Neden kızına düşkünlüğünü bu kadar vurguluyor anlamadım yorumlarınız lütfen

ya aslında kımse kabul etmek zorunda degıl
bılıyorum , ama ben ınanamıyorum ya benım kocam pırlantamı ? benım oglumu 14 aylıktan berı tanıyor esım 8 ayı geckındırde evliyiz
hep beraber yasıyoruz
bahsederken 1 tane daha cocugumuz oldugunda soyle boyle dıye planlar yapıyoruz , bu sekılde dusunuyorsa bu adamla hıc ılıskıyı devam ettırmesın ,
ayrıca ben bunu hep soylerım evlenmıs ayrılmıs cocuklu ınsanları mutlu etmek coook kolay
ama ıcınden gelıyorsa , kimse kimsenin basını yakmasın adamın elbette kızdan yanı konu sahıbınden bır takım beklentılerı olacak belkıde hıc dıle getıremeyecek
bılmıyorum madem boyleyse ayrılsın uzatmasın aradakı bagı bıle ıfade edısı cok evet soguk bır dılle anlatmıs

genel olarak çocuklu bir insanla evlenmek kolay değildir ayrı bir sorumluluğu vardır çocuktan bana ne diyemezsin sonuçta her zaman hayatında olacak o çocuk
ama yaşın daha çok gençmiş 19 yaş evlilik için çok küçük bir yaş başkasının çocuğuna annelik yada ablalık yapmak için de çok küçük bir yaş
bence sen ilişkini yeniden gözden geçir canım yaş ve konum olarak kendine uygun birini bul derim

beni kinayanlar olacak belki ama arkadasim daha 19 yasindasin senden 14 yas buyuk bosanmis ve de cocuklu adami dusunecek kadar asik misin nedir yani baska adam mi kalmadi?

Konu baslıgındakı soruya aslında herkes yanıtlamıs ancak anlamamakta ısrar etmıssın.

Evlenırsem yada bırlıkte olursam kızı benı ılgılendırmez sadece babası ıle ılgılenırım gıbı bır bakıs acısı ıle bakarsan ve eskaza babasının da bır sekılde aklına gırersen o cocuga yazık olur. Babası gonderme yapmasa bıle sen kendılıgınden onu kabullenmelı ve sevmelısın. Bunun ıcın ılla evlenmenızede gerek yok. Ben sogugum, sevemem ılgılenemem dıye bırsey yok. Buna mecbursun bu sorumlulugu alamıyorsan bırak gıt kardesım.
Bu kafa ıle gıdersen kızı olmayan bırı ıle de anlasamazsın zaten, bu sefer de annesını ıstemem gorumceyı ıstemem dıye herkesı soyutlamaya calısırsın, bırıyle evlenınce onun aılesı ıle de evlenıyorsun baska caren yok. Yoksa burda esının aılesıne kulp takıp arada sırada gıtmeyı bıle cok goren ve esı ıle sorunlar yasayan mutsuz kadınlara donersın

Adamın vermek istediği mesaj açık ve net.'Kızım benim için çok değerli.'
Yani siz evlendiğinizde çocukla bir problem yaşasanız doğal olarak çocuğunu düşünecek sonuçta biri can biri canan.
Hadi evlendiniz diyelim çocuk hafta sonu size gelecek sizin ona karşı dikkatli davranmanız gerekecek sonuçta daha küçük ve siz öz annesi değilsiniz onu üzecek olduğunuz her nokta çocuğu kıracaktır.Zaten anne ve babanın ayrı olması çocukta ayrı bir psikoloji yaratıyor sizinde ona karşı davranışlarınız psikolojisini etkileyecektir.Babasını kıskanacaktır sizden,neden annesiyle değilde sizinle olduğunuzu sorgulayacaktır ki bence sizde ona olgunlukla davranamayacaksınız.Yaşınız gereği o olgunlukta değilsiniz.Ki siz soğukkanlı olduğunuzu söylüyorsunuz.İleride sizinde çocuğunuz olduğunda ona farklı diğerine farklı davranınca üzülmemesi söz konusu bile değil.

