• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Neden herkes mutsuz??

burası bdv o yüzden olabilir mi?
mesela ben mutluyum konu açmıyorum, ne yapayım konu açıp 11 yıllık evliyim eşimi hala ilk günkü gibi seviyorum, çok da mutluyuz, şu an çekirdek çitleyip çay içiyoruz diye konu mu açayım?
+1 Bende öyle düşünüyorum:) herkesin hayatı farklı. Çabalama işi kendileri düşer.

Herkes heves ile evleniyor sora sonuç hüsran. Neden mı? Aileler giriyor evliliğin içine.. onlar yüzünden tartışıyor böylelikle insan mutsuzlasiyor. Her zaman söylüyorum üçüncü şahıs hep ailedir.. size karisirlarsa evlilik dönme dolap oluyor karismalarina izin vermemelisiniz karış çıkacaksınız bı kulağa girince diğer kulağa çik.. kapat duyma herşeyi.. siz kafaya takıyorsun yazıyorsun off benim kaynanam off görümcem off elti... Yahu takmaman lazım onların işi gücü sinir etmek. Sizde onlara sınır et. O kadar siz bişey yapamiyosun bişey diyemiyorsan en iyisi uzak dur tamamdır boşver kocan arkandaysa kocanla mutlu olduktan sonra gerisi salla olmadıktan sonra terk et git.!!

Valla ben mutluyum.. mutsuz anlarda oluyor elbet ama gelip geçiyor. Evlilikle yada bekarlıkla alakası yok bence.. bekar olsamda mutsuz olduğum anlar olacaktı hayatın içinde var bu.. sağlıklıyım,eşim kızım yanımda daha ne olsun.. çok şükür demek lazım..

Yorumunuz için teşekkür ederim. Benim kastettiğim şu aslında üreme iç güdüsü çok temel birşey ve insan yönelimlerinde çok etkilidir. Sadece üreme iç güdüsü olarak görmüyorum. Bizler insanız. İnsan ait olmak, bağlanmak, sevmek-sevilmek ister. Yani iletişim ve doyum içinde evlenir.

Ait olmayı geçelim. Bağlanmak, sevmek, sevilmek, sevişmek, iletişim, doyum... bunlar zaten evlilik için asgari olması gereken sebepler. Ne gibi bir kötü yan var bunların evlilik kararını etkilemesinde?

Zehirlenme dedim çünkü çok fazla etkilenmişsiniz muhtemelen okuduğunuz, gördüğünüz şeylerden. Aşk güzel bişey, evlilik de öyle. Atılan imzadan bahsetmiyorum evlilik derken, hayatı paylaşmaktan bahsediyorum. Bu kadar uzak, soğuk ve karşı olmanızın sebebi karşı cinsten ilgi görmemek olabilir mi?

Neden evlenenler mutsuz ben de dahil neden karşımızdakini tanıyamadığımızı ya da sonradan değiştini düşünüyoruz?
Buraya açılan konular çoğu evliyim nişanlıyım mutsuzum yazılıyor :KK43: :KK43:

Dizilerde ki gibi bir hayat beklentisinden
Nokta, virgül her şeye takılıp büyük resmi görememekten
Ve biraz da şükürsüzlükten

Ait olmayı geçelim. Bağlanmak, sevmek, sevilmek, sevişmek, iletişim, doyum... bunlar zaten evlilik için asgari olması gereken sebepler. Ne gibi bir kötü yan var bunların evlilik kararını etkilemesinde?

Zehirlenme dedim çünkü çok fazla etkilenmişsiniz muhtemelen okuduğunuz, gördüğünüz şeylerden. Aşk güzel bişey, evlilik de öyle. Atılan imzadan bahsetmiyorum evlilik derken, hayatı paylaşmaktan bahsediyorum. Bu kadar uzak, soğuk ve karşı olmanızın sebebi karşı cinsten ilgi görmemek olabilir mi?
Bu düşünceleri üreten ben değilim ki. Benim uzak durma sebeplerim çok farklı şeyler. Bunun ilgi görmekle ya da görmemekle ilgisi yok.

Bu düşünceleri üreten ben değilim ki. Benim uzak durma sebeplerim çok farklı şeyler. Bunun ilgi görmekle ya da görmemekle ilgisi yok.

