neden içim açıyor hala neden onun kadar rahat olamıyorum...ağlıyorum

ahgs

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Ocak 2010
177
2
96
Antalya
daha önce durumumu anlatmıştım.boşanalı 2 hafta oldu.herkes kurtuldun diyor ondan koca olmazmış diyor ama benim içim acıyor.ağlıyorum.aklıma iyi günlerimiz geliyor.hala onu nişanlılık dönemindeki haliyle hatırlıyorum.o ise çok rahat gözüküyor.atlatacağım ama bu kadar zor mu atlatacağım.

Canım erkekler hep böyle, onların genel karakteri yani. Ya gerçekten çok rahatlar ya da çok güzel rahat yolu yapıyorlar. Bence sen sinirini bozma, onun rahatlığını gördükçe daha çok hırslan, kararlı davran, sen de rahat olmayı öğren. Aklına nişanlılık dönemini ya da güzel anıları değil son zamanları getir, sana çektirdiklerini düşün ve önüne bak; hayatının bundan sonrası için planlar yap. Emin ol kendini daha iyi hissedeceksin zaman geçtikçe.

Son düzenleme:
üzmemek elde değil.. hatta burdaki yorumları bile okurken ağlarsın.. kolay değil.. allah en kısa zamanda atlatmana yardımcı olsun.. dua et..

Geçecek, inan ki geçecek. Ama en derinde bir acı kalıyor, bazen hiç beklemediğin anda o acıya bir şey batıyor burnunun direği sızlıyor ama geçti deyip gülmeyi öğreniyor insan zamanla. Herşey daha çok yeni hayatında, benim 10,5 ay oldu, genede bazen kanayan bir yaram olduğunu fark ediyorum.

Bence siz o insana değil kendi hayatınıza ve geleceğinize bakın. Ve şu kadarını söyleyeyim size, erkekler hatalarını kadınlardan çok sonra anlayıp farkediyorlar, o yüzden eminim ki o da anlayacaktır hatasını ama onun pişman olup kafasını duvarlara vurmasını da beklemeyin yine de, böyle bir beklentiye girmeyin. Sonuç olarak o insan mutlu da olsa mutsuz da olsa size hiçbir yararı olamaz. Şuan bütün hayatınız sizin, elinizden gelen en güzel şekilde değerlendirin ve başka insanları çok düşünmeyin.

canim benim cok zor ;( ... ne diyecegimi bilemiyorum insallah bende o duruma kadar gelmem dusunmek bile istemiyorum

Çocuğunuz var mıydı?
Yoksa yat kalk haline şükret derim. avutacak kendinden başka kimse yok diye

daha yeni canim tabiki ama yasadiklarin seni üzüyor bu da gayet dogal zaman ver kendine..
canim kadinlar basda zorluk ceker ama o dönmemi atlatiklari zamanda geriyede bir daha bakmazlar
ama erkekler ayrildikdan sonra özgürüm duygusuna kapilip gezer tozar sonra zaman gecer esas mutlulugun olmadigi kafalarina dank eder ama artik hersey cok gectir:63:

kağıt üzerinde bir evlilikti bittii gitti diye düşünmeye çalış...

erkekler zaten içleri yansada oturup ağlamazlar bizler kadar şeffaf ve duygulu değiller.

bitirdiğin yılların evliliği değildi!
bir mesleğin var!
istersen alır tayin gidersin...!şansın çoook!
bir çocuğun yok arada bağlayıcı!
...

o kadar çok artı var ki...

tamam sonuçta bir sürü hayalle umutla attığın adım yanlıştı. kötü bitti..
ama daha beterini yaşayanlar var değil mi?

aldatılıp,şiddet görüp,üzerine iftira atılıp,4-5 çocukla,okuma yazma bilmeden, meslek sahibi olmayan,gidecek ailesi olmayan... çocukları kuruma kendisi sığınma evine yerleşen binlerce KADIN VAR! lütfen onların hatrına şu yaşadığın olayı bu kadar düşünme...

