Neden insanlar hep yanlis anlıyor?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Niye yan odaya gidip agliyorsunuz, birde yemek yemeden. Cidden ya yer edinin kendinize her zaman. Ben baskasinin öyle lafi ile yememezlik yapmam. Adam orda sizin onu sevmediginzi düsünüp cocuk gibi tiplere girmis, ama bu saygisizligi da hakli kilmaz. Evliyiz diye kimsenin avradi degiliz bi kere. Pasif kalmayin. Esinizin sizi savunmasina gerek kalmasin. Esinize evde gerekeni söylersiniz bu konuda

Okkalı bi küfür sallayıp sen seviyorsan ben de severim bundan sonra baba deseydiniz keşke :) Şaka bi yana adamın nasıl bi tip olduğu belli zaten siz sevmiyorum deyince küfürü bırakacak hali yok. İlk defa da etmemiştir eminim. Bu tipler böyle sevmeyin hiç iyi olmuş.

Kayinbabam ve kayinvalidem tarafından hiç kırılmadım bu zamana kadar.
Ne zaman onlara gitsek kayinbaba en sevdiğim tatlıdan almış kayinvalidem en sevdiğim yemeği yapmış olur.
Kayinbaba kızım diyerek ne istersem yapar ben de ona hic saygıda kusur etmem .
Kayinvalide daha dünden bugüne bir su istememiş bir insan .
kahve bile yapıp önüme getirir ,sohbetimiz güzeldir.
karşılıklı hep yapılan iyilikler.
ben de onları memnun ederim hep.
En küçük güzelliklerini anlattım daha anlatsam çok uzun sürer. Normalde arayıp dertlesiriz aynı kişilere sinirlenir aynı kişilere güleriz.

Ilk defa aşırı küfür etti. Televizyonda haber izliyordu onlara
O. Çocuğu , p...
S... git vs
Daha sayamicam ama ben de ilk defa bu kadar aşırı küfür ettiğini görünce aşırı rahatsız oldum ve
Bilsin istedim düşüncemi.
İçi dışı farklı olan bir insan olmak istemedim .

Size bu konuyu açtıktan sonra sizlerin de yorumlarınızı okuduktan sonra gidip konuştum.
Aslında onu sevdiğimi sadece rahatsız olduğumu dile getirdim.
Tamam uzatma dedi.
Daha da konusunu açmam.
Yaptığı iyilikleri saysam bin tane söylediği bir söz için evet kırıldim. O da bana kırıldı.
Ama arayı tekrar düzelticem. İnşallah o da en azından benim yanımda daha hassas davranır diye ümit ediyorum.
Sizlerin de komik , güzel mantıklı tüm yorumları içinde teşekkür ederim.
İnanın burası olmasa içime atarım herhalde.
Böyle meseleleri en yakın arkadaşlarımla paylaşmak istemiyorum.

Avrat kötü bir hakaret değildir bacılar. Kadin demektir avrat... Anadolu kokar. Orta Asya kokar.. Günümüzde hatun hanım derler de kp iniz sinirlenince kizim demek istememiş belli ki.. Düşünüyorum ne deseydi acaba " Oğlum manitana soyle..." fghgfghgd

Ilk küfrü değil bu. On yılda kulaklariniz ne küfürler duymuştur. Yine esinizden cok sevmeye devam etmissiniz. Yeni gelinken deseydiniz anlardim da on yil sonra ne bileyim güzel bacım, herşeyin bir vakti var. Horoz bile zamaninda öter.

Ha eşim beni savunmadi. Bunu anlayabiliyorum biliyor musunuz? Eee benden damdan düştüm kız 🤣 ama içeri geçip aglamaktansa dile geleni demek gerekti.

Kayinbabamla aram çok iyiyken (10 yıllık evliyim).
Başkalarına ettiği küfürden dolayı kendimi tutamadım.
"Baba yanlış anlama ama ben küfür sevmiyorum "
dedim.

Sonra yemeği hazırladık kayinvalideyle.
Ben tam arahol de tabağı salona getirirken kayinbabamin "beni sevmeyeni ben de sevmem o küfür eden adamı sevmiyormuş. "
Dedi.
Sofraya koydum tabağı getirdim.
"Anlamadım baba "dedim bir şey demedi bana.
Sonra tam çıktım odadan .

oğluna dönerek "avradına soyle ayranı getirsin "
dedi. (Yüksek sesli konuştuğu için sesi geliyor diger odaya. )
Normalde kızım diyen adam gitti yerine bu şekilde konuşma geldi.
Sofrayı kurup afiyet olsun aç değilim dedim.
İçeri geçip ağladım.
Normalde ben bu adamı ne kadar seviyorum eşim biliyor o da ağzını açıp da demedi ki baba sen yanlış anladın aslında nur seni çok seviyor sadece o ailesinde hiç küfür isitmedi diyebilir beni savunabilirdi.

Kendimi o kadar yalnız ve dışlanmış hissettim ki
Kafamı duvarlara vurasım geldi sinirden.
Niye ya niye ben Normalde bu insanları eşimden bile çok severken şimdi bir lafım yüzünden bu muameleyi mi hakettim?

Güncelleme: 3. Sayfa
Ağlamak ne ayol kafayı iyi ki de vurmamissin duvarlara.

Buyutulecek bir sorun yok küfür baz biriyse mesafe koyar gecersin o yastaki adama hiç bir şey ögretemezssin.

Bunca zaman nasıl iyi gecindin ilk defami küfür etti

Ayni evde mi yaşiyorsunuz?
Onlari eşinizden çok sevmek yerine herseyi dozunda birakip mesafeli olsaniz daha iyiymiş. Elalemden anne baba olmaz.
Bir de neden bu kadar hizmet ediyorsunuz? Sofra kurup ayagina ayran vs goturmek...

