Neden görümceler böyle??

Abim eşinin ailesine çok kıymet verirdi onun ailesiyle tatile sürekli giderdi hoş sohbet hepside seviyor. Ama yengemse en basitinden abim annemlere gelir o gelmez gelse bile her dakka nezaman kalkcaz modunnda takılır hatta bikere sinde eşimde şahit oldu. Bana sonradan dediki yengene uyuz oldum abin daha çayını bitirmeden hadi kalkalım diyo senin kıymetini anladm dedi he allahm :) yengem normal bi erkeğin sabredecegi biri değil. Buarada ben bekarken bana iftirada atmıştı yapmadgm bişey için yaptı diyerek abimi doldurmstu ben unv okuyordum okadar çok aglamistimki hala bile hakkım helal değildir. Ama işte bardak doldu taştı ses cikarmadikca daha çok yapılıyor. Annem torununa 1aydir baktı gelip teşekkür bile etmedı. Biz birkez olsun abime birşey demedik öyle şeyler yaşamıyormus gb davrandık hep. Abim en son dayanamadı bizi aradı boşanıyor ben falan filan biz şok. Neyse ayrılmalıdılar yengem ağlamış vs ben bosanmycam artık dediklerini yapcam vs. Yengemin bizden gerçekten nefrt ettiğini abimin itiraflari ile öğrendim. Abim soylemese daha igi olcakti Ozaman dan beri artık soğudum şimdi bana iyi davraniyor ama samimiyetsiz geliyor.

Son düzenleme:
bende görümceyim hemde iki tane yengem olucak...
bide geliniyim bi tane görümcem var...
abimin ilk eşi bana güzelce laf sokardi ...evim güzel mi diye. bize geldi bende ona laf soktum evim nasıl dedim
boşandi işte.
2. abim de evli oda laf sokamiyo bende sokamiyorum. ama karışıyorum herade
görümcem karışmıyor sen bilirsin yenge diyo. :) ama bazen karışır bişey demem:)
eee bişey dememek lazim :) onlar sanirim kaninin isinamadığı insanlardir:)
kaynana görümce elti gelin kayinço:)

Herkes karşılıklı vs diyorlar ama ben kendimden biliyorum sıcakkanlı bi insanm arkadaslarma olsun akrabalarıma olsun severler beni aile içindede öyle. Ne kendim evlenirken nede abim evlenirken hicbilmezdm görümce gelin olaylarını leylaydim sanki hayat tozpembe. okadar ama saf olmamak gerekiyor bu önemli. Gerektgnde yernde cvp ve tepki vermek lazım. Ben görümceyim gelin meselelerini banel buluyordum okumuş etmiş insanlar bunlarla niye mesgul etsinler kafalarını diye.Vardığım ve edindim sonuç şu meseleler hep kıskançlıktan oluyo gorumcem ve yengemden biliyorm başta anlamamıştım ama sonradan anladım. Ben eşimin ablasıyla ilişkisine hiç müdahil olmam.ama gormcm öyle değil sürekli kontrol mekanizması gb davranır. Eşim bile söylüyor tartistgmzda bunu ablana söyledin artık rahatça yorum yapacak demiştim dedigm gb çıktı esim ablama bişey söylenmiyor haklısın gaza geldi dedi. Mesele gerçekten karakter kişi meselesi bide işin ironisi gorumcemin kizi beni seviyor dogumgunu partisne ben geç kalmıştım yengem gelmeyene kadar kutlamayacm demis herkesi bekletmis görümce nekadar beni sevmiyorsa kızı biokadr sevior.ben görümcemdn pek hazetmesemde tatlış kızını pek seviyorum çok yazdım ya k.K.bakmayin :)

Gorumceyim iki tane yengem var. Bende buyuk yengedn cekiyorum kadin 10 yildr benimle ugrasmaktan bikmadi bununda herkes farkinda hadi gecinemesem kucugunle de gecinemem. Evlendim kadin butn mobilyalarni degistirip benim mobilyadan aldi sac seklindn rengine kadar kadin bana takintili. Hiç unutmam bi bayram ablamn kizi yegenimle bi örnek kirmizi bluz giydik onu bile bayram gunu avm.de bulup giydi.Whatsap durumuma bi sunum yapar atarm ertesi gun o da yapar yani gercekten kadinin psikoloji iyi degl eşim bile sinir oluyor ama ben yine de gulup her yaptigna cok guzel diyorum ve abime sabirlar diliyorum

