Neden evlenilir?

Hoooop Güm!!!!
Bir konuda da beni yanıltın sevgili troller, horoz dövüştürücüleri... artık herneyseniz...
Alt metin: "Hmm...diyecek lafım yok, dur şu hırıspının eski konularını eşeleyeyim de ordan belaltı vurayım.belki o zaman az susar..Hmm Tesla, dogmatik falan filan da ekleyeyim de daha cool,süper entelektüel falan görüneyim..Şimdi görürsün sen"

İşte konunun en başından beri buraya doluşacağından, ileri geri konuşacağından bahsettiğim zihniyet; konu sahibinin ta kendisi çıktı!İşte sizin gibi zihniyetlerden bu platformu korumaya,kurtarmaya çalışıyoruz.başından beri şikayetçiyiz,başından beri buna işaret ediyorum.Hayır yazdıklarımın bir tanesine bile cevap verememiş olmana şaşırmadım,zaten bildiğim birşeydi de benim açtığım konulara atıfta bulunmak?..
Kardeş öğreteyim ben sana, burası BİR DERDİM VAR.yani buraya sevgilin,nişanlın,annen baban, kv...kocan vs. hakkında ya da derdin neyse onunla ilgili konu açarsın.BU FORUMUN AMACI BUDUR. DERTLEŞMEK...AKLINA TAKILANLARI,CANINI SIKAN ŞEYLERİ SORUP PAYLAŞMAK..
Biliyorum sana çok tuhaf geliyor ama, böyle yani burası.
Eee sende aç? yok mu hiç derdin?nişanlın,sevgilin, yalnızlığın, asosyalliğin,insanları sevmiyor oluşun,polemiği çok seviyor olman vs vs.. hakkında..
Burası bunlarla ilgili..böyle konu açtıgında sana da yardımcı oluruz sıkıntı yok.
Vıdı vıdı vıdı......
Bir sürü bomboş içerik yazmış da yazmış.Kardeş niye dağıttın ki bu kadar konuyu?
Sen satır aralarında da açıkça görüldüğü üzere; "arkadaşlar ben evliliğe zinhar karşıyım.Hadi beni ikna edin neden evlendiğinize? Birinciyi çeşitli süprizler bekliyor ....." şeklinde asıl derdini açmış olsaydın inan sana daha farklı yorumlarda bulunurdum.
Hala daha fikir alışverişi diyorsun, pardon?
Başlarda insanlar güzelce seni ciddiye alıp sebeplerini yazmışlar.El cevaplar.. Yargılayan,sürekli sorgulayan, alttan altta imzaya ne gerek şuna ne gerek vay efendim ne hakkı falan diye sorarak insanları yargılar terbiye eder tarzda yazıyorsun.İnsanları açıkça evlenmiş oldukları için "sen neden evlendin ki?senin aklın yok.sen devlet dedi diye evlenen beyinsiz birisin" demeye getiren bir dilin var. Sen daha ilk konunda buradakileri aşağılıyıp eleştiren bir yazı yazmışsın?
Sen burayı Ayşe Özgünlü Savaş Aylı Yaşar Nurili Siyaset Meydanı falan mı sandın?
Öyle sanıyorsan değil...
Neyse zihniyet ortada.. Bunlar hep beynin bedava olmasından kaynaklı çıkan kargaşalar..

Nikah varken bile insanlar bu haldeyse olmadığı halini düşünemezdim ben şahsen. İyi ki de var. Sevgilisini ikna edemeyen yada adına ne denir bilmiyorum evlenmekte gönlü olmayan erkekle beraber olan kadınlarda ne yazık ki böyle avutuyor kendini. Avutmaya zorluyor hatta. Evlilik devlete verilen hesap değildir

Evet çok haklısın gerçekten.
En komiği de şu, konu sahibi provakatör arkadaş benimle başa çıkamayınca eski konularımı dile getirip belaltı vurmaya çalışıyor Açıkça polemik yaratmak, ya da evli insanları yargılamak için konu açtığını çürütmeye çalışmak yerine karşı fikirli insanların eski konularından vurmaya çalışmak..
Böyle bir tiplemenin konusuna daha fazla cevap yazıp rayting yaptırmaya gerek yok. Fakat kk'yı severek takip ettiğimden bu tiplerin istediği tarzda davranmasına, insanları alttan alta ezmeye çalışmasından her sağlıklı birey gibi rahatsız oluyorum. Bunu dile getirmek de en doğal hakkımız neticede.

