- 4 Temmuz 2008
- 5.767
- 14.793
- 773
- Konu Sahibi Nazlican333
-
Tamam o zaman siz kiracı olduğunuz evde, ev sahibiyle anlaşamazsanız evi dağıtarak çıkarsınız buna da hak dersiniz.hak hukuk mu var? kusura bakmayın da güleceğim. bu ülkede hak hukuk mu var?
devlet var :)
iyi uykular hanımefendi.
eve bu kadar zarar veren sivri zekalı kişi dava açılması durumunda, hem zararları, hem karşı taraf vekalet ücretini hem de yargılama giderlerini faiziyle öder, burada böyle başkesen edasıyla yazmasanız keşke
versin sorun değil onun sıkıntısı yeter de artar ona. amaç gıcıklık, anlamadıysanız benim sorunum değil.
o fırsatçı ev sahiplerinden olduğunuzu bu kadar belli etmeseydiniz keşke!
ben zamanında yaptım zaten. kırıp dökerek değil ama daha farklı bir versiyonunu yaptım. %100 kasıtlı yaptım diyemem o yüzden mahkemeye de verse zaten beni kimse suçlu bulamazdı. ben çok çektim o ev sahibinden ama içim öyle soğudu ki burada anlatmayayım neyi nasıl yaptığımı. çünkü uç bir şeydi benim yaşadığım.Tamam o zaman siz kiracı olduğunuz evde, ev sahibiyle anlaşamazsanız evi dağıtarak çıkarsınız buna da hak dersiniz.
Sizin gibi 10 tane insan olsa çevrede evlerini kiraya vermeye çekinir insanlar. Tavrınız yanlış ve hala bunu sürdürüyorsunuz.
çevir kazı yanmasınyok avukatım o yüzden. x zamma kızdım "parçalıycam uleynn" diye yola çıkanların 5x ödememesi adına yazmıştım :)
İyi de kira artışı tefe tüfe enflasyona göre yapılıyor zaten, kimse kafasına göre 500 700 koymuyor ki!makul, mantıklı, insani seviyede zam yapsınlar yeter zaten başka bişey yapmalarına gerek yok.
köpek bağlasak durmayacak evlere 2000 lira kira istemesinler mesela.
1500 liralık kirayı 2000 tl yapmasın zamla. 200-250 koysun en fazla.
kiracıyı da fazla kızdırmasınlar, işine gelmiyorsa çık dedikleri o kiracı çıkarken evde kırıp dökmedik yer bırakmaz, o ev sahibi de dünyanın en akıllısı gibi davranıp para kazanacağını sanarken dünya masraf yapmak zorunda kalabilir, herkes ayağını denk almalı bence.
anlar o zaman neye şükretmesi gerektiğini.
nabza göre şerbet dönemi bitti, nabza göre zehri hak ediyor bazıları.
çevir kazı yanmasın
bu forum cidden insanlara yagma tavsiyesi vereni de gordu ya. bir ilerisi ev sahibini cek vur demek herhalde.kiracıyı da fazla kızdırmasınlar, işine gelmiyorsa çık dedikleri o kiracı çıkarken evde kırıp dökmedik yer bırakmaz, o ev sahibi de dünyanın en akıllısı gibi davranıp para kazanacağını sanarken dünya masraf yapmak zorunda kalabilir, herkes ayağını denk almalı bence.
bizim kiracilarimizin hepsi turk. prensip haric turk vatandasi olmayana evimizi kiraya vermiyoruz. ama babami surekli yabancilar ariyor, vatandaslik icin eviniz uygun kiralayin/satin diye. yahu normalde icindeki kiracinin 6 bin verdigi eve 20 bin teklif edeni gordumİzmir/Buca da oturuyorum 2+1 evim 1.650 tl kira veriyorum+70 tl aidat.
Ev sahibinin bizim apartmanda iki dairesi daha var kiraları 1.600 ve 1.750 tl.
