neden kadınlar hep kendilerini üzeni, bırakıp gideni ister?

dreamrobber

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Mayıs 2009
10
0
86
İstanbul
neden kadınlar hep kendilerini üzeni, bırakıp gideni ister? zor olani seciyoruz her seferinde bu hep boyle olmak zorunda midir?

Son düzenleme:
Yazdıklarını okuyunca bir aşk masalı okuyor gibi oldum,çok duygulandım,biz bayanlar hep aynıyız biliyormusun,hep güvenmek isteriz,üzülmek istemeyiz,fakat bunu bir tek biz biliriz,yanımızdaki bilmez,aslında karşımızdaki kişi bizi istememesine rağmen içimizde ona karşı büyüyen sevgi bize ait,o büyük sevda,o büyük aşkın karşımızdaki kişiyle ilgisi yoktur,çünkü bizim aşık olduğumuz,uğruna hayatımızı feda edeceğimiz kişi o olsaydı,zaten seni üzmez,bırakıp gitmez,o kadar acıyı yaşatmazdı sana,ona zannettiğin içindeki bu büyük aşk senin,onu istediğin başka birine verebildiğin zaman inan bana mutlu olacaksın,o kişinin ne kadar değersiz olduğunu anlayacaksın,eşin ve bebeğin varmış,bence bu büyük sevgiyi onlar hakediyor,onları sonuna kadar sev,siyah gözler diyorsun farzet bir parça kömürdü,değmez,sevdiğine değil seni sevene sarıl mutluluğu bulacaksın eminim,mutlu kal...

inanılmaz güzel anlatmışsın canım yaa:çok üzgünüm: .. okurken sonunda ne olcağı hakkında fikirler dolandı kafamda roman gibiydii.. ama 10 yıl öncesini anlattığını tahmin bile edemezdim.. anlatışın o kadar sıcak ki olaylar taptaze sanki..teşekkürler bu sıcacık anıyı bizimle paylaştığın için:utangac:

paylaşım için teşekkürler okurken etkilendim
sorunun cevabına gelince kaçan hep kovalanır ve kadınlar hep kovalar

yazıyı okumadım
sadece soruya cevap veriyorum
muhtemelen terk eden erkek olduğunda
kadın ayrılığa hazır değildir de ondan koşuyordur.
ayrılan kadın olunca da tersi olur.

ya ben de yazıyı okumadım
kadınlar kaçanın pesınden kosar ya erkekler de öyle.
daha kıymetlı oluyor cunku kendını bır düşün pesınden kosanların kacına gerı dönup asık oldun

emek verip yazmışsınız paylaşmışsınız bizimle,zaman ayırıp sonuna kadar okudum ve gözlerim doldu...
ne kadar içten bi anlatış bu kendim yaşarmışcasına hissettim....
arkdaşımın dediği gibi kaçan hep kovalanır ve genelde kadınlar kovalar....

Gönlünü gün edeni sevmez sevda...
ıster hep onu üzeni...
Her ona kucak açan olmaz fayda...
Bekler hep onu sileni.......

Direkt soruya cevap veriyorum. Öncelikle soruda ki "hep" kelimesini atmak lazım. Çünkü ben beni üzeni beni bırakıp gideni istemem. Gidene gülegüle, gelene hoşgeldin derim. Başka derdim yok mu yaaa. (ha bu yaştan sonra kim gider kim gelir orası da meçhul ama :ecrin_bebek:)

Duyguları çok güzel dile getirmişsiniz gönlünüze sağlık.
Yalnız ben de burbuk a katılıyorum. Başlıktaki genelleme herkes için geçerli değil. Kimsenin peşinden ağlamak bana göre değil.
Neden bazıları bırakıp gideni ister dersek:
Bence kör ölür badem gözlü olur veya kaçan balık büyük olur gibi sözlerle açıklanabilir belki.
Çünkü bırakıp gittiyse evlenince de ya bırakacaktı, ya aldatacaktı ya da huzur vermeyecekti iyi ki bırakmış diye düşünürdüm başıma gelseydi.

birini unutmak için 10 yıl çok çok uzun bir süre
ne yaşadınızda bu kadar unutulmaz oldu bence önce bu soruyu sorun
ben ilk başta tereddüt ettim burdaki olayın kahramanının siz olup olmadığından
ama kendimi anlatacağım cümlesinden yola çıkararak siz olduğunuzun kanısına vardım
anne olmuş üstelik yıllar geçmişken geçmişteki bir anıya bu kadar bağlı kalınmamalı bence
aslında olay kaybettiklerimizi gözümüzde çok büyütmemiz
gitti ya dünyanın en değerli insanı oldu gözünüzde.... bıraktı o artık eşşiz yeryüzünde
ama değerli ve eşşiz olması tamamen ona ulaşamamaktan kaynaklanıyor
yoksa onu değerli kılan hiç bir yanı yok gitti sıradan bir adamdı ali veli gibi
onu aliden veliden ayıran yanı onun tarafından terk edilmekti
aşın bence bu... geçmişe bağımlılık duygusunu silin atın bu kadar içinizde büyüttüğünüz yeter

biraz yanlışanlaşıldığımı düşünüyorum aslında.. bir soru sormak değildi amacım, gecenin bir yarısı yıllardır uykularımı kaçıran bir kabusa uyanmıştım yine ve içimden geçenleri sizinle paylaşmak istedim sadece.. zaman ayırıp okuyan ve fikirlerini paylaşan herkese sonsuz teşekkürler

oof kötü oldum canım ya
unut onu unutabilirsin sadece senii o bıraktı diye bu kadar yaralamış
şimdiki kocan aynı şekilde davransaydı ona da öyle hissederdin yani önemli olan kim olduğu değil davranış şekli
minik bebişin ve seni seven kocanla çok mutlu ol inş
o adam da bi daha asla aklına gelmicek emin ol :)

Çok üzüldüm. benneyaptımki
Bir yandan da kendimi düşündüm benim de çok sevdiğim kimseyi yerine koyamadığım biri var aklımda. 10 yıl sonra da bu derece bir özlem duyar mıyım diye düşündüm sadece yazıyı okuduktan sonra.
Offf Allah korusun. mafoldumben

kendimi çok sevdiğim için beni üzen insan anında gözümden düşer.. kim olursa olsun gözümden bi damla yaş akıtsın inanılmaz yerlere düşer gözümde.. bu herkes için böyledir.. kendime düşkünüm.. verdiğim sevginin karşliiğinda gördüğüm nankörlük olursa hayatta tanımam.. sevilmeye değer verilmeye sonsuz layık olduğumu düşünüyorum.. benden sevgisini esirgeyen bi erkeğin gözümde bit kadar değeri olmaz.. beni yücelten baş tacı eden sevgisinin arkasında duran erkeğe veririm sevgimi.. bu huyumu çoook seviyorum işte..

Back
X