Neden konuşulmuyor :S

Aynen aslında bende bütce olayına kızıyorum eğer bütcen kısıtlıysa taa nişandan önce konuşulur durum budur şunları yapabılırım sunları yapamam diye. ama bizde evlilik sözü bile hiç geçmedi artık babam konuyu açıcak yapıcak bısey yok

Bayramdan sonra konuşmayı düşünüyoruz inşallah bir sonuca bağlanır. ben iyice gerilmeye başladım çünkü.. Ayrıca evet bak mesela bizim 10 ay kaldı evlenmemize artık yavaş yavaş mekan bakmamız lazım istanbulda heryer doluyor bir kere evlenicem sonuçta herşeyi içime sinerek yaşamak istiyorum ama olmuyor malesef

konuşulmaya erken tabi tarih verirler belirlersnz aksilk olur bi 2013e girelim o zaman yavş yavş olur sıkma canını bu aceleniz ne..ayrıca ailelelr nedn belirlıyrmş tarihi herşyi benle eşim belirlrdk aslında ben belrledm herşy benm isteğim doğrultusunda gitti. tabi herksn öyle olucak diye bişy yok..hazırlık neki siz yavş yavş alın robot dantel vs..kız tarafna ne düşüyrsa siz hazır alın kalsın zararı yok yani çeyiz sonuçta.erkek tarafna fazla bişy düşmyrya onlarınki 1 hafta bile sürmz büyük eşya oldugundn kız tarafı ayrıntı o yüzden erken diye düşnyolr..tamammı cnm herşyn hayırlısı..

Biz zaten üzerimize düşen şeyleri yapmaya başladık da paran çok olursa kız tarafıda 1 haftada bitirir herşeyi ne varki bilmiyorum düşünce farklılığıdır belki ama bence konuşmak için geç bile kalındı.

ne zaman konuşcağımı bilirim ne demek belki kafanda bi mekan var ve önceden rezervasyon yapman gerekicek, ben 8 ay önce gittim anlaştım ona rağmen günler doluydu pazartesi günü oldu düğünüm, tarihi siz belirleyin ve emrivaki yapın madem yoksa kukla olursunuz

canım neden bu işi ailelerden bekliyorsunuz ki.. biz de nişanlımla kendimiz karar verdik ne zaman olacağına. herkes kendi ailesine sorar danışırı uygun tarih belirlenir. onun babasının konuyu açması gibi bi durum yok yani. siz de çocuk değilsiniz, gidin bakın mekan seçin, nikah günü zaten 2013 yazı için şimdiden alamazsın. 2-3 ay önceden alınmaya başlanıyor sanırım. ama düğün mekanını bulmanız gerek eğer yapacaksanız.

8 ay önceden dolmuşmuydu ciddi misin yaaa en geç 1 aya çözmeye çalışıcam durumu sonra zaten düğün mekanı araştırmaya başlıcaz :44:

Ailelerden birşey beklemiyoruz açıkcası. Benim ailem de haklı olarak kendileri ile bu konular konuşulsun istiyorlar. e bizde arada kalıyoruz nişanlımla. elimiz kolumuz bağlı yani.

8 ay önceden dolmuşmuydu ciddi misin yaaa en geç 1 aya çözmeye çalışıcam durumu sonra zaten düğün mekanı araştırmaya başlıcaz :44:

evet tatlım zaten yazın 1 ayı ramazanla geçiyo 12 temmuz eşimin doğumgünü bari o gün olsun dedim o da olmadı tüm haftasonları doluydu, ankarada bi kır düğünü mekanıydı

merhaba canım ben aynı sorunu yaşadım ama bekledim ve herkes gerildi ve sonunda düğün günü herkes birbirine patladı. kesinlikle bekleme baban konuşsun çünkü son dakikaya kalırsa daha kötü olacaktır. baban şey desin birgün buyrun bize gelin hem daha yakınlaşalım hem de düğünü konuşalım. düğün de bir organizasyondur görevlerimizi bilelim biz de ona göre hazırlanalım vs. diye. ben hayatımın en kötü gününü yaşadım sakın bekleme!