Anlamamakta diretiyorsun, bu kadarda olmaz ki...
Sorularina,yaptigin yargilara acikca cevap verdim, simdi sira yeni camurlar atmakta mi?
Karnlik madde lafini ilk kullanan, olaya “ben zekiyim, beni dinleyin” havasi katmaya calisan sendin. Ben ise, karsimdakinin anlayacagi turde cevap vermeye calisan acizane bir konu sahibiyim. Kendi ucuk ornekler veriyor, ardinda Tesla ismine aliniyor. Komedi.

Ahh, dostum. Insan bu kadarda kendi actigi cukura goz gore gore dusmez ki. Eski konulardan ilk baseden kim? Yine sen. Ey ahali, sunun eski konusunu okudunuz mu vari mesaji ilk atan kim, don bir bak. Cidden, sayfalarda geriye dogru git ve bak.

Biliyorum, camur at izi kalsin mantigiyla hareket ediyorsun ama, bari kedi yaptiklarini bana yuklemeye calisma. Yemezler. Dedigim gibi, eski konulardan dem vuran ilk kimmis gor. Saskinliktan gorme yetenegini kaybedersen uzulme, zira bir isede yaramiyor.

Halk kahramani, beyaz atli sovalye seni.

Yazdigim konu hakkinda yorum yapmk yerine, provakator olmkla suclayan bir insana anladigi dilde cevap verilir.
Eski konulari acan kimmis ilk onu ogren. Kendi yapiyor, kendi agliyor.

Iste, sen zahmet etme diye kanitimi da sunayim. Simdi,lafini yutmak nasil bir duygu, anlat bakalim.

Asıl sen anlayamıyorsun,
Karanlık madde sadece bir benzetmeydi..Te Allahım onu bile anlayamamış neyse sadede geleyim.
buraya bu tarz bir konu açmanın sana getirisi nedir diyorum?
Buraya böyle konular açınca çok fazla haddini aşan insan var, ileri geri yazıyorlar milletin dinine/dinsizliğine, nikahına/nikahsızlığına, namusuna/ahlakına , çoluğuna/çocuğuna dil uzatıyorlar diyorum.benzer konulardan örnekler veriyorum.Biliyorum, herkes biliyor..En ufak bir farklı fkirden büyük kavga çıkıyor burada,insanlar haddini bilmiyor diyorum!
Kim kendisine sen şöyle yapıyorsun,ondan dolayı günahkarsın,zina ediyorsun denmesine izin verir?!
Buraya paylaşım yapmak için geliyoruz, polemikten herkes bıktı diyorum.
Senin konunun sonunun da varacağı yer belli..
Hayır senin üslubun da çok sert, bu tarz bir konuyu açan birisi olarak başarıyla yönetebilecek samimiyette ve düzgünlükte bir tarz ve göremiyorum sende kusura bakma.
Hem ağlıyor,zırlıyor falan demek ne demek? Ergen misin sen?
O değil de galiba karşımdaki 19 yaşında filan bilemedim şimdi