Bence siz yolun başındayken ilişkiyi bitirin.14 yaş ve bir çocuk.İlerisi hiç iyi gözükmüyor.Ayrıca ailenizin de bu ilişkiyi onaylayacağını düşünmüyorum.Bir sürü sorun yaşamak varken bence ilişkiyi bitirin ve yatışlarınızla devam edin.

Çocuklu biriyle birlikte olmak bir tercihtir ama bu tercih her şeyden önce çok sağlam yürek gerektirir. İnsanlar yeri gelip kendi doğurduğu çocuklara sahip çıkamazken, kendinin olmayanı benimsemek büyük iştir. Aslında kabul etmek zorunda değil demişsin ya, zorunda ! Eğer o ilişkinin devam etmesini istiyorsa zorunda, çünkü bir çocuğun üzüntüsüne ne ebeyni ne de Allah-u Teala razı gelir, ahı olan iş dikiş tutmaz. İnsan sevemiyorsa o ilişkiden vazgeçmek zorundadır. Seni alıyorum çocuğu bırakıyorum yok öyle bir iş.

Konu sahibesi henüz çocuk, verdiği cevaplar çok açık, ama hayat yazışmalardaki mantık üzerine yürümez. Çocuklu bir adamla yaşayabileceği durumu izah etmeye çalıştım çünkü bunu yaşıyorum ama o bunu dramatize etmek olarak algıladı, o yaşlarda öyle oluyor, laf ebeliği güzel geliyor, gençliğinden diye düşünüyorum ve mübarek günde diliyorum ki bu çoookkk büyük sözleri önüne getirmesin hayat.

Verdigin bu cevaptan ancak su sonucu cikariyorum her ne kadar cok bilmis cevaplar versende henuz bir cocuksun. Birkac sene gecsin kendiliginden ne kadar sacma sapan bir is yaptiginin farkina varacaksin.

Verdiğim cevaplar karşımdakinin yardımcı olma tarzından kaynaklanıyor. Eleştiriye açık olmasam burda derdimi anlatmam ama okumadan yorum yapanlarada çok hoşgörülü olamıyorum kusura bakmayın. Ayrıca her konuda yaşı öne sürmek daha kolay geliyor heralde yorum yapmak için.

konu sahibi muhtemelen erkek arkadaşın evlenme amacıyla seninle birlikte.madem evlilik düşüncen yok,adama ümit verme de kendi önüne,hayatına baksın

Bismillah daha aramızda adı tam konmamış birşeyler varken evlenme meraklısı kızlar gibi üstüne mi atliyim adamın. Tanımadan etmeden evlilik neden düşüneyim Allah'a şükür o kadar acelem yok.

beni kinayanlar olacak belki ama arkadasim daha 19 yasindasin senden 14 yas buyuk bosanmis ve de cocuklu adami dusunecek kadar asik misin nedir yani baska adam mi kalmadi?

Haklısınız ama öyle büyük aşk değil hoşlanıyorum, sevgi var ona karşı içimde, beni mutlu ediyor anlaşıyoruz, yaş hariç herşeyi bana uygun gözüküyor. Yani onun yanındayken mutlu oluyorum bu çok sık hissettiğim birşey değil.

Ben istemiyorum demiyorum. Ama her zaman sevecen, sıcakkanlı olmam mümkün değil babasıyla aralarına girmem yorum bile yapmıyorum yanlış anlaşılmamak için. Dediğim gibi kötü biri değilim çocuk düşkünlüğüm de yok ama kalp kıramam. Ailesine gelince tanımadan yorum yapamam iyi olana iyi davranırım. Tabiki çocuğa tolerans gösterilir ama koskoca insanlar yanlış hareketlerde bulunursa neden ben melek gibi davranayım?