kendine al bir kedi yada köpek sadaakati sevgiyi yaşa doya doya...
:69:
ne kadar küçümsersen acını o kadar rahat atlatırsın.
ama ne kadar gözün de büyütüp ahlar... vahlar yaparsan o kadar zor olur senin için.

bizler varız. dilediğin zaman bizlere yaz.. bizlerin dertlerini düşün kendini unut...
hayat şimdi başlıyor varsay..:48:

kağıt üzerinde bir evlilikti bittii gitti diye düşünmeye çalış...

erkekler zaten içleri yansada oturup ağlamazlar bizler kadar şeffaf ve duygulu değiller.

bitirdiğin yılların evliliği değildi!
bir mesleğin var!
istersen alır tayin gidersin...!şansın çoook!
bir çocuğun yok arada bağlayıcı!
...

o kadar çok artı var ki...

tamam sonuçta bir sürü hayalle umutla attığın adım yanlıştı. kötü bitti..
ama daha beterini yaşayanlar var değil mi?

aldatılıp,şiddet görüp,üzerine iftira atılıp,4-5 çocukla,okuma yazma bilmeden, meslek sahibi olmayan,gidecek ailesi olmayan... çocukları kuruma kendisi sığınma evine yerleşen binlerce KADIN VAR! lütfen onların hatrına şu yaşadığın olayı bu kadar düşünme...

kendine al bir kedi yada köpek sadaakati sevgiyi yaşa doya doya...
:69:
ne kadar küçümsersen acını o kadar rahat atlatırsın.
ama ne kadar gözün de büyütüp ahlar... vahlar yaparsan o kadar zor olur senin için.

bizler varız. dilediğin zaman bizlere yaz.. bizlerin dertlerini düşün kendini unut...
hayat şimdi başlıyor varsay..:48:

haklısın.şuan ikimizde aynı yerde olduğumuz için böyleyim.sevgili ilçe meb bir türlü görevlendirmemi yapamadı.o kadar boş okullar var.büyük ihtimalde 2.döneme kalacağım.bi gitsem.
ve sizlere çok teşekkür ederim.iananın söyledikleriniz beni çok rahatlatıyor.insan bazen kör oluyor böyle durumlarda ve kötü düşüncelere çok dalıyor.ben ne yapacağım ne olacak bana gibi.henüz hayattan tecrübelerimi almamışım.

Unutmak için onunla geçirdiğin güzel anları değil, tam tersine kötü anları düşün canım. Onun kötü yanlarını, evlilikte yaşadığın sıkıntıları düşün ki beynin ve kalbin onunla olamayacığına anlasın..

Daha çok taze yaranız...
Hemencik geçmesi zaten imkansız...
He tamamen geçiyor mu onu da bilmiyorum inanın..
Şükürler olsun 2. seneme giriyorum çok daha iyiyim ben! Ama he tamam oldum diyemedim ben.. Zaman zaman vuruyor gelip bir yerlerden...
Size en büyük tavsiyem ararsa,yolunuza çıksa,yalvarsa da ağlasa da görüşmeyin... Benim en büyük hatam o oldu.. Boşandıktan sonra da hayatımdan çıkarmam zor olmuştu kendisini..

Canım yanlış anlama sakın, cümlenin kuruluşu yüzünden değildi anlayamamam, 5 aylık evliydik ve hala kızım dediğinde şaşırdım, ondan dedim anlayamadım heralde diye.. Ama doğru anlamışım..
Umarım en kısa zamanda tüm duyguların ve herşey yerli yerine oturur. Sabırlı olmaya çalış.. :26:

canım hersey zamanla düzeliyo düşünmek sana acıdan baska bişey vermez kendin meşkul edecek yeni aktiviteler bul onlarla oyalanmaya calıs allah hakkında hayırlı seyler nasip etsin

inan canım aynı soruyu daha dün arkadaşıma ben sordum.onun 2 yıl olmuş benim ise 5 ay.hala içim acıyo.ne kadar kızsamda hep iyi günler akla geliyo.o gitti ben aynı ilçede aynı okulda eski oturduğum eve yakın aynı sokaklardayım.her yerde bir hatıra işte.dün elimde poşetler merdivenleri ağlayarak çıktım.bir işim olduğunda 2 dk halledip hemen eve dönüyorum.gerçekten çok zor.heleki sen en hassas zamandasın.boşanma yeni gerçekleşmiş.bilemiyorum arkadaşım nasıl atlatılır ?sana moral vermek isterdim üzgünüm canım diğer arkadaşlardan bende destek bekliyorum ne yapmalıyız?Allah bu durumda olan herkesin yardımcısı olsun:(((

