Neden kötü insanlar mutlu?

Ben hayatımdan çıkarıyorum artık selam dahi vermiyorum
Çıkaryamayacağım kişiler var maalesef aile içinde gelin var. Evliyim kayınvalide var eşimin abisi falan var ıyyyy. Onlara artık rol yapmaya başladım. Hee tamam yaparız hee iyi tmm deyip içimden ben bildiğimi okurum diyorum. Kendime başka onlara başka yani yalan söylüyorum çünkü eşim de böyle yapıyor da...

Çıkaryamayacağım kişiler var maalesef aile içinde gelin var. Evliyim kayınvalide var eşimin abisi falan var ıyyyy. Onlara artık rol yapmaya başladım. Hee tamam yaparız hee iyi tmm deyip içimden ben bildiğimi okurum diyorum. Kendime başka onlara başka yani yalan söylüyorum çünkü eşim de böyle yapıyor da...
Evet çok yakın olduğu zaman daha zorlaşıyor işler

Evet çok yakın olduğu zaman daha zorlaşıyor işler
Çıkaramauacaklarına rol yapmak gerekiyor he he diyip sallamamak... Bunu eşimden öğrendim... Zor insanlarla uğraşıp da canımı sıkacağıma kafama takıp üzüleceğime nasıl olsa bu tipler düzelmez... Huyu da değişmez bunların....
Dinle ama he öyledir de onayla geç... Ama icratte farklı davran bir çeşit ikili oyna... Hem kendi dediğin olur hem de onu da tmm deyip oyalamış olursun böyle de tartışma olmaz...

Gerçekten bu böyle. Nerde iyi insan varsa Dünyayı sırtlanmış. Nerde kalbi kötülükten çürümüş bakıyosun dünya onun etrafında dönüyor ve çok kıymetliler. Tamam Rabb'im sevdiği kulunu imtihan eder. Belkide o sıkıntıları çektirerek sabretmesiyle cennete gidecek ama neden ya neden? Dünya onların biz ahireti isteyelim diyorum ama yani biyere kadar sabredebiliyor insan. İsyan etmek istemiyorum ama sorgulamadan da edemiyorum.
BEnce tamamen benim fikrim kötü olan degil, politik davranan her konuda kazaniyor.

Çıkaramauacaklarına rol yapmak gerekiyor he he diyip sallamamak... Bunu eşimden öğrendim... Zor insanlarla uğraşıp da canımı sıkacağıma kafama takıp üzüleceğime nasıl olsa bu tipler düzelmez... Huyu da değişmez bunların....
Dinle ama he öyledir de onayla geç... Ama icratte farklı davran bir çeşit ikili oyna... Hem kendi dediğin olur hem de onu da tmm deyip oyalamış olursun böyle de tartışma olmaz...
Eşim ve annem de öyle söyler ama ben yapamıyorum direkt hayatımdan çıkarıyorum siz görüşün ama bana karışamazsınız diyorum bu kadar keskin olmak istemiyorum aslında ama zorluyorlar

Kıskanç fesat sürekli gergin sürekli bağıran insanlar mesela canımı okudu şimdi de hiç bir şey yokmuş gibi konuşabiliyor hafıza kaybı mı var bunlar da anlamıyorum...
Size hiçbir şey olmamış gibi konuşuyorlar geliyordur ancak siz onlara yaptıklarına rağmen iyi davranıyorsanız içten içe duydukları utanç altında eziliyorlardır

Bende onu gördüm bir çeşit politik davranıyor içi başka dışı çok başka eşimin de o kadar sessiz ki gerçekte ne düşündüğünü asla bilemezsin.
Ben buna is hayatinda sahit oldum cidden bir kotuluge dahi sahit olsam asla konusmadim herkese gaz vere vere iyisin harikasin diye diye mutlu olmayi ogrendim baska turlusu beni mutsuz etti samimiyetsiz oldum is hayatinda iste mutlu son hahaha

Eşim ve annem de öyle söyler ama ben yapamıyorum direkt hayatımdan çıkarıyorum siz görüşün ama bana karışamazsınız diyorum bu kadar keskin olmak istemiyorum aslında ama zorluyorlar
Bende senin gibiyim siz görüşün bana bulaşmayın diye ama nereye kadar görüşmücen. Birde şunu yapmayı öğrendim. Anlatılan konu benim hayatımdaki etkisi var mı. Eskiden kaynanama eltin şu yemeği güzel yapar bilmem ne diye över sinir olurdum. Şimdi övmeye başladı mı aaa o zaman bir gün yapsın çağırsın da görelim diyorum. Yani yada bazen içimden tabi bananr senin gelinin den bana ne senin beğenmeden ikiniz de hayatımda bir etkisi yok ki diyorum içimi bir şekilde rahatlıyor. Onların evinden çıktım mı yada bizden gittiler mi o anda artık aklımdan cıkatıyorum.