Nişanlınla konuşup bir tarih aralığı belirleyin. Sonra nişanlınız babasına
''Şu tarihler arasında düğün olsun istiyoruz baba, size de uygunsa artık
karşı taraf ile konuşalım bu meseleyi.' desin. Onun teşviki gerekli bence.
Sizi ilgilendiren bir kararda fikirlerini beyan edebilmeli.

bu arada canım bir çok arakadaş burada evliliğin maddi boyutunu konuşmuşlar, emin ol sadece maddiyat değildir. hiç birşey konuşulmayınca gelin alma, çeyiz serme herşey sorun olur. istersen bağıra çağıra de ki biz ikimiz herşeyi yapacağız. illa ki ailelerin bir yardımı veya etkisi olacak. o yüzden kesin konuşun ve asla ailesiyle bu konuyla muhattap olma. aileler ailelerle sen de nişanlınla konuş. iş tarih belirlemeyle kalmayacak görüceksin.

inşallah öyle birşey yaşamayız.. düğün günü mü tartışma yaşandı sende? çok üzüldüm. Evet bayramdan sonra görüşücez zaten babam artık güzel bi dille konuşur hallolur inşallah. Nişan evresi hep zor olur derlerdi inanmazdım cidden çok zormuş aileler bilmeden de olsa işleri çok zorlaştırıyolar

Benimde kayınvalidem konuşmaya gelmedi bekledik bekledik gelen giden olmadı 4 ay bekledik eşim yaza düğün yapmak istiyordu hazirana kadar kayınvalidemden gık çıkmadı.
sonra eşim olmayacak böyle dedi gitti babamla konuştu iznin varsa biz düğün salonu bakacağız vs diye babam tamam demiş biz gezdik düğün salonlarını haziran ayında eylül ayına sadece 2 yer bulabildik onlarda son anlarda iptal edilmiş ondan bulabildik yani. aklımıza yatanı kabul ettik kapora yatırdık sonra geldik biz bu tarihi aldık düğün için dedik oldu bitti =) kayınvalideye kalsaydık hiç evlenemezdik zaten daha 1 senelik evli değildim erkenden evlendiniz ben hiç istemedim bu kadar acele olmasını demişti

evet maalesef çok kötü şeyler yaşadım, üstelik doğrudan kızamadım çünkü görünürde hiç "kötülük" yoktu sadece ittire kaktıra evlendik. o yüzden o fırsatı verme doğrudan konuştur onları

Hey allahım yaaa bu erkek anneleri neden böyleeeeee sinir ediyorlar beniiii

Hey allahım yaaa bu erkek anneleri neden böyleeeeee sinir ediyorlar beniiii

hahahahhahah çünkü oğullarını kıskanıyorlar dağdan gelip bağdakini kovuyorsun onların gözünde

konuya gelirsek eğer nişanlınız size geliyorsa o babanıza bi söylesin düğün salonlarına bakalım vs diye tabi babanız kızmazsa
eğer kızar diyorsanız nişanlınız ailesine baskı yapacak

bende işte böyle konuşulmadığı zaman acaba önemsenmiyor mu diye düşünmeden edemiyorum. önemsemediğin şeyleri ertelersin sonuçta öyle değil mi ? bende hissediyorum o ittire kaktırma evlenme durumunu hatta bizim nişanda da bu konuşulmama konusundan dolayı sıkıntı yaşanmıştı. bizde de öyle bariz bir kötü niyet göremiyoruz ama dediğin gibi ne yapıp ne edip konuşturmam lazım iki aileyi.

acaba yaşınızın erken olduğunu mu düşünüyorlar ki ya da iyice birbirinizi tanıyın mı istiyorlar ki ya da farklı şehirlerdesiniz diye olmaz gibi bir tereddütleri mi var

ya bunların hepsini aslında senin ailenin yaşaması lazımken erkek tarafımı yaşıyor pufffffffff önemsenmeyen şeyler ertelenir tabiki de

nişandan sonra bunlar hiç oturmaya gelmedilermi size, ya da siz onlara gitmediniz mi bayram geçti aradan mesela, önümüz gene bayram, evlatlarını nişanlayan iki aile ne konuşacak evlilik muhabbetinden başka, illaki konu açılır yahu

bazı aileler gelmeyebiliyor. nerden bileceksiniz diyeceksiniz bende nişanlıyken bir bayram geçirdim ama kayınvalidem bizimkilerden küçük olmasın rağmen gelmedi.
evime istemeye nişana kınaya bi de gelin almaya geldi o kadar . bazı aileler ince düşünceli olmayabiliyor. bizde bu çok sıkıntı yaşatmıştı inşallah konu sahibinde böyle şeyler olmaz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…