Neden insanların %10'u solak?

Ne Güzelmis :(......

bende solagim ama simdiye kadar pek hayrini görmedim sanki birsey keserken veya konserve acarken bile zorlaniyorum...

GÖKÇE,belki bundan sonra görürsün..

bende solagim bende hiç faydasını gormedım cocukken sag elimi kullanmam icin annem cok zorlamıs şimdi iki elimi de kullanabılıyorum
kızımda solak ,babamda solak...

acaba bende oğlumu biraz dahamı zorlasam diyorum en azından yemeği sağ eliyle yese....

sana büyük düşünür MELİNDDA,dememiz gerekiyor..hızlı düşündüğün için...

Sağol canım a.s.
Yok canım estafurullah,ben kim büyük düşünmek kim.:çok üzgünüm:

:nazar::hooray:

bende solağım aslında hem sağ hemde sol elimi kullanıyorum yazı yazarken sol bazı eşyaları kullanırken sol fakat yemek yerken makas kulanırken vs. sağ elimi kulanıyorum
ve bende kondan konuya atlayanlardanım :) yazılarımda malesef güzel değil ama zeka konusunda sonuna kadar katılıyorum :))) hımm birde sakarlık var

ben de solağım. yazım gerçekten güzeldir. bizde solak çok, ablam , teyzem, amcam ve iki yeğenim de solaklar. hepimizin ortak noktalarından biri güzel yazı yazmamız.
ben bilgisayar kullanırken bile mause sol tarafta durmak zorunda. :) yoksa kendimi kıstlanmış hissediyorum.

bende solagim ama ayni zamanda sag elimide kullaniyorum,yani sag elimle yazi yaziyorum sol elimle yazabilmeme ragmen ,sag elimle bicagi tutamiyorum ve yemegi sag elle yemege calisiyorum solda daha rahat ediyorum ama iste sag yiyorum..catal ve bicak kullanirken sag elimle bicagi tutamadigin icin sol elimle tutuyorum cok abes görünüyo ama yapamiyom:))) ayrica sakar sakir akrabam sanirim solak olmakla ilgisi var mi bunun bilmiyorum genelde bütün islerde sol elime agirlik veriyorum..halam,iki amcanin oglu ve ben solagim...

Bende solağım.

Dipnot;. solakların zeki insanlar olduklarını duymuştumm.şakkıdı
övünmek gibi olmasın...
:utangac:

Ben de solak sayılırım şöyle ki yemek yerken ve yazı yazarken sağ elimi kullanırım.
Ama diğer her işimde solağım.
Hatta herkesin sağ elinin parmakları kalın olur ya bende tam tersi.
Annem de aynen benim gibi.
Sanırım bu biraz da ırsi.

bizim ailede hic solak yok bende zorlanmadim sag el kullanmaya ama herkes sag kullaniyo diye dogrusu budur diye ben kendimi zorladim ve sonucta hayatim her iki elimi kullanmak ve sag kullanirken sakarlik ypamakla gecti elimdeki cay tabagi nasil elimden ucarda kirilir cozmus diilim ama kaza gecirip bilegim kesildiginde sol elimi kullanarak hi cbi isimi aksatmadim bu iyi yonu oglumda benim gibi yuvadaki kadinda solak oldugu icin pek farkinda diil durumunun 4 yas kontrolunda doktoru sordu hangi elin guze diye solu gosterdi ama bazen bize bakyo sag eline aliyo hadi gene degisiyo sanirim oda iki elini kullanacak umarim sakar olmaz zekilik konusunu bilemiyorum bunun icin zeka testi yapmak gerek herhalde ama cok konustugunu ve konuyu yarim unutan arkadaslar bend sizdenim yalniz diiliz yani:))))

BENDE BELGESELDE İZLEMİŞTİM BEBEK ANA RAHMİNDEYKEN HANGİ ELİNİ AĞZINA GÖTÜRÜRSE O ELİNİ KULLANIRMIŞ VE HAYAT BOYU BÖYLE DEVAM EDERMİŞ.BEN ONLARIN YALANCISIYIM VALLAHİ:emir_bebek:

Anneannem, annem, kız kardeşim, erkek kardeşim, ben solağız bizimki ırsi galiba ama zorlukları var yani bütün aletler sağlaklar için tasarlanmış ütü yaparken çok zorlanıyorum ben en çok.

bende solağım......
ama ben iki elimide rahatlıkla kullanıyorum tek fark yazıyı solla yazıyorum
o zaman ben duble hızlı mı oluyorumkafamçokkarıştı

Ben de hep merak etmişimdir neden bazı insanlar solak diye!
Küçükken acaba onların aşıları sağ tarafa mı vuruluyor diye düşünüyordum. neyse öğrendim şimdi!!

Back
X