bana muhtaç oluyor. yani benim bir insan dişi olarak ürememle bir kedinin dişisinin üremesi arasında meşakkat farkı var. ben yavrumu evde bırakıp yemek aramaya çıkamam çünkü benim yavrum diğer canlıların yavrularından daha korunaksız. benim yavrum yürüyene kadar aylar geçer bir kedi yavrusu haftalar içinde koşturmaya başlar. haliyle ben yavrumla ilgilenirken benimle ilgilenecek bir eşe yahut aileye ihtiyacım var. erkekler tarafından yalnız bırakılmış olsaydık evrimsel olarak hayatta kalmamız doğal olarak insan neslinin devamlılığı da söz konusu olamazdı. sezgisel olarak erkekler de bunun farkında olduklarından yuvayı korur, yuvayı terk etmez, sürü(yani kabileler) halinde yaşamanın tek yol olduğunu bilirler ama bunu anlamlandıramazlar.
rica ederim, o kadar farkında değilim ki... konu hortlamış nasıl olmuşsa ben de sazan gibi atlamışım güncel konu zannedip akmzkdmclcölx daha komiği sizin o yorumu yapacak olgunlukta olduğunuz yılda ben 15 yaşındaydım çok garip hissettirdi gece geceVay be 10 yil onceki mesajimi alintilamissiniz, zamanda yolculuk yaptim sayenizde sagolun.
Darwin gibi konusmusum ben de artik mesele neydiyse.
Mevzu tamamen yaşadığımız ülkeyle, ailelerle ve kültürle alakalı. Biz iki sene evlenmeden birlikte yaşadık. İkimizinde geleneksel aileleri olmasaydı belki hala öyle devam ederdi belki de etmezdi. Malum bekara ev verilmez amaaan hele hele nikahsız birlikte mi yaşıyosunuz tüü kaka. Alt tarafı bi imzaysa atalım böyle etiketle yaşamaktan iyidir dedik. Evlenmek için evlenmedik yani imza nikah hayatımızda hiçbir şeyi değiştirmediBu başlığa uygun mu sorum bilmiyorum, fakat benzer sorularla daha önceden karşılaştığım için konuyu buraya açmaya karar verdim.
Ve sanırım, özellikle tüm evli insanların bu konuda bir fikri vardır. Açıklamasını gerçekten merak ediyorum.
Bir eylem özünde kötü ise, hangi koşullar altında gerçekleştirilirse gerçekleştirilsin (zorlama- tehdit vb olmaksızın) yine kötüdür. Yani, eğer karşı cins ile belirli bir sınırı geçen iletişim, birliktelik yanlış ise, atılan bir imza bu gerçeği değiştiremez.
Bir kısmınız zaten bunu yanlış olarak görmüyor olacaksınız, o halde eğer evliyseniz neden bu yolu seçtiğinizi, zaten hakkınız olduğuna ve aynı zamanda yanlış olmadığına inandığınız birlikteliğinizi imza atmadan, yüzük takmadan da devam ettirmediğini merak ediyorum. Nüfus cüzdanınızda ki ibare değişmeden de beraber gezebilir, aynı evde yaşayabilir kısacası şu anda yaptığınız her şeyi yine yapabilirdiniz.
Diğer taraf ise, yanlış olduğunu, bir resmiyete dökmenin gerekliliğini söyleyecek. Ki bu durumda, yukarıda belirttiğim "yanlış eylem" olayı devreye giriyor. Devlete verilen haber, bir işi meşrulaştırabilir mi?
Ayy tarihe bakmamışım konu ne eskiymişMevzu tamamen yaşadığımız ülkeyle, ailelerle ve kültürle alakalı. Biz iki sene evlenmeden birlikte yaşadık. İkimizinde geleneksel aileleri olmasaydı belki hala öyle devam ederdi belki de etmezdi. Malum bekara ev verilmez amaaan hele hele nikahsız birlikte mi yaşıyosunuz tüü kaka. Alt tarafı bi imzaysa atalım böyle etiketle yaşamaktan iyidir dedik. Evlenmek için evlenmedik yani imza nikah hayatımızda hiçbir şeyi değiştirmedi
10 yıl önceki konuyu hortlatma motivasyonunuz ne acaba çok merak ettim?Size iyi bir psikanaliz gerekiyor. Ciddiyim.
yoo ayni seyleri yapamamo halde eğer evliyseniz neden bu yolu seçtiğinizi, zaten hakkınız olduğuna ve aynı zamanda yanlış olmadığına inandığınız birlikteliğinizi imza atmadan, yüzük takmadan da devam ettirmediğini merak ediyorum. Nüfus cüzdanınızda ki ibare değişmeden de beraber gezebilir, aynı evde yaşayabilir kısacası şu anda yaptığınız her şeyi yine yapabilirdiniz.