Neden hayat bana karşı acımasız 😥😣

İçimi döktüm mızmızlanmak değil amacım

Kabahat sizde neden bu kadar herkesi mutlu etmeye çalışıyorsun ,
Bu kadar yapabiliyorum sende yardımcı olursan daha fazlasını yapabiliriz diyin eşinize ,
İş yerinde sadece işinizi yapın iş arkadaşlarınızı memnun etmek ne gereksiz birşey ,
Siz psikolojik destek alın ,hayatınızda sınırlar bozulmuş ,

Bazen diyorum acaba beni sevmiyor da bahaneler mi bunlar
Yani kendilerince seviyorlardır ama bencillerdir, olamaz mı? Eşiniz için söylüyorum, demek ki kadınları belli kalıplarda görüyor, temizliğin hesabını sorabildiğine göre... O kalıba uymadığınızda arıza çıkarıyordur. Buna saygısızlık denir. Sevmiyordur diye ahkam kesemem şimdi ama bu saygısızlıklar sürekli hale gelirse, zamanla sevgiyi de bitirir. O yüzden gerektiğinde insanlara hadlerini bildirmek zorundasınız. Ayağını denk alan kendi hayrına alır, almayana da yol verin gitsin.

Okurken ezildim.
Bu kadar kendinizden ödün vermeyin.
Siz sustukça sizin için hep başkaları konuşmuş. Güveninizi geri kazanın lütfen.

Herkesi memnun edemezsiniz. Kaldı ki butün amacımız bu değildir. Eşiniz de takdir etmeyen biri. Bardak niye kirli dediğinde siz cevabını verin. Mesela benim eşim tabak niye böyle bardak niye böyle dese bir daha akşam ona sofra kurmam haketmiyordur cunku

Serbest bırakdım arayıp sormadım eve gelince bi sinir sinir geliyordu eşim de aradınu dışarda buluyormuş meğer inş öyle bişe yaşamazsın

Yapamıyorum işte ne zaman yapmaya çalışsam kavga gürültü sonu
muhtemelen pasif agresifsiniz. susup susup olmayacak anda patlıyorsunuz, karşınızdaki şimdi bişey olmadı ki neden kavga çıkardı diyor ve haklı olarak o an bir sorun olmadığından anında üste çıkıyor.
bence doğru tartışmayı bilmek gerek önce. sizi kınamak için söylemiyorum, çoğumuz ama sevgili ama iş ama aile benzer şeyi yaşayabiliyoruz.
istek ve beklentilerinizi net anlatın, uyumlu olabildiğiniz yerlerde elbette uyumlu olun ama kaşrınızdaki kişi sizin taleplerinizi de bilsin.

Hayat acımasız değil, hayatın sizinle ilgili bir derdi yok. Siz asıl acımasızlığı kendinize yapıyorsunuz, seçimlerinizle kabullerinizle. Alttan almakla, kendinizi ezdirmeyi ayırt edememişsiniz. Size yapılan saygısızlığa tepki gösterdiğinizde yer yerinden oynamayacak. Tıpkı eşinizin size karşı verdiği aşırı tepkilerde yer yerinden oynamadığı gibi.
Deli deliyi görünce sopasını saklarmış. Sizin aldığınız kadar verir insanlar, sizde bunu hayat yaptı sanırsınız.

Siz kendi varlığınızı sırf tartısma olmasın diyerek karsınızdakıne hıssettırmezsenız her daim ezilmeye ve ezik duygularla benlıgınızı yok etmede basarili olur hayata şikayet eder durursunuz.

İnsanlara iyilik yapmak için uğraşma yaranamazsın eşinin eve geç gelmesini seninle ilgilenmemesine neden göz yumuyor susuyorsun isteklerini hoşuna gitmeyen şeyleri açıkça söyle sen içinde büyütüp üzüleceğine bırak o düşünsün hep verici olma hayatta kocanda olsa sana nasıl davranıyorsa sen de ona o şekilde davran susmak içine atmakla kendini sinir hastası yaparsın kendini ifade etmeyi bil özgüven sahibi ol kim olursa olsun bu yüzden kaybedeceğin insanlar için üzülme Zaten onlar hayatında hiç yoktu ki böyle düşün benzer şeyleri gençken bende yaptım baktım kimseye yaranamıyorum kedime gelmem gerektiğini anladım şu an insanların tutumları bana neyse aynı şekilde davranıyorum ama asla haksızlık karşısında susmuyorum varsın o insanlar olmasınlar zaten varlıkları benim için gereksizdi yıllar geçtikçe insan bazı şeyleri daha iyi anlıyor hayat insanı olgunlaştırıyor ve bazı acı gerçekleri gözüne sokuyor bu şekilde davranırsan kendine yaparsın acilen silkelen senden değerli yok bu hayatta ve bu hayata bir defa geldin böyle düşün gerçekten hiç bir insan hiç bir erkek hiç bir koca için değmez sana nasıllarsa sende onlara öyle ol hep verici olma olan sana olur benden söylemesi yazdıklarını okuyunca geçmişteki kendimi gördüm bir an ve bunları yazma gereği duydum inşallah herşey gönlünce olur

