neden kötü insanlara birşey olmaz..

emekçinin hakkını yiye yiye, çala çala yaşar, dünya nimetlerinin dibine vurur ama nasıl can verir o kişi? kabirde ne bekler onu? farkında olsalardı haram yemezlerdi.
En kafayı sıyırdığım konu o biliyor musun?
Karun kadar zengin, ama işçinin asgari ücreti, sigortası dert oluyor.
Maaşını bankaya tam yatırıp ( asgari ), sonra işçinin elinden 100-200 ünü kesen insan müsveddeleri tanıyorum.
Bu kadarcık şeylerle kar edeceğini düşünenler var.
Ama o aldığı para ile ev geçindirenler var, ve gerçekten ihtiyacı olan bir para. Azıcık vicdanı olsa, o zavallının hakkına elini uzatmazdı.
Hiç beddua etmem, bakış açım belki de buradakilerin komplesinden farklıdır ama bu konuya gelince ben bile tıkandım.
Tek söyleyeceğim o uzattığı eli kırılsın, ölemesin, hassas noktası, zaafı neyse oradan vursun Tanrım.
O yuttuğu haklar, dizim dizim dizilsin de anlasın. Çok hassasım bu konuda ben.
Ve ilahi adalete inanmak istiyorum. Umudumu kaybetmemek adına, benim de arkamda beni gözeten birinin olduğuna, sigorta poliçesi gibi güvencem olduğunu bilmek, inanmak istiyorum. :KK51:

maddi değilde manevi açıdan bakarsakta öyle. Canını acıtanlar mutlu, canı acıyanlar hep mutsuz oluyor.. benim canımı çok acıtan biri var, ben günlük yaşantımı öyle böyle götürebiliyorken, o gayet rahat götürüyor. Adalet olarak baktığımızda bu böyle olmamalıydı diyorum.. 'Eden bulur' kavramını hep getiriyorum aklıma, öyle umuyorum ama öyle olmuyor gerçek hayatta malesef..

Konu sahibinin dediği gibi zengin ve kötü olanlar da egodan bence.. Param var herşeye sahibim herşeyi halledebilirim düşüncesi olabilir belki..

'güvenme güzelliğine bir sivilce yete, güvenme zenginliğine bir kıvılcım' yeter demişler.. İnsanlar ilerde başlarına neler gelebileceğini tahmin edemiyo, buna bizlerde dahiliz bnce...

En kafayı sıyırdığım konu o biliyor musun?
Karun kadar zengin, ama işçinin asgari ücreti, sigortası dert oluyor.
Maaşını bankaya tam yatırıp ( asgari ), sonra işçinin elinden 100-200 ünü kesen insan müsveddeleri tanıyorum.
Bu kadarcık şeylerle kar edeceğini düşünenler var.
Ama o aldığı para ile ev geçindirenler var, ve gerçekten ihtiyacı olan bir para. Azıcık vicdanı olsa, o zavallının hakkına elini uzatmazdı.
Hiç beddua etmem, bakış açım belki de buradakilerin komplesinden farklıdır ama bu konuya gelince ben bile tıkandım.
Tek söyleyeceğim o uzattığı eli kırılsın, ölemesin, hassas noktası, zaafı neyse oradan vursun Tanrım.
O yuttuğu haklar, dizim dizim dizilsin de anlasın. Çok hassasım bu konuda ben.
Ve ilahi adalete inanmak istiyorum. Umudumu kaybetmemek adına, benim de arkamda beni gözeten birinin olduğuna, sigorta poliçesi gibi güvencem olduğunu bilmek, inanmak istiyorum. :KK51:

çok ünlü senarist bir kadının evinde 10 sene çalışan hanıma sigorta yaptırmadığı ortaya çıkmıştı. ve bu kadın ölümüne zengin biri.

yine çoook ünlü bir komedyen parçası, "kombiyi pek açamıyoruz, çocuğumuz oldu, üşümesin" diye maaşına zam isteyen elemanına zam yapmayışını ballandıra ballandıra anlatıyor, bunun vicdansızlık değil iş zekası olduğunu söylüyor vs. vs. anlaşılan insanlar zirveye oynadıkça, kodamanlaştıkça gözlerini hırs bürüyor.

bir çorap dahi götüremeyecekler, götüremeyeceğiz ya, bunu bilmek yeterli.

ahh ahh MAZLUMUN AHI HEP YERLERDEE..... :(((((((((((((((((((((((((((((

bu konu derin bir konu.
ve eminim çoğumuzun aklına takılır zaman zaman.
bu konuda inandığım bir husus var onun sayesinde çok derinlemesine yargılamalarda bulunmaktan kaçınırım.
o da bu dünyada herşeyin bir imtihan olduğu gerçeği

"İsyanlardayım dedi oysa imtihandaydı..
Fark etseydi kurtulacaktı ..."

