neden kötü insanlara birşey olmaz..

Bu çok garip bir konu aslında. kimi varlık içinde mutluluğu bulamaz kimi yokluk içindeyken bile şükreder
Kimi ailesi fakir diye utanır kimi zengin olmasaydı da bana bir gram sevgi verseydi der
Herkesin imtihanı farklı farklı
Hayattan neyi nasıl beklediğimiz önemli
Ben bana yapılan kötülüğü Allaha havale ettim nitekim elim boş dönmedim
Rabbim paranın da hayırlısını versin, dar gününde...

Para pul için menfaat için ruhunu satan insanları gözlemliyorum da etrafı çok kalabalık olsa da onuru ayaklar altında .
Helal yoldan kazanılmayan paranın akıbeti gibi olacaklar öyle düşünüyorum.
Zengine yalakalık yapılmaz,garibanı sadece paranla kullanamazsın,etrafım çok olsun diye her önüne gelenle samimiyet kuramazsın çünkü en sonunda bitersin.
Bunlar kimse farketmiyor zannedersin ama arkandan ne dolaplar döner.
En güzel şey hayatta insana insan olduğu için değer vermek ve muhabbet etmektir.

Katılmıyorum.

Siz bu insanların iyi hallerine şahit oluyorsunuz. Gelecekte neler olacağını kimse bilemez.

Ayrıca iyi niyetli, gariban vs... dediğimiz insanların farklı koşullarda nasıl davranacaklarını bilebilir miyiz?

PC: Bu arada hakkımızı arayıp elimizden geleni yapmadan ilahi adaleti beklemek ilahi kanunlara aykırı bence.

Son düzenleme:
çok dikkat ediyorum kötü insanlar hep zengin iyi geçinen insanlar artı büyük çoğunluğu CİMRİLER....

nerde gariban iyi niyetli temiz insan varsada hep itilen kakılan ve hor görülen o oluyor :KK43: ANLAM VEREMİYORUM ...Löp löppp hak yiyip geçinenler var.... hiç birşeyde olmuyor onlara :KK43:

çünkü onların fatura kesim tarihi sıratta...

çok dikkat ediyorum kötü insanlar hep zengin iyi geçinen insanlar artı büyük çoğunluğu CİMRİLER....

nerde gariban iyi niyetli temiz insan varsada hep itilen kakılan ve hor görülen o oluyor :KK43: ANLAM VEREMİYORUM ...Löp löppp hak yiyip geçinenler var.... hiç birşeyde olmuyor onlara :KK43:[/QUOT. Bende bu işi çözmüş deyilim. Çok zoruma gidiyo gerçekten. Milleti bakıyorum lüks içinde yaşayanlar o tatil senin bu tatil benım gezenler bizim hayatta bir arada göremicemiz parayı bi günde harcayanlar. Şu dünyada milyonlarca milyarlarca ev araba ve bi tanesine bile sahip olamamak işte insanı yıkan şeyler. Eşim çok zor şartlarda çalışıyo ve aldığı para asgari ücret. Yattığı yerden trilyonlar kazananlar çok adaletsiz dünya gerçekten.düşündükçe kafayı yiyorum.allah bu dünyada onları zevk ve sefa içinde yaşatıyo fravunun bile bi kere başı ağrımamış . Herkesin bi sınavı var.

