Neden hep buyük konuştugun başına gelir ki

Amin canim gunlerdir hep dua ediyorum allahm olmayanlara da yasatsin bu duyguyu diye. Ama can sıkmamak elde degil. 1-2 gun şoktaydim bende duruma alışamadim doktorumla konusuyorum hamilelik dısı bu arada hayirli olsun diyor. Allah allah neye hayirli olsun dediki bu diyorum. O şokk arası var ya işe ne olduysa o donemde oldu sonra önünu alamadim...

Sosyal medyada paylaşılmasından nefret ederim.
He annem heyecanlanıp paylaşırsa da,
Onu üzecek kıracak bişey demem.
Heves etmiş paylaşmış der geçerim.
Kaynınız ha story ha instagram sonuç olarak oda paylaşmış.
Kızacaksanız illa ki ona da kızın.

Mesela benim teyzem de yaşı ilerledi ve çokkk geç yıllar sonra yeni 6 haftalık felan hamile.
Öyle sevindik,inanamadık ki
Herkes herkesi aradı bayram trafiği gibi bişeydi.
Kendinizi annenizi üzmeye değecek bişey değil asla.

Tam kesinleşmeden eşiniz ve sizden başka kimse bilmemeliydi bence. Niye akrabalar paylaşma yarışına girmiş anlayamadım çok tuhaf, annenizin davranislari da cok tuhaf.

Allah sağlıkla kucağına almanızı nasip etsin
5 haftalık gebeliği nesini paylaşmak istedi çok anlamsız gerçekten eskiler aslında daha sakin yaklaşmalı bu konuda yerinizde olsam 3 Aydan evvel annemle de paylaşmazdım

Telefon rehberinizde 50 kisi vardir
Sosyal medyada 200 -300 kisi vardir. Ben durumda paylasmasina onay verdim. Sosyal medyada degil. Durum 24 saat sonra kaybolur. Ama sosyal medyada silmedigin surece kalir
Hayırlı olsun inşallah sağ sağlim doğurmayı, büyütmeyi nasip etsin Allah Bence annen heves etmiş ama yanlış yapmış daha bu aşamada çevreye yaymak pek doğru bi adım değil. Bunu kızarak değil de güzelce anlatabilirsin bence,yazıyı kaldırmasını sağlayabilirsin kırmadan. Ben gebeliklerin 4.aydan sonra çevreyle paylaşılması taraftarıyım (çok yakınlar hariç), 5 bebeğimi de 8-12 haftalarda kaybettiğim için bu konuda çok hassasım.

Annenizin sosyal medya kavramı biraz genismis o yüzden paylaşmış ama olan olmuş artık bunun için kalp kırmaya gerek yok. Yine de çok hassassaniz kaldırmasını rica edin sakın bir dille

Herkesin ailesinde bir sürü sinsi akrabası vardır. Taciz olayını da anlatmadığınız için anneniz bilmiyor doğal olarak.
Anneniz paylaşmış olan olmuş bu kadar takmayın artık bırakın isteyen sevinsin isteyen üzülsün.
Siz şu an hamilesiniz bunun mutluluğunu çıkartın.

Annenize nazardan korkuyorum deyip aynen bize dediğiniz gibi açıklayın.
Rehberindeki 50 kişi mi faceteki 500 kişi mi daha çok nazar eder diye sorun.

Sağlıkla kucağınıza alın inşallah.

Ben de ilk gebeliğimde (8 sene olmamıştı) herkese duyurdum, düştü. Bir de bunun açıklamasını yapmak zordu. Sonraki gebeliklerimde 3 ay dolunca söyledim.

