• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Neden herkes mutsuz??

Neden evlenenler mutsuz ben de dahil neden karşımızdakini tanıyamadığımızı ya da sonradan değiştini düşünüyoruz?
Buraya açılan konular çoğu evliyim nişanlıyım mutsuzum yazılıyor :KK43: :KK43:
kim demiş?
ben mutluyum çok şükür. :)

Neden evlenenler mutsuz ben de dahil neden karşımızdakini tanıyamadığımızı ya da sonradan değiştini düşünüyoruz?
Çok ürkütücü birşey evlilik. Gözlemlediğim kadarıyla çoğu kadın şu mantıkla hareket ediyor. Evlendikten sonra değişir ya da ben onu değiştiririm. Ünlü bir düşünür "Evlilik iki insanın bilinçlerini birleştirme çabasıdır. Boşuna bir çaba herkes kendi bilincine mahkumdur"... demiş. Bekar biri olarak evliliği esaret olarak görüyorum. Ve üreme iç güdümüzün bize oynadığı aşk kılıfıyla süslediği bir oyun...

Sürekli mutsuzum mutsuzum derseniz evrendeki pozitif enerji ne yapsın sizi? İşe yarar kişilere yönelir elbet. Hayatta sürekli mutsuzum diyen kişilerden her daim uzak olmaya çalışırım. Bu en yakın arkadaşım dahi olsa böyle oldu. Çözümler sunulur gerçekten dertleşen insana, çözüm isteyen kişi bu çözümlerden kendine uygunu seçer, mutsuzluğu gidermek için uğraşır. Ama uğraşmayıp sürekli depresif halde gezerseniz sizin için yapacak bişey yok. Dışardan medet ummayın kendinize bakın. Ayrıca evlilik mutsuzluk değildir saçmalamayın. Mutsuz yapan sizsiniz eşinizdir.

Bence olanlar la yetinmeme sorun tam olarak sizin ne bilmiyorum ama evlenince insan duruluyor o büyük sürprizler ilgiler azalıyor her zmaan gezilmiuor vs ne kadar az bekleten i olursa o kadar iyi diye düşünüyorum mesela benim eşim tam evcil bı insan öyle çok sürpriz de yapmaz ama beni de sığınırım bilmek bana yeter hxuurim olduğu için daha fazlasını aramıyorum

Çok ürkütücü birşey evlilik. Gözlemlediğim kadarıyla çoğu kadın şu mantıkla hareket ediyor. Evlendikten sonra değişir ya da ben onu değiştiririm. Ünlü bir düşünür "Evlilik iki insanın bilinçlerini birleştirme çabasıdır. Boşuna bir çaba herkes kendi bilincine mahkumdur"... demiş. Bekar biri olarak evliliği esaret olarak görüyorum. Ve üreme iç güdümüzün bize oynadığı aşk kılıfıyla süslediği bir oyun...
Doğru insanın enerjisini alana kadar sizin bu görüşünüz de, yanlış insanlara karşı durmak için hislerinizin size oynadığı bir oyun bence :)

Doğru insanın enerjisini alana kadar sizin bu görüşünüz de, yanlış insanlara karşı durmak için hislerinizin size oynadığı bir oyun bence :)
Mesele dogru insan yanlış insan meselesi değil ki. Bizler iç güdüleri olan varlıklarız. Erkekler mesela kadını tavlama evresinde avcı içgüdüsüyle etrafında pervane oluyorlar. Sahip olduktan sonra ve ilişki yıllandıktan artık partnerleri çekici gelmiyor. Bu yüzden yorucu buluyorum. Kimse için anksiyete sahibi olamam.

Çok değişik bir bakış açısı inanın çok güldüm :KK71:

Söylemek istedğinizi anladım.Üreme iç güdüsünün bize oyandığı oyun demişsiniz ama o iç güdü kadın olmamızı sağlyan şey.Erkeklerden farklı olup bence daha başarılı özgüveni yüksek narin duygusal zeka seviyesi yüksek sezgileri güçlü biri olmamızı sağlıyor.
Severek evlenenler üreme psikolojisiyle evlenmiyor.Onun dokunuşu sevişi ve bizim onda bulduğumuz hissettiklerimızle evlenme arzusu doğuyor istiyorsun ki bu adama doymak için evleneyim ki doyamıyorsun o ayrı mevzu keza ben :)

Mantık evliliği yapanlar çocuk için evleniyor iyi baksın bana kocam olacak kişi diyor vs vs.