Ben bu aralar zor günler geçiriyorum. Sürekli isyan , intikam fikirleri aklımda .sürekli ilahi adalet yok vs. Diyorum . Ta ki dün annemle konuşana kadar hala emin değilim ama çok ilginç geldi anlattığı . Benim babam asker . Çalıştığı birim gereği sürekli Suriye Irak vs. Yerlere giderdi o zamanlar .biz doğuda bir ildeydik. Annem ben kardeşim dolaşmaya çıktık ben 6 yaşında ancayim kardeşim daha bebek . O sehrin kalesini geziyoruz birden bir adam saldirdi annemin üstüne atladı . Hayal meyal hatırlıyorum. Bogustular baya. Annem kardesimi aşağı atmaya çalışıyor belki çocuk kurtulur biri bulur diye bana kaç diye bağırıyor. Sonra kurtuldu annem adam kaçtı . O zaman hırsız dedi ama şimdi düşününce tecavüz girisimi olduğunu anlıyorum . Dün ilk defa bu konuyu konuştuk . Hatırlıyor musun dedi .evet dedim .ben o aralar çok düşündüm dedi şikayetçi olsam babam duyacak yanına birakmayacak belki öldürmek isteyecek belki bosanicaz sustum dedi annem avukat bu arada (tecavüze sessiz kalın demiyorum konu farklı kimse oraya çekmesin benim başıma gelse şikayet ederdim ).ama gece gündüz beddua ettim hayatimda bir tek o adama beddua ettim dedi Allahim o adamin yanına bırakma cezasını sana havale ediyorum diye .7 ay sonra bizim eve hırsız girdi bir şey calamadi küçük çocukmus zaten annemler acidilar sikayetci olmadılar. Karakolda fotoğraf teşhisi yapmislar ama .annem sabikalikarin fotograflarina bakarken o adamı görmüş .altında 5 yerinden bicaklanarak öldürüldüğü yaziyormus. Işın ilginç tarafı biz şehir degistirmistik. Tecavuzcunun o şehirde kaydı olması bunun annemin karşısına çıkması beni etkiledi ya .İlahi adalet var gibi .

Cok enteresanmis olay. Nerden nereye, Allah büyük iste.

Kötü her yerde kötü,kötü fakir kötü zengin olunca daha fazla imkanı oluyor sadece..

Genelleme yapmayalim. Ben cok zenginler taniyorum,
Maddi bakimdan Cok Yardim ediyorlar, tesadüfen ögrendim
Cogunu konusmuyolar bile.
Hertülüsü var Bence

bana da hep iyi insanlar erken oluyor gibi gelmistir. babami kaybettigim donemlerde tovbe tovbe niye amcam degil de babam oldu (hasa sanki bana kaldi omur bicmek ) o daha buyuktu halbuki. dahs zengin daha guclu diye mi en zayif halka babam miydi diye dusunurdum hep

Allah unutmaz, sadece mühlet verir.

Bir arkadaşım hep şöyle derdi: kötüye bir şey olmaz, iyiyi de Allah korur :KK68:

Kotu deyince kaynanam aklima geliyor. Gercekten iyi kalpli bir insan degil, sadece kendi hesabima konusmuyorum. Icinde hep bir fitne var olmadik yerde ortaya atar. Hickimseye (kendi akrabalari haric) bir iyiligi yok. Son derece de cimridir, hic de bereketi yoktur. Hic onun evinde karnim doymamistir. Ama var ya herkes etrafinda el pence. Tabi Ben haric.

