şöyle birşey varki kimse kimsenin çocuğuna aynı duyguları hissetmek zorunda değil ben evliliği şuan düşünmüyorum eğer düşünürsem de çocuğuyla değil babasıyla evleneceğim yani bana birşeyleri dayatamaz kimse.
Yukarıda yazmış olduğun cümleye dayanarak; evlenme niyetine girersen kazın ayağı öyle değil anlayacaksın. Hem babasıyla hem kızıyla birlikte olacaksın. Ayrıca bence sadece davranışların değil yüreğinde soğuk. Şunu hiç bir zaman unutma, bir yanı eksik, hayatı yaralanmış bir çocuğa sevgi ve merhamet duyamıyorsan, hayatı sadece kendi hislerinden ve yaşamak istediklerinden ibaret görüyorsan, hayat sana neyin ne olduğunu anlatır. Yaşın çok genç, o yüzden çok da moralini bozmak istemem ancak çocuklu biriyle beraber olmanın getirdiklerini ancak zamanla ve yaşadıkça görebilirsin, sana şimdi ne yorum yapsak boş, olgunsun, gönül konmuş bir kere olgun bir adama diyecek bir şey yok = ) İnşallah mutlu olursun, kal sağlıcakla =)
ya aslında kımse kabul etmek zorunda degıl
bılıyorum , ama ben ınanamıyorum ya benım kocam pırlantamı ? benım oglumu 14 aylıktan berı tanıyor esım 8 ayı geckındırde evliyiz
hep beraber yasıyoruz
bahsederken 1 tane daha cocugumuz oldugunda soyle boyle dıye planlar yapıyoruz , bu sekılde dusunuyorsa bu adamla hıc ılıskıyı devam ettırmesın ,
ayrıca ben bunu hep soylerım evlenmıs ayrılmıs cocuklu ınsanları mutlu etmek coook kolay
ama ıcınden gelıyorsa , kimse kimsenin basını yakmasın adamın elbette kızdan yanı konu sahıbınden bır takım beklentılerı olacak belkıde hıc dıle getıremeyecek
bılmıyorum madem boyleyse ayrılsın uzatmasın aradakı bagı bıle ıfade edısı cok evet soguk bır dılle anlatmıs
Verdigin bu cevaptan ancak su sonucu cikariyorum her ne kadar cok bilmis cevaplar versende henuz bir cocuksun. Birkac sene gecsin kendiliginden ne kadar sacma sapan bir is yaptiginin farkina varacaksin.
konu sahibi muhtemelen erkek arkadaşın evlenme amacıyla seninle birlikte.madem evlilik düşüncen yok,adama ümit verme de kendi önüne,hayatına baksın
beni kinayanlar olacak belki ama arkadasim daha 19 yasindasin senden 14 yas buyuk bosanmis ve de cocuklu adami dusunecek kadar asik misin nedir yani baska adam mi kalmadi?
Konu baslıgındakı soruya aslında herkes yanıtlamıs ancak anlamamakta ısrar etmıssın.
Evlenırsem yada bırlıkte olursam kızı benı ılgılendırmez sadece babası ıle ılgılenırım gıbı bır bakıs acısı ıle bakarsan ve eskaza babasının da bır sekılde aklına gırersen o cocuga yazık olur. Babası gonderme yapmasa bıle sen kendılıgınden onu kabullenmelı ve sevmelısın. Bunun ıcın ılla evlenmenızede gerek yok. Ben sogugum, sevemem ılgılenemem dıye bırsey yok. Buna mecbursun bu sorumlulugu alamıyorsan bırak gıt kardesım.
Bu kafa ıle gıdersen kızı olmayan bırı ıle de anlasamazsın zaten, bu sefer de annesını ıstemem gorumceyı ıstemem dıye herkesı soyutlamaya calısırsın, bırıyle evlenınce onun aılesı ıle de evlenıyorsun baska caren yok. Yoksa burda esının aılesıne kulp takıp arada sırada gıtmeyı bıle cok goren ve esı ıle sorunlar yasayan mutsuz kadınlara donersın
Çocuklu biriyle birlikte olmak bir tercihtir ama bu tercih her şeyden önce çok sağlam yürek gerektirir. İnsanlar yeri gelip kendi doğurduğu çocuklara sahip çıkamazken, kendinin olmayanı benimsemek büyük iştir. Aslında kabul etmek zorunda değil demişsin ya, zorunda ! Eğer o ilişkinin devam etmesini istiyorsa zorunda, çünkü bir çocuğun üzüntüsüne ne ebeyni ne de Allah-u Teala razı gelir, ahı olan iş dikiş tutmaz. İnsan sevemiyorsa o ilişkiden vazgeçmek zorundadır. Seni alıyorum çocuğu bırakıyorum yok öyle bir iş.
