neden kötü insanlara birşey olmaz..

bozze

Biliyorsun Sen Bir Meleksin
Kayıtlı Üye
10 Temmuz 2014
79
17
13
çok dikkat ediyorum kötü insanlar hep zengin iyi geçinen insanlar artı büyük çoğunluğu CİMRİLER....

nerde gariban iyi niyetli temiz insan varsada hep itilen kakılan ve hor görülen o oluyor :( ANLAM VEREMİYORUM ...Löp löppp hak yiyip geçinenler var.... hiç birşeyde olmuyor onlara :(

Maddi durumdan bahsediyorsaniz eğer kendilerine iyi bakıyorlar iyi eğitim alıyorlar saglık hizmetlerinden faydalaniyorlar. Ilahi adaletten bahsediyorsaniz bakın ne anlaticam size bekleyin

benim çok sevdiğim bi bey amca var kendisi şu hayatımda gördüğüm tanıdığım en zengin kişi babamın patronu olur bu kadar iyi gözü gönlü tok eli bol merhametli birisi olamaz diyorum.

onun dışında bunun zenginlikle alakası yok köydeki akrabalarımız fesatlıktan birbirlerini yicekler fakirler cimri olmaz mı sanıyosun:KK48::KK48:

bazı insanlara ALLAH çok verir ... verir gözünden çıkana kadar... verdikçe onlar azar kudurur...

sonra ahiret günü hesabı tek tek sorulur bacımmm ...

Ben bu aralar zor günler geçiriyorum. Sürekli isyan , intikam fikirleri aklımda .sürekli ilahi adalet yok vs. Diyorum . Ta ki dün annemle konuşana kadar hala emin değilim ama çok ilginç geldi anlattığı . Benim babam asker . Çalıştığı birim gereği sürekli Suriye Irak vs. Yerlere giderdi o zamanlar .biz doğuda bir ildeydik. Annem ben kardeşim dolaşmaya çıktık ben 6 yaşında ancayim kardeşim daha bebek . O sehrin kalesini geziyoruz birden bir adam saldirdi annemin üstüne atladı . Hayal meyal hatırlıyorum. Bogustular baya. Annem kardesimi aşağı atmaya çalışıyor belki çocuk kurtulur biri bulur diye bana kaç diye bağırıyor. Sonra kurtuldu annem adam kaçtı . O zaman hırsız dedi ama şimdi düşününce tecavüz girisimi olduğunu anlıyorum . Dün ilk defa bu konuyu konuştuk . Hatırlıyor musun dedi .evet dedim .ben o aralar çok düşündüm dedi şikayetçi olsam babam duyacak yanına birakmayacak belki öldürmek isteyecek belki bosanicaz sustum dedi annem avukat bu arada (tecavüze sessiz kalın demiyorum konu farklı kimse oraya çekmesin benim başıma gelse şikayet ederdim ).ama gece gündüz beddua ettim hayatimda bir tek o adama beddua ettim dedi Allahim o adamin yanına bırakma cezasını sana havale ediyorum diye .7 ay sonra bizim eve hırsız girdi bir şey calamadi küçük çocukmus zaten annemler acidilar sikayetci olmadılar. Karakolda fotoğraf teşhisi yapmislar ama .annem sabikalikarin fotograflarina bakarken o adamı görmüş .altında 5 yerinden bicaklanarak öldürüldüğü yaziyormus. Işın ilginç tarafı biz şehir degistirmistik. Tecavuzcunun o şehirde kaydı olması bunun annemin karşısına çıkması beni etkiledi ya .İlahi adalet var gibi .

Çok iyi bir noktaya parmak basmışsın canım.Ailecek çok canımızı yakan insanlar vardı.Hala mutlu mesut yaşıyolar..Öyle insanlar çocuklarının yüzlerine nasıl bakıyor anlam veremiyorum gerçekten...

Vardır Rabbimizin bir bildiği diyip susuyoruz yapcak bişiy yok.Sonları beter olur inş...