Ben bu aralar zor günler geçiriyorum. Sürekli isyan , intikam fikirleri aklımda .sürekli ilahi adalet yok vs. Diyorum . Ta ki dün annemle konuşana kadar hala emin değilim ama çok ilginç geldi anlattığı . Benim babam asker . Çalıştığı birim gereği sürekli Suriye Irak vs. Yerlere giderdi o zamanlar .biz doğuda bir ildeydik. Annem ben kardeşim dolaşmaya çıktık ben 6 yaşında ancayim kardeşim daha bebek . O sehrin kalesini geziyoruz birden bir adam saldirdi annemin üstüne atladı . Hayal meyal hatırlıyorum. Bogustular baya. Annem kardesimi aşağı atmaya çalışıyor belki çocuk kurtulur biri bulur diye bana kaç diye bağırıyor. Sonra kurtuldu annem adam kaçtı . O zaman hırsız dedi ama şimdi düşününce tecavüz girisimi olduğunu anlıyorum . Dün ilk defa bu konuyu konuştuk . Hatırlıyor musun dedi .evet dedim .ben o aralar çok düşündüm dedi şikayetçi olsam babam duyacak yanına birakmayacak belki öldürmek isteyecek belki bosanicaz sustum dedi annem avukat bu arada (tecavüze sessiz kalın demiyorum konu farklı kimse oraya çekmesin benim başıma gelse şikayet ederdim ).ama gece gündüz beddua ettim hayatimda bir tek o adama beddua ettim dedi Allahim o adamin yanına bırakma cezasını sana havale ediyorum diye .7 ay sonra bizim eve hırsız girdi bir şey calamadi küçük çocukmus zaten annemler acidilar sikayetci olmadılar. Karakolda fotoğraf teşhisi yapmislar ama .annem sabikalikarin fotograflarina bakarken o adamı görmüş .altında 5 yerinden bicaklanarak öldürüldüğü yaziyormus. Işın ilginç tarafı biz şehir degistirmistik. Tecavuzcunun o şehirde kaydı olması bunun annemin karşısına çıkması beni etkiledi ya .İlahi adalet var gibi .
Allahın Adaletini Sorgulayamazsın.. Sorgularsan imanın gider.. Allah bilir biz bilemeyiz.. Rabbimin imtihanıda güzeldir adaletide.. Bize Allah yeter de Geç

Zenginler kötüdür fakirler iyidir diye birşey yok.Türk filmleri hariç tabii :)

Bu düşünce yüzünden zengin olamazsınız.Zenginler kötüdür = para kötüdür = gelsin parasızlık .

nerde gariban iyi niyetli temiz insan varsada hep itilen kakılan ve hor görülen o oluyor :KK43: ANLAM VEREMİYORUM ...Löp löppp hak yiyip geçinenler var.... hiç birşeyde olmuyor onlara :KK43:
kötü insanlar diye adlandırılan kişiler bencil olur duygusuz olur..kimse için kendilerini üzmezler..benim anam ağlayacağına senin anan ağlasın derler..kendi canlarını sıkmazlar başkalarınınkini sırf zevk için sıkarlar..bu onlara mutluluk verir..kalp sıkıntıya sitrese gelemez..vücut sitrese girdimi hastalıklar boy gösterir..bu da insanın ömrünü kısaltır..

arkadaşlar ben genelleme yapmadım ..
ama insanların hakkını gasp edipte çokta rahat keyif sürenler var... şaşıyorum ne bir vicdan azabı ne bir utanma !

elinde parası var işçinin hakkını vermez. kendi çocuklarıyla yemek yer işçi saat 4 te yemek yer. eli verir gönlü vermez...

oysa ki nice gariban vardır merttir cömerttir ve iyidir.. işi rast gitmeyen de en çok öyleleridir...

( genelleme değil.. benim gördüklerim bunlar... yoksa iyi olan her türlü her konumda iyidir amenna ona sözüm yok )

Maddiyat için söylüyosanız saçma bir genelleme. Biride çıkıp Rabbim gönlüne göre veriyo da diyebilir. Öyle insanlar tanıyorum ki fesatlıktan eriyip gitmişler madden ve manen. Herkes kendi yüreğinin ekmeğini yer bana göre.

Maddi acidan degilde bazi insanlar gercekten cok fena. ben yakin zamanda yasadiklarimdan anladim, sirf huzursuzluk olsun diye olay cikartan bencil insanlar var. Allaha havale etmemiz lazim ilahi adalet en iyisi.. para nerdeyse burnu kulagi oraya kayan insanlar da var. Ben kendi cevremde iyi zenginlerde sonradan gorme gorgusuzleride onun icin maddiyatla alakali degilde gercekten yapi ve karakter meselesi Allah ustesinden gelir, bu dunyada olmadi obur dunyada

Back
X