Neden insanlar iyi niyeti suistimal ediyor

Önce hayır demeyi öğrenmeniz gerekiyor bence..Hayatta hiçkimse sizden değerli değildir..Siz mutlu olacaksınız ki karşınızda ki insanları mutlu edeceksiniz..Biraz bencil olmak iyidir bence..

Yaa aynı ben.resmen benim içimde tutup soyleyemediklerimi yazmışsınız.bu aralar benim de baş etmekte zorlandığım tek konu bu diyebilirim.yoruldum insanları idare etmekten,kendimi boşuna değiştirmis olmaktan ve karşılığında hiçbir şey alamamaktan.artık doldum ama hala olan bana oluyor yansıtmiim diyorum.bir gün değişir mi bu düzen ki.biz değişebilir miyiz acaba.

İnsan kendinden taviz verirken, iyiliğinden de taviz verir. İyi kalpli olmakla, saftirikliği birbirine karıştırmayalım.

Sadece iyi insan olun. Melek değil.
Melek gibi insan olunca, kelek yediren çok oluyor.

Konu bitarafa da darkmore siz ne kadar akıllı ve mantıklı yorumlar yapıyosunuz. Takip ediyorum. Hayat tecrübeniz veya ufkunuz çok geniş. Söylemeden geçmiym dedim

Sizinle uzun uzun dertlesmek isterdim...

Evet çoğu zaman hayır diyemiyorum. Diyebilmeyi çok isterdim. Ne yapiyosam karşılık beklediğimden degil ama her insan yaninda olan insanla arkadan kuyu kazan insanin farkini görmesini istiyo işte

Ev almak istiyoruz. Para biriktiriyoruz. Anne babam ayriydi evlenmeden once cok disarda yemek yedim o yuzden evlenince tovbe ettim evde yemek yiyecegim diye. Ablamla biz babamdaydik. Annemden cok uzak büyüdüm o yuzden yemek yapma konusunda destek alacagim kimse olmadi. Esim cok misafirperver. Cevresinde sayilan bi insan ve bize cok misafir geliyo. Hicbi zaman bize gelmek isteyen insani reddetmez. Ben bazen ev pis yada müsait degiliz desem de bi supursen yeter der gecer. Neyse bende yeni evliyim yemek yapmaya basladim. Baktim baya da guzel seyler yaptim eşim benden beklemese de cok sasirdi buna. Ve misafirleri yemege kabul etmeye basladi. O kadar yoruldum ki artik. Her seferinde yapmicam desem de yapmayinca laf bana gelecek diye yaptim. Bide disardan yemek soylemek maddi acidan kulfet olacakti. Esimin arkadaslarina gittigimizde cogu kişinin ya annesi yemegi yapiyo yada disardan soyluyolar. Ama esim cok karşı disardan soylenmesine illa ev yemegi olacak. Neyse gecen esimin bi arkadasi bizi cagirdi haftasonu ya kahvaltiya gelin ya da aksam yemege dedi ama kizla konusmalarimizdan anladığım haftaici yemek yapamam cunku calisiyorum haftasonu kahvaltiya gelin. Yani o manaya geldi. Esime okuttum konusmalari. Söyle kendini yormasin biz sadece caya geliriz bişey yapmasın falan dedi. Cerez vs yermisiz. Cogu kez ne kadar yoruldugumu görmesine rağmen bi kere bile benim icin bunu soylemedi. Kirildim

Konunuzu okuduğumda ilk aklıma gelen bu paylaşım oldu ve facebook paylaşımda arayıp buldum.. Şimdi burda paylaşıyorum:) önce kendinizi mutlu etmeye çalışın

Eklentiler

• FB_IMG_1513016082603.webp
    23,2 KB · Görüntüleme: 1.079
Ahhh bide bana sor onu ben cebimde bes kurus olsa onu verecek insandim hep haklinin yaninda olandim zaman haksizinda yaninda olmayi haksizda olsan carlamaya kotu kalpli olmaya zorluyor!

Bosver sen iyi olmaya devam et ellet bu hayat gecici.

Konunuzu okuduğumda ilk aklıma gelen bu paylaşım oldu ve facebook paylaşımda arayıp buldum.. Şimdi burda paylaşıyorum:) önce kendinizi mutlu etmeye çalışın
Kucuk yasta cok kotu tecrübeler edindim. Uzulmek ne demek iyi bilirim. O yuzden kimseyi kirmak istemedim kirmamaya çalıştım. Hicbi insanin üzüntu sebebi ben olmak istemedim. Ya da kimin neye ihtiyaci varsa hep yaninda oldum destek oldum hep.

Ahhh bide bana sor onu ben cebimde bes kurus olsa onu verecek insandim hep haklinin yaninda olandim zaman haksizinda yaninda olmayi haksizda olsan carlamaya kotu kalpli olmaya zorluyor!
Ben karsilik beklemiyorum ama gordugum kotu muameleyi de hak etmiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…