neden kötü insanlara birşey olmaz..

Zalimler kötü fitne fesad insanlar kazanıyor gibi gözükür ...ama gün gelir devran döner ... Bu hayatta karşılıksıZ hiç bir şey yok iyilik de kotulukde karşılığını bulacaktır...

o değilde kocasını aldatanların,çirkef pasaklı olanların eşleri ve eşinin ailesi tarafından kraliçe muamelesi görmesini ben kabullenemiyorum

nerde güzel huyu suyu yerinde sadık hanım hanımcık kadınlar varsa değer görmüyo ezilen taraf oluyo

zengin fakiri geçtim bu bana çok koyuyo gerçekten

çok dikkat ediyorum kötü insanlar hep zengin iyi geçinen insanlar artı büyük çoğunluğu CİMRİLER....

nerde gariban iyi niyetli temiz insan varsada hep itilen kakılan ve hor görülen o oluyor :KK43: ANLAM VEREMİYORUM ...Löp löppp hak yiyip geçinenler var.... hiç birşeyde olmuyor onlara :KK43:
Allah'ın adaleti dünyada olmazsa ahirette hükmedecektir. Bazı insanlar yaptıkları hataların cezasını hemen dünyada görür, ahireti güzelleşir. Bazılarının ise hatalarının cezası ahirete ertelenir. Dediğiniz tarz insanlar bunlar oluyo sanırım. Öyle olmaktan Allah'a sığınmak lazım . Ahirete tertemiz gitmeyi nasip etsin Cenabı hak

Hatta yine Cenabı hakkın adaletinin bir tecellisi: kafirler yaptıkları iyiliklerin mükafatlarını dünyada görürler. Kötülükleri ise ahirete ertelenir ...
Müminler ise yaptıkları hataların cezasını dünyada görürler, iyiliklerin mükafatı çoğu zaman ahirette verilir. Bu yüzden "dünya kafirin cenneti, müminin cehennemidir" buyuruyor peygamberimiz. Ama bu demek değildir ki müminler mutsuz. Dünyanın en mutlu insanları Allah'a iman eden ve ona göre hareket edenlerdir ;)

Hesap günü kimin ne olacağını bilemem ama yüce yaratıcı şu dünyada kim kimin canını yaktı ise muhakkak bu dünyada cezasını veriyor .Sabredin göreceksniz .Bu konuda o kadar çok örneğim var ki .Hiç bir şey olmazsa ölümleri kötü oluyor itile kakıla onun bunun evinde sürüne sürüne ölenler var . Ölümün bile hayırlısı var .Bu kadar karamsar olmayın.Mutluluğun anahtarı para da değil sağlam bir ailededir .

Aslında bu konu karışık bir konu. Arkadaşımın da zenginlerde para var ve onlar kötüdür diye genelleme amacıyla yazdığını sanmıyorum. On senedir iyice ayrışan toplumumuzu, yardımseverliği, iyiliği unutan halkımızı da görüyoruz iyice zalimleşti herkes ve bu halk zengin değil fakir...Ben zengin ya da fakir olsa da önemli olanın vicdan olduğunu düşünüyorum. Sokakta düşene bakılmayan bir dönemdeyiz.. Zenginlere gelince onların dokunulmazlığı da biraz paradan geliyor sanırım para = güç getiriyor. Ama bu dünya öyle bir yer ki bir anda tepeden aşağı düşebilirsin ya da bir anda yukarı çıkarsın.

o değilde kocasını aldatanların,çirkef pasaklı olanların eşleri ve eşinin ailesi tarafından kraliçe muamelesi görmesini ben kabullenemiyorum

nerde güzel huyu suyu yerinde sadık hanım hanımcık kadınlar varsa değer görmüyo ezilen taraf oluyo

zengin fakiri geçtim bu bana çok koyuyo gerçekten

Bu şekilde iki örnek tanıyorum. İkisi de baş tacı ediliyor, ben gördükçe dayanamıyorum. Üstelik kızlardan biri gerçekten çok çirkin Allah'ın gücüne gitmesin. Eşinin ailesi el üstünde tutuyor. Diğeri de sevgilisinden çiçeksiz hediyesiz gün geçirmez ama evli adamlar fink halinde.. OFFFF OF :(

Bu şekilde iki örnek tanıyorum. İkisi de baş tacı ediliyor, ben gördükçe dayanamıyorum. Üstelik kızlardan biri gerçekten çok çirkin Allah'ın gücüne gitmesin. Eşinin ailesi el üstünde tutuyor. Diğeri de sevgilisinden çiçeksiz hediyesiz gün geçirmez ama evli adamlar fink halinde.. OFFFF OF :KK43:

Çirkin olasım geldi

Bende bunu merak ediyorum

Ama zamanı gelince başları deretden kurtulmuyo yada evlatlarından yüzleri gülmüyo bi şekilde çıkıyor aslında da anlamıyorlar.

aynı fıkırdeyım..calıstıgım yerde muhasebecıler bır olmuş patronu yıyorlar.haram parayla tatıller falan...boyle bır yeme yok amaa...sırkette zam gunu gelınce sadece bu haramıler ekıbıne zam yapılıp,kopek gıbı çalışan işcilere zam yapılmayınca anladım kı kotulere hııııc bısey olmuyor.kım ne derse desın...ben ılahı adalete cok da ınanmıyorum..yıllardır var olan ınancım zaman ıcınde sırf gorduklerımden dolayı sekteye ugramıs durumda....