sizin eşiniz travesti sayfalarında gezinen değil miydi
boşanmayı düşünmüyor muydunuz bir ara??
Düşünüyorum avukat bir arkadaşım var samimi açtım konuyu buna bana bir akıl ver ne yapmam gerekiyor nasıl davranmam gerekiyor dedim eşinin kullandığı araba kayınbabamın üzerine ve sigortasız çalışıyor Bana da doğum sonrası tazminat aldığım için 30 milyara kadar kredi çekmiştim Tabii bir olayları da Kredi'den falan sonra öğrendim şimdi bir yolunu arıyorum işte elimde delil yok boşanma davasını ben açsam nafaka alamayacağım elimde delil olup da dava açmak istiyorum kabullenmiyor öylesine bakıyorum herkes merak edebilir gayet normal bir şey diyor yani öyle bir şey olduğunu bir türlü kabullenmiyor boşanmaya da yanaşmıyor daraldım daraldım daraldım artık

Çok teşekkür ederim fikirleriniz için zaten sevgililik nişanlılık döneminde böyle bir kişilik olduğunu bilseydim asla o Nikah Masasına oturmazdım

Çok teşekkür ederim fikirleriniz için zaten sevgililik nişanlılık döneminde böyle bir kişilik olduğunu bilseydim asla o Nikah Masasına oturmazdım
Ama artık olan olmuş bir çok erkek köprüyü geçene kadar ayıya dayı diyeyim felsefesiyle hareket ediyor gerçek yüzünü maskeliyor maalesef siz bundan sonrasına bakın ve kendinizi özgürce ifade edin onun karşısında güçsüz her şeye sesi çıkmayan eyvallah diyen bir kadın olmayın kimse siz sesinizi çıkarmadan size istediğiniz gibi davranmaz seviyorsa toparlar kendini ama sevmiyorsa bazı şeyleri düzeltmek için gayret göstermez fakat tek taraflı ilişkide olmaz bu bir gerçek

Arada
Yalnız bu hayatın acımasızlığı değil, affınıza sığınarak yazıyorum sizin basiretsizliğiniz. Zira insanlar size kum torbası muamelesi yapıp sizin üstünüzden negatif enerjilerini atıyolar, sizin de tabiri caizse basiretiniz baglanıyo tepkisiz kalıyosunuz, sinir bozucu bi döngü.

Halbuki arada "höt" demeyi öğrenseniz bi şeyciğiniz kalmaz.

Tabak kirliymiş, bardakta leke varmış... vay anasını gercekten. Bardak sizin üstünüze mi zimmetliymiş acaba kalksın yıkayıversin. "Cafe işletiyorum cünkü ben burada, sen de müsterisin tabi hic senin evin falan degil. Bahşişimden kesersin kocacım oldu mu, hatta hijyenik değil diye Ugur Dundara falan sikayet et istersen, canlı yayına cıkayım. Yemegin hesabını da şu köşeye bırakıver. Çocuğu da leyleklerden yaptım zaten, ondan boyle dagınık oldu" diye yarım saat söylenirdim ben olsam ki herkes salak bi bardak icin, çocuğun dagınıklıgı için koca kadını azarlar gibi konusabilecegini zannederken iki kere düsünsün.

İşyeri için de, çocuk meselesi için de aynı şey gecerli. Tepkisizlikle bi yere varılmıyor, tepkinizi tavrınızı ustune basa basa verin, her seye evet demeyin, tepkilerinizi bastırmayın, sonra da rahatınıza bakın.

Anlamadım ben tazminat paranız ne oldu tam olarak? ve krediyi ne için çektiniz? Elden vermeyip kayınpedere havale eft yaptıysanız borç vermiştim diyip isteyebilirsiniz belki. Gerçi orda da açıklama kısmında borç yazmanız gerekiyor. Hiç altın vs bir şeyiniz yok mu? Maaş kartınız eşinizde miydi yoksa başka bir konuyla mı karıştırdım acaba?

İş yerindeki insanlara iyilik yapmayın. Kötü yorumluyorlar yazmışsınız. Zaten iş yerindeki arkadaşlıklar genelde hep çıkar ilişkisi oluyor. Gerek yok. Hatta onlar size iyilik yapmak istese kabul dahi etmeyin öyle fesat birilerinin iyiliğini.

Eşinizle 1 kere düzgünce konuşmayı deneyin. Siz o evin temizlikçisi falan değilsiniz. Kaldı ki siz de çalışıyorsunuz. Yardım etmesi lazım. Edemiyorsa ve rahatsız oluyorsa temizlikçi tutsun. 100 tl ye yarım gün geliyorlar haftada 1 yeter bile. Zaten çoğu zaman iştesinizdir. Sinirlendim kocanıza. Ev hanımı olsanız neyse diyeceğim ama işten gelip sizden hizmet beklemesi çok saçma.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…