Ben bu aralar zor günler geçiriyorum. Sürekli isyan , intikam fikirleri aklımda .sürekli ilahi adalet yok vs. Diyorum . Ta ki dün annemle konuşana kadar hala emin değilim ama çok ilginç geldi anlattığı . Benim babam asker . Çalıştığı birim gereği sürekli Suriye Irak vs. Yerlere giderdi o zamanlar .biz doğuda bir ildeydik. Annem ben kardeşim dolaşmaya çıktık ben 6 yaşında ancayim kardeşim daha bebek . O sehrin kalesini geziyoruz birden bir adam saldirdi annemin üstüne atladı . Hayal meyal hatırlıyorum. Bogustular baya. Annem kardesimi aşağı atmaya çalışıyor belki çocuk kurtulur biri bulur diye bana kaç diye bağırıyor. Sonra kurtuldu annem adam kaçtı . O zaman hırsız dedi ama şimdi düşününce tecavüz girisimi olduğunu anlıyorum . Dün ilk defa bu konuyu konuştuk . Hatırlıyor musun dedi .evet dedim .ben o aralar çok düşündüm dedi şikayetçi olsam babam duyacak yanına birakmayacak belki öldürmek isteyecek belki bosanicaz sustum dedi annem avukat bu arada (tecavüze sessiz kalın demiyorum konu farklı kimse oraya çekmesin benim başıma gelse şikayet ederdim ).ama gece gündüz beddua ettim hayatimda bir tek o adama beddua ettim dedi Allahim o adamin yanına bırakma cezasını sana havale ediyorum diye .7 ay sonra bizim eve hırsız girdi bir şey calamadi küçük çocukmus zaten annemler acidilar sikayetci olmadılar. Karakolda fotoğraf teşhisi yapmislar ama .annem sabikalikarin fotograflarina bakarken o adamı görmüş .altında 5 yerinden bicaklanarak öldürüldüğü yaziyormus. Işın ilginç tarafı biz şehir degistirmistik. Tecavuzcunun o şehirde kaydı olması bunun annemin karşısına çıkması beni etkiledi ya .İlahi adalet var gibi .

İlahi adalet var, hem burada hem ahirette.
Ama yine de zenginler kötü fakirler iyi olayına girmemeli konu, bu yanlış bir genelleme çünkü ben ne zenginler tanıyorum, nasıl yardım ediyorlar ve bunu gizli yapıyorlar.

Kotu insanlara bir sey olur da siz gormezsiniz, anlamazsiniz.

Hakliya hakki verilirken Sirlar Dunyasindaki kesitler gibi onumuze serilmiyor, herkesin bir derdi var.

Cark donerken dislilere takilanlari goruyoruz, digerlerinin icinde kim bilir ne firtinalar kopuyor, catilarinin altinda ne depremler oluyor.

İyi de kotu de hakkini alir, adaleti sorgulamak bunu gormenizi engeller sadece.

Ustelik meseleye nereden baktiginiz da onemli.

Parayi odul yoksullugu ceza olarak almak yanlis, cok parasi olani mutlu sanmak.

Trilyonlari olup istedigini yiyemeyen, omrunu servet kazanmak icin harcamis ama yuz yasina merdiven dayadigi icin yuruyerek alisveris yapmaya gidemeyenler mutlu mu?

Sizin zengin, mutlu, saglikli dediginiz insanlar neleri dert ediyor bilseniz.

Ne antidepresanlar kullaniyorlar, doyumsuzluklari yuzunden gecekondularda yasayan insanlara nasil ozeniyorlar.

Onlarin yerinde olmak isterler mi, hayir ama onlarin da derdi bu iste, huzurlarini yitiriyorlar, sefasini suremiyorlar varliklarinin.

Anlayacaginiz hayat iyi kotu demeden ogutuyor aslinda hepimizi, herkes sadece kendi derdini biliyor.

emekçinin hakkını yiye yiye, çala çala yaşar, dünya nimetlerinin dibine vurur ama nasıl can verir o kişi? kabirde ne bekler onu? farkında olsalardı haram yemezlerdi.

bazen bende dusunurum.yapmadigi kotuluk kalmayan herkesi yilan gibi sokan insanlar oyle sansli ki oyle imrenilecek hayatlari varki neden boyle diyorum.gerci iclerinde neler yasiyorlar bilinmez yinede vardir allagin bi bildigi

ama kimsenin yaptigi yanina kalmiyor zamaninda bana kotuluk yapan bi kiz vardinah ettim demekki hakliymisimki allah bana yasattiklarinin aynini yasatti hatta daha fazlasini ve bunuda bana gosterdi yuregimin atesi sondu en azindan

çok dikkat ediyorum kötü insanlar hep zengin iyi geçinen insanlar artı büyük çoğunluğu CİMRİLER....

nerde gariban iyi niyetli temiz insan varsada hep itilen kakılan ve hor görülen o oluyor :KK43: ANLAM VEREMİYORUM ...Löp löppp hak yiyip geçinenler var.... hiç birşeyde olmuyor onlara :KK43:
kotu ınsan eger sanslıysa bu dunyada ceker degılse yandıkı ne yandı..otekı dunyada daha zor bı ımtıanı olur..allah hepımızı bagıslasın ve ımanımızı kuvvetlendırsın ınsallah bız de ımanımızı kaybetmeden gıderız bu dunyadan

zenginsem suç benim mi :KK53:

şaka bir tarafa, zengin olup da cimri olmayanına rastlamadım.. cimri arkadaşlarım kendilerinin "tutumlu" olduğunu iddia ededursunlar, yahu insan 10 buluşmanın 1 tanesinde hesap öder bea :27:

Bu kotu insanlar dediginiz neye gore kime gore hirsiz vb su goturmezlerden bahsetmiorum bi genellemesi var mi sizin kotu tabir ettiginiz kisi allah katinda kotu mu acaba bikac biseyini gordugunuz insani kotu die damgalamak dogru mu genel hayatini bilmeden sonrada nie onlara bisi olmuo die dusunuosunuz

Back
X