Yüce Rabbim yarına bırakır; ama kimsenin yanına bırakmaz. Bazen bakıyorsun çok kötü bir insan, kalp kırıyor, kötülükler yapıyor; ama bütün işleri yolunda, senin temiz saf kalbinle bütün işlerin ters gidiyor. İnsan tabi ister istemez üzülüyor; ama bizlere düşen Allah’a havale etmek, en iyisini, doğrusunu Rabbim bilir, biz görüp bilemeyiz. Hayır düşündüklerimizde şer, şer düşündüklerimizde hayır olabilir. Bu dünya da yada ahirette mutlaka hesabını soracaktır. Cennet ucuz değil, cehennem luzümsuz değil.

Yüce Rabbim yarına bırakır; ama kimsenin yanına bırakmaz. Bazen bakıyorsun çok kötü bir insan, kalp kırıyor, kötülükler yapıyor; ama bütün işleri yolunda, senin temiz saf kalbinle bütün işlerin ters gidiyor. İnsan tabi ister istemez üzülüyor; ama bizlere düşen Allah’a havale etmek, en iyisini, doğrusunu Rabbim bilir, biz görüp bilemeyiz. Hayır düşündüklerimizde şer, şer düşündüklerimizde hayır olabilir. Bu dünya da yada ahirette mutlaka hesabını soracaktır. Cennet ucuz değil, cehennem luzümsuz değil.
"Cennet ucuz değil, cehennem lüzumsuz değil" Bediüzzaman Said Nursî :)

Sana şunu anlatayım benim kp çok huysuz, lanet bir adam evlatları , karısı bile yaka silkiyor, ben duygularıma hiç girmeyeyim. Kimseyle anlaşamaz, kardeşleri ile küs. Babası ile de konuşmuyor kendisi.

Malı, parası maşallah çokça var ama hiç huzuru yok kimseye faydası yok malının.

Ne kendini mutlu eder ne de çocuklarını, herkes bıktı artık. Bir seveni yok.
Memlekete gitmek ister çalacak kapısı yok.

İnsanlara ettiği kötülüğü kendi içindeki huzursuzlukla ödüyor bence.

Kendi babası da öyle bir adammış. Gelmiş 90 yaşına kimse yok yanında.
Ne ekersen onu biçiyorsun bence. Er ya da geç.

Böyle olduğu için o da yalnız kalacak ve yalnız ölecek bir gün.
Paraları cebinde ölür gider mutlu mesut. Arkasından bir ağlayanı olmaz.

Kötü insanlara bir şey oluyor aslında bazen bu dünyada, bazen ahirette.
Sabırsız olduğumuz için bize onlar çok mutlu gibi geliyor sadece..

Konu çok hoşuma gitti çünkü benim çevremde de var iyi ama hiç hayır görmemiş insan bakıyorum zengin değil de nerde fitne fesat varsa en mutlu onlar oluyorlar ama yine de Rabb'imin yolundan şaşmamak lazım.. Her akşam dua ediyorum Rabbim sen beni yoldan çıkaracak kadar kör etme seni unutacak kadar zalim kendi bilmez etme.

"Yarına kalır da yanına kalmaz" demiş ünlü bir düşünür "Demet Akalın":KK53:

Muhakkak çıkıyordur biyerlerden. Allahın adaleti büyük.

örneğin benim bir tanıdık birinde alacağı vardı neyse mahkeme yoluyla hakkını aldı kalan faiz parasını Kuranı kerim kursuna vermişşşş bunu kendisi birine anlatıyordu duydum şokkkkk oldum FAİZ haramdır bu parayı derneğe bağışladı... işverenim benim kıdem tazminatı hakkım var bende yokk ki havalarında ayıptır demesi 5 iş yeri 2 araba ve yeni aldığı dairesi var.... onda yoksa kimde olur ALLAH bilir artıkkkk... demek istediğim namazlı niyazlı biri bile böyle davranıyosa zalimin zulmü daha beterdirrr :(

canım öyle insanlara hiçççç birşey olmuyor hayat onlara güzelll elinden geldikçe uzak dur tamamdır.. gerisinde onların canı hiçç acımıyorrrr... bunu bilir bunu söylerimmmmm..

Hemen söyleyeyim zengin insanlar çoğu şeyini para ile halledebiliyor. Maddiyat önemli değildir ama maddiyattan dolayı ortaya çıkan sorunlar her zaman huzursuzluk yaratıyor.

Back
X