Ben katılmıyorum yaf bazı insanlar gerçekten iyi, geline kızı gibi davranıyor görüyorum. Sevilecek insan var, sevilmyecek insan var. Tüm KVler cadaloz olacak diye bir şey yok ki. Konudaki KV ve KP gayet sevilesi insanlar özellikle KPyi çok tuttum avrat diyerek gönlümü fethetti:halay:

Ne var ki bunda bu kadar aşırı tepki verecek? Haber izlerken diyebilir ayrıca adamın kendi evi, kendi alanı. Haber izlerken ben de ediyorum son olaylar malum. Hele anneannem, Dünya tatlısı kadın ama TV'de malum kişiyi ne zaman görse ağzından duymadığım lafları duyuyorum. Tamam küfür normal değil çirkin bişey tabii ama bu kadar çocuklaşmaya gerek yok, buna gelene kadar illa ki daha önemli dertleriniz vardır hayatınızda.

Ne var ki bunda bu kadar aşırı tepki verecek? Haber izlerken diyebilir ayrıca adamın kendi evi, kendi alanı. Haber izlerken ben de ediyorum son olaylar malum. Hele anneannem, Dünya tatlısı kadın ama TV'de malum kişiyi ne zaman görse ağzından duymadığım lafları duyuyorum. Tamam küfür normal değil çirkin bişey tabii ama bu kadar çocuklaşmaya gerek yok, buna gelene kadar illa ki daha önemli dertleriniz vardır hayatınızda.

Haberleri birlikte İzliyoruz ben de onun öfkelendiği şeylere ofkelenip söyleniyorum.
Ama bu küfürsüz olmuyor mu ?
Yani ne bilim yanımda o... çocuğu
S.g pez...
Vs
Bende şaştım kaldım o an
Ilk defa üst üste 5 dakika boyunca sallayınca artik dayanamadım.
Zaten bugünlerde haberlere baktıkça ülkemin haline üzülmekten ben de iyi değilim ki bugünlerde .
O da gergin ben de gergin olunca böyle bir tatsızlık yaşandı sanırım.
Ama düzelttik konuştum.

dedim.

Ben tam arahol de tabağı salona getirirken kayinbabamin "beni sevmeyeni ben de sevmem o küfür eden adamı sevmiyormuş. "
Dedi.

İçeri geçip ağladım.
Normalde ben bu adamı ne kadar seviyorum eşim biliyor o da ağzını açıp da demedi ki baba sen yanlış anladın aslında nur seni çok seviyor sadece o ailesinde hiç küfür isitmedi diyebilir beni savunabilirdi.

Niye ya niye ben Normalde bu insanları eşimden bile çok severken şimdi bir lafım yüzünden bu muameleyi mi hakettim?

Eş ailesi işte çok sevilmeye değer değiller demekki...

Ben katılmıyorum yaf bazı insanlar gerçekten iyi, geline kızı gibi davranıyor görüyorum. Sevilecek insan var, sevilmyecek insan var. Tüm KVler cadaloz olacak diye bir şey yok ki. Konudaki KV ve KP gayet sevilesi insanlar özellikle KPyi çok tuttum avrat diyerek gönlümü fethetti:halay:

Muhakkak vardir ama az oldugunu dusunuyorum. Ben soguk yapiliyim biraz. Cok iyi insanlar da olsalar bu kadar iç içe giremeyi sevmiyorum. Eşimin annesi, babasi onlar, eşimden cok sevmek gibi ötesi yok. Arada ziyaretleşelim bir kaç saat sonra evimize donelim bitsin gitsin. 🙄

Benim kendi ailem bana evde is buyurmazlardi pek, ben yapardim yine bir seyler ama cogunlukla bana birakilmiyordu. Kayinpederden oyle bir "avradina soyle getirsin" şeklinde laf duysam bir huysuzlanirdim galiba. 😁

Evet bugün aldığım dersler ve bundan sonra hayatımda dikkat edeceğim hususlar paylaşmak istiyorum.
Kocamın ağzı bakıp beni savunmasını bekleyecek kadar aciz olmayacağım.
Kendimi kendim savunacağım.
Bir de insanların yanlışını söyleyerek kendimi de mutsuz etmeyeceğim. Çünkü insanlar başkalarının hislerini dikkate almak yerine kendi bildiklerini okumayı daha çok seviyorlar bunu da anlamış oldum. Bu durumda
ortamı terketmek en doğru karar.
Bir de kimsenin ana babasını kendi ailem kadar çok sevmeyeceğim.

dedim.

Dedi.

İçeri geçip ağladım.

Kendini bu kadar uzmene gerek yok belliki kayin babaniz elestiriyi hazmedememis belkide soyleminizi yanlis anlamış da olabilir insanlar yaslandikca cocuklasirmis fazla kafaya takmamaya calisin bu durum devam ederse mesafe koyarsiniz araya olur biter

Haberleri birlikte İzliyoruz ben de onun öfkelendiği şeylere ofkelenip söyleniyorum.
Ama bu küfürsüz olmuyor mu ?
Yani ne bilim yanımda o... çocuğu
S.g pez...
Vs
Bende şaştım kaldım o an
Ilk defa üst üste 5 dakika boyunca sallayınca artik dayanamadım.
Zaten bugünlerde haberlere baktıkça ülkemin haline üzülmekten ben de iyi değilim ki bugünlerde .
O da gergin ben de gergin olunca böyle bir tatsızlık yaşandı sanırım.
Ama düzelttik konuştum.
sen borsa ekranı başında eşimi görsen o küfürler kibar bile kalır.ama kapıyı kapatın duymayın der bize :KK53: önemli olan aileye komşuya çevreye küfür etmemesi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X