Bu yorumun sonunda bir de hakaret gelir diye bekledim ama sonunu ilahi adalete bağlamanız şaşırttı. Allah'a şükür müslümanım kimseye de kötülüğüm dokunmaz soğuk olmam,verdiğim cevaplar size katı yürekli bir cadı gibi hissettirmiş heralde. Çocuk derken bu 19 yaşında birine çok saldırgan bir yaklaşım olmuş neyse. Ben sizin gibi yardımdan çok kaba yorumlarda bulunan insanlara anlayışlı olamıyorum o yüzden ebeli falan görünebilir bazı konuşmalarım. Kandıliniz de mübarek olsun bu arada o zaman.

Son düzenleme:
seninde bir evladın olsaydı, sende her seferınde vurgulamaz mıydın?
biraz empati kuralım lütfen.
şimdiden rahatsız oluyorsan, ileride çok zor bu iş.

seninde bir evladın olsaydı, sende her seferınde vurgulamaz mıydın?
biraz empati kuralım lütfen.
şimdiden rahatsız oluyorsan, ileride çok zor bu iş.

Evladım yok şimdi yorum yaparsam yanlış olur laf sokmaya hazır bekleyenler vardır. Şuan bir rahatsızlık yok. İleride olur diye endişeleniyorum çünkü bana bir mesaj vermeye çalışıyor gibi geldi daha şimdiden.

Rahatsız olmasan ay ne güzel çocuğuna düşkün,sorumluluk sahibi bi baba derdin.
Acaba mesaj mı veriyo demek için durumdan biraz da olsa tedirgin olmak lazım.
Adamın yerinde olsam ben de ölçerdim karşımdaki kişiyi,yarın öbür gün iş ciddiye binerse nası davranır çocuğuma diye.
Şahsi fikrim yol yakınken kendi yaşına,hayatına daha uygun birini bul.Anladığım kadarıyla aşkından ölmüyomuşsun bu adam için zaten.

Anlatmak ıstedıgım elbette cocuklu bır kısıyle ılıskıye baslaması veya baslaması bır tercıhtır elbette seni istiyorum ama cocugunu asla olamaz

Konu sahıbı Ben onu ıstemıyorum demedım demıs ama ınsanların bu kadar ustune gelmesının sebebı ıstemıyorsun anlamı cıkıyor.
Babası ıle evlenecegım cocukla degıl demıssın, cocukla ve hatta aılesı ıle evleneceksın. Sana yanlıs davranısı olsalar bıle onlarla hala evlı olacaksın gerektıgınde tavrını koyup gerektıgınde alttan alacaksın. Gercekten zor seyler yasamadan bılınmez aslında. Sımdı bahsedınce cok uzak gelıyor bılıyorum.daha yenı tanımaya basladım ne evlenmesı demıssın ya, o yastakı adam 6 ay ıcınde de evlenebılır, sen ıse okulum yasım vs dusunene kadar 3-4 sene gecer ıste bu yuzden uyumsuzsunuz.
Burada aldıgın tepkılere kızma. Kımlıgını kımseye gostermeden dısardan alabılecegın tepkılerın aynısı bunlar.
Ben soguk olursam kızla aramda sorun olursa ne olacak dıye endıse ettıgını soylemıssın, soguk olamazsın ıste boyle bır hakkın yok. Ilerde cocugun oldugunda ne kadar seveceksen aynen oyle kucaklayacaksın . Bır arkadas demıstı gerektıgınde babasının yapoamadıgı seyler ıcın onun bakımı ıle ılgılı durumlarla karsılasacak ve ılgılenmek zorunda kalacaksın.
O yanında kızı ıle konusurken senın hıc yorum yapmayıp olmamıs gıbı davranman da cok sınır bozucu bırsey. Insan bır hatrını sorar nezaketen de olsa. Sen adamı sorguluyorsun ama kendın gonderme yapıyorsun, bak ben ılgılenmıyorum ona gore dıye. Bunları adama acık acık soylesen zaten ya kavga cıkar ya ayrılırsınız cunku dusunce yapın kabul edılecek gıbı degıl.

Senın acından ıse, 33 yasında bırı sana pek bırsey veremez. Olgun oldugunu dusunuyorsan 25 26 yasında bırını bul ama bu adam gercekten cok fazla. Aılenı dusun kızlarını oyle bırıyle gormek ısterler mı, bılseler ne kadar uzulurler. Bıze soracagına aılene sor.