Walla bilemedim ya çok yaralısınız ya aşkı tatmamışsınız ya çok mutlusunuz olayı aşmışsınız yada çok araştırmacısınız :)

Ben seni saygıyla karşılıyorum ve empati yapıyorum.Ama ispat niteliğinde mi söylemlerin onu da konuşmak gerek çünkü oldukça emin konuşuyorsun

Walla bilemedim ya çok yaralısınız ya aşkı tatmamışsınız ya çok mutlusunuz olayı aşmışsınız yada çok araştırmacısınız :)

Ben seni saygıyla karşılıyorum ve empati yapıyorum.Ama ispat niteliğinde mi söylemlerin onu da konuşmak gerek çünkü oldukça emin konuşuyorsun
Tabiki bende burada ki herkese saygı duyuyorum. İspat niteliğinde değil bunlar yaptığım okumalarda bazı filozofların ortaya attığı görüşler. Hepsi yanlışlanabilir. Sadece bizim bir doğamız var. Üreme iç güdüsü de kötü bir şey değil... Yaratılış bu. :))))

çünkü burası dert bölümü, derdi olan yazıyo. sırf buraya bakarak herkes mutsuz diyemeyiz. aşkını haykır bölümüne bak ordada herkes aşık.
bide mutlu olduğu halde yanlışlıkla bdvye konu açanlar var. direk saldırıya uğruyo. burası dert bölümü sen nispetmi yapıyosun falan diye. yazık konu sahibi direk ö-mutsuz oluyo :KK70:
ayrıca ben çok mutluyum :KK200::nazar:

bu forum BDV yani insanlar sıkıntılarını anlatıyor. bu durumda mutsuzluklarını problemlerini yazmaları çok normal. Evlilik hayatı sürekli mutlulukla geçen bir dönem değil ki. normal yaşantımızda da biz sıkan üzen olaylar oluyor mu sanki. Mutsuzlukları okuyup bende mutsuz olacağım diye evlenmekten vazgeçtiyseniz o da sizin tercihiniz

İşte o düşünceleri kim ürettiyse biraz havada kalmış fos düşünceler. Filozoflar duygudan arınmış insanlardır. Bizim gibi sıradan, duyguları olan insanlar için gereğinden fazla konuya dışardan bakan düşünceler bunlar.

Uzak durma sebeplerinizi bilemem tabi ki ama belli ki sebepleriniz var. İlgi görmemektir, canınızın yanmasıdır, etraftaki kötü ilişkilerdir veya bambaşka bir sebeptir. Ama muhakkak sizi bu konuda bu kadar yanlış düşünmeye itecek bir sebep vardır. Umarım o sebebi bulur, çözer, aşkın ve evliliğin ne kadar güzel olduğunun farkına varırsınız.

öyle bir yazmışsınız ki kızlar, evlenmeden önce hepiniz prenses Elsa falandınız, evlenince büyü bozuldu sanırım :) aslında hayatı karmaşık hale getiren yine bizleriz.. bekarken çok mutlu hissediyorsanız o zaman boşanın, 3 günlük dünya nasıl mutlu hissedecekseniz öyle yaşayın..

sizi anlamak zor, mutluyum yazmadıkları zaman "herkes mutsuz" diye genelliyorsunuz.. bir iki tanesi sosyal medyada mutlu olduklarını gösterseler "yalancı, numara yapıyor" diye etiketliyorsunuz.. evet, herkes çok mutsuz demek ki hayat bu..

Geçmiş günahlarımın acısını mı çekiyorum acaba??
Belki bu şekilde cezalandırılıyorum..?
Çok ilişkim olmuştu geçmişte..kimisi kısa kimisi uzun sürdü..eşimin benden başka bir kişi olmuş sevgili olarak

Sebep şu benliklerden sıyrılıp, egolardan sıyrılıp bir olamamak.
İki kişinin birbirini tamamlamayı seçmek yerine, birbirleriyle çatışmayı seçmesi.
Bu koşulları sağlayan insanlar gerçekten mutlular, yani sandığınız gibi herkes mutsuz değil.

Sebep şu benliklerden sıyrılıp, egolardan sıyrılıp bir olamamak.
İki kişinin birbirini tamamlamayı seçmek yerine, birbirleriyle çatışmayı seçmesi.
Bu koşulları sağlayan insanlar gerçekten mutlular, yani sandığınız gibi herkes mutsuz değil.
Ben eşimle çok anlaşamıyorum

Bekarken de hergününü mutlu geçirmiyorsunki. Ben genelinde gayet mutluyum ama mutsuz olduğum zamanlarda var. Ama bekarkende böyleydi. Her gününü mutsuz geçiren evliliklerde bitiyor zaten.

Back
X