İki ucu değişik değnek :)

Ama eminim bu sitedeki hanımlar eşleriyle evlenmemiş olsalardı içlerinde uhde kalacaktı.Yaşayıp görmek gerekiyor.Yaşayacaklarımızı bize anlatsalar inanırmıydık ...

evliligi
1 yanlış kişiler ile yapıorsunuz
2 hormonlarınıza yenik düşüp evleniorsunuz
3 romantik ilişkiler becerilerden bihabersiniz. ( nete yazın oturup okuyun.) romantizm ile alakası yok. evlilik sevgili vb. lerde kişilerin hataları karsılaştıkları cozum vbb.. anlatır..
4 gereksiz kurallarınız oluor. ciftlerden biri bu kurala uymasa sorun cıkıyır
5 tartısmayı ve sorun ettiniz seyi uygun dille soylemeyi bilmiorsunuz
6 karsınıza ilk cıkanla evleniorsunuz
7 fazla pembe hayaller kuruorsunuz
8 baglanma kuramını okumalısınız

Mesele dogru insan yanlış insan meselesi değil ki. Bizler iç güdüleri olan varlıklarız. Erkekler mesela kadını tavlama evresinde avcı içgüdüsüyle etrafında pervane oluyorlar. Sahip olduktan sonra ve ilişki yıllandıktan artık partnerleri çekici gelmiyor. Bu yüzden yorucu buluyorum. Kimse için anksiyete sahibi olamam.
Bakın şu noktada katılıyorum size. Başta farklı hislerle yıllandıktan sonra farklı hislerle. Olaya sadece aşk meşk gözüyle,sadece fiziksel doyum tatmin olma olarak bakarsanız haklısınız. Ben şehvetim için ve erkekte o çekiciliği gördüğüm için evlenip birlikte olıyorsam bir süre sonra o çekicilik gidince elbetteki sıkılırım,daha çekicisine bakarım. Ama dediğim gibi sadece bu gözle bakarsam böyle olur. Evlilik cinsel tatminlikten öte anlam taşır bana göre. Okuduğum kitaplardan edindiğim bilgiye göre evlilik kişisel olgunlaşmadır. Her bakımdan bu olgunlaşma. Hissi,dini,fiziksel olgunlaşmalar bunlar.

Felsefe zehirlenmesine maruz kalmışsın sen. Acilen iki doz aşk romanı öneriyorum arınmak için. Her şeyin fazlası zarar.

Evlilik iki insanın bir ömrü beraber geçirmek, birbirine yol arkadaşı olmak, destek olmak, sevmek, sevilmek istediği için içine girdiği bir düzendir. Ne ürkütücüdür ne esarettir.

Çok değişik bir bakış açısı inanın çok güldüm :KK71:

Söylemek istedğinizi anladım.Üreme iç güdüsünün bize oyandığı oyun demişsiniz ama o iç güdü kadın olmamızı sağlyan şey.Erkeklerden farklı olup bence daha başarılı özgüveni yüksek narin duygusal zeka seviyesi yüksek sezgileri güçlü biri olmamızı sağlıyor.
Severek evlenenler üreme psikolojisiyle evlenmiyor.Onun dokunuşu sevişi ve bizim onda bulduğumuz hissettiklerimızle evlenme arzusu doğuyor istiyorsun ki bu adama doymak için evleneyim ki doyamıyorsun o ayrı mevzu keza ben :)

Mantık evliliği yapanlar çocuk için evleniyor iyi baksın bana kocam olacak kişi diyor vs vs.