Benim gorumcem eşimin yaninda bunu aramzda görmek istemiyorum dedi ve ben daha 6 aylik gelindim. Sebepleri anlatsam gülersiniz dedigm gb altında kıskançlık yatiyo başka bişey değil.

görümce milleti neden zehrini sacmadan duramiyor???

Görümcelerimin simdiye kadar kötülüklerini görmedim. Birbirimize ama uzak oturuyoruz. Birbirimize ufak tefek hediyeler alir göndeririz,cocuklar icinde. Arkamdan konusuyorlarsa bile bilmiyorum Onun icin genel anlamda kötü söz söyleyemem görümceler hakkinda. Erkek kardesimde yok. Ama sorun cikartan görümceler ya erkek kardeslerine kötü davranildigini düsünür veya geline olan ilgi ve alakayi kiskanir ("senden önceden vardim,senden sonra da olucagim")

Benim gorumcem eşimin yaninda bunu aramzda görmek istemiyorum dedi ve ben daha 6 aylik gelindim. Sebepleri anlatsam gülersiniz dedigm gb altında kıskançlık yatiyo başka bişey değil.
tabi ki öyle olanlarda var ben hepsi melek demiyorum ama gelinler yada görümceler diye genel konuşmak yanlış bence yada ben çevremde hiç görümcelik yapan birine rastlamadım yani benim ailemde asla gelinler dışlanmaz o bize emanettir çünkü keza bende öyle bir aileyle karşılaştım çok şükür :)

Hem yengem hem görümcem var ( 5 tane).
Ne kendim görümce olarak yengeme karışırım ne de benimkiler bana karışır.
Ne tuhaf bir genelleme bu böyle.
Tek diyeceğim yüz göz olmayın, samimi olmak zorunda değilsiniz. Böyle olunca ne kimseye laf söyleme hakkınız olur ne de kendinize laf getirirsiniz.

Genelleme yapmamak lazım. Bazı gelinler de bazen bir şeylerin söylenip hatırlatılmasına neden oluyorlar. Bende gelinim ve gorumceyim. Anneme yapılan saygısızlığı ilgisizliği görünce görmezden geliyorum mecburen annem üzülmesin abimler tartışmasın huzurları bozulmasın diye. Yutup duruyorum..ister istemez konuyu biliyorsunuz dahil oluyorsunuz adı görümce olunca söyleyeceğimiz her şeye dikkat ediyoruz. Gelinim aynı zaman da görümceler de var..dengeyi kurmak önemli olan.

Dünyalar iyisi iki görümceme hakaret sayarım bu konuyu

keşke benimkiler de bana böyle deme fırsatı verseydi.. amaaa ben sıralayabilirim bana yaptıklarını :)))) herkes bir değildir tabi ama burda genel de hep sorun yaşayanlar anlatıyor ya :) (bende görümce olacm )

Valla ben de görümceyim .Ve kardeşimin seçtiği kız benim başımın tacıdır . Kardeşim gibi seviyorum diyemem çünkü kardeşimi gerçekten çok seviyorum . Ama gelinimizle de görüşürüm , yazışırım , çocuklarım dayılarını çok sever. O da onları çağırır kalsınlar dayılarını görsünler diye . Kardeşim her ay maaşını alınca mutlaka 200 lira verirdi mesela oğluma . Dedim ki bak kız yanlış anlar .Artık keseniz bir olacak verme bu çocuğa her ay para . Bayramda gelinimiz 200 lirada kendisi cepbankla yatırmış .16 yaşında delikanlı abla , cebinde her zaman parası olmalı dedi mesela. Ben de onlara elimden geleni yaparım . Severim gelinimizi .Genelleme yapmayın ne olur . Ben de sevmem kendi görümcelerimi, onlarda beni sevmez. ama saygısızlık yapamazlar bana . Ben de onlara yapmam ..