Sanırım sizlerden farkım boşanmadan önceki dönemde sizin şu anda yaşadıklarınızı atlatmış olmam. Haketmedim diyerek dibe vurma dönemleri, hatayı kendimde aradığım zamanlar, öfke patlamaları. Yaklaşık 1-1,5 yılımı aldı. Birlikte geçirilen sürenin 20 yıl olduğunu ve bunun 18 yılının nerdeyse mükemmel düşünürsek kolay atlattığımı da söyleyebilirim.

Boşandıktan bir hafta sonra oğlumla tatile gittim. Bu dönemi atlatmamda yardımcı olacak çok kadın vardı etrafımda. Çoğu boşanmış, eşiyle ayrı yaşayan ya da sorunları olan. Konuşmaktan hiç kaçınmadım. Tabii güvendiğim dostum dediğim insanlarla. Kendimi eve kapatmadım. Gezdim, yeni dostlar edindim. Ailemle ve oğlumla çok eğlenceli zamanlar geçirdim. Ben hayattan tat aldıkça aklıma eski mutlu zamanlar gelmez oldu. Aksine ağladığım, acı çektiğim 1-1,5 yılı anımsıyorum. Benden çalınan o zamanı düşünüp üzülüyorum.Sadece anne babasıyla birlikte sinemaya giden, alış veriş yapan, gezen çocukları gördüğümde içim buruluyor. Benim oğlum bunu haketmiyor muydu diyorum.
İşime daha çok zaman ayırıyorum. Kendime bakıyorum. Maddi bir sıkıntım yok çok şükür. Huzurluyum. Üstelik henüz öyle bir beklentim, niyetim olmadığı halde birileri çıkıyor karşıma.

Bir kaç aylık evlilikten sonra ayrılanlardan farkım benim evliliğim tükenmişti.
5aylık bir evlilik sonrasında tükenense sadece hayallerdir ve bu gencecik bir kadın için çok daha yıpratıcı olabilir. Lütfen kendinizi hayata kapatmayın. Umudunuzu yitirmeyin. Gerekirse psikologlardan, psikyatristlerden yardım alın. Depresyon, melankoli hayatınızın en güzel yıllarını çalmasın sizden. Üstlik bu saçma sapan adamlar yüzünden.

Son düzenleme:
neden biliyo musun insanın başka bir insandan vazgeçmesi sorun değil hayallerinden vazgeçmesi çok yoruyor. çünkü son dediklerimizin acısı daha çok acıtıyor.. mesele ondan ya da başkasından vazgeçmek değil bizim acımız şuan kendimizden vazgeçiyor olmanın verdiği acı... hep mantıklıyızdır işimize geleni alır yapar eder halleder bi kenara koyarız ama mesele gönül işine gelince aklından çıkan bin bir yola rağmen kalbinin sana gösterdiği bir tek yol vardır.. ben kendi adıma şuan boyun hizasındayım ne kalbimin tek yolunu dinleyip gidebiliyorum ne de boynun üstüne çıkıp mantığın bin bir yoluna sapabiliyorum... benim çaresizliğimde bu..
canımız yanıyor yaşadıklarımız acıtıyor ama şükretmek bir noktada güzel. düşünün sağlığınız yerinde olmasaydı aklı dengeniz yerinde olmasaydı bu acıları yaşamayı bırak bu acıyı yaşayanları göremez duyamaz olsaydık bu daha büyük bir acı verecekti.. ben kendi adıma sabır diyorum çünkü en güzel erdemdir...

Back
X