Arkadaşlar, beni bilen bilir çocuk konusunda ne kadar hassas olduğumu. Ancak bir çocuğa annelik etmesini beklediğiniz kişide bir çocuk.

Gerçekçi olalım hangimiz daha 19 yaşındayken bir çocuğu annelik içgüdüsüyle seviyorduk.

Kendi adıma yaşım kemale erdi şimdi şimdi 20 lik gençlere çocuğum gözüyle bakar oldum. Zamanında yapsaymışım vayy be böyle çocuğum olurmuş diyorum.

Konu sahibi, o yaşlardaki bizler gibi kendini çok olgun, herşeyi görüp geçirmiş, ayakları yere basan biri olarak görse de muhtemel ya ergenlikte yada ergenliği yeni tamamladı.

O yüzden bir çocuğa zaten annelik etmesini kimse beklememeli, kendi de böyle bir role soyunmamalı. Eğer ilişkileri devam ederse en fazla çocuğun oyun arkadaşı yada oyun ablası olur.

Bence esas yanlış adam da. Hem çocuk sahibi olup hemde çocuk yaşta biriyle birlikte olduğu için.

Son düzenleme:

Bütün yorumları okumadım ama ilk yorumlara katılıyorum.. Beni böyle kabul et,kızım var ve değerli demeye getiriyor aslında kötü bir şey değil ama tarzı çok kötü.. Tabi ki kızı değerli ama senden daha değerli gibi bir kıyaslamaya gidecek gibi ki bu saçma bir karşılaştırma olur...Senin yerin başka kızının yeri başkadır.Kıyaslanmaz.. Seçim yapmak gerekirse tabi kızı o ayrı ama baştan kıyaslamaya giderse olmaz..

Yetişkin aklı başında bir insan gibi seni alıp karşısına konuşması gerekirken..Çocukça imalarla bunu göstermeye çalışması samimiyetsiz geldi.. Ben olsam bu durumu ve düşüncelerimi açıkça yüz yüze dile getirir açık konuşmaya davet ederim.. Yaptığının çocukça olduğunu da söylerim. Kızının yeri ayrı evlenmeyi düşündüğü kişinin yeri ayrıdır... Baba olmuş ama büyümemiş gibi geldi bana....

Ammann 19 yaşındaymışsın...Canım git üniversite oku,insan gibi mesleğin olsun,işin olsun..Adamla da sevgili olarak devam et çok istiyorsan.... Bir nane olmaz o adamdan...

Son düzenleme:
19 yaşındaki genç bir kızın 4 yaşındaki bir çocuğa annelik yapması ne kadar sağlıklıdır tartılşılır,olsa olsa o minicik evlada ancak ablalık yapabilir..Kendisi zaten çocuk yaşta henüz,böyle bir sorumluluğu alacak kadar da bilgi ve tecrübeye sabit değildir..

Hata erkekte kendisinden kaç yaş küçük genç bir kızla beraber...

evlendikten sonra kızını yanına almayı düşünüyor olabilir mi acaba??
ve bu duruma sizi alıştırmaya çalışıyodur,kızım benim herşeyim ona göre davran gibi mesela.