Bende senin gibiyim siz görüşün bana bulaşmayın diye ama nereye kadar görüşmücen. Birde şunu yapmayı öğrendim. Anlatılan konu benim hayatımdaki etkisi var mı. Eskiden kaynanama eltin şu yemeği güzel yapar bilmem ne diye över sinir olurdum. Şimdi övmeye başladı mı aaa o zaman bir gün yapsın çağırsın da görelim diyorum. Yani yada bazen içimden tabi bananr senin gelinin den bana ne senin beğenmeden ikiniz de hayatımda bir etkisi yok ki diyorum içimi bir şekilde rahatlıyor. Onların evinden çıktım mı yada bizden gittiler mi o anda artık aklımdan cıkatıyorum.
Evet bu yöntem güzelmiş ben eskiden çok kafaya takardım da artık baktım kendime yapıyorum olan bana oluyor artık kendime bakıyorum

Gerçekten bu böyle. Nerde iyi insan varsa Dünyayı sırtlanmış. Nerde kalbi kötülükten çürümüş bakıyosun dünya onun etrafında dönüyor ve çok kıymetliler. Tamam Rabb'im sevdiği kulunu imtihan eder. Belkide o sıkıntıları çektirerek sabretmesiyle cennete gidecek ama neden ya neden? Dünya onların biz ahireti isteyelim diyorum ama yani biyere kadar sabredebiliyor insan. İsyan etmek istemiyorum ama sorgulamadan da edemiyorum.
Allah firavuna dünyada ne istediyse vermiş. Vermiş ki Allah aklına gelmesin. Allah kelimesini kullanmasın. Firavun sadece bu dünyada mutlu oldu ama öbür tarafta ilelebet yanacak. Allah dert keder veriyorsa onu unutmamamız ve hep anmamız içindir.

Şahsi fikrimdir isteyen katılır isteyen katılmaz 🤷🏻‍♀️

Tam olarak sizin önermenize katılmıyorum ama iyi insan olmanın hiçbir işe yaramaması diye bir gerçek de var.

Çünkü bizim insanımız bunu anlamaz. İyi niyeti, tevazuyu eziklik olarak görürler daha da ezmeye çalışırlar.

Mesela bugün başıma gelen bir olayı anlatayım. Avm girişindeki güvenlik kadın görev icabı olsa gerek herkese hoşgeldin diyor ve kimse yüzüne bile bakmayıp çantasını alıp devam ediyordu. Ben de kadına üzüldüm ve kolay gelsin dedim gülümseyerek, ne olmuştur sizce?

Şimdi bu beni çok iyi bir insan mı yaptı? Hayır ama kibar bir davranışım aslında hiçbir işe yaramadı, karşılık görmedi. O yüzden bence bizim toplumuzda kibir, kendini övme, üstten bakma gibi davranışlar daha çok değer görüyor.

Evet bu yöntem güzelmiş ben eskiden çok kafaya takardım da artık baktım kendime yapıyorum olan bana oluyor artık kendime bakıyorum
Öyle yap hayatım insanlar sen ister üzül ister üzülme adam seni eleştiriyor ve eleştirdiysek ne olmuş diyebiliyor küstahlık böylesi... Madem sen beni eleştirmeye devam edicek sin böyle ben de seni dinliyormuş gibi davranıp dinlemem... Yada umursuyormuş gibi yapıp umursamaz davranırım. Dediklerini takmam böylece sinir de olmam. Canımda sıkılmaz. Kafaya da takmam. Ağlamam şikayet de etmem millete. Oh mis gibi kendim için yapıyorum bunu onlar için değil. Ğq

Tam olarak sizin önermenize katılmıyorum ama iyi insan olmanın hiçbir işe yaramaması diye bir gerçek de var.

Çünkü bizim insanımız bunu anlamaz. İyi niyeti, tevazuyu eziklik olarak görürler daha da ezmeye çalışırlar.

