Taviz versen de vermesen de kullaniliyosun malesef. Ya da bi kere bisey yapmadığında en kötü sen oluyosuniyi insan demek sürekli kendinden taviz vermek değildir ki
siz iyi insanla kendinizi kullandırma durumunu karıştırmışsınız gibi geldi
Haklisiniz diyorum ya hayat müşterek diyerek her tasin altina elimi soktum beraber yaptım herseyi. Belki de ben hata yaptim. Iyi olmayi kullanilmakla karistirdim. Ama hicbi insan da bi kere beyza benim icin bunlari yapti ben ona bunu yapamam da demedi. Hayatin kanunu mu böyle?Yıllarca ben de kendimin ne kadar iyi olduğumu insanların bunun değerini bilmedigini düşündüm.
Şimdi anliyorum ki insanlarin bize nasıl davranacağını onlara gösteren biziz.
Eğer biri çok taviz veriyorsa bu onun iyi oldugunu değil kaybetmekten korktuğunu, kendine değer vermedigini, sevgi aclığı çektigini gösterir.
Bi de bu açıdan konuya bakın lütfen.
Biz izin vermedikçe kimse bizi kullanamaz. Siz almadan vererek kendinizi tüketiyorsunuz. Eğer enerjiniz bolsa karsılık beklemeden verin diyeceğim ama öyle olmuyor di mi yoruluyorsunuz.
Karakterinizi ortaya çıkarın. İnsanlara sınırlar çizin. Hayır demeyi bilin. Bakalım neler olacak
taviz vermesen nasıl kullanılıyorsun peki?Taviz versen de vermesen de kullaniliyosun malesef. Ya da bi kere bisey yapmadığında en kötü sen oluyosun
Kimseye iyi gözükmek icin bisey yapmıyorum ki. Dedim ya icime fesatlik sokmuyorum. Dusuncelerime bile hükmediyorum adeta. Iyi yonunden bakmaya çalışıyorum. Ama benim en ufak hareketim baska manaya yoruluyor. 100 kere yapıp bi kere yapmadığında kötü oluyosun. Ya da bazi seyler senin görevinmis gibi davraniliyo. Tamam benimki saflik gercekten de hirsizin hic mi sucu yok?Bencil olmayı öğren
Kendinden taviz verme
Bu devirde millet burnu düşse yerden almıyor zaten
Çok verici olursan üzülürsün hayatta
Bende öyleydim eskiden
Sonrada oturur ağlardım neden insanlar emeğime karşılık böyle yapıyorlar diyordum sorguluyordum kendimi hep
Baktım olmuyor dedim enayi değilim artık
Hayır demeyi öğrendim
Hayat seni daha sert güçlü yapıyor
O yüzden önce kendinizi sevin
Birilerine iyi gözükmek için parçalamayın kendinixi
Bilmem ben kimseyi kirmayi beceremiyorum. Ben hakli da olsam laf soyledigimde hep icim sizlar ben hakliyim ama kirdim mi acaba diye. Beceremiyorum böyle seyleri.taviz vermesen nasıl kullanılıyorsun peki?
valla ben iyi olmak için kendimden ödün verip
şu şunu istiyor yapayım
bu bunu istiyor yapayım demedim dememde
bide bu iyilik değil bana göre
Bende görmedim. Zaten fedakar olsan da kötü oluyosunYapabiliyorsan bundan sonra kotu ol. Iyi insanlarin maddi/manevi kazandigini gormedim cunku.
Bak bunu ben de yaparım kendi düşüncelerimi de duygularımı da yönlendiririm özellikle aile konusunda.Kimseye iyi gözükmek icin bisey yapmıyorum ki. Dedim ya icime fesatlik sokmuyorum. Dusuncelerime bile hükmediyorum adeta. Iyi yonunden bakmaya çalışıyorum. Ama benim en ufak hareketim baska manaya yoruluyor. 100 kere yapıp bi kere yapmadığında kötü oluyosun. Ya da bazi seyler senin görevinmis gibi davraniliyo. Tamam benimki saflik gercekten de hirsizin hic mi sucu yok?