Hz. Mevlana

tabi inancım gereği bu düşünceye sahibim. bu düşünce de beni isyan etmekten alıkoyuyor.
tabi ki isyan ettiğimiz noktalar oluyor olmuyor değil ama insan bu düşünceyle kendini bir nebze de olsa frenliyor.
ayrıca gerçekten çok kötü olanların da yeri gelip yerin dibine geçtiklerini görmüyor duymuyormuyuz...

Ben de bu konuyu sık sık düsünürüm. Kalbi temiz, niyeti güzel ve ahlaklı insanlar geri planda kalıyor, üç kagıtcı, yalancı, hırslı ve vicdansızlar el üstünde tutuluyor. Bu demek degildir ki her zaman böyle belki de genelleme yapmak yanlıs ama en azından benim gördüklerim bu sekilde maalesef. :KK43:

Ben bunun icinden tamamen inancımla cıkmaya calısıyorum. Bence ahir zaman denilen zaman bu zaman. İyinin kötü kötünün iyi oldugu zaman. Tek yapılması gereken seyse sabretmek. :KK51:

Kotu insanlar iyi insanlar gibi herseyi kafasina takmaz gaddardir.o yuzden onlara bisey olmuyor canim.adamlar relax ya :)

Bence özellikle kul hakkı yiyenlerin başlarına kötü olaylar geliyor,kul hakkı yemek sadece maddi olmaz biliyorsunuz,sokaklara çöp atmak tükürmek bile kul hakkıdır.İyi insanlar yanlış bir davranış yaptıklarında bunun sonuçlarını da görüp ders çıkarıyorlar,ama kötü kişiliğe sahip insanlar fark etmiyorlar.Size çok basit bir örnek veriyim,annem mesela bakkaldan alışveriş yapmış yıllar önce,(hala hatırlar) bakkal ona fazla para vermiş,annem demiş ki yarın veririm şimdi dönemem ,o zamanın parasıyla 20 lirası mı ne kaybolmuş,bu olay 2 kere gelmiş başına,annem zaten o parayı verecekti,ama belki unutabilirdi,küçücük üşenmesi bile ondan 20 çıkarttı,kardeşim online bir oyun oynuyordu pcde.Bir gün birisinin itemi düşmüş,onu almış ben kardeşime dedim ki bak oyun bile olsa alma,yarın senden 2 katı çıkar,dedim ,o yok falan dedi,ben de bu sözlerimi hatırla dedim ,1 ay sonra 2 kere tüm eşyaları gitmişti oyunda :KK53:
Yani ;iyiler de hatalı davranışlarda bulunduklarında cezalarını alıyorlar ama bunun farkında olup bir daha tekrarlamıyorlar,kötülerse kötü davranışlarının cezalarının farkında bile değiller,tekrarlıyorlar,bu yüzden kötü diyoruz.Bence bu dünyada kime ne yaşatırsak aynısını yaşamadan ölmeyiz,hatta bu sözü Hz. Muhammed söylemişti sanırım tam hatırlamıyorum,ben Allah'a havale ediyorum şahsen .Daha çok örnek var da aklıma gelmiyor..

bence ilahi adalet kesinlikle var.ama ne zaman bizi bulur bilinmez.
bundan bir sene önce bi yakınım dolandırıldı yıllarca çalıştığı emekli parasının neredeyse yarısını dolandırdılar.
ev alacaklardı.
bunun stresiyle çok büyük bi hastalığa yakalandı babası vefat etti.evlatları mahvoldu.
aradan bir sene geçti bu kişiye dolandırıldığı kadar para edecek (ne eksik ne fazla)bi araba çıktı promosyondan.
sattılar evlerini aldılar sağlığı neredeyse yerine geldi.durumları çok güzelleşti.
dolandırana ne oldu bilmiyorum ama bi gün onun da haberini duyarsam yazarım.
ve bu olayın içinde o kadar ince detaylar var ki asla ilahi adaleti bu kadar derinden hissetmemiştim.

Back
X