Konu sahibesi henüz çocuk, verdiği cevaplar çok açık, ama hayat yazışmalardaki mantık üzerine yürümez. Çocuklu bir adamla yaşayabileceği durumu izah etmeye çalıştım çünkü bunu yaşıyorum ama o bunu dramatize etmek olarak algıladı, o yaşlarda öyle oluyor, laf ebeliği güzel geliyor, gençliğinden diye düşünüyorum ve mübarek günde diliyorum ki bu çoookkk büyük sözleri önüne getirmesin hayat.
seninde bir evladın olsaydı, sende her seferınde vurgulamaz mıydın?
biraz empati kuralım lütfen.
şimdiden rahatsız oluyorsan, ileride çok zor bu iş.
Evladım yok şimdi yorum yaparsam yanlış olur laf sokmaya hazır bekleyenler vardır. Şuan bir rahatsızlık yok. İleride olur diye endişeleniyorum çünkü bana bir mesaj vermeye çalışıyor gibi geldi daha şimdiden.
Çocuklu biriyle birlikte olmak bir tercihtir ama bu tercih her şeyden önce çok sağlam yürek gerektirir. İnsanlar yeri gelip kendi doğurduğu çocuklara sahip çıkamazken, kendinin olmayanı benimsemek büyük iştir. Aslında kabul etmek zorunda değil demişsin ya, zorunda ! Eğer o ilişkinin devam etmesini istiyorsa zorunda, çünkü bir çocuğun üzüntüsüne ne ebeyni ne de Allah-u Teala razı gelir, ahı olan iş dikiş tutmaz. İnsan sevemiyorsa o ilişkiden vazgeçmek zorundadır. Seni alıyorum çocuğu bırakıyorum yok öyle bir iş.
Konu sahibesi henüz çocuk, verdiği cevaplar çok açık, ama hayat yazışmalardaki mantık üzerine yürümez. Çocuklu bir adamla yaşayabileceği durumu izah etmeye çalıştım çünkü bunu yaşıyorum ama o bunu dramatize etmek olarak algıladı, o yaşlarda öyle oluyor, laf ebeliği güzel geliyor, gençliğinden diye düşünüyorum ve mübarek günde diliyorum ki bu çoookkk büyük sözleri önüne getirmesin hayat.
Arkadaşlar bir kızı olan 33 yaşında bekar bir adamla arkadaşlık ediyorum henüz flört aşamasında sayılırız aramızda kesin bir şey yok ama daha önceden kızına çok dikkat çekmeyen bu adam son zamanlarda kızına olan düşkünlüğünü sürekli vurguluyor sosyal paylaşım sitesinde çok takılmayan adam bu ara kızının resimlerini paylaşıp sürekli kızına olan sevgisiyle ilgili durum güncelliyor.Gözüme sokar gibi ya da bana öyle geliyor anlamadım sizce başka bir mesaj mı var burda benden olgun ve tecrübeli,bilgili ablaların daha iyi yorumlayacağını düşündüğüm için bu merakımı paylaşmak istedim.
Arkadaşlar, beni bilen bilir çocuk konusunda ne kadar hassas olduğumu. Ancak bir çocuğa annelik etmesini beklediğiniz kişide bir çocuk.
Gerçekçi olalım hangimiz daha 19 yaşındayken bir çocuğu annelik içgüdüsüyle seviyorduk.
Kendi adıma yaşım kemale erdi şimdi şimdi 20 lik gençlere çocuğum gözüyle bakar oldum. Zamanında yapsaymışım vayy be böyle çocuğum olurmuş diyorum.
Konu sahibi, o yaşlardaki bizler gibi kendini çok olgun, herşeyi görüp geçirmiş, ayakları yere basan biri olarak görse de muhtemel ya ergenlikte yada ergenliği yeni tamamladı.
O yüzden bir çocuğa zaten annelik etmesini kimse beklememeli, kendi de böyle bir role soyunmamalı. Eğer ilişkileri devam ederse en fazla çocuğun oyun arkadaşı yada oyun ablası olur.
Bence esas yanlış adam da. Hem çocuk sahibi olup hemde çocuk yaşta biriyle birlikte olduğu için.
Bütün yorumları okumadım ama ilk yorumlara katılıyorum.. Beni böyle kabul et,kızım var ve değerli demeye getiriyor aslında kötü bir şey değil ama tarzı çok kötü.. Tabi ki kızı değerli ama senden daha değerli gibi bir kıyaslamaya gidecek gibi ki bu saçma bir karşılaştırma olur...Senin yerin başka kızının yeri başkadır.Kıyaslanmaz.. Seçim yapmak gerekirse tabi kızı o ayrı ama baştan kıyaslamaya giderse olmaz..
Yetişkin aklı başında bir insan gibi seni alıp karşısına konuşması gerekirken..Çocukça imalarla bunu göstermeye çalışması samimiyetsiz geldi.. Ben olsam bu durumu ve düşüncelerimi açıkça yüz yüze dile getirir açık konuşmaya davet ederim.. Yaptığının çocukça olduğunu da söylerim. Kızının yeri ayrı evlenmeyi düşündüğü kişinin yeri ayrıdır... Baba olmuş ama büyümemiş gibi geldi bana....