karşınızdaki kişi sizinle ciddi düşünmeye başlamış olabilir , kızını ön plana çıkararak size beni böyle kabul et demek istiyor
bence karşınızdaki adam dürüst
benim en yakın arkadaşımda boşanmış kızı olan bir adamla evlendi , kız annesiyle başka şehirde yaşıyordu arkadaşım eşinin kızıyla tatillerde çok güzel anlaşıyordu , evlenmeden önce eşine ben kızını tatillerde kabul ederim ama annesi varken bu sorumluluğu alamam dedi , tatillerde kabul etmeyide eşşyle beraber ilgilenmek adına demişti (sonuçta bu çocuk sevgisizliği değil annesi olan bir çocuğun sorumluluğunu almak zordur ) adamda kızına pek düşkün görünmüyordu ,arkadaşıma zaten annesiyle yaşıyacak falan dedi evlendiler , kız tatilde geldi 2 ay kaldı adam işte arkadaşım ilgilendi , sonra ara tatillerde geldi , derken her aklına estiğinde kız uçağa atladı geldi , anna baba varken arkadaşıma sorumluluğu bindi ve kız 13 yaşında falanken arkadışımla eşinin arasını açtı , nasıl açtı diyenler olabilir örnek babasınyla yalnızken bana kızdı yok bana yemek vermedi falan diyordu tabi üvey anne mantığıylada eşi inanıyordu , adamda arkadaşıma kızımla yaşayacaksın diye pskolojik şiddet uygulamaya başladı ,bir gece birbirlerine tekme tokat girmişler evde mobilyalar kırılmış falan tabi arada birde kızları oldu o çocuğunda pskolojisi etkilendi
neyse uzun uzun anlattım ama karşısnızdaki kişiyle ciddiyseniz kızıyla yaşıyacağınızı bilerek , bu sorumluluğu kabul ederek evlenin
gerçekten başkasının çocuguyla ilgilenmek çok zor , bazen ben kendi arkadaşlarımın şımarık çocuklarının kaprislerine anneleriyle birkaç saat oturmada bile dayanamıyorum , hatta kendi çocuğuma bazen katlanamıyorum kızmamak için zor duruyorum bunları düşünerek kararını ver canım

Yaşım sizden ve birlikte olduğunuz adamdan da büyük olduğu için ve buraya derdinizi yazdığınız için kusura bakmayın ama yazdıklarım size ağır gelebilir!

Ben 19 yaşındayken üniversitede eşek gibi ders çalışıyordum ve okulda arkadaşlarla nasıl eğlenirim derdinde o konser senin bu konser benim o festival benim geziyordum. Aklıma evliliğin e'sini getirmiyordum?! Çok meraklısınız evlenmeye, çocuk bakmaya, bu yaşta koca gölgesine girmeye...

Seninle birlikte olan o adama ne demeli! Neredeyse baban yaşında farkında mısın? Kendi ailenizden hiç mi sevgi göremediniz, problemleriniz var da bu koca koca adamlara sığınıyorsunuz? Adam kızının fotolarını face'den koyuyormuş... gözüne sokuyormuş! Hayatınız facebook iken, gözünüz insanların duvara eklediği yazılara takılıp hayatınızla ilgili endişelere kapılabiliyorken birde bu adam ne yapıyor diye soruyorsunuz. Asıl siz ne yapıyorsunuz? Adamın evladı ve birlikte olduğu kişiye tabiki çocuğunu gösterecek yarın öbür gün annesine birşey olursa ya da annesi bakmıyorum ben al çocuğunu dediğinde evine getirecek herhalde. Sevgiliden, eşten, yardan vazgeçilir de evlattan vazgeçilmez.. Ama bunu anlamanı beklemem yaşın daha çok küçük.

Dön bi yaşıtlarına bak neler yapıyor. Onlara yönelt gözlerini, evlilik, vs düşüneceğine kendine nasıl bir gelecek kurarsın onun planlarını yap derim. Boşanmış, çocuklu yaşı senden kat kat büyük (kusura bakma ben olgun demek yerine başka bir tabir kullanırım da... neyse..) bir adamla gezeceğine farklı düşüncelere yönel.

Sabah sabah tepem attı bu mesajı okuyunca..

Şu çocuk, ergen veya yeni tamamladı gibi cümleleri kurarken bana ne gibi bir yardımınız dokunduğunu düşünüyorsunuz? Eğer bireysel sorunlarınız varsa reel hayatınızda, burda çözmeyin lütfen sıkıntınız olan kişiye saldırın. Evet yeni tamamladım, sorunum var 33 yaşındaki adamlarda arıyorum çareleri içinizdeki yağlar eridiyse sevindim yoksa devam edin buyrun.

