Neden konuşulmuyor :S

malenkaya

Guru
Kayıtlı Üye
26 Nisan 2011
628
92
323
İzmir
Kızlar merhaba. 5 ay önce uzun bir ilişkinin ardından nişanlandım ve 2013 yazı için evlenmeyi düşünüyoruz. Ayrı şehirlerde olduğumuz için hazırlıklarımız zor olucak o yüzden yavaş yavaş bazı hazırlıklara başlamak istiyorum fakat yapamıyorum çünkü nişanın üstünden 5 ay geçmesine rağmen hala aileler evlilik ile ilgili hiçbirşey konuşmadılar!. Benim ailem 5 aydır bekliyorlar erkek tarafı konuyu açsın en azından aşağı yukarı bir tarih belirlensin diye ama onlar hiç oralı değiller!. Herkes soruyor evlilik ne zaman diye ne diceğimizi bilemiyoruz Nişanlım ailesine söylemiş konuşulması lazım diye ama babası ben bilirim ne zaman konuşucağımı demiş ve kestirip atmış!. Babamda sinirleniyo artık neden konuşulmuyor diye. Bende babama söyle bir öneride bulundum bilmiyorum doğru mu olucak, eğer nişanlımın babası konuyu açmıyorsa baba sen konuyu aç ben 5 aydır bekliyorum ama siz konuyu açmıyorsunuz bunların konuşulması lazım, tarih belirleyelim hepimiz rahatça hazırlıklara başlayabilelim vb. Yani bu durum beni çok germeye başladı babamda kız tarafı böyle konuşur mu diyor ama onları beklersek bilmiyorum yani ne zaman konuşurlar. sizce babamın konuşması iyi olur mu kızlar ? kafam çok karışık

tarihi biz belirlemiştik gittik düğün salonunu tuttuk geldik

kk yı okuyunca çok asi gördüm kendimizi

isteme yada nişan zamanı hiç konusu geçmedi mi :26:

yani tabi ki de konuşulması lazım. sen istersen annene söyle gelsinler size birrr gün konuşun anlaşın..

tarihi biz belirlemiştik gittik düğün salonunu tuttuk geldik

kk yı okuyunca çok asi gördüm kendimizi

isteme yada nişan zamanı hiç konusu geçmedi mi :26:

Evliliğin e si bile konuşulmadı! çok enteresan değil mi yaaa.. bizde nişanlımla tarihimizi belirledik ama genede aile içindede o tarih konuşulmalı tamam denmeli bence bilmiyorum ben mi yanlış düşünüyorum

bizde tarihimizi eşimle 1kaç ay sonrasına gün belirledik,ailelere bildirdik...önünüzde uzun bir zaman var,nişanlınla karar verin sonrasında ailelerinize uygun olup olmadığını sorun.hiç olmazsa fikir olur size,ailelerinize...

simdiden tarih belırlemek zor olmaz mı?
yani ayını belırleyebılırler ama tarihi icin daha erken sanırım cunku bır tarıh verlır ve o an yapılamaz falan ne bıleyım.
benım arkadasım nısanlanmıstı ama tarihi dugun ayında belırledıler.

anlatabıldım mi hani dırekt günü nasıl soyleyebılırler ki?

neden illa babaların konuşmasını bekliyorsunuz? evinize davet edin yada siz gidin ,bir aradayken nişanlınız da ee nasılsa bir araya geldik artık şu düğün tarihimizi de konuşalım desin olsun bitsin .. herşeyi ailelere bırakırsın işiniz zor

aslında konuşulması gerek nişan yada istme gününde sizde ona göre hazırlıgınızı yapardınız sonuçta bir sürü hazırlık yapmanız gerek isterseniz babanız babasıyla konussun yada telefon açıp size davet edebilir

Belki düğün yapmak için imkanları kısıtlıdır.İmkanlarını zorlamaya çalışıyorlardır..Bütçelerini ayarlayıp,konuyu ona göre açacaklardır..

bencede nişanlının bişiler yapması lazım babası oteriter anlayışsız biri herhalde nişanlında pasıf kalıyorr bu durumda inşallahevliliğiniz boyunca bu adam sıze sorun çıkarmaz

bence sen ceyiz falandı butun hazırlıgını yavastan yapmaya basla.
elbette cok gec acıklanmz dıye dusunuyorum

Tabiki gün belirlemek zor zaten benimde dediğim mesela 2013 ağustos yada temmuz yada hazirandır eylüldür ama en azından o civarlar olduğunu biliriz düğün mekanı aramaya başlarız düğün mü yapıcak yoksa sadece nikah mı olsun dicek konuşulmayınca bilemiyosun haliyle.

