Neden kötü insanlar mutlu?

Kötü insandan kastınız ne bilmiyorum. Ama ben mutluyum. Çünkü sadece kendimi seviyorum kendimden başka hiç kimseye değer vermiyorum dünyanın benim etrafımda döndüğünü düşünüyorum. Yaşanan olumsuz durumları umursamıyorum.

Gerçekten bu böyle. Nerde iyi insan varsa Dünyayı sırtlanmış. Nerde kalbi kötülükten çürümüş bakıyosun dünya onun etrafında dönüyor ve çok kıymetliler. Tamam Rabb'im sevdiği kulunu imtihan eder. Belkide o sıkıntıları çektirerek sabretmesiyle cennete gidecek ama neden ya neden? Dünya onların biz ahireti isteyelim diyorum ama yani biyere kadar sabredebiliyor insan. İsyan etmek istemiyorum ama sorgulamadan da edemiyorum.
Dünya kafirlerin cennetidir, müminlerin değil. 2 dünyada da cefa ya da sefa yoktur. Ya bu dünyada sefa, ya diğer dünyada. Bu dünyada sefa çekene de öbür dünyada cefa. Mutsuzluk da ümitsizlikten gelir. Bir şeylere dair ümidiniz kalmadığında ya da azaldığında mutsuz olursunuz. Sanki bir şeyin veya bir durumun içinden çıkamayacakmışsınız gibi bir hisse ya da düşünceye kapılabilirsiniz. En basitinden bakın geçmişinizde yaşadığınız sıkıntılara, geçmedi mi? Geçmediyse neden geçmedi? Elinizden gelen gayreti gösterdiniz mi? Ve de bir sorunu biz sorun olarak görür isek o şey bizim için sorundur. Mesela bana göre 10 saat çalışmak sorun değil iken sizin için çok sorun olabilir. Bunun sorun olup olmadığına karar veren biziz. Demek istediğim bazen olumsuzluklara kapılıyoruz, çoğunluk olarak kötü olanı düşünebiliyoruz ve elimizde olan güzel şeyleri hiçe sayabiliyoruz. Halbuki her şeyin bir çaresi var ölümden başka. Her derdin bir sonu var. Her sıkıntının ardından bir kolaylık var, bir güzellik var. Önemli olan biz nasıl baktık, ne yaptık, nasıl değerlendirdik. Eskiden ben de pek çok kez karamsarlık ve ümitsizlik çukurlarına düşmüş biri olarak diyorum ki Allah var gam yok, yola devam.
Yürüüü dertler senden korksun ya. Allah büyük, oturur 2 elimi açar duamı ederim, hele bir de ağladı mı tamam bitti ya. Ne dert ne bir şey kalır insanda.Ben elimden geleni yapıyorsam, kafama takacak bir şeyim neden olsun?

Kendini seveni hayatta Allahta seviyor. Önce ben diyen kazanır. Ha belki hesabı ahirette mutlaka sorulur ama bu dünyada kazanır gözlemim bu yönde. Kendi hakkına gireni iyilik dahi yapsa Allahta sevmiyor ve desteklemiyor malesef.
Ne alakası var ya.
Bu dünya sınav dünyası.
Allahin sevip sevmediğini sen mi karar verıcen tövbe yarabbim gerçekten çok tuhaf bir yorum

Birileri salt kötü yada iyi değil.
Insanların hakkına giren onların hayatını kötü etkileyen aşırı bencil çıkarcı insanlar var .
Ilahi adalete güvenirim hep çıkmıştır karşıma.
Mesela bana kötülük yapan biri elime düşmüştür bir şekilde .
Ilahi adalet tecelli etmiyor diyen kişilerin kalbi iyi değil o zaman.
Çünkü beni kıran kim varsa perişan olmuştur.
Tabl onlar sadece beni değil çok kişiyi kırdılar da ah aldılar.

görüntüye aldanmayın
hepsi sahte cennet.
asıl cennete odaklanmak lazım.
bir de mutlaka ama mutlaka o kötü gördüğünüz insanlar bugün olmasa da yarın ,ilahi adaletle sınanıyor,sadece onlarınki biraz geç oluyor hepsi bu

Duygularımı bırakıp mantığımı dinlediğim zaman, merhametimi arada kenara koyup kötü olduğum zaman her işim rast gidiyor insan yerine konulup değer görüyorum sözüm geçiyor. İyilik merhamet gıkı çıkmayan biri olmak hiç bir şey kazandırmıyor en azından bana kazandırmadı. İş yerinde en ufak kelimeye uyarıya ağlayan ben, şimdi yöneticim bunu neden böyle yaptın dese git daha iyisini bul bulabilirsen diyebildiğimden beri daha sözümü dinliyor benden çekiniyor. Her gün telefon bakan biriyim ilk zamanlar naiflikten ölüyordum karşı tarafsa sert yapıyodu. Şimdi ise öyle bi telefon açışın var ki tanıyamıyoruz insan çekiniyor diyorlar. Bu devir bunu götürüyor maalesef 🤔

Ne alakası var ya.
Bu dünya sınav dünyası.
Allahin sevip sevmediğini sen mi karar verıcen tövbe yarabbim gerçekten çok tuhaf bir yorum
Alakası bana kadar geliyor ve ilgilendiriyor, aksini düşünebilirsiniz bana göre de aksi bir fikir alakasız. Alıp kabul etmezsiniz olur biter?