İki ucu değişik değnek :)

Ama eminim bu sitedeki hanımlar eşleriyle evlenmemiş olsalardı içlerinde uhde kalacaktı.Yaşayıp görmek gerekiyor.Yaşayacaklarımızı bize anlatsalar inanırmıydık ...
Severek evlenmek durumu değiştirmez. Yani iç güdüler devre dışı kalmaz. Üreme iç güdüsü bilinç dışı birşey zaten. Kadını da erkeği de farkında olmadan yönlendirir. Seçilen partnerler felan da öyle rastlantısal değildir. Nesil üretmek için uygun kadın ve erkek arayışı oluyor..

Felsefe zehirlenmesine maruz kalmışsın sen. Acilen iki doz aşk romanı öneriyorum arınmak için. Her şeyin fazlası zarar.

Evlilik iki insanın bir ömrü beraber geçirmek, birbirine yol arkadaşı olmak, destek olmak, sevmek, sevilmek istediği için içine girdiği bir düzendir. Ne ürkütücüdür ne esarettir.
Önerin için teşekkür ederim. Ama hiç sevmem ne aşk filmi ne de romanı.

Sebep ne yani? Coguna gore benimki tam mutlu evliliktir. Ama ben asla mutlulugu surduremem. Yani zaten mutluluk sürekli surmezki. Bana göre mutluluk surekli sevincten havalara ucmadir. Bana cok olur evliligimde mesela. Ama hep ayni duyguda olamazsin ki. Huzurluyum diyebilirim. Esimi seviyorum. O da beni. Maddi manevi evlattan yana hersey iyi. Ev islerinin cogunu esim yapar, kizimla o daha cok ilgilenir, hep alttan alir.Ama mutlu hissetmiyorum mesela. Hersey yolunda. Buna mutluluk diyorsaniz ben mutluyum. Zaten herkes surekli mutlu olamaz. Oyle bir hayat yok. Hikaye...
Arkadasim sen mutlu olmuycan da kim olcak mutlu alttan alan bir koca ne guzel..hayalim bagirmak cagirmak sinirimi stresimi atmak sevgili kocam da aman etme gozunu seveyim sakin ol askim demesi hayal iste.

Serum gibi düşün. Gıda zehirlenmesine tuzlu su serumu, felsefe zehirlenmesine aşk romanı serumu.
Hayat kitaplardaki gibi değil, senin kafandaki gibi hiç değil.
Neden zehirlenme olarak görüyorsunuz ki? Hayat benim kafamdaki gibidir. diye de bir düşüncem yok.

Severek evlenmek durumu değiştirmez. Yani iç güdüler devre dışı kalmaz. Üreme iç güdüsü bilinç dışı birşey zaten. Kadını da erkeği de farkında olmadan yönlendirir. Seçilen partnerler felan da öyle rastlantısal değildir. Nesil üretmek için uygun kadın ve erkek arayışı oluyor..

peki bahsettiğimiz evlilik bir eşcinsel evlilikse?
ya da çocuk sahibi olmayı hür iradesyile seçmiş heteroseksüel çiftlerse sözkonusu olan?
cinsel çekimin gücüne sonsuz inanıyorum ki burdaki birçok konuya da defalarca kes yazmışımdır, her iki taraf için de tatmin edici cinselliğin olmadığı bir evlilik düşünemiyorum diye, ama olayı sadece üreme içgüdüsü olarak daraltırsak homo erectustan ne farkımız kalır?

peki bahsettiğimiz evlilik bir eşcinsel evlilikse?
ya da çocuk sahibi olmayı hür iradesyile seçmiş heteroseksüel çiftlerse sözkonusu olan?
cinsel çekimin gücüne sonsuz inanıyorum ki burdaki birçok konuya da defalarca kes yazmışımdır, her iki taraf için de tatmin edici cinselliğin olmadığı bir evlilik düşünemiyorum diye, ama olayı sadece üreme içgüdüsü olarak daraltırsak homo erectustan ne farkımız kalır?
Yorumunuz için teşekkür ederim. Benim kastettiğim şu aslında üreme iç güdüsü çok temel birşey ve insan yönelimlerinde çok etkilidir. Sadece üreme iç güdüsü olarak görmüyorum. Bizler insanız. İnsan ait olmak, bağlanmak, sevmek-sevilmek ister. Yani iletişim ve doyum içinde evlenir.

Back
X