Evlilik diye birsey var, gelenek gibi. Yani bu artik cok olagan birsey. Cok fazla üzerinde de durmamak lazim. Arada evlenmeyenler de vcikabilir ne hos, olabilir tabiki de. Ama evlilik var, cooook uzun zamanlardan beri var, yeni cikmamis birsey bu.
Bugün araba alirken bile birseye imza atiyorsun, hayatta herseye imza atiyorsun, varsin buna at. Istersen..
Adina ne koyarsan koy o senin bakis acin oluyor.
Herkesin evlilik kavrami kendine.
Kimisi evliligi sacma görür, o da kendine.
Insanlar ürüyor cogaliyor, nufüs kagitsiz yasanilmayan dünyada evlilik neden sacma olsun.
Basta toplumsal düzen saglaniyor.
Aile ise sosyal yapinin en kücük birimi, sosyallesme oradan basliyor.
Evli olmadan da yapilir bütün bunlara gelirsek.. E yapilsin o zaman, o zaman da onu konusuruz.
Evlilige özel isler icat oldu cikti.
Gelinlik diye birsey var.
Zaten cok düsünürsek hadi felsefe yapalim yani, böyle bu isler. Evliligin tarihine bakalim. Ilk neden cikmis neden cikmis.
Simdi konuyu nasil irdeleyecegiz bir yol acmak lazim.

Bence cok da sacma bir olay degil. Resmiyet her zaman insani daha güvende hissettiren bir olay. Ahanda bu anam bu babam diyebiliyorsun. Kim vurduya gitmiyorsun. Evlilikte de kim kimin karisi kocasi devlet tarafindan görülüyor iste, ne var bunda. Temiz is, düzenli. Istemeyen bosaniyor. Ne güzel. Bence bir sorun yok.

Yazdigim konu hakkinda yorum yapmk yerine, provakator olmkla suclayan bir insana anladigi dilde cevap verilir.
Eski konulari acan kimmis ilk onu ogren. Kendi yapiyor, kendi agliyor.

Ağlamak mı?
Ergen misin anlamadım ki..
İyi de şöyle temek bir fark var, senin açmış oldugun eski konunla benimkisi aynı değil.
Anlatabildim mi?
Ben derdimi paylaşıp insanlardan yardım istemişim..
Senin böyle birşeyin olsa bununla gelmezdim sana merak etme.O kadar düşük basirette birisi değilim.
Fakat senin eski konun , direk olarak kadınlar kulübü kadınları aşağılan tarzda bir yazı
O yüzden atıfta bulundum.
Yani her zamanki gibi kendi derdini yazmak yerine birilerine laf sokuşturmak,yargılamak için dert olmayan ego tatmini bir konu açmış olmandan kaynaklı.

İnşallah bu sefer anlamışsındır, çünkü seviyeyi bayağı bir düşürdüm senin için.

Henüz ilk sayfayı okudum, sadece 1 adet doyurucu nitelikte bir cevaba rastladım. Ben de aynı şeyleri söylerdim muhtemelen. ( mari'nin yorumu )
Buna ek olarak bazısı da sahiplik dürtüsü yüzünden evleniyor. Şimdi nasıl ya diyenler olacaktır.
Bu kadın benim, bu adam benim diye içgüdüsel bir istek vardır kimisinde. Bunu belgeletmek, kabul görmek önemli herhalde onlar için. Bu nedenle de evleniyor olamazlar mı? Onun olduğunu, böyle ispatlıyor işte. Biraz ilkel bir şey ama illaki bunu düşünen vardır.
Benim yaşım 23, evlilik henüz düşünmüyorum, yakın zamanda da evlenmem büyük bir ihtimalle.
Ama evlenirsem de en büyük sebebi, o insanla beraberliğime toplumun burnunu sokup da, bizi taciz etmelerini önlemek için olur.
Çünkü ailemin yakın çevresi henüz evlilik kavramı dışındaki beraberliklere olumlu bakma yetisine sahip değiller. Benim birlikteliğime olumsuz bakacaklar, anne babamı rahatsız edecekler, onlarla ilişkimi mahvedecekler. Bunlarla yıpranacağıma evlenirim, daha kısa bir yol bence.
Bir de anne olmak istersem, densizin birinin çıkıp da gayrimeşru çocuklara takılan ismi çocuğuma söylemesi ihtimalini ortadan kaldırmak, sıfır risk için evlenirim.
Yani öyle ulvi bir amacı olmaz benim için evliliğin. Nikahlı olup da kalbi bekar bir insan olanlar da var. Böyle olmak da istemem, önemli olan gönül bağlılığıdır. Bir imza, soyadı değişikliği iki kişiyi birbirine bağlamaz.