Valla sonuna kadar haklisin.nazar meselesi deil konu.cok iyi anliyorum ben seni.ilk gebeligimde kan testi yaptirir yaptirmaz tum sülale duymustu ve kimyasal düsük olmustu ve ben herkese tek tek durumu anlatmaktan hem sıkıldım hem üzülmüstüm.simdi yine hamileyim asla kalp atisini duymadan kimseye söylemem.bi tek kardesim biliyo onunda kimseye söylemeyecginden eminim.insanlar bunu anlamiyo nazar diyo düsünüyo ama deil iste.annenede söyle kaldirsin bence.gören görmus olsun ama yinede kaldirsin

Nerede kiskanirlar yazmışim ??? 5 sene cocugum olmadi diyorum vardan yoktan anliyorum diyorum ince düsunup olan var olmayan var diyorum. Ne psikolojisi bozuklugundan bahsediyorsunuz

Ee bu senin whatsappin icinde gecerli. Whatsappta paylasinca hadi diyelim o listedeki insanlarin cocuk arzusu yok, bu yayilmayacakmi sence? Herkes whatsappta kontratmi imzaladi "ben pink butterfly'in hamileligini kimseye anlatmayacagim" diye.

Ki sadece annene anlatsaydi neyse, bir kac kisiye anlatmissin zaten. Ortada daha kese bile yok, 5 haftalik hamilesin daha. Annenin facebookta paylasmasi pek birsey fark etmiyor, zaten duyan duymustur simdiye kadar. Keske yapmasaydin ama. En fazla sadece annene anlatsaydin. Umarim bebegini sag salim kucagina alirsin.

Canım hayırlı olsun öncelikle. Ama sen nasıl içinde tutamayıp annenle paylaştıysan o da içinde tutamayıp birileriyle paylaşma heyecanına kapılmış. Biraz erken davranmışsın inşallah sonu güzel olur başı böyle başlamış olsa da. Benim ilk gebeliğim kimyasaldı 2. Yani şimdikini 3 ay kimse bilmedi neredeyse. Ailem dışınd.

Tam kesinleşmeden eşiniz ve sizden başka kimse bilmemeliydi bence. Niye akrabalar paylaşma yarışına girmiş anlayamadım çok tuhaf, annenizin davranislari da cok tuhaf.

Bizde oyle dusunduk ama sonucu bekleyenlere de guzel bir aciklama yapip durumu anlattik. Ama isler her zaman olurunda gitmiyormuş demek

Çok çok geçmiş olsun

Yani karnin ciktikca insanlar hamilemisin diye sorar evet dersin hayirli olsun der konu kapanir. Ama ortada daha kese yokken insanlara pink hamile demek bana cok sacma geliyor hele ki sosyal medyada...!

Tacize ugradiginizi gizliyorsunuz
Ama cocuk sahibi olacaginizi annenize soyluyorsunuz. Keske tam tersini yapsaydiniz. En azindan bir mantigi olurdu

Keşke annem uzagimda olsaydi ilaclari kullanirken ve sehir disina cikarken ona soylemek zorunda kalmasaydm belki o zaman tup bebek donemini saklama firsatim olurdu. Malesef oyle olmadi. Taciz konusuna gelince bunu soyleyip soylememek benim akli basimda aldigim bir karar tabiki degildi. 13 yasindaydim kucuktum kime soylenir bilmiyordum. Sonra aralari acildi konusmafilar senelerdir rahattim. Sonra dugunume geldiler bide utanmadan. Ama bu satten sonra rezillige gerek yok.. onun iki cocugu var benimde bir kocam var. Kalkip bana deseler ki hayir iftira atiyosun senin onda gozun vardi o yuzden boyle diyosun deseler ben ne hale dusecemm??? Kanitim varmiii ? Sahidim varmi ??? Yok o yuzden ortaligi karistirmaya da gerek yok

Anneniz sizi anlardi. 13 yasindayken soylemeseniz de sonradan paylasmaliydiniz. Bazi sorunlar ve cekilen acilar en yakinindan saklanmamali,paylstikca azalabilecekken 13 yasinizdan beridir bu yuku tek basiniza tasimak zorunda kalmasaydiniz keske. Sizin caniniza yazik.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…