Beyza'cım bende şöyle oluyor. Ben taşın altına elimi koyuyorum ama insanlar o yürekliligi gösteremiyor. O zaman ben zorlayicı olmaya başlıyorum onlar için bu sefer kaçıyorlar tabii. Peslerinden gidersen de terslemeye baslıyorlar. Yani bu iyi bir insan bunu kırmayalim demiyorlar ya da bunu beceremiyorlar. Bakiyorsun onları pek takmayan insanlara karsı gayet iyiler ama bana hoyratlar.Haklisiniz diyorum ya hayat müşterek diyerek her tasin altina elimi soktum beraber yaptım herseyi. Belki de ben hata yaptim. Iyi olmayi kullanilmakla karistirdim. Ama hicbi insan da bi kere beyza benim icin bunlari yapti ben ona bunu yapamam da demedi. Hayatin kanunu mu böyle?
Suçu var ama düzen böyle değiştiremiyorsunKimseye iyi gözükmek icin bisey yapmıyorum ki. Dedim ya icime fesatlik sokmuyorum. Dusuncelerime bile hükmediyorum adeta. Iyi yonunden bakmaya çalışıyorum. Ama benim en ufak hareketim baska manaya yoruluyor. 100 kere yapıp bi kere yapmadığında kötü oluyosun. Ya da bazi seyler senin görevinmis gibi davraniliyo. Tamam benimki saflik gercekten de hirsizin hic mi sucu yok?
Seni anlıyorum bende görümceme iyi niyetle yaklaştım baktım bu beni kullanmaya calısıyor anında sınırı çizdim .mesela ben eşimin ailesinde 2 saat uzaklıktayız ayda 1 gidiyoruz diye laf sokuyorlar onlar öyle yaptıkça bizim her hafta gitceğimizi sanıyorlar ama ben hala ayda 1 gidiyorum laf soktuklarında cevap veremememin sebebi pratik bi zekam yok ama umursamıyo gibi davranmasını cok iyi bilirim öncelikle kimseye cok iyi davranma mesafeli dur samimi olmana gerek yok .beni eltimle yarıstırmak icin cok ugrastılar s.lak eltim o potaya düştü ama ben düşmedim hep soguk ve mesafeliyim yoksa gerçekten nerde duracaklarını bilmiyorlarÇok doluyum çok doldum. Okumadan da geçebilirsiniz ben içimi bosaltmaya geldim buraya...
Iyi bi insan olmaya çalıştım hep. "En guzel direnis kalbi temiz tutmaktır" diye diye hep iyi görmeye çalıştım. Fesatlik yapmamaya calistim. Gormezden geldim. Alinmam gereken yerde alınmadım. Beraber bi hayati paylasiyoruz diye her taşın altina ben de elimi soktum. Her şeyi paylaştım. Kiyamadim çünkü. Sacinin telinin bile incilmemesi icin o kadar ugrastim ki. Bu sadece eşim icin degil yakinimdaki herkes icin yaptim bunu. Ama görüyorum ki insanlar iyi niyeti cok guzel kullaniyolar. Sen yapiyosan o senin görevin gibi oluyo artik. Senden yapamayacağın şeyler de bekliyolar artik. Sen sabrediyosun ya robotsun cunku. Sabretmek zorundasin alinmayacaksin suratin asık olmayacak hep güleceksin sana laf sokacaklar sen hicbisey olmamis gibi devam edeceksin. Iyi insan olmak cok zormuş. İnsanlara iyi niyet beslemek sabretmek... zorla insani kotu insan olmaya tesvik ediyolar çünkü. Bugune kadar kimseden en ufak çöp bile istemedim. Hep kendim yaptim kimseye minnet etmedim. Allah da beni kimseye muhtac etmedi sukurler olsun ki.
Cok uzun oldu ama artik insanlarla nasil basa cikacagimi bilmiyorum. Herkes ayri bi alem. Herkesin bi beklentisi var. Sizi çöllerin ortasinda bırakan insanlar bile sizden gül bahçesi bekliyor. Sanki ben insan ilişkilerini beceremiyorum artik. Tahammulum kalmadi. Artik sabretmek yerine gorusmemeyi tercih ediyorum ama herkese karsi bunu yapamiyorum mecburi olarak. Keşke kimsenin geçmedigi bi kasabada evim olsa gitsem gunlerce orda kalsam kimse yerimi bilmese...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?