bu beni gerçekten çok rahatsız ediyor... devamlı tedirgin yaşamak. ha oldu ha olacak diye tetikte olmak... karşındakine kuşkuyla bakmak... bilemiyorum. keşke olmasaydı bu düşünceler diyorum. çünkü ilişkileri zedeliyor... kişinin psikolojisini de bozuyor....
Aslında bize kaybettirdiler o duyguyu..
Belki biraz uç noktada olacak benim yorumum ama ben şu anki hâlimizden,hayata ve insanlara yaklaşımımızdaki güven eksikliğinden medyayı sorumlu tutuyorum..
Hepimizin evinin baş köşesindeki o tv'leri yıllardır günde en az 5 saat izlediğimiz düşünelim.
Ve o tvlerdeki programların içeriğinin istatistiğini yapalım:
Aldatmalar,kandırmacalar,ilk duyduğumuzda "Yok,olamaz bu kadar rezillik!"dediğimiz ama zamanla kanıksadığımız yüzlerce iğrenç durum-ilişki..
Özel tv'ler çıktığından beri kimbilir kaçyüz tane rezil haber-program izledik.
En sevdiğimiz dizi kahramanları bile asla ak kaşık değil:))
Ve artık alıştık,kanıksadık.
Hepimiz "Evet,bu insanlardan herşey beklenir"durumuna geldik.
Bazılarıysa zaten içinde yatkınlık olduğu için üçkağıtçılığa-sapıklığa dair yöntemleri yine tv'lerden öğrenip,uyguladılar.Kimisi psikopatlığıyla -sapıklığıyla övünmek için çıktı o programlara;arkasından başkaları da cesaret bulup gururla aynı şeyi yaptılar..
Esnaf,hilenin binbir türlüsünü tv'lerden öğrendi;pazarlama sektöründe herşey,hertürlü hile mubah mantığı prim yaptı.
Öyle ki aldatan değil;aldatılan saf olduğu,inandığı için suçlu oldu.
Bu sadece tv boyutu,internetin bizden götürdüklerini saymıyorum bile..
Ve bizim bilinç altımız senelerdir kaydediyor bu rezillikleri..
Eskiden izleyip artık unuttuğumuzu sandığımız bir sürü rezillik kayıtlı beynimizde.
Yine aynı şekilde bu sitenin eskileri de yıllardır öyle yalanlar,öyle rezillikler gördüler ki,yeni insanlara-yeni konulara ister istemez binbir şüpheyle yaklaşıyorlar..
alakası yok.. tv haberlerinde gördüğümüz kişiler.. peki onlar neden böyle oldu? asıl sor bu senin için..
Aslında bize kaybettirdiler o duyguyu..
Belki biraz uç noktada olacak benim yorumum ama ben şu anki hâlimizden,hayata ve insanlara yaklaşımımızdaki güven eksikliğinden medyayı sorumlu tutuyorum..
Hepimizin evinin baş köşesindeki o tv'leri yıllardır günde en az 5 saat izlediğimiz düşünelim.
Ve o tvlerdeki programların içeriğinin istatistiğini yapalım:
Aldatmalar,kandırmacalar,ilk duyduğumuzda "Yok,olamaz bu kadar rezillik!"dediğimiz ama zamanla kanıksadığımız yüzlerce iğrenç durum-ilişki..
Özel tv'ler çıktığından beri kimbilir kaçyüz tane rezil haber-program izledik.
En sevdiğimiz dizi kahramanları bile asla ak kaşık değil:))
Ve artık alıştık,kanıksadık.
Hepimiz "Evet,bu insanlardan herşey beklenir"durumuna geldik.
Bazılarıysa zaten içinde yatkınlık olduğu için üçkağıtçılığa-sapıklığa dair yöntemleri yine tv'lerden öğrenip,uyguladılar.Kimisi psikopatlığıyla -sapıklığıyla övünmek için çıktı o programlara;arkasından başkaları da cesaret bulup gururla aynı şeyi yaptılar..
Esnaf,hilenin binbir türlüsünü tv'lerden öğrendi;pazarlama sektöründe herşey,hertürlü hile mubah mantığı prim yaptı.
Öyle ki aldatan değil;aldatılan saf olduğu,inandığı için suçlu oldu.
Bu sadece tv boyutu,internetin bizden götürdüklerini saymıyorum bile..
Ve bizim bilinç altımız senelerdir kaydediyor bu rezillikleri..
Eskiden izleyip artık unuttuğumuzu sandığımız bir sürü rezillik kayıtlı beynimizde.