Alakası bana kadar geliyor ve ilgilendiriyor, aksini düşünebilirsiniz bana göre de aksi bir fikir alakasız. Alıp kabul etmezsiniz olur biter?
Hayır bu nasıl bir yorum.
Dünyada çocuklar ölüyor Allah onları sevmiyor mu başına kötülük geleni sevmiyor mu.
Bu nasıl hadsiz bir yorum sabah sabah irkildim.
Şuraya girmek istemiyorum bazılari yüzünden

Hayır bu nasıl bir yorum.
Dünyada çocuklar ölüyor Allah onları sevmiyor mu başına kötülük geleni sevmiyor mu.
Bu nasıl hadsiz bir yorum sabah sabah irkildim.
Şuraya girmek istemiyorum bazılari yüzünden
Hadsiz kelimesini aynen iade ediyorum bu bir. Ölüm katliam taciz tecavüz gibi travmatik konuları kenara bırakarak şahsi hayatlarımızdan bahsediyorum. Bu benim kendi deneyim ve gözlemlerime dayanan, kişinin kendini sevmemesi ile alakalı ve bundan dolayı yaşadıgı sıkıntılarala alakalı yaptıgım bir yorum cocuk ölümü ne alaka ya?? okudugunuzu anlamıyor veya alt metini yanlış okuyasanız sizin sorununuz benim değil, hadsiz diyerek haddinizi aşmayın bence sabah sabah. Ben burda kimsenin kafasına yaa bak ben böyle düşünüyorum sizde böyle düşünün demedim irkilmeye gerek yok yanlışsın diyip geçin yani. Sorun nedir?? Girmek istemiyosanızda girmezsiniz buraya bunun içinde kimse aman nolur gir diye ittirmiyor

Son düzenleme:
Hadsiz kelimesini aynen iade ediyorum bu bir. Ölüm katliam taciz tecavüz gibi travmatik konuları kenara bırakarak şahsi hayatlarımızdan bahsediyorum. Bu benim kendi deneyim ve gözlemlerime dayanan, kişinin kendini sevmemesi ile alakalı ve bundan dolayı yaşadıgı sıkıntılarala alakalı yaptıgım bir youm cocuk ölümü ne alaka ya?? okudugunuzu anlamıyor veya alt metini yanlış okuyasanız sizin sorununuz benim değil, hadsiz diyerek haddinizi aşmayın bence sabah sabah. Ben burda kimsenin kafasına yaa bak ben böyle düşünüyorum sizde böyle düşünün demedim irkilmeye gerek yok yanlışsın diyip geçin yani. Sorun nedir?? Girmek istemiyosanızda girmezsiniz buraya bunun içinde kimse aman nolur gir diye ittirmiyor
Hadsiz olunca bazı tipler Giresim gelmiyor evet .
Burda iyi insanlarda var ama herkes gereksiz değil işte .
Bir konuya giriyorsun saçma sapan yorumları görünce insan şok oluyor .
Neyse başına kötülük gelince Allah beni sevmiyor diye düşünürsün sığ bir şekilde

Hadsiz olunca bazı tipler Giresim gelmiyor evet .
Burda iyi insanlarda var ama herkes gereksiz değil işte .
Bir konuya giriyorsun saçma sapan yorumları görünce insan şok oluyor .
Neyse başına kötülük gelince Allah beni sevmiyor diye düşünürsün sığ bir şekilde
ok. teşekkürler.

Gerçekten bu böyle. Nerde iyi insan varsa Dünyayı sırtlanmış. Nerde kalbi kötülükten çürümüş bakıyosun dünya onun etrafında dönüyor ve çok kıymetliler. Tamam Rabb'im sevdiği kulunu imtihan eder. Belkide o sıkıntıları çektirerek sabretmesiyle cennete gidecek ama neden ya neden? Dünya onların biz ahireti isteyelim diyorum ama yani biyere kadar sabredebiliyor insan. İsyan etmek istemiyorum ama sorgulamadan da edemiyorum.

Baskalarinin mutlulugunu sorgulayan biri kime gore, neye gore iyidir?

