Konu sahibesi arkadaşım bol bol la havle çek ve imkanın varsa biraz dinlen.
Ölüm düşünme sınırlarını zorlayan bir konu, öleceğini bilerek yaşayan tek canlı insan, zaman zaman hepimiz bu tür duygusal karmaşalar yaşıyoruz. İbadetlerini yapmaya çalışıyormuşsun ne güzel, bundan ötesi Allah'ın takdiri. Kendini bu kadar hırpalayarak onun merhametinden şüphe etmiş oluyorsun. Şu yaşadığımız devirde, senin kadar ibadet edebilmek bile bence büyük meziyet. Peygamber efendimizin ahir zaman dediği zamanlardayız. Allah hepimize iman nasip etsin.
Öğretmenliğin çok eleştirilmiş, yaptığının farkındasın ve bunun için azap çeken birinin bir daha böyle bir hata yapmayacağına inanıyorum. Öğrencinin gönlünü almaya çalış ve dedim ya imkanın varsa biraz dinlen. Hem hamilelik, hem içindeki karmaşalar yormuş seni.
Forumda bir sürü öğretmen arkadaş var, veliler var. Ne öğretmenim ne de veliyim ama görebilen biri olarak, evimin bitişindeki ilk okul beni dehşete düşürüyor. Perşembe günü izinliydim işe gitmedim, pencereden o okulun bahçesinde gördüklerim cidden kanımı dondurdu. Sınıflarını bilemiyorum ama küçücük çocuklar, öğretmenlerine küfür edebiliyorlar, zil çalmış, iki bayan öğretmen öğrencileri sınıfa sokmak için debeleniyorlar, veliler bahçede ve çocuklar öğretmenlerine sövebiliyorlar. Çocuk küfür ediyor, kenardaki veliler gülüyor. Evde çocuğa terbiyenin t sinden bahsetmeyip, okulda öğretmenden sorumluluk bekleyen binlerce veli var, zaten öğretmen olan arkadaşlar bunları biliyordur. O gülen velilerden destek alan çocuklar, biraz daha büyüdüler mi öğretmen dövüyorlar. Ben pencereden izlerken yüreğim daraldı, o iki öğretmeni düşünemiyorum, her gün, saatlerce bunların içindeler. Arada sabır taşar mı, takdir mesleği icra edenlerin. Dayak cennetten çıkmadır demiyorum asla, döverek terbiye taraftarı değilim ama bir öğretmene de bu kadar yüklenilmemeli be arkadaş. Sonuçta bu mesleği seçenler de insan. Veliler çocuklarına bir şeyler öğretmeli eğitim okulda değil evde başlar. Veli çocuğunun terbiyesinden de , ödevini yapıp yapmadığından da sorumlu. Velilerin işi öğretmen terbiye etmek değil. Arkadaş zaten üzülmüş, bunu sürekli yapan dayakçı bir öğretmen değil, biraz fazla olmamış mı bu kadar acımasız eleştirmek.