Yine aynı şekilde bu sitenin eskileri de yıllardır öyle yalanlar,öyle rezillikler gördüler ki,yeni insanlara-yeni konulara ister istemez binbir şüpheyle yaklaşıyorlar..
canım tabıkı tv nın yada ınternetın kısaca teknolojının ...ınsan ilşkilerını ..azaltım uzaklastırdıgı ve bu tv programlarındakı konularında etkısı olabılır...ama bıre bır yasanmışlıklar var...okulda akrabalıkta..komşulukta..iş yerınde...yanı ınsanların degıstıgını ve guven ortamının azaldıgıda bır gercek....
malesef üzücü bır durum ama...bu teknolojıyle bırlıkte ınsanlarda...bır baska gezegenden gelmiş gıbı oldular...bılmem yanılıyormuyum...
ne teknoloji ne medyayı suçlayamayız.. insan suçlu insan.. kabul etmeliyiz ki hepimiz suçluyuz..
ne yani hiç teknoloji kullanmasak güven kalacak mıydı? nasıl bi mantıktır bu..beyinle yönetiliyoruz tv yada teknolojiyle değil bence. hepimizde akıl mantık güç var..
Tabii ki öyle.Ben farklı bir boyutunu da eklemek istedim sadece.yerimseniben
:))
Şöyle bir mantıktır bu:Ben birebir medya bunu yaptı demiyorum.
Sadece yıllardır izlediğimiz,gördüğümüz şeylerin bilinç altımız üzerindeki etkilerinden bahsediyorum.
Evet beyin var ama bilinç altı denen birşey de var.Ki bilinç altımız da beynimizde yani..
Ayrıca konuyu dağıtmayalım bence..
Ben olayın sadece bir boyutundan bahsettim,kim haklı kim haksız tartışması komik oluyor bence..
Çok sevdiğim bir söz vardır;
"Deneyim hayatta yediğimiz kazıkların bileşkesidir":tomato:
Herşeyin toz pembe renkte olmadığını ve insanların menfaatçi olduğunu yaşadıkça öğreniyoruz..
O zaman "güvenmek" kelimesini lugatımızdan çıkarıyoruz..
Çok acı ama insanın kendini daha iyi hissetmesi ve acılardan daha az yara alması için güvenmemek,inanmamak şart!
Yanlış anlıyorsun arkadaşım.Yorum yapma demiyorum ki ben.ya yorumda yapamıcaz haa.. ben isim mi verdim.. kötü bişey mi dedim.. fikrimi de söliemicekmiyim ya.. evet bence alakası yok. ..
bizim baba tarafı acayip çirkef.. hiiç işi gücü yok milletin dedikodu aman ne yaysam aman ne duysam delisi hepsi.. olaylar bi patladı bi zaman nerdeyse 3 yuva yıkılıyodu. ciddi ciddi.. biz çekildik kazan kayn nıyo ama hala.. işte ne oldu sadece giden güven değil akrabalık ta oldu.. ölen güven akrabalığıda öldürdü.. dostluğu arkadaşlığıda bitirecek.. zaman geleckki insan kendine bile güvenemeyecek.. peki ne olacak sonra? kendi sonumuzu getireceğiz.. dünya bir girdaba döndü.. herkesi de alıp gidiyo beraberinde..
Tabii ki öyle.Ben farklı bir boyutunu da eklemek istedim sadece.yerimseniben
:))
Şöyle bir mantıktır bu:Ben birebir medya bunu yaptı demiyorum.
Sadece yıllardır izlediğimiz,gördüğümüz şeylerin bilinç altımız üzerindeki etkilerinden bahsediyorum.
Evet beyin var ama bilinç altı denen birşey de var.Ki bilinç altımız da beynimizde yani..
Ayrıca konuyu dağıtmayalım bence..
Ben olayın sadece bir boyutundan bahsettim,kim haklı kim haksız tartışması komik oluyor bence..
şöyle bir örnek vereyim size....
tv yi açtık kanalın birinde....
su sayacına bakmaya gelen biri evde tek başına bulunan hanımın birine tecavuz ederse....
ve bu haber olarak haberlerde yada bazı proğramlarda yayınlanırsa....
ve ertesi gün evinize işi sadece su sayacına bakmak isteyen bir devlet memuru gelse ona potansiyel şüpheli olarak bakılır değilmi....
yada meşhur filmlerde izlediğimiz... hatta gerçektende yaşanılıyor...
kapının önünde oynayan bir çocuğa bak yavrum sana şeker vercem deyip çocukları kaçıran bir olay duydunuz izlediniz....
ve sizler kendi kendinize vay be bunlarda oluyormuş aman çocuğumu uyarayım demezmisiniz hiç...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?