Bence kimse mutlu değil, herkesin bir derdi var ister iyi olsun ister kötü. Ama biraz bencil olmak gerekiyor bu hayatta. Bencillikten kastim sırf kendini düşünmek başkalarının zararını umursamamak değil; çok klişe olacak ama örn uçakta "oksijen maskesini önce kendinize takın sonra yanınızdakine yardım edin" deniyor. Bunun meali kendine hayrı olmayanın başkasına da hayrı olamaz. Önce kendinizi düşünmeniz lazım ki sağlam kalasınız sonra da başkalarına yardım edebilesiniz. Bir de şunu gözlemledim biraz "bencil" olunca insanlar size daha çok saygı duyuyor çünkü çizgileriniz belli. Pek çok "iyi" insanın düştüğü hata da bu. Önce kendinize iyi olmalısınız, önce kendinizi sevmelisiniz ki insanlar da sizi sevsin, ondan sonra başkalarına iyilik yapabilirsiniz.

Dünya kafirlerin cennetidir, müminlerin değil. 2 dünyada da cefa ya da sefa yoktur. Ya bu dünyada sefa, ya diğer dünyada. Bu dünyada sefa çekene de öbür dünyada cefa. Mutsuzluk da ümitsizlikten gelir. Bir şeylere dair ümidiniz kalmadığında ya da azaldığında mutsuz olursunuz. Sanki bir şeyin veya bir durumun içinden çıkamayacakmışsınız gibi bir hisse ya da düşünceye kapılabilirsiniz. En basitinden bakın geçmişinizde yaşadığınız sıkıntılara, geçmedi mi? Geçmediyse neden geçmedi? Elinizden gelen gayreti gösterdiniz mi? Ve de bir sorunu biz sorun olarak görür isek o şey bizim için sorundur. Mesela bana göre 10 saat çalışmak sorun değil iken sizin için çok sorun olabilir. Bunun sorun olup olmadığına karar veren biziz. Demek istediğim bazen olumsuzluklara kapılıyoruz, çoğunluk olarak kötü olanı düşünebiliyoruz ve elimizde olan güzel şeyleri hiçe sayabiliyoruz. Halbuki her şeyin bir çaresi var ölümden başka. Her derdin bir sonu var. Her sıkıntının ardından bir kolaylık var, bir güzellik var. Önemli olan biz nasıl baktık, ne yaptık, nasıl değerlendirdik. Eskiden ben de pek çok kez karamsarlık ve ümitsizlik çukurlarına düşmüş biri olarak diyorum ki Allah var gam yok, yola devam.
Yürüüü dertler senden korksun ya. Allah büyük, oturur 2 elimi açar duamı ederim, hele bir de ağladı mı tamam bitti ya. Ne dert ne bir şey kalır insanda.Ben elimden geleni yapıyorsam, kafama takacak bir şeyim neden olsun?
Kendinizi bir kesimi kötülemeden, aşağılamadan, ötekileştirmeden ifade edemiyor musunuz?

Bunları yapan siz, keyfimiz yerinde hayatımız yolunda diye kötü diye yaftalanan biz. Hayır ne diye cefa çekecem öbür dünyada onu merak ediyorum ben asıl. Sen çok mutluydun al sana cehennem mi diyecekler?

Birine kötü diyebilmem için ya adam öldürmüştür, ya tecavüzcüdür, bile isteye cana ve mala kastedmiştir.
Sizin bahsettiğiniz bencil insanlar. Evet benciller mutludur, uzun da yaşarlar, hastalık görmezler yüzleri bile çok kırışmaz. Çünkü önce ben demeyi bilirler. Şimdi ben bu insanı neden suçlayayım? Kendinizi sevin siz de. Önce ben demeyi öğrenin. Ha ben öyle miyim? Asla bencil olamadım, benim yapıp bu değiştiremem. En fazla bencile mesafe koyarım iyilikten anlayana iyi olurum. Şu bir gerçek, kendini düşünenden herkes çekinir.

Bir örnek vereyim. Bizim bir akrabamız yurt dışından geldi. Bir kuzenim yedirdi, gezdirdi, çocuklarına bile baktı. Daha sonra bu akraba bir geceliğine başka bir kuzene gitmiş. Sonradan duyduk ki, o gittiği yere torbalarla hediyeler götürmüş. Çocuklarına harçlık vermiş. Akşam yemeğe çıkarmış. Bizimkine de bir çöp almamış, üstüne arkadan dalga geçmiş.( Bizim yanımızda da dalga geçti.) Dedim ki sen de pas pas olma. Yaranılacam diye kendini yorup sonra şikayet etme. Mesele tam olarak bu. Kendini kimse için harap etmeyeceksin ki saygı duysunlar.

Bu sorunun cvb ben de merak ediyorum

Back
X