görümceyim gelinimizle her gün mutlaka kahve içeriz gün içerisinde 2-3 kez konuşuruz. Zehir saçsam böyle olmaz diye düşünüyorum. Ayrıca görümcem de var kendisini çok severim ilk evlendiğimde bir yıl bizimle kaldı bir gün ters düşmedik. Şimdi uzakta oturuyoruz her gün konuşuruz ya da yazışırız. O da zehir saçsaydı ben bu kadar yakınlık göstermezdim diye düşünüyorum. Sizin bu tutumunuz çok yanlış o zaman biz de görümceler olarak gelinler neden zehir saçar diye bir konu açalım böyle bir şey olabilir mi?

Hem görümce hem gelin olan biri olarak bu genellemeye girmek istemiyorum. Baldan tatlı bir gorumcem, kardeş gibi olduğum bir yengem var. Tüm gelin ler kötü olmadığı gibi tüm gorumceler de kötü değil.

Hem görümce hem gelin hem eltiyim
Sizin gibi genelleme yapan ve önyargılı bir gelin hanım vardı . Onyargisindan dolayı benden özür diledi şimdi çok daha mutlu huzurlu

Sizin dunyaya bakan pencereniz kirli ise
Çiçekler size çamur görünür

İyi günler .

Valla benim görümcem cok bilmis ve de fena bir kadindir ama bana tek bir kötü lafi bile olmadi, cok da severim kendisini. Sonucta o da kardesini cok seviyor ve kötülügünü asla düsünmez o yüzden bana da kötü davranmaz hic.
Genelleme yapmaniz yanlis olmus ama Allah kolaylik versin aile icinden gelen fenaliklarla ugrasmak zor.

Benim görümcelerim uzak şehirlerde/ biri buraya taşındı valla her gün gidesim var. Mis gibi yemekler yapıyor. Muhabbet sohbet iyi oluyor/ hiç zararı yok bize

Gorumceyim. Gelinimiz hep el üstünde tuttuj,nişanı sozu düğünü her detayı en iyisinden yapıldı alındı.bir kere bile seviyeyi bozmadim kardeşime nasılsa ona da aynı davrandım.sonuc ne mı.bayramda seyranda aramayan, kardeşime evimin yolunu unutturan, yine büyüklük bende kalsın deyip gittiğimde kapıya bile zahmet edip çıkmayan, kardeşimin o aşkını 3 yılda bitiren,çocuğuna evine ilgisiZ, kendi aklınca bekar hayatı yaşayan biri oldu çıktı.

Valla o sizin görümcenize ve diğer kötü! kalpli kadınlara özel. Genelleme yapmıyalım. Bunun sıfatlarla ilgisi yok kişinin karakteriyle ilgili.
Valla bir görümcem var o ka tatlı dostum, kardeşim. Bazen kendi ablamlardan bile iyi anlaşıyorum

Bazısı olarak tabir etseniz. Ben gorumceyim ve 2 gorumcem var iyiyiz arada ufak tefek uyuşmazlık olsada birbirimizi asla kırmadık bu güne kadar.

Siz de anlasamiyorsaniz görüşmeyi bırakın.

3 tane görümcem var . iyi ki de varlar
5 kardeşin en küçüğü ile evliyim. çocuğumuz var ama eşim hala ailesinin yanında şımarık küçük çocuk.

Onların yaşadığı şehre gelin geldim. yani onlardan başka kimsem yok.

tam 7 yıldır içlerindeyim ve 4 senedir evliyim.
ne sevgiliyken ne de evliyken tek bir ters durumumuz olmadı şükür

ne ben bişey söylediğimde darılıyorlar ne de onlar bana birşey söylediğinde ben darılıyorum.

Eşim ailesi ile tanışmaya götürürken annemi kaynanan olarak ablalarımı da görümcen olarak görürsen hayat ızdırap olur, bu sebeple annemi anne , ablalalarımı da ablan olarak gör demişti.

Cidden çok haklıymış. Bildiğiniz evin 6. çocuğuyum ben

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…