Ammann 19 yaşındaymışsın...Canım git üniversite oku,insan gibi mesleğin olsun,işin olsun..Adamla da sevgili olarak devam et çok istiyorsan.... Bir nane olmaz o adamdan...
evlendikten sonra kızını yanına almayı düşünüyor olabilir mi acaba??
ve bu duruma sizi alıştırmaya çalışıyodur,kızım benim herşeyim ona göre davran gibi mesela.
karşınızdaki kişi sizinle ciddi düşünmeye başlamış olabilir , kızını ön plana çıkararak size beni böyle kabul et demek istiyor
bence karşınızdaki adam dürüst
benim en yakın arkadaşımda boşanmış kızı olan bir adamla evlendi , kız annesiyle başka şehirde yaşıyordu arkadaşım eşinin kızıyla tatillerde çok güzel anlaşıyordu , evlenmeden önce eşine ben kızını tatillerde kabul ederim ama annesi varken bu sorumluluğu alamam dedi , tatillerde kabul etmeyide eşşyle beraber ilgilenmek adına demişti (sonuçta bu çocuk sevgisizliği değil annesi olan bir çocuğun sorumluluğunu almak zordur ) adamda kızına pek düşkün görünmüyordu ,arkadaşıma zaten annesiyle yaşıyacak falan dedi evlendiler , kız tatilde geldi 2 ay kaldı adam işte arkadaşım ilgilendi , sonra ara tatillerde geldi , derken her aklına estiğinde kız uçağa atladı geldi , anna baba varken arkadaşıma sorumluluğu bindi ve kız 13 yaşında falanken arkadışımla eşinin arasını açtı , nasıl açtı diyenler olabilir örnek babasınyla yalnızken bana kızdı yok bana yemek vermedi falan diyordu tabi üvey anne mantığıylada eşi inanıyordu , adamda arkadaşıma kızımla yaşayacaksın diye pskolojik şiddet uygulamaya başladı ,bir gece birbirlerine tekme tokat girmişler evde mobilyalar kırılmış falan tabi arada birde kızları oldu o çocuğunda pskolojisi etkilendi
neyse uzun uzun anlattım ama karşısnızdaki kişiyle ciddiyseniz kızıyla yaşıyacağınızı bilerek , bu sorumluluğu kabul ederek evlenin
gerçekten başkasının çocuguyla ilgilenmek çok zor , bazen ben kendi arkadaşlarımın şımarık çocuklarının kaprislerine anneleriyle birkaç saat oturmada bile dayanamıyorum , hatta kendi çocuğuma bazen katlanamıyorum kızmamak için zor duruyorum bunları düşünerek kararını ver canım
Yaşım sizden ve birlikte olduğunuz adamdan da büyük olduğu için ve buraya derdinizi yazdığınız için kusura bakmayın ama yazdıklarım size ağır gelebilir!
Ben 19 yaşındayken üniversitede eşek gibi ders çalışıyordum ve okulda arkadaşlarla nasıl eğlenirim derdinde o konser senin bu konser benim o festival benim geziyordum. Aklıma evliliğin e'sini getirmiyordum?! Çok meraklısınız evlenmeye, çocuk bakmaya, bu yaşta koca gölgesine girmeye...
Seninle birlikte olan o adama ne demeli! Neredeyse baban yaşında farkında mısın? Kendi ailenizden hiç mi sevgi göremediniz, problemleriniz var da bu koca koca adamlara sığınıyorsunuz? Adam kızının fotolarını face'den koyuyormuş... gözüne sokuyormuş! Hayatınız facebook iken, gözünüz insanların duvara eklediği yazılara takılıp hayatınızla ilgili endişelere kapılabiliyorken birde bu adam ne yapıyor diye soruyorsunuz. Asıl siz ne yapıyorsunuz? Adamın evladı ve birlikte olduğu kişiye tabiki çocuğunu gösterecek yarın öbür gün annesine birşey olursa ya da annesi bakmıyorum ben al çocuğunu dediğinde evine getirecek herhalde. Sevgiliden, eşten, yardan vazgeçilir de evlattan vazgeçilmez.. Ama bunu anlamanı beklemem yaşın daha çok küçük.
Dön bi yaşıtlarına bak neler yapıyor. Onlara yönelt gözlerini, evlilik, vs düşüneceğine kendine nasıl bir gelecek kurarsın onun planlarını yap derim. Boşanmış, çocuklu yaşı senden kat kat büyük (kusura bakma ben olgun demek yerine başka bir tabir kullanırım da... neyse..) bir adamla gezeceğine farklı düşüncelere yönel.
Sabah sabah tepem attı bu mesajı okuyunca..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?