- 3 Haziran 2015
- 36.935
- 119.071
- 798
- 35
- Konu Sahibi sosyalbilimci
-
+1 Bende öyle düşünüyorum:) herkesin hayatı farklı. Çabalama işi kendileri düşer.burası bdv o yüzden olabilir mi?
mesela ben mutluyum konu açmıyorum, ne yapayım konu açıp 11 yıllık evliyim eşimi hala ilk günkü gibi seviyorum, çok da mutluyuz, şu an çekirdek çitleyip çay içiyoruz diye konu mu açayım?
Ben mutluyum sadece ekonomik zorluk çekiyoruzNeden evlenenler mutsuz ben de dahil neden karşımızdakini tanıyamadığımızı ya da sonradan değiştini düşünüyoruz?
Buraya açılan konular çoğu evliyim nişanlıyım mutsuzum yazılıyor
Yorumunuz için teşekkür ederim. Benim kastettiğim şu aslında üreme iç güdüsü çok temel birşey ve insan yönelimlerinde çok etkilidir. Sadece üreme iç güdüsü olarak görmüyorum. Bizler insanız. İnsan ait olmak, bağlanmak, sevmek-sevilmek ister. Yani iletişim ve doyum içinde evlenir.
Neden evlenenler mutsuz ben de dahil neden karşımızdakini tanıyamadığımızı ya da sonradan değiştini düşünüyoruz?
Bu düşünceleri üreten ben değilim ki. Benim uzak durma sebeplerim çok farklı şeyler. Bunun ilgi görmekle ya da görmemekle ilgisi yok.Ait olmayı geçelim. Bağlanmak, sevmek, sevilmek, sevişmek, iletişim, doyum... bunlar zaten evlilik için asgari olması gereken sebepler. Ne gibi bir kötü yan var bunların evlilik kararını etkilemesinde?
Zehirlenme dedim çünkü çok fazla etkilenmişsiniz muhtemelen okuduğunuz, gördüğünüz şeylerden. Aşk güzel bişey, evlilik de öyle. Atılan imzadan bahsetmiyorum evlilik derken, hayatı paylaşmaktan bahsediyorum. Bu kadar uzak, soğuk ve karşı olmanızın sebebi karşı cinsten ilgi görmemek olabilir mi?
Bu düşünceleri üreten ben değilim ki. Benim uzak durma sebeplerim çok farklı şeyler. Bunun ilgi görmekle ya da görmemekle ilgisi yok.
Tabiki bende burada ki herkese saygı duyuyorum. İspat niteliğinde değil bunlar yaptığım okumalarda bazı filozofların ortaya attığı görüşler. Hepsi yanlışlanabilir. Sadece bizim bir doğamız var. Üreme iç güdüsü de kötü bir şey değil... Yaratılış bu. :))))Walla bilemedim ya çok yaralısınız ya aşkı tatmamışsınız ya çok mutlusunuz olayı aşmışsınız yada çok araştırmacısınız :)
Ben seni saygıyla karşılıyorum ve empati yapıyorum.Ama ispat niteliğinde mi söylemlerin onu da konuşmak gerek çünkü oldukça emin konuşuyorsun
Bu düşünceleri üreten ben değilim ki. Benim uzak durma sebeplerim çok farklı şeyler. Bunun ilgi görmekle ya da görmemekle ilgisi yok.
Ben eşimle çok anlaşamıyorumSebep şu benliklerden sıyrılıp, egolardan sıyrılıp bir olamamak.
İki kişinin birbirini tamamlamayı seçmek yerine, birbirleriyle çatışmayı seçmesi.
Bu koşulları sağlayan insanlar gerçekten mutlular, yani sandığınız gibi herkes mutsuz değil.
Neden evlenenler mutsuz ben de dahil neden karşımızdakini tanıyamadığımızı ya da sonradan değiştini düşünüyoruz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?