Gerçekten konu sahibi arkadaş çok uç noktalarda yaşıyor hayatı,kendisi evliliğe yakın bakmıyor hatta tamamen karşı diye bizlerinde öyle olmasını mı bekliyor yada bizi evliliğin saçma olduğuna mı ikna etmeye çalışıyor hala amacını çözemedim..
Ben sevdim bi evin içinde olmak istedim ve bunun için evliliğin saha uygun olduğunu düşündüm bundan kime ne?
İnsanların neden evlendiği konu sahibini neden gerdi hala anlamış değilim...
Yoksa Ah şurada benimde ilginç birkaç konum olsun diyerek mi alıyo acaba bu konuları???
Önceki konular açıldı madem şöyle düşünüyorum madem hiç derdi tasası yok yada bi kaç saatten fazla düşünmüyor bi bilgisayar oyunu ile unutuyor lütfen bu konuda da öyle yapsın "neden evlenilir " diye dert edeceğine aç bilgisayar oyununu oyna bu derdini de unut bizleri de yorma...

(direk konu sahibinden alıntı yaparak yazmadım çünkü kendisi gibi idrak yolları tıkalı biri ile polemiğe girmek istemiyorum)

Epey ceviriyorsun ama, neyse bunada sukur. Once eski konulara deginmenin ne kadar yanlis oldugundan bahsettin, hatt beni troll bile yaptin , simdide ilk gecmisi desen sen oldugun ortaya cikinca konularin iceriginden dem vurup siyrilmaya calisiyorsun.
Eh, dahada ne yazayim ki.
Normal bir kimse, simdiye coktan utancindan kayiplara karismisti.
Ama sende bir tur anlayamama sorunu var.
Ya da oyle gozukebilmek icin cok iyi rol yapiyorsun.

Öncelikle şunu belirteyim nikahsız yaşayanlara karşı degilim herkesin kendi hayatı bana ne diyorum ve ben evliyim buda benim hayatım kime ne? Sadece bu tip açılan konularda anlamadığım nikahsız yaşamak çok önemli bi marifet,evlenmek tü kakaymış gibi lanse edilmesini anlayamıyorum sen kendi hayatına saygı bekliyosan karşı tarafa da saygı göstereceksin.Bizimki gibi bi toplumda ben nikahsıza saygı duyarken o gelipte benim nikahımı sorgularsa kendine gösterilmesini beklediği modern düşünce nerede kalmış oluyor ?

Himm, tamam bilge kisi. Karanlik maddeden bahsetmek benzetme oluyor ama senin kafayi taktigin Tesladan bahsettigim yorum ise tamamen gercek anlamiyla kullanilmis. Oyle mi? Bende zaten gercekten Teslanin senin evlilige giden yolunla ya da cok cok hoslanmanla ilgilendigini, tum bunlara cevap bulabilmk icin gece gunduz calistigini dusunuyorum.
Ne guzel insansin sen oyle, masum mu masum, saf mi saf. Kara maddeden bahsetmek benzetmedir ma asla Tesla bu amacla kullanilamaz, degilmi? :) tip ki eski konulari acmanin yanlisindan bahsedip, bunu ilk yapanin sen oldugunu anlayinca u donusu yapman ve amaaaa o farkliiiii seninnnn konunnnn ayriydiiii diye savunmaya gecmen gibi.

hanımefendi bir sürü kişi size cevap yazmış konunuzun asıl amacıyla ilgilenmek yerine neden insanlarla polemiğe girme peşindesiniz? baştaki arkadaşlarıda haklı çıkarıyorsunuz resmen kendiniz polemik yaratarak.bende konudaki derdinizi tam olarak anlamadım açıkçası

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…