Evet çocuksu yanları biraz fazla. Bende buna sinirleniyorum bana mesaj vereceğine açık konuşsun ben de düşüncemi söyliyim ona göre herkes kendi yoluna baksın. Yaş meselesinde de haklısınız birşey diyemem.

evlendikten sonra kızını yanına almayı düşünüyor olabilir mi acaba??
ve bu duruma sizi alıştırmaya çalışıyodur,kızım benim herşeyim ona göre davran gibi mesela.

Açık konuşsa daha güzel olmaz mı ya da ben mi açmalıyım konuyu?

Evet gerçekten çocuk var, çocuk var yani. Bazı çocukların edepsizliği ayrı anne babasının rahatlığı daha bir ayrı. Konuya gelince ben de bu adamın daha şimdiden bu kadar kasmış bir şekilde mesaj veren hareketlerinden dolayı ilerde sağduyulu olamamasından endişeleniyorum.

O yaşta babam yok benim abim var abartmayın lütfen. Ayrıca okumamışsınız sizde. O yüzden cevap bile vermeyecektim ama nezaketen söyliyim geri sayfalara bakın çok değil 1 2 sayfa geride evlilik hakkında fikrim ve çocuğu hakkında beklentilerimi yazdım okuyup okumamak sonrasında yorum yapıp yapmamak size kalmış efendim.

Son düzenleme:
Belki size dolaylı olarak bir mesaj göndermiyordur da kendi içini rahatlatıyordur facebookta fotograflar paylaşarak, kızımla ilgileniyorum ben iyi bir babayım diye tatmin ediyor olabilir kendini. Eğer ayrı evlerde yaşıyorlarsa ve kısıtlı zamanlarda görüyorsa kızını bu da olabilir. Ben de benzer bir ilişki yaşadım, bizim de aramızda 12 yaş vardı, ama ben 24 yaşındaydım o zamanlar ve evliliği düşünüyorduk, neyse beraber olduğum adam kızını anca haftasonları görebiliyordu, o zamanlarda da dünyadan soyutluyordu kendini, üzülüyordum bir yandan da, onu anlayabiliyordum o da çok üzülüyordu.. Aynı evde yaşayamıyor, onu uyurken öpemiyor, sadece daracık zamanları paylaşabiliyordu.. O daracık zamana da neler neler sığdırmak istiyordu.. Abartılı bir sevgi patlaması oluşuyordu içinde. Pahalı hediyeler alır öpücüklere boğar aşırı derecede şımartırdı kızını. ama aynı evde çatı altında yaşıyor olsa böyle olur mu ? Sindire sindire verir sevgisini içi de huzurlu olur. Bir gün hiç unutmam gene böyle kızıyla görüştüğü bir günün akşamında beni aradı, sesi titriyordu.. Neyin var dedim söylemedi, azıcık üsteledim erkek kardeşiyle kavga ettiğini söyledi. Kızını alıp ailesiyle yaşadiği eve götürmüş (babaanne amca görsün diye) , kızı da biraz huysuzlanmış e çocuk daha 7 yaşında, neyse erkek kardeşi de kızmış biraz, benim erkek arkadaşım da erkek kardeşini dövmeye kalkmış "benim kızıma ne hakla bağırırsın" diye. Normal şartlar altında böyle tepki verir mi ? Amcasıdır der geçer. Ama ayrı yaşadığı için çok daha hassas olabiliyorlar işte. Ben de bunu anlayabiliyorum. Çünkü ister istemez suçlu hissediyor kendini. Velhasıl kelam ben çok ince eledim sık dokudum. Kendimi de tanıyorum. Ben çok sıcak kanlı ve sevgi dolu bi kadın olmama rağmen kendime güvenemedim. Yarın birgün evlensek azıcık suratımı ekşitsem "kızımı istemiyorsun" diyebilecek potansiyelde, çünkü adam hassas. Son derece de haklı hassas olmak da. Sanırım evlat sahibi olmadan tam olarak anlayamayız. Böylelikle kendimi de daha iyi tanımış oldum. Ben babalık heyecanını ilk kez benimle tadacak bir adamla beraber olmak istiyorum. Tabi kısmettir böyle işler, bilemeyiz ya, neyse.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…