Mesela bugün başıma gelen bir olayı anlatayım. Avm girişindeki güvenlik kadın görev icabı olsa gerek herkese hoşgeldin diyor ve kimse yüzüne bile bakmayıp çantasını alıp devam ediyordu. Ben de kadına üzüldüm ve kolay gelsin dedim gülümseyerek, ne olmuştur sizce?

Şimdi bu beni çok iyi bir insan mı yaptı? Hayır ama kibar bir davranışım aslında hiçbir işe yaramadı, karşılık görmedi. O yüzden bence bizim toplumuzda kibir, kendini övme, üstten bakma gibi davranışlar daha çok değer görüyor.

Aynen öyle o zaman iyi niyetli olanlar sürekli üzülüyor ve eziliyorsa rol yapıcan demek tir. canını cok sıkarsa lafını yapıştır hiç korkma ben çok denedim bişi olmuyor hala yüzsüz gibi görüşmek istiyorlar hem yüzsüz hem utanmazlar. Ar ve namus yok coğunda

Mutlu olduğum için mi?
İnsanları kötü olmakla suçluyor haset ediyorsunuz. İyiler hep mutsuzmuş çünkü. O zaman iyi olamam.
Ben çok mutlu güzel bir hayat yaşayan bir insanım. Ve siz bana kötü diyorsunuz. Kendi ego tatmininize beni ve benim gibileri alet ederek bilinçaltınıza ben eksik değilim çok iyiyim ondan böyle mesajı verirken beni ve benim gibi insanları kullanmayınız. Ve siz bu şekilde benden daha iyisiniz?

Valla istediğiniz kadar kendinizi kandırın gerçekten mutlu insanlar var. Mutlu ve iyi insanlar da var, Mutlu ve kötü insanlar da. Bu tip genellemeler çok sığ.. belki de bu negatifliğiniz tutumunuz itiyordur o nimetleri. Ne dersiniz?

Size hayal dünyanızda ego tatminizle mutluluklar. Pardon, biraz zor bir dilek oldu. :)
Siz ilk önce tanımadığınız insanlara çamur atmayın! Nereden biliyorsunuz haset, kıskanç olduğumu? Neye dayanarak söylediniz? Evet halâ aynı fikirdeyim. Mutlu olursunuz tabi böyle zihniyetle. Önünüze gelene böyle ithamlarda bulunan iyi insansınız hep mutlu olun :)

Bence birine tamamen salt kötü ya da salt iyi diyemeyiz sınıflandırmak bize düşmüyo yani kendimiz de dahil. Çünkü böyle birşey yok. Dizilerde var. Kötü dediğiniz kişi belki üçkağıtçı biridir insanlara karşı ama haset duymayan , dedikodu yapmayan , hayvanlara karşı merhametli biridir belki.
Hem mutlu insan kötü mü oluyor? Mutlu olmak için binbir sebeb yaratabilirim imkan benim elimde mutluluk çünkü parayla değil aslında kendinle alakalı hissi bir durum.Çevrende düzgün insanlar oluşturmanla alakalı. Birde şuan iyi hayat yaşamayınca o kişi iyi biri mi oluyor otamatik çok saçma. Zenginin iyisi de var fakirin kötüsü de bu kadar basit.

Benim gördüğüm hicbir kötü insan mutlu değil ya. Hepsinde bir mesele, bir sorun var. Ilahi adalete de beşeri adaletten daha çok güvenirim bu yüzden.

Öte yandan iyi bir kalp ya da hassas bir insan dünyadaki her şeyden üzüntü duyabilir. Bu durumla boğulmamak için kendine odaklanmak gerekiyor, değiştiremeyeceğimiz şeyler için surekli üzülmek anlamsız. Aksi durumda eldeki onca güzelliğe de haksızlık etmiş oluyoruz.

Siz ilk önce tanımadığınız insanlara çamur atmayın! Nereden biliyorsunuz haset, kıskanç olduğumu? Neye dayanarak söylediniz? Evet halâ aynı fikirdeyim. Mutlu olursunuz tabi böyle zihniyetle. Önünüze gelene böyle ithamlarda bulunan iyi insansınız hep mutlu olun :)
Yorum yapmaya değer bir yorum olsaydı keşke tamam pes ettim sen haklısın konunu okusan yeterdi aslında ama neyse. Tam da tanımadığın insanlara laf atmandan dolayı yazıyorum burda. Sana gerçekten mutluluk diliyorum senin gibi biri için çok zor olsa da.

Back
X