Aylık geliri sadece bizden aldığı 5.000 tl yapıyor.
Çalışan genç birisi ama her sene kira zammı gelince hep ağlar.
Geçen sene 1.450 tl ye oturuyorduk 200 tl birden zam yaptı.
Abi şöyle böyle dediği şu siz bilirsiniz çıkarsanız 2.000 tl den aşağıya kiraya vermem.
Mecbur kaldık oturmaya.
Ev alamıyorum, kiram yüksek, ödediğim borcun haddi hesabı yok.
Mutfak masrafı her geçen gün artıyor.
Bu arada bizim ev sahibine bu evler miras yoluyla kalmış oda baktı ki piyasa var yükselttikçe yükseltti.
Benim piyasa da gördüğümde o.
Zamanında müteahhitler 3 kuruşa aldıkları arsaları alladılar pulladılar meydan zaten boş satabildikleri kadar yüksek fiyata gidiyor.
85 m2 evleri 400.000 tl ye satıyorlar.
m2 si ne kadar edebilir ki ?
Yaptırım yok, kontrol yok.
Artan enflasyon da cabası.
Diğer ülkelerden gelen insanlarında etkisi var ama en büyük etki bizim başımızdakilerin yetersizliği.
Bizim üst komşumuzun böyle bir sorunu oldu. Ev sahibi, kadına çıkın benim oglum gelip oturacak diyip durmuş. Kadin da yazık yana yakıla ev aradi bir de küçük bebeği var o haliyle uğraştı.Hanımlar rica ediyorum konuya siyaset karıştırmayın yasak, üsluplara dikkat edin ve lütfen polemiğe girmeyin.
filmdelisi hemen hemen 1 aydır dersem yalan olmaz galiba ara ara haberlere de konu oluyor, yasal hakkının çok üzerinde kira zamı yapan ev sahipleri var, bazısı da mahsus uçuk bir fiyat söylüyormuş ki kiracı evden çıksın da evi daha pahalıya kiraya versin diye.
Dün haberlerde üniversite öğrencileri bu sene evlerin özellikle çok pahalanmasından şikayetçiydi, Konya'da üniversite mahallesi diye bilinen bir mahalle varmış, kiralar uçmuş.
İstanbul'da da hangi ilçe hatırlamıyorum, ev sahibinin biri kiracısını bahanelerle çıkarmış, 3400 liradan kiracı çıkan eve 5,500 kira istiyorlarmış.
İnsafsız insanlar var yani ama bu insafsızlıklara asarım keserim diyerek girişemezsiniz bu da yanlış bir yol çünkü.
Fırsatçılar her alanda var maalesef.Hanımlar rica ediyorum konuya siyaset karıştırmayın yasak, üsluplara dikkat edin ve lütfen polemiğe girmeyin.
filmdelisi hemen hemen 1 aydır dersem yalan olmaz galiba ara ara haberlere de konu oluyor, yasal hakkının çok üzerinde kira zamı yapan ev sahipleri var, bazısı da mahsus uçuk bir fiyat söylüyormuş ki kiracı evden çıksın da evi daha pahalıya kiraya versin diye.
Dün haberlerde üniversite öğrencileri bu sene evlerin özellikle çok pahalanmasından şikayetçiydi, Konya'da üniversite mahallesi diye bilinen bir mahalle varmış, kiralar uçmuş.
İstanbul'da da hangi ilçe hatırlamıyorum, ev sahibinin biri kiracısını bahanelerle çıkarmış, 3400 liradan kiracı çıkan eve 5,500 kira istiyorlarmış.
İnsafsız insanlar var yani ama bu insafsızlıklara asarım keserim diyerek girişemezsiniz bu da yanlış bir yol çünkü.
Yazma, meslektaşların da para kazansın birazyok avukatım o yüzden. x zamma kızdım "parçalıycam uleynn" diye yola çıkanların 5x ödememesi adına yazmıştım :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?