Aillerden beklemeyin bazı şeyleri.
siz halldedin.herşeyi onlardan beklerseniz ilerde kendi yapmak istedikleriniz hakkında söz sahibi olamazsınız.
sürekli danışılmak isterler.
biz eşimle gittik kendimize göre gün aldık ailelere söyledik.
gelinliktir,nikah günüdür hepsini kendimize uygun zamanda yaptık.
ailelere sadece söylemek düştü.
nişanlınla hallet bu tür şeyleri.

ona ben de kaıtılıyorum salon falan 3 ay oncesınden bıle zor bulunuyor.
yani demek ıstedıgım de buydu
sen tam bır tarıh beklıyorsun sandım o yuzden soyledım

ama yani cok fazla da bos vermezler sanırım daha ekımdeyız bence sen her hazırlıgını yap kışa gelınceye kadar konusulmazsa artık aılen konusur bır sekılde.

Zaten daha istemeye gelirken evliliğe atılan ilk adım olduğunu bilip ona göre az çok tahmini bir kararla gelmeleri lazımdı

Bütçeleri ksııtlıdır vs. yorumlarına katılmıyorum.. Lüks bir düğün istenmiyor ki söz - nişan atlatılmış ama düğünün tarihi bile belli değil deniliyor..

En azından bi sezon bahsi geçer ' Yaza düğünü yaparız kısmetse ' gibi..

dediklerinde haklısın arkadaşım bizim bir tanıdıgımız 7 ay öncesinden tutmuştu dügün salonunu belki bize göre erken olabilir ama tarihler doluymuş öyle demişti bize bence siz eve davet edin mesela bir akşam yemegine çagırın açık açık konuşun

Çok doğru söylüyosun canım ama eğer düğünümüzü kendimiz yapıcak eşyalarımızı kendimiz alıcak olsaydık dediğin gibi gider gün belirlerdik mekanı tutardık filanca tarihte evleniyoruz derdik ama eğer düğünü erkek tarafı yapıcaksa onunda istediği onay verdiği bir zaman olmalı ki maddiyatını ayarlasın onlarda. diğer türlü sen parayı ver hiçbişeye karışma demek oluyor oda bana ve nişanlıma ters geliyo açıkcası

2013 yazı ıcersınde ewlnemeyı planlıorsanız en azndan gununu secebılırsınız malum yaz ayları nıkah gunu wermekte bıle zorlanıo bazen beledıyler.nısanlınızlea hangı gunu ıstedıgını belırleyın ve gıdın gunu alın nıkah ve dugun aynı gun ıcersınde olmak zorunda degıl sonuc olarak.aılelerınızede durumu soleyın o tarhler ıcersınde onlarda dugun konusunu kosnussunlar benımde babama kalsa asla konusmazdı:) bız gunumuzu aldık onlar ona gre sekıllendıler cunku ewıydı esyasıydı zaten sectıktn sonra en erken 25 gun once teslım edıolar.son anlarda sıkısmayın aylar cok cabuk gecıo cunku.tam olark durumunuzu bılmıorum nerde yasıcaksınz evnz warmı yokmu yenı bastan ec kurmak baya zamn alıor cunku ve bu arada her kafadanda ses cıkıcagı ıcın tarh ne kadr netlesırse sızınde planlarınızı kendı ıstedıgınız gıbı yerıne getrmenız kolaylasır.yoksa hersey son dkkıya kaldıgında herkes kafasına esenı yapıo sana fıkır soran olmuo.evlndıkten sonra ay keske bole olsaydı dedıgınızdeyse e ozamn bısı demıodun oluo.e wakıt mı wardı fln denılıo oyuzden ne kadr erkn okadr ıyı.

bizde nişan ve düğün tarıhını belırledık daha doğrusu ben belırledim herkes uydu ama sizin olayda ayrı şehırlerdeysenız mutlaka konuşulması gerekır. nişanlın bu kadar pasif kalmasın. ikiniz belırleyın ailelere açın. boyle olmaz canım. sonra ıstedğin tarıhler doluverir hiç beğenmediğin biyerde düğünü yapmak zorunda kalırsın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…